CD: “Mânăria” lui Iftinca

Proiect de modificare a conditiilor de participare la concursul de avansare in functie sau “Manaria” lui Iftinca

Pretioasa Administratie Nationala a Penitenciarelor doreste in mod nejustificat modificarea OMJ-ului 2478/12 octombrie 2010 pentru aprobarea Regulamentului privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare in functie, trecerea agentilor in corpul ofiterilor si din sursa externa, a posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu modificarile si completarile ulterioare, respective articolul 32 si 42 din Ordin.

In concret, mintile luminate artificial din ANP doresc, din motive stiute doar de domniile lor, schimbarea cronologiei probelor eliminatorii, astfel incat proba de interviu sa fie ultima proba eliminatorie, zic ei… motivand pueril ca proba e destul de complexa si cu durata de timp mai mare de desfasurare si ca i-ar sta mai bine la coada.

Si totusi, nu unde-i logica? De ce nu ar putea fi prima proba eliminatorie? In acest sens ar mai scuti pe cei ce nu o trec de stresul celorlalte probe. Dar NU, ar spune Jupan Iftinca, gandindu-se ca un calau al sortilor bietilor candidati, ca nu ar mai avea comisia de concurs parghiile in mainile ei, astfel, ajungand prea multi la proba scrisa, nu ar mai promova examenele “ai nostri”.

“Ciocoii” regimului Bala se joaca cu destinele unor oameni care, inca, mai cred in valorile unui sistem, in egalitatea de sanse pentru toti; oameni care spera pana in ultima clipa in corectitudinea si echitatea concursurilor de avansare in functie., caci altfel nu s-ar mai inscrie.

de CD via fsanp@fsanp.ro

29 Comments

 1. Ar fi fost bine ca sa fi avut acum un ghid al carierei elaborat cu sprijinul sindicatului, al specialistilor in RU, al altor specialisti in mamagement si psihologie organizationala.
  In prezent multi sunt afectati egoism, frustrari, si visuri realizabile mai tarziu….
  Este incredibil sa fii director de puscarie cu 3 ani vechime… cu atat mai usor sef birou, sef serviciu etc…

 2. Pai noi suntem mai tari decat magistratii, daca Corduneanca ne-a pus sa raspundem la peste 800 de intrebari.

 3. De ce trebuie in permanenta sa facem pas inainte si cel putin unul inapoi ? Chestia asta poate duce sistemul inapoi cu 10 ani….daca acum avem colegi tinuti in brate de unii din Olimp si sunt imputerniciti pe functii si fac o groaza de prostii…in acest caz, noi – prin vocea sindicatului de cele mai multe ori – ne facem simtita nemultumirea si uneori chiar se ajunge la incetarea imputerniciri. Pai daca acceptam sistemul asta cu interviul la sfarsit, care nu poate pacali nici pe cei mai naivi dintre noi asupra scopului sau, o parte din acei imputerniciti vor ajunge “nesportiv” si pe nemeritate titulari pe functie. Ori in situatia asta sindicatul deja nu prea mai are multe arme pentru a mai face dreptate . Si asa…actualii imputerniciti – carora li s-a cam zgaltait scaunul – vor fi viitorii TITULARI pe functie

 4. ca e la inceput sau la sfarsit nu bine neam atat timp cat sunt promovati protejatii si ce e mai rau nestiutori in ale sistemului penitenciar.cred ca cel mai bine ar fi ca aceasta proba_interviu_sa fie sustinuta in fata unei comisii din afara sistemului, formata din specialisti in management, comunicare, psihologie, mai ales ca prin intermediul interviului se doreste evidentierea unui profil corespunzator al candidatului [entru postul respectiv

 5. a ieşit atât de rău că a prins un contract gras să echipeze cu 10 000 de uniforme poliţia penitenciară libiană, de a noastră cât a fost D.g. l-a durut unde nu bate soarele că e în zdrenţe, la propriu!

 6. Sa sesizam MJ-ul despre magariile facute de catre Iftinca, ca la ANP cred ca deja e blatul. Daca nu ne inteleg eu zic ca pichetarea MJ, acum ca de alegeri, ar fi binevenita.

  • Totul este gandit pentru ei si si lor! am fost respinsa la testarea psihologica pentru post de ofiter din sursa externa ,iar in 2007 am fost admisa la proba psihologica la sri .deci dragilor trageti o concluzie. si ganditi si mai mult eu absolventa de psihologie. In nici un sistem de aparare proba de interviu nu se considera eliminatorie(eu fac parte din comisia de evaluatori,dar interviul are un alt scop nu acela de a pica candidatii).

   • Interviul este folosit ca intrument cu ajutorul caruia “bossulicii” isi promoveaza pionii pupincuristi in functii cheie. ANP are nevoie de oameni fara gat, ca sa poata sa le stea capetele plecate tot timpul.

 7. Daca vrem o reforma a sistemului penitenciar, reorganizarea sa inceapa cu ANP , nu cu unitatile subordonate. Asa e firesc, asa e productiv, insa ma tem ca au plecat ai lor si vin tot ai lor.

 8. Cand se face si un audit la DMRU, ca de Bala am auzit ca a iesit rau de tot la audit, nu stiu cate miliarde lipsa. Pai de ce sa o ia numai el? Echipa care a stat alaturi si l-a consiliat de ce mai este in functie?

 9. Fara girul directorului general, Iftinca nu ar face nimic, asa ca cardasia e mare. N-ar strica o pichetare a ANP ca sa mai facem curatenie prin imobil. Era buna deratizarea aia a lui Bula, dar cu unii angajati din ANP in interior. Mai scapam din vietatile astea care popoleaza imobilul din Maria Ghiculeasa.

 10. Cum sa schimbe acum regulile jocului? Ce le veni, au comenzi si nu stiu cum sa le onoreze, le este frica ca oamenii de buna credinta ii incurca? Si ne mai miram de ce Serviciul de Psihologia Personalului functioneaza asa. Cred ca tot influente de la burticos.

 11. Jos Burticosul, blatuitorul, si aranjorul examenelor!!!!!!!!!!!!!!!!!Huoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Acest demers este pentru trucarea concursurilor. Lasati sistemul sa respire, hotilor, ca l-ati prabusit cu pilele voastre nepricepute.

  • es
   este foarte clar ca dl. director general, incearca mutarea probei interviu , doar pentru a elimina eventualii dizidenti.Trebuie sa se construiasca in continuare ” piramida supunerii tribale”.

  • de ce nu se introduce prima proba- interviul-( pentru ca tot este de complexitate deosebita si necesita un timp amplu), asa cum motiveaza DMRU si de ce nu se noteaza cu punctaj , asa cum se procedeaza in magistratura? De ce rezultatul este doar prin admis/respins? simplu : pentru ca cei promovati sunt cei cu relatii politice sau care isi platesc postul.

 13. Este evidenta mutarea, penttru BLATURI !!!!
  Le este frica ca in “FINALA” la scris ajung oameni care nu sunt de-ai lor, asa ca pun ca ultima proba Interviul, ca sa-i sunteasca pe cei care au luat note mai mari decat oamenii lor. HOTII, HOTII, HOTII !!!!

 14. Logica ar fi urmatoarea: daca vreun protejat ajunge in finala cu unul care are nota mai mare la scris, cel cu nota mai mare sa pice la interviu unde nu se face contestatie.Parerea mea.

 15. Ce zice bunul nostru DG despre aceasta inepsie…aceasta incercare de manipulare hidoasa?Oare chiar asa de influent este acest (editat admin) numit iftinca cu i mic???Sa credem ca nu face nimic DG in acest sens ?Chiar nu il demite nimeni din functie??

Comments are closed.