40 Comments

 1. 1.MARCOS tu nu ai avut colegi în SIO, SIPA,DGPA,
  2.Caii troieni sunt în ANP vor fi dovediţi.
  3.Important este că, cei care conduc destinele MJ,şi-au dat seama de importanţa unei astfel de structuri şi, în STRATEGIA DE DEZVOLTARE A JUSTIŢIEI CA SERVICIU PUBLIC 2010-2014, la punctul f, “Finalizarea procesului de organizare a MJ”, domeniul” Eficientizarea ANP”, ultimul punct se prevede:
  “Dotarea MJ cu un APARAT PROPRIU DE COLECTARE SPECIALIZATĂ A INFORMAŢIILOR DINMEDIUL PENITENCIAR, ÎN SCOPUL PREVENIRI INFRACŢIONALITĂŢII ŞI PROTECŢIEI PERSONALULUI anp ŞI A PROPRIULUI PERSONAL.

  • 🙂 din păcate pentru eroici spioni suntem în 2013 imediat iar parascovenia Rageanistă n-a fost luată în serios. Din fericire pentru sistem au apărut vreo doi care înțeleg că un serviciu operativ funcțional e preferabil unui serviciu de informatii aservit politic.

   • Asta rămâne de văzut.
    Oricum trebuie o structură profesionistă care să ajute actul de comandă. Parcă prea mulţi lucrători din ANP şi-au transformat funcţia publică în propriul SRL, fac tot felul de “trăznăi” pentru a-şi completa venturile. Acest lucru trebuie controlat cumva. La o adică să acorde SRI-ul protecţie, cineva trebuie să o facă profesionist.

    • 🙂 și mie îmi plac cuvintele, motiv pentru care sunt atent la sensuri. Motiv pentru care nu cred că un viitor serviciu de informații la ANP este o opțiune semnatică.

 2. Am fost aproape de cei care au lucrat la transformarea SIPA. Aceasta transformare s-a facut de o comisie,din care a facut parte si un absolvent de “securitate”,dinainte de 1989,si care inca mai lucreaza in sistemul penitenciar.( nu am nimic impotriva lui). Nu vreau sa-l apar pe dl. Dumitrascu,dar daca a facut ceva rau cum sustin unii,nu a facut-o singur,ci cu colegi de-ai nostri(din SIPA,Resurse Umane,Siguranta,etc). Este bine inainte de a iesi la atac sa ne informam.

 3. Poate o sa-mi sara multa lume in cap dar…. despre ce reluari vorbim pentru posturile de dir gen adj? 3 inscrisi, pe vremea aia bine sustinuti de dnul Bala, si tot ei …titulari. presupun ca sunt ceva persoane care nu s-au inscris intrucat toata lumea stia pe vremea aia ca aceste locuri sunt dinainte ocupate. Oricum mai au de sustinut doar ultima etapa deci…consideram ca s-a dat deja examenul.
  Poate credeti ca sunt sub influenta “paranoiei” dar….parca nimic nu-i intamplator in sistemul asta.
  Cat despre dnul Tuleasca, tind a crede ca asta este “omul nou,de suces” din acest sistem… nu stiu nimic, preiau ideile altcuiva si le sustin ca si cum imi apartin, nu contrazic pe nimeni ca nu se stie “al cui e”…si…sunt “baiat bun”.
  Este la mare cautare…specializarea in delegarea de competente, in formarea de comisii peste comisii, ca sa mai fie 4,5 pe langa mine care semneaza in caz de…doamne fereste,evitarea cu obstinenta a punerii semnaturii pe anumite acte etc. Ne-am saturat teribil de “cei dinainte au fost mai slabi,bine ca au venit altii”. Experienta ultimilor ani ne-a demonstrat ca la conducerea anp-ului vin oameni din ce in ce mai slab pregatiti. Deci…tineti-va bine, mai vine o “gasca” ce trebuie dusa in spate, cu idei revolutionare si cu convingeri de “noi suntem salvatorii”. Se schimba hoarda de dir directii,directori gen adj, sefi servicii…. incepe balamucul, alte raportari,alte viziuni, alte solicitari…evident pe sistemul ce a fost pana acum n-a fost bine(cine lucreaza in zona stie despre ce vorbesc). Pacat doar de noi care ne afundam din ce in ce mai mult in mocirla. In rest…numai de bine

 4. Consider ca parerea dvs., domnule Dumitrascu, despre TULEASCA de la DEA-ANP, este pur diplomatica si nu reprezinta o convingere. Omul asta nu stie nimic, nu se implica in nimic, totul merge in virtuatea inertiei. Omul asta este un mare aburitor, stie doar sa se laude cu idei, fapte si solutii care NU-I APARTIN !!!… insa, incet, incet, lumea isi da seama ca este o nulitate si ramane campion la fuga de raspundere.

  • Asta a fost concluzia dumneavoastra?Nu înțeleg cum vi se pare firesc să postați un comentariu, să fie măgăresc, să mai și admiteți că n-a fost în ordine, după care să trageți concluzia pe care ați tras-o. Mie mi se pare ușor pe lângă. Dumneavoastră ce ziceți?

   Aflați altfel că tot eu am selectat fostii siparezi la desființare. Vi se pare ca am vreo jena fata de siparezi,pseudo-siparezi,bpct-iști ori altcineva când e ceva de spus? De ce frică ar fi vorba? Despre ce vorbiți?

   • Domnule SD, la intrebarea mea absolut pertinenta, a-ti raspuns , ciudat de dur.
    Raspunsul dvs ,, eu am selectat fostii siparezi la desființare “, spune acum tot ce doream sa stiu in legatura cu corectitudinea si baza legala a ocuparii functiilor din DPCT- ANP.
    Probabil si la finalul concursului pentru ocuparea functiei de Director DPCT, o sa raspundeti la fel !
    Cand spuneati ca plecati ?
    Nu se poate mai repede?

    • Am răspuns pe măsura întrebării, deloc pertinentă și foarte prostuță. Și, cu minimă inteligență ați înțelege că n-are nicio legătură una cu alta. Minimă, zic, dar sper prea mult.

     Ce vi se pare pertinent în acuzația cretin-aluzivă că nu-ș ce frică păzește nu-ș ce vie? Cât de limitat puteți fi? Nu dau 2 lei pe măreții spioni(foști, viitori și din orice servicii) și plec când vreau. Vin când vreau. E problema mea și sunt opțiunile mele.

     În concluzie. Puneți o întrebare, nu fiți bădăran. Și, veți primi un răspuns. Așa cum primesc sute alții. Prostia aia nu e o întrebare, e doar o afirmație tendențioasă și jegoasă.

     PS. Poate n-ați înțeles, dar supraviețuirea jenanților care se joacă de-a spionii e doar un act de clemență. Oricând puteți dispărea așa cum ați dispărut în 2005.

     • 1. Pentru ca DPCT să fieîntr-adevăr eficientă se impune ca această structură să se subordoneze direct ministrului justiţiei şi să fie supusă controlului parlamentar.
      2. Nu am auzit ca vreun lucrător al fostei SIPA să fi fost arestat, judecat ori condamnat pentru abuzuri care să le fi săvârşit în timpul sau în legătură cu serviciul.

 5. Domnule SD

  Postul de Director DPCT, a fost scos la concurs.
  Posturile de la DPCT, din ANP, cand se scot la concurs ?
  Toate sunt ocupate fara concurs, acolo a devenit Next Top Model by Marius Stef !
  Cand a fost concursul pentru ocuparea functiilor din BPCT, una din conditii a fost ca fostii lucratori SIPA, sa nu participe .
  Atunci ce cauta in DPCT, doi fosti siparezi si in BPCT multi altii din fosta SIPA ? Nici unul din ei nu a fost la examen, cum au fost transferati doar unii?
  Nu credeti ca este discriminare fata de ceilalti lucratori SIPA, care nu se regasesc in BPCT, dar si fata de cei care au ocupat functiile prin concurs ?
  Care sunt criteriile prin care au fost selectionati cei din DPCT-ANP, care este baza legala prin care au ocupat aceste functii ?
  In OMJ 1540/2006 nu figureaza coordonatorii zonali, cum au ajuns ca pe uneie din aceste functii sa fie pusi ofiteri specialisti, absolventi de ANI, care nu au lucrat o zi in penitenciar ?
  Ce si cum coordoneaza ei ?
  Eu stiu ca la Analiza si Sinteza, dar si Coordonare, trebuie sa fie ofiteri, care au lucrat minim 5 ani in penitenciare, deci la DPCT-ANP, cand se va intra in randul lumii?

  In speranta ca voi primi un raspuns de bun simt, din partea dvs, va multumesc anticipat.
  Cu stima.

  • În speranța că pe viitor nu veți categorisi răspunsul înainte să-l primiți, n-o să vă răspund. Este un gest elementar ca dacă soliciți un răspuns să-l și accepți și eventual să-l discuți. Nu sper că veți avea o reacție de bun simț. Sper doar că putem discuta orice ca și colegi de bună credință.

 6. Domnule Dumitrascu, ce se intampla cu secretomania asta a ANP? De ce nu afiseaza programarile la testarile psihologice pentru concursuri si de ce nu afiseaza si rezultatele care se cunos pana in prezent?Ca de zvonuri, care cu care, care a luat, care nu a luat, care a stiut ca s-au modificat testele in ultima clipa si nu s-au mai prezentat pt a putea ramane imputernicit :))) , suntem satui.Si de asemenea, de ce nu se procedeaza ca la concursurile anterioare pentru directori cand a fost afisat in mod transparent pe site-ul ANP OMJ-ul referitor la numirea membrilor comisiilor de concurs? Ce e secret, ca eu chiar nu pricep……………..

  • S-au schimbat niște reguli din mers odată cu o nouă împternicire la conducerea serviciului. O doamnă micuță tot are impresia că știe ce face. Am dubii că ar înțelege măcar că distruge destine și cariere jucându-se de-a psihologul.

 7. Domnule SD, aceste examnene de DG, DGA ,Directori de penitenciare si graba cu care se doreste continuarea lor, are legatura cu data alegerilor ?
  Nu cumva trebuie ca inainte de alegeri sa fie rasplatiti, niste incompetenti, lingai, slugoi, rude , nepoti, copii, amante, pitipoance, sau oameni cu conexiuni politice ?
  Trebuie ca pana la alegeri sa fie ocupate prin ,,concurs”, toate functiile vacante si terminata reorganizarea ANP ?
  Noile alegeri, dau frisoane ANP si MJ ?
  Ciudat este ca pana acum nu s-a grabit nimeni sa continue examenele si acum toti sunt ca in filmul The Fast and Furious.
  Puteti sa-mi spuneti de ce pana acum Magnificul Stef facea parte din toate comisiile ANP, iar la reorganizarea ANP, nu mai apare ?
  Se pregateste ceva celor de la DPCT ? Scapam in sfarsit de ei, sau vor fi preluati de MJ, exact ca cei de la SIPA ?

  • Mie mi se pare că dimpotrivă, continuarea concursurilor este un act de normalitate și că s-a demontat scenariul încercat de fostul coordonator Barbu. Algerile dau frisoane oricărui șefulete de nivelul proxim politic, însă predictibil USL în pofida prostiilor pe care le face va câștiga.

   Marius Ștef e doar șeful DPCT. Cred că îi acordați prea mare importanță ca om de influență organizațională. Mie mi se pare mai degrabă șters în intervenții și preocupat să aibă rezultate. Perfect nu e, dar nu cred că sunt în mod real prea multe de criticat la dânsul.

 8. D-le Dumitrascu,
  A reusit cumva dl. Barbu sa modifice legislatia,in sensul ca magistratii sa participe la concursuri pentru a acupa functii de director?
  Va multumesc.

 9. Pentru prietenul meu Nea Dumitrascu. Daca tot incearca lumea sa schimbe legea 275, de ce nu propui munca obligatorie la detinuti ( asa sunt numiti in noua lege ) si, sa vada lumea ca nu esti pus degeaba in fruntea FSANP-ului proune ca : din munca prestata de detinuti 10% sa intre in salariul angajatilor din penitenciar. Asta ca sa nu te plictisesti si sa nu mai iei bani degeaba.

  • V-am mai explicat și în alte ocazii, când păreați normal înainte să vă prind cu minciuna și să vă supărați. V-am prezentat sintetic în ce constă munca unui președinte de federație. N-am sperat, e drept, să fiți în stare a înțelege.

   Nu sunt ales ca să răspund ordinelor Nebunilor’ de la nu’ș ce telex din nu’ș ce unitate care n-au ce face. Aveți o propunere, argumentați. Poate susțin poate nu. Altfel ordine și astfel de limbaj folosiți acasă la dumneavoastră.

   Nu veți pricepe, dar vă informez că propunerea dumneavoastră ar avea un impact de maxim 0,07% dacă ar fi aprobată. Vreo 2 lei adicătelea. Ideea ar fi să mai și gândiți înainte să păreriți și să încercați să vă exersați bunul simț, deocamdată doar lipsa se observă.

   Altfel, dacă vă pricepeți mai bine, în aprilie mă retrag și sunteți liber să părăsiți comoditatea ce pare a vă caracteriza și să candidați. Nu cred că o veți face, dar măcar așa ca să dovediți că sunteți în stare sau nu.

   Sunteți doar un anonim, curajos din spatele anonimatului. Un mincinos patologic, care v-ați supărat că v-am prins. În caz că ați uitat acvum ceva timp ați mințit că ați avea nu-ș ce facturi. După care v-ați refugiat în această atitudine lipsită de bun simț, intelectul nefiindu-vă de ajutor.

   • nu mai postati comentariile la toti nebunii.lipsa bunului simt trebuie macar asa sanctionata.numai viteji sub masca anonimatului.in rest zerooooo.sa ii vezi cum se gudura cand isi vad “stapanii” doar,doar vor primi si ei un “OS”.

    • Pentru “” bdfbdb on October 19, 2012 at 7:23 “”, ai impresia ca eu sunt ca tine, lesinat si cocosat cum esti tu ????
     Nu te mai uita in oglinda si stai mai drept. De “alde da-stia ca tine beau dimineata pe stomacul gol, sa-mi ia greata , sa am spor la munca, sa plec linistit acasa.

 10. domnule dumitraşcu, ce ne puteţi spune de dl. dir. dea, tuleaşcă, nu aţi pomenit nimic, cine la trimis, de ce.
  cred că o regretăm deja pe ,, ce, reparaţii curente se fac în fiecare an ?
  când era la CD fugea de orice răspundere, era ca la nufărul,

   • Dumi bag seama ca-ti plac pupincuristii! Esti fericit cand iti spune “da, se rezolva” … si-n final nu rezolva nimic! Care solutii? A dat pana acum macar o solutie? Niciuna, iti spun eu, pentru ca n-are habar! Asa ca sa le spui fraierilor si necunoscatorilor ce-ai spus mai devreme!

    • Spuneți-mi vă rog care e răspunsul corect, dacă aveți altul și lămuriți-mă de unde ați tras concluzia că-mi plac fraierii și pupincureii eu simpatizându-vă. Dumneavoastră vă considerați pupincurel? Sau fraier? Ori, cum vă considerați? Politicos în orice caz nu sunteți, iar în stare să purtați o dicuție nu demonstrați c-ați vra să fiți.

     Poate că n-ați fost în țară, dar calendarul orientativ a fost publicat, sunt în derulare concursuri, sunt în pregătire concursuri iar unele urmază a fi anunțate. Ori, nu știți ori nu înțelegeți. Dată exactpă nu am. Am una aproximativă, așa cum are ANP. Nu vă pot da decât informațiile pe care le am.

     În încheiere vă sfătuiesc să folosiți acest limbaj în familie dacă-l considerați normal. Recomand asta tuturor anonimilor care uită de bunul simț, vă recomand și dumneavoastră. Subsemnatul nu îl agrează și nici nu consider că-l merit având în vedere că mă străduiesc voluntar să informez de ani buni de zile gestionând platforme de comunicare online.

    • Nu aveţi bun simţ şi mai ales nu ştiţi ce înseamnă să fiţi informat cu privire la o decizie sau o prevedere la care o parte din personal nu are acces altfel decât din vizualizarea acestui site. Nu cred că aveţi intenţii bune, sunteţi numai neputincios, altfel mare “comentator”.

 11. domnule Dumitraşcu, ce ne puteţi spune despre directorul DEA, dl. Tuleaşcă, am impresia că o vom rtegreata pe ,,da, ce, reparaţii curente se fac în fiecare an?, c\nd era la CD la MJ fugea de orice răspundere, iar acum ……

 12. Concursul pentru ocuparea functiilor de sefi de serviciu cand se preconizeaza ca incepe dle Dumitrascu ?

Comments are closed.