Uz și abuz

În opinia dumneavoastră cazurile în care anumiți colegi abuzează în solicitarea unor deconturi (chirie, transport, etc) sunt...

 • multe. (69%, 269 Votes)
 • puține. (27%, 103 Votes)
 • inexistente. (4%, 16 Votes)

Total Voters: 388

Loading ... Loading ...
Azi în chat
cineva-mi explica, ușor neinformat, cum că sigur se va câștiga un proces și cum că un coleg va obține cumularea decontului de transport cu cel de chirie. Iaca treabă, fără sprijinul sindicatelor. Bine-ar fi să reușească pentru dânsul și să primească dânsul ce-și dorește. Noi am încercat în câteva cazuri, n-a ieșit. Nu sunt drepturi care se exclud, dar ANP a argumentat și și-a apărat poziția… cu succes până acum.

Frauda pe care ANP o pretinde n-are aface cu dreptul in sine și cu acordarea dreptulu, mai ales că până ieri directori generali și încă ceva directori fraudară, dacă nu chiar continuă, instituția pretinzând să li se facă deconturi false. Vezi Băla, Iftinca și Bărăian cu titlu de exemplu. ANP ar fi trebuit să nu permită fraudarea, pornind de la vârf. În scurt timp însă frauda va fi atât de mare încât frauduloșii din vârf vor prinde niscai frauduloși de pe la poale și-i vor da exemplu. Aviz amatorilor!

Acum ceva timp am trimis avocatul FSANP la Ploiești pentru a apăra niscai colegi intrați la înghesuială cu fostul director prins în afaceri cu deținuții. Au scăpat toți. Au primit NUP. Să fie primit și să le fie de bine. N-am auzit, nici măcar din greșeală, vreo manifestare de bucurie din partea scăpaților. Până la urmă e un act de normalitate, deși n-au întrebat sindicatul când slugăreau directorul în ilegalități. În lacrimi a fost altfel.

La ceva timp conducerea Penitenciarului Ploiești făcu o procedură ca să nu mai beneficieze șmecherii de ceea ce ar trebui să beneficieze cei care fac efectiv o cheltuială cu transportul. Șmecherii s-au simțit nereprezentați întru șmechereală și s-au retras din sindicat. Unul, așa de exemplu, fusese implicat cu directorul și cât pe ce să nu scape. Nu mulți, dar jenante caractere.

În concluzie. Că cineva nu e informat și părerește, nu-i bai. Îi răspund, îl lămuresc. Ne lămurim. Ce facem însă cu d-alde șmecherache ăștia? Cei care pare-se își fac reședințe și domicilii pe te miri unde ca să primească decontări destinate altor colegi, și care chiar au nevoie? Ce facem cu cei care, pare-se, vin 5 cu o mașină și decontează de 5 ori? E corect? E normal? Așteaptă cineva ca sindicatul să promoveze sau să susțină ilegalități în materie de deconturi?

ANP reacționează prost și milițienește, iar directorii de penitenciare doar atât cât înțeleg. Proceduri peste proceduri. Proceduri care nu-i vor împiedica pe d-alde șmecherache să fure, pentru că furt e, în continuare dar care vor fi din ce în ce mai nesuferite pentru beneficiarii onești. Cum credeți deci că e moral? Sau, mai bine zis, contează? Ori discutăm despre moralitate doar când ar fi în sarcina altuia, de multe ori ANP sau MJ?

PS. Într-unul dintre penitenciarele patriei s-a făcut o verificare “pe bune” Jumătate dintre chiriași au fost descoperit “în falș”. Conducerea unității le-a cerut discret să renunțe la solicitările de decontare fiind în culpă pentru că n-au făcut verificări și că au aprobat plăți. Au renunțat, e liniște locatară în acel penitenciar. O liniște care pute.

46 Comments

 1. felicitati domnule DS pentru initiativa si pentru sprijinul pe care il acordati celor care merita sa primeasca banii pentru chirie si transport si ma bucur ca sunteti de accord ca cei care inseala sistemul sa plateasca si astfel sa nu aiba de suferit cei care chiar ar trebui sa primeasca banii.

  • Îmi pare rău dar constat că aveți într-adevăr o problemă serioasă de caracter. Sindicatul nu vă va ajuta niciodată să furați la deconturi. Nu vă convine, duceți-vă învârtindu-vă. N-aveți ce câuta într-un sindicat FSANP cu o astfel de atitudine.

   Decontarea transportului și chiriei sau a altor cheltuieli profesionale le primiți pentru că sindicatele s-au bătut pentru asta, nu pentru că dumneavoastră sunteți un hoț abil.

   Altfel nici dumneavoastră și nici telexistul agresiv nu sunteți membri de sindicat. Așa că poate întrebați la doamna care se ocupă de Carefour și cu care sunteți asociați ambii ciudați de la Ploiești. Ce ziceți?

   PS. Furtul dumneavoastră și al altor jmecheri determină conducerile unităților să înăsprească condițiile de acordare pentru cei care merită. Vă deranjează? Aveți vreo problemă cu asta? Înțelegeți măcar că furați de la cei care merită.

 2. Stiti vreun caz in care vreun coleg a solicitat ajutor in cazul achizitionarii unei locuinte conform legii 293?

 3. v-ati indepartat de la subiect. sincer vreau si eu comentarii despre decontarea chiriilor si a transportului…

 4. colegu’ mai stau putin sa prind si ceva pensie si sa mearga treaba si in partea cealalta.pliante,ce o fi dar macar nu stau numai in banii de la puscarie si sa ma plang mereu ca “viata e greu frate si e rate multe” si sa cer la sindicat pomana ” ca doar platesc cotizatia nu?” .LA tura? Dau mustele afara de pe sectie dar cum geamurile sunt sparte intra inapoi repede si asa am de treaba toata ziua.Hai sa fii sanatos cu decontul.

 5. In curand toti angajatii sistemului vor deconta fie chirie fie transport, peste 80 % sunt incorecte. Este vremea oamenilor imorali, a oportunistilor, a celor care speculeaza lacunele unui sistem in dezordine. Bunul simt si corectitudinea sunt pe cale de disparitie.
  Ar trebui decontari doar pentru cei mutati la ordin.
  I-mi fac si eu mutatie la tara, 60 Km, la rude.

  • Sa te mute pe tine la Sighet si sa-ti dea multa…decontare!Si tie si lu’dropsu’amaratu’fara casa!

   • Colegule cand te-ai angajat nu stiai ca puscaria unde urma sa lucrezi e departe de domiciliu?Banuiesc, ca ai luat in calcul si transportul de acasa pana la puscarie si retur si iti convenea. Daca lucrai in alta parte, la un privat de exemplu, cine iti platea transport si chirie? Si nu imi purta mie de grija ca are cine.Am si casa si ce vreau eu fara sa am rate.In schimb mai an un job ca acum imi permite statutulPe tine cine te opreste sa mai ai un job? Lenea?Sau automultumirea?Nu o baga pe aia cu munca la tura ca nu te cred .Si eu lucrez la tura.

    • Sanatacus daca mai ai un”job”!Ce lucrezi la tura,bagi limba in ureche la sefi?ce job prestezi,bagi pliante in casute sau la MDM(martisoare si plicuri)?daca aveai”job”rentabil,nu mai stateai la parnaie,colegu’!

 6. buna seara…as dori sa stiu ce face anp-ul pentru cei care si-au luat o locuinta si conform legii 293 ar trebui sa fie ajutati (bineinteles sa fie prima locuinta). cred ca ar scapa de cosmarul chiriei si decat sa ni se plateasca chiria ne-ar ajuta sa platim rata si e si mai usor de verificat : se solicita contractul de la banca, scadentarul, toate actele…

 7. Problema e ca aceste chirii se platesc din venituri proprii, care normal ar trebui sa imbunatateasca conditiile de munca ale angajatilor.

 8. daca toti beneficiaza de chirii….vrem si noi acea stipulare care spune ca in decursul carierei o singura data sa fiu sprijinit sa-mi cumpar o locuinta cu o dobanda subventionata….eu nu vreau chirie…..vreau sa cumpar…

 9. Doamna Filip stie Joe ca imbarligati oameni sa vina in sindicatul dumneavoastra format din 8 membrii. Sa stiti ca cine se aseamana se aduna. Apropo cum ati prostot-o pe doamna doctor sa vina ln sindicatul dumneavoastra??? Dar cum era sa-i spargeti casnicia lui crisrudor ne spuneti.

  • cum mama dracului de cate ori aveti probleme in sindicat cu membrii vostrii ca sa va scoateti in fata celorlalti dati vina pe Filipoica pentru prostiile voastre.Daca madam v-a lasat in pace si nici macar un membru demisionar din sindicatul vostru nu a coptat in sindicatul ei … de ce aruncati praf si mizerie in curtea care nu v-a poluat?(editat admin) …Si apropo… nu filipoaica era sa sparga casa ci glumele de 2 lei ale (editat admin) macinati de grija altora. Mai este si om de imagine al penitenciarului efectuand sericiul in PC1 unde poate facace glume cu toate nevestele.

   • Ploiesti, orasul lui Caragiale ! 🙂
    Va spun eu niste lucruri de taina despre domnul Joe, stiati ca bea cafea cu zahar iar ca sa puna capac peste toate isi da pantofii cu crema dimineata? Astea nu le vedeti sau va e frica ? Ai ? :))

    • Pentru ” Anonymous on October 16, 2012 at 7:12 ”
     Asta cu cafeaua este tira, poate nu stiai ca este ” zmeu ” la serviciu , si acasa este sub papucul nevestei. Pe asta nu o stiati ????????

   • Abia acum înțeleg. Vă referiți la doamna care a furat din Carefour. Lăudabilă încercarea de a o apăra deși nu e deloc în dificultate. Nu vă înțeleg logica, poate încercați să fiți mai coerentă doamnă.

  • Pentru ” aa on October 16, 2012 at 7:09 ” , prietene, unde zici ca ai facut facultatea ( daca ai , sa nu spui la nimeni ) la felul cum scri si cat esti de analfabet, ( ai uitat sa pui virgule si sa scri nume de persoane cu litera mare ) nu cred ca era cazul sa comentezi .

   • Domnu’ Nebunu, lecții dau cei care știu. Se scrie “să scrii” nu “sa scri”. Poate vă dumiriți ce păreriți înainte să păreriți. Nu sunteți la primele ieșiri în decor, asta ar fi minoră, dar…

 10. Greseala pleaca de la “baza legala”. Ar trebui modificata legislatia,iar decont pentru transport,ori plata chiriei sa poata primi un numar mult mai restrans de persoane si in conditii mult mai severe decat pana acum.Cunosc si eu cazuri din Jilava,care desi au case,culmea,chiar in Jilava,unde si locuiesc,au “inchiriat” ap. la rude in Buc. si primesc bani pentru chirie. Si cu transportul se intampla la fel.
  In momentul in care s-au angajat,stiau ca unitatea este la distanta si ca nu au casa.
  La fel stiau ca pot obtine bani pentru asa ceva. Revin,trebuie modificata legislatia, si sa primeasca asemenea”subventii” doar cei care sunt numiti/mutati/detasati la ordin.

 11. Chirii, imputerniciri, decontarea transport cu auto cu avionul, pestele de la cap sa imputit.
  Si imputernicitii ilegal peste termenul de un an prevazut de legislatie au acelasi statut.De sus sa inceput cu fentarea legislatiei cu 2 zile diferenta intre imputerniciri.Unde este egalitatea cand un imputernicit castiga intre 1000 si 2000 lei pe luna incomparatie cu altul care nu a fost imputernicit ??? Un de este egalitatea cand se deconteaza chirii de zeci de milioane pe o camera inchiriata intr un apartamen,t se intampla la ANP, chiar la marii ANP-ului ??? Este clar ca legislatia trebuie schimbata dar …. de ce tot tergiverseaza cei de la ANP schimbarea legislatiei ??? Si atunci cand cei de jos aud de decontarile bosilor de la ANP sau chiar din unitati , ce sa faca ???………….ce sa intamplat cand factorii de conducere ai ANP au fost informati de SIPA de amploarea acestui fenomen ??? NIMIC

 12. Exista la Penitenciarul Craiova si la Penitenciarul Pelendava doi concubini care deconteaza amandoi chiria pentru acelasi apartament din cartierul craiovean Craiovita Noua. Trist este ca unul din ei, prin functia pe care o are, da un trist exemplu asa cum a facut fostul director de la Ploiesti.

  • Nu numai ca sunt concubini dar au si un copil impreuna. Legea, este adevarat, spune ca sot/sotie, dar ar trebui si aceasta situatie sa apara distinct si numai in speta enuntata.

   • Tot la Penitenciarul Craiova, mai este o pereche de concubini, au un copil impreuna si primesc bani de transport.
    Chipurile fac naveta de la tara !
    La fel de trist este ca prin functiile pe care le detin amandoi, dau alt exemplu, mult mai prost.

 13. Daca ar fi facute controale pe bune si de altcineva decat cei din comisie- care poate au sau nu cota parte- anp ar economisi destui bani.Ar trebui sa acorde decont mai ales pentru chirie alora care sunt detasati ” la ordin” si atat.In rest sunt aranjamente.Daca lucrau in alat parte nu le deconta nimeni chiria.

  • Esti din aia cu apartament si garsoniera inchiriate,(editat admin)!poate esti combinator cu hotii,esti ”inavutit”?!vezi-ti de ale tale,nu te….pe tine de grija altuia!sa stai 10 ani cu chirie si sa nu te ajute nimeni,sa vezi cum e,baiat de baiat ce esti!

   • Colegule cred ca esti unul dintre aia care incaseaza si fac si parte.Daca erai pe bune nu sareai de fund in sus.

  • Aveti perfecta dreptate!
   In ultimii zece ani, “achizitiile“de personal au umplut sistemul penitenciar cu oameni care numai-la-munca-nu-vin.
   Numarul drepturilor (promise si primite…pentru ca ,se stie,prima grija a celor de la R.U.-si acestia,lucratori de “tip-nou“-este sa le prezinte drepturile,avantajele…pentru ca ,altfel,nu reusesc sa realizeze numarul de candidati planificat) le-a intunecat ratiunea si,prea multi,nici macar nu muncesc cum trebuie…si nici nu le bate nimeni obrazul,ca doar “nu mai traim in comunism“!

 14. Pai , cam asa se cerne neghina de griu :).
  Din pacate liderul de sindicat este apreciat cind sustine drepturile sindicalistilor, de regula fara o sustinere macar morala din partea lor si abandonat atunci cind nu este de acord cu matrapazlicurile unora dintre ei.

 15. S-au retras cei care veneau cate 5 dupa cum ati aratat, nu-i bai, asa au confirmat ca joe are dreptate.Sa le fie de bine.

 16. deconturile au continuat sub acoperirea unor misiuni dar mult mai putin des ca in anii trecuti.

  • Sunt foarte multi care, desi au apartamente, si-au facut viza de flotant in alte localitati ca sa obtina decont la transport. Sunt f.f.f.multi care de la exemplul sefilor au reactionat si ei la fel.

Comments are closed.