CD: ANP se contrazice în numirea președinților de comisii

“Latifundiarii” inteligenţei din Maria Ghiculeasa se bat in decizii referitoare la Preşedintele Comisiei de disciplină a persoanelor private de libertate. Să zicem că prin 2007, purtătorul de robe, Alexandru Şerban emitea, prin Decizia nr. 497, art. 1, alin. 1: “Comisia de disciplină este formată din directorul penitenciarului, în calitate de preşedinte, directorul adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar sau similar acestuia şi un agent supraveghetor ales anual de către supraveghetori, în calitate de membri.” Zis şi făcut…

Cine ar fi fost în contra magistratilor pe vremea aceea? Ei le “stie” pe toate! În primăvara anului current, actualul DG, prin Decizia 507,Capitolul II, art. 8 lit. k, dispune împărăteşte: “Directorul adjunct pentru siguranţă şi regim penitenciar (şeful de serviciu, după caz) – este preşedintele următoarelor comisii înfiinţate în cadrul unităţii: comisia de stabilire a locurilor şi momentelor vulnerabile din unitate; comisia de clasificare a persoanelor private de libertate în categoria celor cu grad sporit de periculozitate; comisia de disciplină; comisia de repartizare la muncă a persoanelor private de libertate”.

Toate bune şi frumoase până aici, dar “bieţii” de candiaţi la posturile de DASDRP, după ce au trecut prin frisoane la proba eliminatorie a grandioasei Lory Corduneanu, probă denumită penitenciareşte psihologic, după care decizie să se ia, când vor danşii să știe cine asigură preşedinţia Comisiei de Disciplină a persoanelor private de libertate?

Ce vor răspunde dumnealor la proba scrisa daca vreo minte savantă de întocmitor de subiecte va confecţiona din degetele de anepist un subiect care să sune cam aşa: “Arătaţi care este componenţa Comisiei de Disciplină a persoanelor private de libertate!”? Clar este ca nu stii ce decizie să iei. În acest caz, solicităm, cu stima, domnului Director General al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să ia măsuri în vederea clarificării aspectelor sesizate.

de CD via fsanp@fsanp.ro
28.10.2012 20.46

25 Comments

 1. Stie cineva unde sunt afisate rezultatele la testarile psihologice pentru medic sef si dir. Adj de educatie?

 2. Dracula, deschide dex/ul şi nu mai bântui pe aici dacă nu ştii pe ce calci, pardon ce vorbeşti
  CD -arabul, este valabil şi pentru voi, numai induceţi lumea în eroare, păstraţi atuurile pentru voi, vă faceţi de râs , nu vedeţi câţi v-au dat replici imediat

  • Raman la postarea mea,tu dedica-te in continuare frazei stabilita de dex. 🙂
   Sau esti din ANP? 🙂

 3. CD eşti tare pe lângă… cred că eşti unul dintre candidaţii care încearcă să umple goooooluuurile cu praf. sigur ai terminat la spiru hârleţu sau eşti inginiiier. îmi cer scuze de la cei care au terminat pe bune şi au învăţat, dar cu o asemenea logică…….

 4. Sa nu credeti ca nu se stie in unitati care ar fi componenta Comisiei de disciplina a ppl! Articolul vrea sa scoata in evidenta altceva. Anume: INCONSECVENTA decizionala a legiuitorilor din ANP.

 5. Domnule Dumitrascu nu as vrea sa va retin prea mult dar iarasi nu mai sunt bani de salarii la spitale asa ca va rugam sa interveniti pe langa cei in drept pentru a primi banii la timp asa cum a-ti mai facuto si altadata.
  Stima

 6. Sa nu credeti ca nu se stie in unitati care ar fi componenta Comisiei de disciplina a ppl! Articolul vrea sa scoata in evidenta altceva. Anume: INCONSECVENTA decizionala a legiuitorilor din ANP.

  • Domnule CD, eu nu constat aici decat propria dumneavoastra inconsecventa. Decizia 497 din 2007 era in acord cu Legea 275 in forma ei primara (care stipula ca presedintele comisiei de disciplina era directorul), iar Decizia 507 este in acord cu Legea 275 modificata in 2010 prin Legea 83, unde presedintele comisiei devine Dir adj SDRP. Imi scapa mie ceva?

   • Va multumesc pentru grija pe care mi-o portati, incercand sa-mi largiti orizonturile profesionale. Hai sa va spun eu ce va scapa: va scapa esentialul. In articol se vorbeste despre doua decizii anp care sunt in tematica de concurs pentru functia de dasdrp si una o contrazice pe cealalta. Si ambele sunt in vigoare.

     • L-am citit. Si dumneavoastra stiti ca e un articol incoerent, iar asazisa “esenta” e cam la post scriptum,.. Dar daca ziceti ca e un articol bun… fie. Succesuri!

     • Ati dat cu bâta-n baltă! de acord cu Bubu. Ocupaţi-vă de sindicate nu de “inconsecvenţa decizională” că da-ţi cu mucii-n fasole. De băgat de vină e uşor dar de recunoscut când greşeşti nu.

     • E bine că știți cu ce-am dat unde. Păcat că n-ați citit articolul, n-ați observat cine ce-a scris și care sunt argumentele.

      Sindicatele, pentru știința ‘deștepților’, se ocupă și de inconsecvența decizională dar și de luminat amețiți care păreresc fără să înțeleagă.

      Altfel e bine că sunteți de acord cu Bubu, ar fi util să înțelegeți cam cu ce sunteți de acord. Așa, ca să nu vă treziți părerind pe lângă.

      PS. Un exercitiu de inceput: incercati sa identificati autorul, ca sa stiti cui va adresati. Dupa ce stapaniti asta, trecem la urmatorul.

 7. Decizia contravine unei legi ordinare..Pai ,unde e ierarhia legilor?Eu cred ca decizia e lovita de nulitate sau cel putin trebuie atacata in contencios ptr a fi declarata de instanta nula su ilegala.Pina nu afla ppl-ii ca s-au dat sanctiuni ce pot fi lovite de nulitate.

 8. “(2) Comisia de disciplina este formata din directorul adjunct pentru siguranta detinerii si regim penitenciar, in calitate de presedinte, directorul adjunct pentru educatie si asistenta psihosociala si un supraveghetor ales anual de ceilalti supraveghetori, in calitate de membri.”

 9. Art 73 din legea modificata prevede ca presedintele com de disciplina e DASDRP. Deciziile trebuie sa fie in acord cu LEGEA.

 10. Legea 275 modificata prin L 83 stabileste clar componenta comisiei de disciplina, dle Dumitrascu. Din comisie fac parte DASDRP, in calitate de presedinte, DEAP si un supraveghetor, in calitate de membru.

Comments are closed.