Concurs directori – calendar estimativ

Administratia Nationala a Penitenciarelor publica pe situl propriu Calendarul estimativ al desfăşurării probelor concursului organizat pentru ocuparea a 3 posturi vacante de director general adjunct, 7 posturi vacante de director direcţie din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi 7 posturi vacante de director de unitate penitenciară.

 • Calendar estimativ probe de concurs

Update 31.10.2012:

 • Planificarea interviului pentru susţinerea proiectului de management
 • Planificarea probei practice pentru evaluarea aptitudinilor manageriale

46 Comments

 1. va rog sunt probleme cu decontarea ordinelor de misiune , pentru ca la Galati nu se mai dau cam de 1,5 luni. raspunsunsul vesnic nu am bani. apoi eu nu am bani?

 2. Pai,spune-mi si mie,unde ti-e locul?u Daca nu poti aduce un “plu”un minus poti aduce sau nu poti aduce nimic?

 3. Te-ai nascut in acest Univers, o fiinta libera, pregatita sa experimenteze viata in formula corp, minte si spirit.
  Insa la scurt timp dupa angajare Sistemul ti-a rapit scopul, ti-a dat un numar de legitimatie cu care te identifici,
  Un grad si o functie, colegi si un o viitor amagitor in cariera.
  Ai devenit un sclav, fara sa-ti dai seama, un sclav programat sa se bucure de micile placeri ale vietii,
  Tu speri sa cresti in cariera si sa te bucuri, dar marile placeri apartin doar celor “norocosi”,
  Esti un sclav menit sa creada ca trebuie sa-ti castige dreptul de a avea un viitor in cariera,
  Desi nimeni nu are dreptul sa te impiedice sa-ti construiesti singur un viitor sau o cariera,
  Tu ai devenit un sclav nascut intrun sistem proprietate privata,
  Nici macar primul proprietar din istorie al ANP nu si-a insusit ceva ce nu i-a apartinut niciodata,
  Si totusi tu ai devenit un sclav menit sa slujeasca un Sistem si sa-l apere cu orice pret.

  Nu uita

  Orice zi, in care tu nu- ti ceri drepturile, este inca un pas spre sclavie !
  Orice individ care se crede seful tau, este doar un functionar, ca si tine, nu este propietarul sclaviei tale !
  Tu ai libertatile garantate de legi universal acceptate, nu esti sclav !

 4. Nu ma intereseaza. Imi cunosc locul si limitele. Daca as fi simtit ca pot aduce un plus, asa da, altfel, decat sa incurc, mai bine las pe cei ce se simt in stare.

 5. va rog ajutati-ma, nu inteleg ce citesc,ori trebuie sa-mi interpreteze cineva. Conform planificarilor, 4,5 persoane cu o ora la dispozitie pentru toti, sustin interviul si proba practica? Adica , o sa fie ceva gen: nu-i asa ca va descurcati pe postul pe care vreti sa-l ocupati sau pe care deja il ocupati ca imputernicit? Felicitari, la revedere.
  Eu asa citesc, ori sunt eu mai…. Va rog, ajutati-ma, ca nu-nteleg.

 6. Aradul a fost un exemplu în toate, în trecut, din păcate a ajuns o epavă care se scufundă încet, încet………..

 7. Proba de concurs pentru directori – interviu

  1. Delimitati conceptual transparenta fata de exhibitionism si deschiderea fata de grandomanie in sistemul administratiei nationale penitenciarelor, in ceea ce priveste problema relatiilor publice.

  2. De ce CAF? De ce SCM? Managementul calitatii si suprapunerea modelelor.

  3. Exercitiu de imaginatie. Cum ar arata lumea penitenciarelor fara ANP.

 8. Dorele, se pare ca nici gramatica nu-i asa de usoara pe cat pare. “C-asa-i in tenis”, prietene, daca tot citezi din “clasici”. Sau, ca sa nu-ti fie prea greu, scrie simplu “ca e asa e in… gramatica”.

 9. Domnule Dumitrascu,
  La u unitate din S-E tarii, un ofiter cu ceva vechime in sistem, candidat la functia de director adjunct paza a picat testarea psihologica, dansul dorindu-si sa fie dir.adj.
  Actualul director, numit interimar – sigur pe criterii politice, detasat de la alta unitate si fara vechime in paza nu s-a inscris la acest concurs.
  Intrebarea este : El daca ar da testarea psihologica credeti ca ar lua-o? Daca nu s-a inscris la concurs si nu-si doreste, de ce ANP-ul mentine cu forta astfel de personaje?
  Interimarii, nu trebuie sa indeplineasca si ei conditiile psihologice?

  • Sunteți mulți la mișto….
   Ghidul carierei avizat de sindicate și de specialiști din afara sistemului penitenciciar ar fi putut clarifica multe lucruri,
   Nici preferarul dumneavoastra (dl. H..cin),după păreea mea nu a confirmat, acest lucru se poate vedea în îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru agenți, în contextul îmbunătățirii condițiilor pentru ppl, la Arad.

   • Halcin a fost preferatul lui unchiu din PNL, nu cred ca a angajatilor din Penitenciarul Arad pe care nici macar nu ii saluta din prea multa aroganta. Preferatul multora din penitenciar a fost Goina, dar nu la vrut Bala la Arad ca a luat fata Timisoarei si nu se poate ca aceasta sa nu fie in frunte. Ia propus acestuia un troc sa ramana Dobra la Arad ca este localnic, iar el sa preia Timisoara , lucru ce sa si intamplat pana la destituirea lui Bala din ANP, cand Goina sa intors la Oradea. Teapa tipic ANP-ista.
    Acum Aradul este o epava in deriva cu spunea un coleg anterior.

 10. D-ule Dumitrascu am si eu o intrebare, la ce interval de timp se face evaluarea unui director de unitate dupa ocuparea postului prin concurs. Va intreb acest lucru deoarece cel mai simpu si cu tematica cea mai usoara, este sa ajungi director daca te recomanda /sprijina cineva…..
  Pasi pe care trebuie sa ii urmezi sunt: cauti un prieten/prieteni cu functii inalte care te pot sprijini, te prezinti cu proiectul de management pe care il cumperi de la un profesor universitar in management, in inveti ca sa te sti lauda cu ce vei face tu in unitatea respectiva (vrajeala), la interviu intra in rol prieteni si ai iesit director. Pana aici toate bune si cunoscute de toti. Intrebarea este, cine mai iti evalueaza activitatea manageriala dupa aceea sa vada ce ai prezentat in proiect si ce ai facut tu in realitate, va spun eu nimeni, pentru ca daca ar trebui evaluati directori care in urma cu 6 luni au ocupat posturile prin concurs sunt convins ca nici 10% dintre ei nu au realizat nimic din cea ce au prezentat, iar in unele cazuri au distrus si ceea ce era bun si functiona.
  Acesta este sistemul penitenciar romanesc actual, restul este doar vorbarie si ineficienta, iar noi vrem restructurare si eficienta, vise……

   • foarte corect intreba colegul despre evaluarea directorilor!Aici nu ne gandim la evaluarea profesionala facuta de seful ierarhic in speta directorul general al A.N.P. ci evaluarea actului de management( ca tot ne place acest termen)dar si evaluarea punerii in practica a proiectului pe care candidatul -devenit ulterior director la prezentat in fata comisiei M.J., de catre o comisie de evaluare.Altfel, uitati-va cam cum au evoluat in practica , calitatile teoretice de manager ale celor care au castigat concursul de director.Cred ca regionalizarea sistemului penitenciar pe zone de jurisdictie dar si desemnarea unor directori regionali ar fi o solutie de eficientizare a activitatilor curente inclusiv in cheltuirea banului public. Dealtfel ma gandesc ca daca avem in teritoriu un director cu 200-400 de subordonati , cum este posibil ca in aparatul central sa avem tot functii de director de directii cu …ghici cati subordonati? si de ce nu putem avea in aparatul central functii de manager public , macar in locul functiei de director D.E.A., ?

    • ANP refuza sa faca un audit cu tinta pe managementul unitatilor. Motivele, zic eu, sunt evidente. In ceea ce priveste regionalizarea, am mari dubii ca ar fi utila. Nu pare

     • Sunt de acord cu dvs. in ceea ce priveste regionalizarea, nu ne este utila, dar cu privire la managementul unitatilor lucrurile lasa de dorit. De ce un director odata inscaunat uita de unde a plecat, si incearca sa dea bine la ANP prin reduceri de cheltuieli pe spatele angajatilor nu a detinutilor? De ce cand un director este bun rezultatele nu ii sunt apreciate pe motiv ca asa ar trebui sa functioneze unitatea, iar cand un director este nu slab ci incapabil de-a dreptul pentru a conduce un act managerial, nimeni nu face nimic pentru ca asa este sistemul.Nu astept neaparat un raspuns la aceste intrebari dar in spatele acestora suntem totusi oamenii care muncim de care nu ar trebui sa se dispuna dupa bunul plac al unei singure persoane?

 11. Da-mi voie sa nu te cred. Transparenta si, dupa caz,echitatea in acest caz nu se justifica in niciun fel, cum nici tu nu ai putut argumenta altfel. Necunoastrea componentei comisiei de concurs nu poate influenta negativ pe niciunul dintre candidati si nici deasfasurarea propriu-zisa a concursului. In schimb, invers, da, si inca cum. Cunoasterea componentei ar putea ajuta pe unii dintre concurenti, pa cand, necunoasterea nu va incurca pe nimeni. Ar trebui sa stii asta, fiind un… suporter al sistemului.

 12. Motivatia de cunoastere a comisiei de concurs este transparenta care este absolut fireasca in orice concurs.A se vedea faptul ca la primele concursuri de directori de anul acesta, componenta comisiei a fost facuta publica mult inainte de desfasurarea propriu zisa a concursului.Despre asta este vorba………..nimic altceva.Mi se pare ca este echitabil ca procedura sa fie aceeasi.

 13. Nu intelegi motivatia “secretomaniei” ? Dar care ar fi motivatia ta de a sti componenta comisiei ? Ce ne poti spune despre asta, domnule fan al… sistemului ?

 14. As vrea sa stiu daca testarile psihologice mai sunt valabile. Din cate stiu eu,dar nu sunt convins ca stiu, acestea sunt valabile 6 luni.ati gandit ca ar putea fi contestate?

  • Daca ai picat testarea psihologica pentru DASDRP, te poti inscrie la cea de sef serviciu.
   Logica este urmatoarea: Nu esti apt dpdv psihologic pentru functia de DASDRP, nu si pentru cea de sef serviciu. Per a contrario, daca ma insel, ar trebui sa te “suspende” din sistem, daca ai picat o testare psihologica… cel putin 6 luni.

 15. dupa procedura asta e mai usor sa devii director decat un amarat de subinspector,”c-asai in tenis”.

 16. Si totusi…………se publica un calendar estimativ, dar secretomania in ceea ce priveste comisia de concurs continua…………Nu inteleg motivatia.Ce ne puteti spune despre asta?

  • Secretomania e justificata in acest caz de presiunile ce se pun asupra membrilor comisiei de concurs. Nu ca nu s-ar pune si dupa ce se afla, dar se reduce perioada de expunere.

Comments are closed.