Tupeista…

cea împuternicită șef la Serviciul Psihologia Personaluluiun răspuns la întrebări care nu i s-au pus dar citite pe fsanp.ro. Răspunsul frustrat – anepist îl aveți atașat. Nu c-ar fi semn de normalitate să răspunzi la ce te frustrează și altei persoane de fapt când primești întrebări neutre când 50% dintre candidați sunt respinși, dar…. câteva comentarii, mai jos.

1. Tupeu de împuternicită. Cum se poate ca o împuternicită care n-a dat nici din greșeală vreun test pentru vreo funcție de conducere să dea lecții despre rigoarea selecției pentru managementul sistemului penitenciar? Se poate. Orice nimerit, în sistemul penitenciar poate să dea lecții fără să fie în stare să le respecte. Loredana Corduneanu, este un astfel de caz.

2. 50% respinși. Micuța înflăcărată găsește normal ca 50% dintre candidați să fie declarați respiși și acceptă senin că poate a fost doar așa o chestie întâmplătoare și pasageră. Adică acum pasager e respins candidatu, între timp dacă nu sunt împuternciți ca dânsa și alți rude de foști ștabi care fac testări și se joacă cu cariere poate pest nu’ș câți ani mai apare o șansă.

3. Teste ne-etalonate folosite ilegal. Împuternicita minte cu seninătate pretinzând că are aprobare. Omisiune sau nu, faptul că testele pentru populația generală sunt avizate nu înseamnă că pot fi folosite direct în sistemul penitenciar. Un student de anul 1 știe asta, madmoisela împuternicită n-are de unde.

4. Jenantă replică. Pretinde că n-a înțeles micuța de care vă povesteam și afirmă nesimțit aș spune că etalonarea ar fi o desconsiderare și o jignire pentru personalul din penitenciare. Semn cras de prostie sau minciună gogonată. Află donșoara Corduneanu nimerită șef împuternicit că etalonarea n-are aface cum pretinzi mătăluță mincinos cu coborârea standardelor, pe care (nota benne!) mătăluță nu le-ai întrecut.

5. Ajustări de profil ‘c-așa vrea’ împuternicita și piloasele. Tot asta mică zice că așa e bine, să facă ajustări de profile pe care să nu le anunțe și care să fie așa niște motive bune pentru justificat  mai bine de 50% respinși de către o individă care n-a fost măcar în stare să câștige un concurs de vreun nivel de funcție de conducere.

6. Despre nesimțiți și mincinoși. Loredana Corduneanu dimpreună cu ANP s-au angajat în ședință publică la un lucru normal. Profilul psiho-profesional al candidatului ar fi trebuit să însoțească anunțul de concurs, astfel încăt am fi avut și transparență și  un element clar de raportare. Și-au asumat mai multe mincinoșii, au mințit.

În concluzie, ANP va trebui să se trezească. Tolerarea unor astfel de personaje costa. Ne-a costat Băla, ne costă încă Iftinca, costă și camarila chestorelului, iar madama asta micuță și tupeistă nu face excepție. Fără ocolișuri, deci, donșoară: sunteți varză! Asta ca să nu cumva să înțelegeți iarăși altceva filtrând ANP-ist un mesaj clar.

PS. Cred în testări psihologice de calitate, ce se întâmplă acum este doar o paradă de amatorism crâncen și o bătaie de joc la adresa candidaților. Prin 2006 sunt cel care a salvat acest serviciu de la desfiintare. Lipsa de profesionalism, instrumentele folosite prost și tupeul ne costă în materie de resurse umane, iar personaje precum Loredana Corduneanu nu vor plăti niciodată.

PPS. În ca că, don’șoară Corduneanu, iarăși ați uitat care este problema reveniți vă rog la articolul trecut care vă face meritat personaj pe acest site. Interesant oricum că ANP-ul nu duce lipsă de d-alde dumneavoastră. Leadership bălănel, practici ifince, șefuleți d-alde matale cum ar fi.

1. Răspuns ANP – Loredana Corduneanu – testări psihologice(împuternicitul fără concurs specialistă în concursuri)

44 Comments

 1. Atunci când testele sunt folosite, există o practică nefericită care le face irelevante, preluarea interpretărilor automate ale testelor, fără a face corelații. De cele mai multe ori, persoanele care fac asta nu au studii în domeniul psihologiei sau sunt lipsite de experiență, iar testele computerizate care generează un raport le “ajută”. Această situație este cu atât mai gravă cu cât rezultatele care reies din interpretări sunt considerate a fi “decidente” în promovarea sau nepromovarea unui candidat.
  Asemenea teste trebuie folosite doar la angajare, pentru cei care au o anumita vechime in institutie se presupune ca angajatorul il cunoaste destul de bine. Mai mult in sistemul penitenciar exista metode de evaluare a activitatii candidatului, mult mai obiective dacat aceste testari.

 2. Ce tot spuneti voi acolo????
  Haideti sa va zic o faza de o sa va cruciti!
  Pe mine m-au intrebat ce nota imi acord pentru ceea ce am scris si raspuns!!!
  Merge si cu autoevaluare dupa cum se pare!!!
  Astept cu nerabdare rezultatul!

  • Sper ca nu esti unul dintre cei pentru care scopul scuza mijloacele si care posteaza in ,,numele” colegiilor cu care au discutat dupa testare in speranta ca vor citi cei de psihologia personalului si vor fi deranjati de acest lucru! Daca e asa RUSINICA, vei fi un director adjunct de 2 bani!

 3. Frumos… foarte frumos….. Dar oare ce cauta detalii despre grad sau alte functii indeplinite in rubricatura testului psihologic…. nu este o testare despre aptitudini si personalitate (sau este doar o chestie incontestabila pentru a se ajunge la rezultatele dorite) ????
  De ce ????….. toate astea asa pe fata…. (va puteati interesa de toate astea prin compartimentele specializate si nu dadeati nimic de banuit)
  Egalitatea sanselor – O gluma buna…..
  Transparenta – o gluma si mai buna …..
  Profesionalism – un ZERO mare.
  Ce sa faci frate…. asta-i sistemul…. din bine in mai bine(asta find valabil doar pentru o categorie)
  Felicitari celor ce au incercat sa schimbe CEVA, sau macar sa INCERCE…… dar oricum raman la concluzia ca EGALITATEA ESTE DOAR PENTRU CATEI conform unei fabule deja celebre.

 4. Sincere felicitari doamnei Corduneanu pentru curajul de a schimba ceva in evaluarea candidatilor si a personalului care va avea functii de conducere. Inteligenta este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l verificam, nu avem nevoie de “casetofoane”, care doar sa inregistreze bibliografia fara a avea capacitatea de a intelege si alege cea mai buna solutie.
  Altii fac astfel de testari de foarte multi ani, dar la noi se doreste a fi niste probe de concurs la indemana oricui, foarte usor de “aranjat”. Daca erau astfel de testari in trecut se realiza o eliminare corecta a candidatilor si nu se apela la INTERVIU pentru a hotara cine “merita” functia respectiva. Sincere regrete pentru cei imputerniciti care nu au reusit sa treaca testarea(daca a fost cazul), asta este, uneori mai este nevoie si de inteligenta…

  • Esti convins ca cei care au fost respinsi nu sunt atat de inteligenti precum cei admisi.Cred că nu a fost un test de inteligenta ci un test psihologic. E o mare diferentă.
   Cu acest mod de abordare nu ar mai fi necesar să se organizeze concursuri fiind suficient a se apela la asemenea testari.Din pacate viata infirmă de multe ori cea ce se vrea să se dovedească prin aceste testari tip şabloane.

  • Aceasta d-na Corduneanu sa ocupat si de Sistemul de creditare din unitati pe vremea cand era imputernicita pe la SEAP, un sistem dezastruos, care a mai introdus un nou drep pentru p.p.l. , dreptul de a fi recompensat. Acum inventeaza bariere pentru promovare in cariera a fpps. Avem ceea ce ne-am dorit un sistem haotic.

 5. O duce si o duce foarte bine, chiar Marti a fost la el la Timisoara. Sa fi vorbit de banii aia pe care nu-i pot justifica si care au fost identificati de audit?

 6. Are, stimabile, pentru ca se puncteaza diferit , pana la 30 de ani si peste 30 de ani. Unora le mai mor din neuroni intre timp, sau li se mai infunda niscaiva sinapse.

 7. Am fost la testare si am vazut cum e . Aveti dreptate, cei imputerniciti sunt tratati altfel. Am fost intr-o grupa de pilosi, toti actuali imputerniciti pe functie. Am trasc cu ochiul la cei din stanga si din dreapta mea, pt ca imi erau cunoscuti si ii stiu pilosi si i-am observat ca nu au completat mai mult de 30-40 % din fiecare chestionar, in pauze erau foarte relaxati. Astept cu interes rezultatele!

 8. Aveti dreptate domnule Dumitrascu, chiar daca au fost validate pe populatia Romaniei, testele se etaloneaza pe specificul functiei si pe varsta.

  • Sunt etalonate pe varsta. Eu n-am auzit de etalonarea testului de inteligenta pe specificul functiei.

   • Cred ca vorbiti de teste de aptitudini profesionale. Ei, alea lipsesc cu desavarsire. Sper ca ati facut psihodiagnoza, altfel ce rost au vorbele?

    • Tocmai va spuneam ca nu toate testele trebuie etalonate, dar cu rautacismele dv. ….o fi asta o conditie ce trebuie indeplinita de lideri.

     • Singurul lucru pe care l-ați spus e că n-ați auzit. După care ați pus o etichetă în loc să continuați discuția, chiar revenind cu o precizare care să înlăture fie înțelegerea mea greșită fie exprimarea dumneavoastră eronată.

 9. Cel mai penibile este faptul ca te testeaza unii care nu au fost testati, ci imputerniciti ani de zile pe functii. Este si cazul domnisoarei Corduneanu. FANTASTIC! Doar in sistemul nostru se poate intampla.

 10. De ce nu se poate propune sa se externalizeze acest serviciu?Adica sa nu mai fie acest subiectivism din partea unei doamne care mai este si imputernicita pe deasupra.

 11. Oricum se platesc testarile de catre cei inscrisi.De ce nu se fac aceste testari in alta parte?

  • se platesc, se platesc dar fara chitanta si oricum banii se regasesc in buzunarele unor intermediari din A.N.P.Erata: se platesc posturile , nu testarile…

 12. raspuns pentru anonim 6:52… clarific, nu era o “dojana” varsta, ba din contra. Acestor oameni de obicei li se spune ca au tupeu sa tinda sa ajunga la aceste functii… Ideea era ca , la asemenea examene de multe ori, in ochii unora, varsta este un dezavantaj.
  Intre timp am aflat ca mai exista persoane de varsta doamnei care au luat testarea psihologica. Felicitari lor pentru inteligenta si curaj si …. sa fie constienti ca ei sun primii din sistem care dau acest nou model de test psihologic deci, cu atat mai mult, valoreaza enorm. Felicitari tuturor care au trecut testul indiferent de postul la care au aplicat si …sa speram ca urmatoarele etape vor fi parcurse fara “interventii” binevoitoare. Daca vreti oameni de valoarea in sistem si in echipele manageriale, renuntati la “o vorba buna” pusa cui trebuie (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc)…… Daca tot sunt examene …. sa castige cei buni nu cei……. “maleabili” si usor de manevrat asa cum se tot practica de cativa ani incoace. Mai riscati si voi cei din anp sa aveti in functii de conducere oameni cu caracter si buni profesional, ca varianta cu umili,lingusitori si fara caracter o tot incercam.

 13. Magnificule Sule-yman, multilateral dezvoltatule Nea Gigi, primeneste tu haremul tau de protejate si imputerniceste la psihologia personalului pe frumoasa, desteapta, iubita de toti mosii si rupta’n figuri, cocoasa si oase de DNA, pret de vreo 5 luni de medical, pe Mihaela Top Gun, psih-oloaga, aceasta Susana T-Urbina in mizerie a sistemului. Sa te testeze ea pe tine, ca calitatile tale de inginer “de sistem” se potrivesc tuturor profilelor de aluminiu si PVC pe care le inventeaza noaptea, cadana Loredana Cordu’. Cand vei deschide testul Raven, sau pe intelesul tau, cartea mov ai grija s-o tii cu scrisu’n sus, sa nu te lasi inselat de poze!Stim cu totii ca vei acumula maximul inventat de circa 0,00(0) puncte!
  Bre nea Gigi, cheama bre un psiholog adevarat sa le testeze pe toate cadanele alea sclifosite si figurante care nici nu stiu unde lucreaza si n-au invatat nici macar codul deontologic. Te-a gasit acum corectitudinea, sa pui doar genii prin functii dupa ce ti-ai asigurat toate neamurile si pilele in scaune caldute. Bietele pile nici acum nu inteleg pe ce-si iau banii.
  Nea Gigi ai ramas singur pe baricade, sa duci strategia lu Bala mai departe.Vezi sa nu scapi vreun indezirabil ca unde-ti va sta capul vor sta si picioarele!Si mai vezi sa nu ramai cu mana inclestata pe sirena ca Vasile Roaita.

 14. Felicitari si pentru doamna contabila sef de la Bistrita.A dovedit ca se poate ,chiar daca nu ai sustinere.Succes in continuare.

 15. Dar din cei care au cazut pentru functii de executie si acum au luat pentru functii de conducere ce sa mai .zicem.Este si asta un subiect de discutie.Doar pentru ca sunt sustinuti de catre……..

 16. revin in completare……..o parte din cei imputerniciti au renuntat sa se mai prezinte (macar au fost cinstiti cu ei in primul rand) iar prin unele unitati am inteles ca au fost chiar surprize…cica o gagica de 30 de ani a luat psihologicul in nu stiu ce unitate, ea fiind ofiter de executie (bravo ei). Presupun ca or sa-i ia gatul astia pe la interviu (mai ales ca este inscris si imputernicitul) dar…bravo ei, o mare victorie mai ales ca toata lumea se plange de nivelul testarilor. Deci, se pare ca mai sunt si oameni inteligenti prin sistem chiar daca sunt cu varste mai mici. Sa speram ca astfel de oameni si ajung sa ocupe respectivele posturi si nu sunt sapati “accidental” pe la interviuri. Felicitari pustoaico, oricine ai fi si bravo tie pentru curaj. In rest…..numai de bine

 17. Mai mult la ce spunea colegul au ramas in concurs cei imputerniciti pe functii ca sa nu mai aiba concurenta. Rusine sistemului

 18. ne paste curiozitate…. dintre cei imputerniciti pe aceste posturi cati vor lua? Daca nu vor lua asta inseamna ca au condus o unitate desi erau incapabili? Si in alta ordine de idei, daca cei titulari pe posturi ar da acum un asemenea test, cam cati considerati ca-l vor lua? Cred ca ne-am distra teribil.. In rest, numai de bine

 19. De unde stie aceasta distinsa doamna că în urma evaluarilor pe care le face posturile vor fi ocupate de oameni care au abilitățile, competențele și cunoștințele cerute de postul respectiv, daca respectivi canditati ADMISI nu dovedesc acest lucru in fata unei comisii de concurs, fiind respinsi la interviu sau la probele ulterioare.Din raspunsul pe care il dă nu granteaza acest potential al candidatilor ADMISI, subliniind doar ca acestia ” doar ca poate să o facă.” Pe de alta parte prin verdictul RESPINS este sigura ca acei candidati nu au acest potential.Intersesant acest mod de abordare al psihologiei.Daca acei candidati RESPINSI au dovedit sau vor dovedi ca au acest potential (din cate stiu eu personal unii chiar sunt peste cei ADMISI) cum ramane cu aceasta logica psihologica. Parerea mea este că nu poate nimeni emite verdicte pe baza “presupunerilor”, aşa cum se joaca aceasta distinsa doamna si cei care o girează.
  Din punctul meu de vedere testarea psihologica practicata de ANP este un instrument de inlaturare a celor indezirabili.

   • Normal , marea majoritate a incompatibililor sunt altii decat imputerncicitii. Eu propun sa se renunte la concursuri si sa se revina la numirea pe functii.

   • … incompatibili cu mârlănia instituționalizată de la spsp.

    N-ar fi rău să vă faceți o autoevaluare, și să vă reveniți. Ori, din câte știu eu, mama orgoliilor autoinduse – aia care umblă veșnic gravidă – deși respinsă de bunul simț, poate (teoretic vorbind) să realizeze într-un târziu, care ar trebui să fie locul și rolul ei.

    Ori, din păcate, starea de graviditate permanentă, exclude orice posibilitate de revenire la realitate. Mărturie stau chiar multiplele înjurături mioritice ale (non)participanților la ”testările calibrate și avizate …”.

    Se vorbește de abilitățile necesare ocupării unui post, de către cineva care a intrat în sistem pe ușa din dos. Și, în loc de o selecție a personalului pe anumite criterii, asistăm la niște abuzuri cu pretenție de legalitate și profesionalism.

 20. Eu zic ca sunteti subiectiv si putin rautacios. Despre etalonare…cam asa stau lucrurile. Vreti sa fie coborate standardele? Am dat testarea si nu mi s-a parut inaccesibila. Si eu cred ca a fi manager cere niste aptitudini speciale, altfel tot omul ar fi manager. Si in Romania, fiecare se crede unul.

  • Nu sunt nici răutăcios nici altfel. Comentez fapte și afirmații. Etalonare nu înseamnă coborârea standardelor pe care le-a ridicat din pix i vorbe împuternicita. Etalonare înseamnă strict adaptare la circumstanțele reale ale acestei profesii.

   Faceți dacă vreți o comparație între șeful de tură (șef birou) la penitenciar și șeful de birou de la Primăria Băicoi sau SC Prodagrotur SRL. Dacă dumneavoastră vi se pare că trebuie coborât standardul, atunci scunduța are dreptate și nu e o altă anepistă iftincă.

   • Ceea ce nu intelegeti este ca aceste teste se adreseaza populatiei generale, indiferent de categoria sociala. Sunt teste de memorie, inteligenta, atentie, personalitate.Sunt etalonate pentru populatia din Romania. Vreti sa spuneti ca in cadrul populatiei exista o specie numita f.p.s.s?

    • Vreau sa spun ca-mi dati lectii vreo 2 fara sa stiti despre ce vorbiti. Da, testele folosite pentru selectie se etaloneaza. Si, da, exista etaloane diferite pentru fiecare profesie. Bine ati venit pe Terra. Populatia din Romania nu lucreaza la penitenciar. Altfel despre aberatii ce spuneti?

 21. Complexul de inaltime face parte, asa cum stim cu totii, din marea clasa a complexelor de inferioritate. Aparitia acestei stari de neacceptare a propriei conditii fizice apare datorita comparatiei noastre cu unele modele sau cu o stare pe care o consideram a fi normala. Altfel spus, simtim sau gandim ca, daca avem cativa centimetri in minus, suntem diferiti de cei pe care ii vedem frumosi sau de cei pe care-i consideram modele. Ca urmare, in subconstient, traim drama unei auto-excluderi din masa sociala. Aceasta senzatie nedefinita in care traim ca autoexclusi sau exclusi ne face sa ne simtim in afara normalitatii, chiar daca nu constientizam acest lucru…….si incercam sa decompensam….

  • DE RETINUT corespondenta de mult BUN SIMT dintre COMPLEXUL DE INALTIME si COMPLEXUL DE INFERIORITATE!! ma/m gandit ca, totusi, putem inlocui subconstientul cu CONSTIENTUL ACUTIZAT. ???

   • adica… daca am cocoasa si nu trebuia sa lucrez in sistem, trebuie sa ii “lucrez” pe toti, pt. ca in continuare sunt pupila lui Bala si toti oamenii lui am ramas bine infipti in scaune!!!!! hihi!!!

Comments are closed.