ANP: documentație concurs (etapa 2 – proiect)

Mai jos aveți, pentru consultare, condiţiile specifice, tematicile şi bibliografiile propuse pentru concursul de ocupare a posturilor de conducere, etapa a 2-a conform calendarului estimativ. ANP aşteptă eventuale observaţii, până luni 08.10.2012, ora 15.00, la adresa de e-mail iulian.grigore@anp.gov.ro

Pentru siguranță transmiteți în copie și la fsanp@fsanp.ro mai ales cei care v-ați supărat data trecută că nu s-au făut modifciările pe care le-ați fi propus dacă ați fi fost pe fază. N-o să fie nici de data asta fără discuții, dar ANP se mișcă.

1. Condiții specifice concurs funcții de conducere (etapa 2 – proiect)

35 Comments

 1. buna seara,
  as dori sa stiu de ce de fiecare data la paza se schimba conditiile de studii.
  de ce nu se introduce si ramura de stiinte economice specializare management de orice fel si ramura management de orice fel?
  oricum suntem testati la materia de specialitate….
  va multumesc

 2. TRAIASCA SIDEX !!! Dupa atatea controale si bubuieli cate am avut la Galati, ne-am permis sa ne relaxam la o cafea cu ocazia apelului general. Stand de vorba, m-am gandit d-le Dumitrascu sa va provoc, bineinteles in gluma la un mic pariu. Eu intr-o ½ secunda va spun 2 directori “absolventi” de SIDEX, dvs. In acelasi interval puteti numi 2 directori absolventi ai Academiei de Politie ? Asa e ca v-am incurcat ? Eu ma gandeam la Tugui si la fosta noastra colega – A opta minune a lumii, secretara – translator – director de la Tichilesti.Dvs. ati gasit ? Si pentru ca veni vorba de fosta noastra colega, am constatat ca a intrat intr-un nemeritat con de umbra.Dupa sedintele prelungi pana la ora 11 noaptea cu un sef de tura, dupa vizitele in strainatate alaturi de actualul director general, urmate si de alte intalniri locale intre ei,mai nimic. Si acum daca tot am amintit-o, dvs. D-le Dumitrascu ne puteti explica ( daca e corect ce spun colegii de la Tichilesti),cand ANP cheltuie in continuare o gramada de bani cu profilarea, cum a reusit – A opta minune a lumii, secretara – translator – director de la Tichilesti sa organizeze intr-o cladire nou-nouta, 3 regimuri la un loc ? Sau poate, sa ma ierte colegii de acolo, ei fiind in mediul rural au alta lege 275 ? Dar am deviat cam mult.Au fost concursuri, apoi controale, urmeaza alte concursuri si din nou controale? Aici, “absolventi” de SIDEX mai avem in curte. Si daca nu sunt bani pentru absolventii scolilor de specialitate, iata cum am gasit solutia: TRAIASCA SIDEX !!!

 3. Si la paza este o discriminare! Sunt multi care au fost admisi la academia de politie avand derogare de inaltime, au terminat cu rezultate bune, au succes in activitate iar acum nu pot participa la concursuri pentru ca nu au inaltimea? pai tot A.N.P.-ul a dat derogarile! Acum ce face?

 4. Domnule Dumitrașcu am și eu o întrebare, pentru posturile de șef serviciu/șef birou evidență p.p.l este stabilit criteriul de înălțime. În prezent sunt foarte mulți fpss, cu vechime în sistem și competenți, care au obținut rezultate bune în munca de evidență p.p.l. dar sunt discriminați din cauza criteriului de înălțime și nu se pot înscrie la acest concurs. Într-adevăr serviciul evidență p.p.l. face parte din cadrul sectorului SDRP, dar munca este administrativă, nefiind în contact direct cu persoanele private de libertate. Am rugămintea la dumneavoastră ca președinte de federație, să formulați propuneri pentru ca această condiție discriminatorie să fie eliminată din condițiile de concurs.

 5. La Galati vor sa bage agenti ca ST la tura de noapte.De ce? Pentru ca unii ofiteri nu suporta sa faca tura mai ales acum cand noul adjunct de la paza ii baga in seama si le da ciolan.

 6. Apropo, care sunt meritele d-nei Ioana Morar ? Si-a mentinut prietenii pe functii imputernicite, in pofida problemelor care le-au creat acestia. Se stie ca sunt conflicte in multe compartimente de la reintegrare tocmai datorita acestori imputerniciti care isi bat joc de subalterni. Ce a facut Ioana Morar? Ii sustine pe functie pe anumiti DEAP ca sa isi bata joc de subordonati.

  • E minunat ca va spuneti parerea dar ar fi si mai minunat daca ati vorbi in cunostinta de cauza si cunoscand persoana….acestea sunt rautati de la persoane evident incompetente, care in loc sa faca ceva ii barfesc pe cei ce fac.

 7. La concursul dir.adj.eap participa Ioana Morar. Prezenta dansei in comisia de evaluare va favoriza pe cei imputerniciti. Atunci de ce se mai incurajeaza participarea ? Mascarada de concurs.

   • Oare cum? Doar nu o sa respinga la interviu imputernicitii cu care vorbeste frecvent la telefon ? Ar trebui sa fie in comisia de concurs oameni obiectivi, chiar membrii din invatamantul universitar, nicidecum imputerniciti din ANP care au fost partasi la numirea unor oameni incompetenti.

    • In comisiile de concurs nu vor mai fi imputerniciti, acesta este angajamentul ANP. iar faptul ca vorbeste la telefon nu este deloc un motiv pentru a-i admite la concurs in defavoarea unor alti candidati mai buni. Nu zic că nu-i posibil – și știți că sunt unul dintre criticii constanți ai ANP, dar nici nu cred că trebuie să plecăm de la prezumția de vinovăție.

     • Corect. E bine ca nu este in comisie nici un imputernicit, fie el si din ANP. Sper sa fie valabila regula si in cazul lui Ioana Morar care si-a mentinut prietenii in functii de DAEAP, in ciuda incompetentii.

  • doamna Morar nu poate sa faca parte din comisia de concurs, pentru ca se afla in incompatibilitate, fiind seful ierarhic direct al candidatului – director adjunct eap imputernicit din unitatile teritoriale care participa la concurs.Este acelasi caz ca si in situatia (editat admin).

   • Nu există o astfel de incompatibilitate, dna Morar este șeful tuturor candidaților din sectorul educație. Supraordonarea nu este potrivit legii cauza de incompatibilitate. Iar situatia nu este deloc comparabila cu exemplul folosit de dumneavoastra.

    • Totusi este imputernicita director de directie. La baza este sef serviciu, adica mai putin decat director adjunct. Nu prea e corect.

     • sa nu uitam ca la Braila, a mentinut-o in functia de director adjunct pe doamna comisar sef BABOI , in ciuda faptului ca aceasta a fost cercetata disciplinar si sanctionata de catre A.N.P. pentru favorizarea detinutului ,de acum celebru- VASILE CRISTIAN, basca scandalul din fata portii unitatii dintre aceasta si sotia unui fost coleg …– dehh, ca doar trebuie sa ne integram si in familia altuia.

 8. Se zice ca atunci cand a fost ministru al justitiei, cateva zile, domnul Victor Ponta a dorit sa desfaca, sa aduca la lumina zilei, dosarele SIPA. Nu le-a gasit. Drept pentru care, a lasat in sarcina Monei Pivniceru identificarea arhivei SIPA si transferarea acesteia la Arhivele Nationale, spre studiul intregului popor. Ce parere aveti, domnule Dumitrascu, ar fi bine ori rau sa ne bagam si noi nasul pe acolo, ,la o adica, daca va fi cazul? Am putea afla ceva interesant ori va fi pura pierdere de timp?

 9. Domnilor, ştie cineva de noul proiect la legea pensionării, ajuns recent prin unităţi?. Domnule Dumitraşcu, vă rog să deschideţi un subiect special pe această temă pentru a ne lămuri, având în vedere că sunt multe cadre interesate de avantajele sau dezavantajele acestui proiect.

 10. iar nu sunt scoase funcţiile de la resurse umane ?
  iar o mai scaldă iftincul, până când ?tot îşi ţine funcţia ? cine ]l ţine în spate şi de data asta, ce se mai pune la cale?
  nici de defuncta DIP nu se spune nimic.

Comments are closed.