ANP: calendar estimativ concursuri

ANP publică Calendarul estimativ al desfăşurării probelor concursului de ocupare a 106 posturi vacante de director adjunct şi medic şef din unităţi penitenciare, respectiv şef serviciu/şef birou din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conform ANP, calendarul de mai jos este estimativ, fiind stabilit pentru a informa candidaţii şi unităţile organizatoare, cu privire la perioadele în care se vor desfăşura probele de concurs. Datele exacte ale probelor de concurs vor fi stabilite ulterior de către comisiile de concurs.

1. Calendarul estimativ al desfăşurării probelor concursului de ocupare a 106 posturi vacante de director adjunct şi medic şef din unităţi penitenciare, respectiv şef serviciu/şef birou din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Advertisements

27 Comments

 1. NImeni nu ia in calcul si faptul ca repartia in alt penitenciar decat cel in care absolventii de la academie si Tg. Ocna s-au inscris implica si niste cheltuieli in plus cu plata chiriilor pentru acestia , si sa fim sinceri sistemul penitenciar nu sta prea bine la capitolul finantare si totusi se arunca cu banii pe fereastra .

 2. Nu cred ca este rezonabil ca lucrarile sa fie corectate in 13-14 decembrie si rezultatele sa fie afisate dupa 3 zile, abia in 17 decembrie. De ce atat de mult timp? Se poate naste o suspiciune fondata, pt ca nu exista motive rezonabile pt a explica necesitatea acestei perioade mari pentru afisare. Cum pt interviu si pt calculator se pot afisa imediat, asa si la proba scrisa, dureaza mai mult corectarea, dar odata stabilite notele, nu inteleg de ce trebuie atat de mult timp sa se afiseze. Chestia cu week-end-ul nu e justificata. Comisia cred ca mai poate sta o ora, doua, pana la afisare, dupa ce termina corectura. Oamenii pot interpreta ca este nevoie de timp sa se mai aseze niste lucruri, dupa cum se doreste si nu dupa cum este in realitate rezultatul concursului si nu este normal sa existe astfel de semne de intrebare daca se doreste corectitudine si transparenta, asa cum a asigurat ANP-ul.

 3. sindicatul nu iti aduce candidati mai bine pregatiti colegu’. daca tineretul tarii nu invata decat feisbuc de unde vrei sa intre la o scoala?si cand spun sa intre nu ma refer la a intra pe usa si atat.

 4. D-le Dumitrascu, s-a dat un anunt privind ocuparea prin transfer a unor posturi din centrele de reeducare, au fost depuse cereri, acum suntem lasati sa ne framantam cu gandul la solutionare. Stiti ceva despre acest lucru? Macar sa ni se spuna da ori ba, sa stim una si buna.

 5. Domnilor situatia poate deveni complet aiurea in conditiile in care multi de la Galati asteapta legea referitor la pensionare si din sistemul penitenciar.Va garantez ca la Galati se va munci in 3 plutoane(schimburi)!
  Si fara aceasta problema(ca na… dai inainte ca merge asa!} stimabila comanda de la Galati f*** schimburile,tot ia oameni …dai la grupa de interventie(e ok,ne ajuta foarte mult si chiar isi fac treaba,deci trecem cu vederea)si mai dam si la auto…,mai dam si pe langa stimabilul domn Haret(ceva cu constructii pe langa 3 penitenciare(GL,TL,BR)mai dam si la financiar administrativ,dam si la blocul alimentar,ca na… si acolo trebuie blocat un agent macar dupa ora 15.30,si tot weekend-ul(urmare: un agent de la fiecare schimb este blocat la B.A. ),mai dam si la GAZ…Tot de la plutoane…!!!
  Acu’ dam inainte cu recuperari fortate + hai cate un concediu ptr. cele 7 zile suplimentare(sa nu ne sara lumea in cap)…Deci retineti domnilor colegi 1 concediu acordat acum pe anul in curs,la 19 persoane din pluton!!!Da’ nu-i nimic… Noi muncim ca boii in jug!!!Ca asa ne-am invatat!!!
  Noi cand ne vom lua CO,tipul liber corespunzator,recuperari,TSL-uri?!

 6. Super!!!Cei scoliti vor alege cele 5,10,15 locuri de la Craiova,Arad,Tg. Ocna dar ceilalti 70 nu vor ajunge la ANP cu cereri de transfer???Va rog sa vedeti situatia de anul acesta!Cati candidati admisi de la penitenciarele mentionate vor prinde loc in localitatile de domiciliu la anul,in conditiile in care sa spunem ca de ex. Craiova a scos 5 locuri(estimativ din informatiile mele),Tg. Ocna 1-2 locuri Ce fac ceilalti…. absolventi?Ce fac celelalte penitenciare?
  Pai va spun eu:absolventii vor face rapoarte de transfer… Penitenciarele cu lipsa de personal(de fapt personalul) …vor fi in continuare boi in jug!

  • Absolventii vor fi repartizati in functie de mediile finale. Exista posibilitatea ca absolventii recrutati de anumite penitenciare sa nu fie repartizati tocmai la acele penitenciare, fapt datorat criteriului mediei de absolvire a SNPAP Tg. Ocna.

   • Stiu si eu ca absolventii sunt repartizati in functie de mediile finale.Nu imi spuneti absolut nimic nou!Si cred ca nu ati inteles esenta a ceea ce am sugerat eu.
    Ce am sugerat in fapt,este recrutarea si incadrarea de fiecare penitenciar in parte,in functie de necesarul de personal,cu examinarea in vederea admiterii si scolarizarea la SNAP.

    • Usor de zis, greu de facut… Dar nu vad de ce atata caz, cand scolile de specialitate asigura “materie prima” anual. Mai simplu ar fi sa nu primeasca avizul directorului de plecare din unitatea respectiva. Cine-l opreste sa nu le dea avizul?

     • Domnule Cosmin,se pare ca nu suntem deloc pe aceiasi lungime de unda!
      Repet: avem cel putin doua probleme
      1.lipsa acuta de personal in unele penitenciare,si excedent de personal in altele
      2.mare majoritate din copii care termina la nu au locuri de munca in localitatea de domiciliu
      Repet:
      -v-ar place sa munciti(ca boul in jug) in unul din penitenciarele cu 6o-70% personal fata de necesar,sa va luati liberele cuvenite in urma cu 6 luni deabia pe luna in curs,sa va luati concediul pe 20013 incepand cu 20014?
      -v-ar place ca al dvs. copil dupa ce termina scoala sa fie repartizat la cucubau ptr. ca “Mai simplu ar fi sa nu primeasca avizul directorului de plecare din unitatea respectiva. Cine-l opreste sa nu le dea avizul”?
      La mai mult ma cam abtin dar astept un raspuns clar DA sau NU!!!De la dvs. si de la alti colegi!
      Si cum spuneam astept SOLUTII constructive,nu aplicarea tacticii pumnului in gura si laso ba ca merge asa…!

     • Imi pare nespus de rau ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Replica la cele doua probleme semnalate de dvs:
      1. Nominalizati macar un penitenciar cu excedent de personal, va rog! E blasfemie curata sa afirmati ca exista penitenciare cu excedent de personal!
      2. Nu cred ca va apuca niciunul dintre noi anul 20013 sau 20014.

     • Bine,am sa rectific!
      1.Penitenciare care au nu suficient ci destul personal: Arad,Craiova,cele de la Tg.Ocna.Giurgiu are la acelasi nr de ppl cu aproximativ 60-70 cadre mai mult decat Galatiul si poate or mai fi dar ar fi interesant sa cereti la DMRU o situatie.privind necesarul si incadrarea in unitati!
      2.2013 si 2014!Banuiesc ca s-a inteles si inainte dar am gustat intepatura 🙂

     • Ideal ar fi sa gasiti cauza lipsei de personal din penitenciarul dumneavoastra, nu sa lansati terorii nefondate gen:” destul personal: Arad,Craiova,cele de la Tg.Ocna.Giurgiu”. Nu mai bateti șaua ca sa priceapa iapa! Orientati-va energia catre biroul acela din penitentiarul in care va desfasurati activitatea pe care scrie DIRECTOR. El e cel mai indicat sa va raspunda la intrebari si sa va dea “solutii constructive”.
      P.S. Dupa ce faceti asta, atunci sa aruncati cu pietre in penitenciarele cu “destul personal”! Din cate stiu eu nu aveti curaj sa constituiti un sindicat FSANP in unitatea dumneavoastra.

   • Si pana la urma,hai sa discutam scriptic!Dumneavoastra si Domnul Sorin Dumitrascu solicitati,va rog,o situatie statistica la DMRU la ANP privind gradul de incadrare la fiecare penitenciar in parte,referitor la necesitatile de personal!!!
    Imi pare rau ca nu sunt membru FSANP.Sper ca nu va ve-ti lega de asta in continuare.Dar am sa fiu!Sunt dator D-lui Sorin!
    Si se pare ca la Galati va fi FSANP!!!!
    Si scuze Craiova,Arad,Tg. Ocna,Giurgiu,departe de mine de a leza pe cineva!Cunosc colegi de la cele penitenciare si ii asigur de maximul meu respect!
    Sper sa se inteleaga exact ce vreau eu sa transmit!
    SA AUZIM DE BINE!!!

   • Ideal ar fi ca scoala de agenti sa se desfasoare pe o perioada de 2 ani,iar academia de penitenciare pe o perioada de 5 ani.

 7. APROPIAT DE SUBIECT:
  Pentru rezolvarea deficientelor de personal din anumite unitati va propun d-le Sorin sa analizati si sa intreprindeti impreuna cu liderul celuilalt sindicat(sunt cam suparat pe (editat admin)) modificarea candva,cumva, a art.13 din 293,respectiv :”(5) Candidatii declarati “ADMIS” la institutia de invatamant pentru pregatirea agentilor de penitenciare vor semna un angajament scris prin care se obliga sa lucreze cel putin 5 ani in sistemul administratiei penitenciare, dupa absolvirea studiilor.” Adaugand: ” la unitatea unde au fost selectionati”.+ “selectionarea se va face proportional cu nevoile unitatilor subordonate ANP”.+ “daca nu se ocupa locurile la anumite unitati, persoanele selectionate in vederea admiterii la SNAP,care au obtinut medie corespunzatoare in urma concursului de admitere,pot opta pt un penitenciar care nu si-a completat locurile scoase la concurs”.
  Adica: avem 200 locuri agenti la SNAP, Xpenitenciar are nevoie de 50 agenti,Ypenitenciar are nevoie de 30 agenti,Zpenitenciar are nevoie de 20 de agenti … facem proportia la numarul de locuri pe care il poate scolariza intr-un an SNAP si dam la penitenciarele ZYZ 35,25,10 agenti spre scolarizare/incadrare anul respectiv!Anul urmator la fel!
  Pentru ce se selectioneaza de la Craiova,Arad,Tg. Ocna s.a.m.d. cand sunt penitenciare unde oamenii sunt super incarcati,e o lipsa acuta de cadre,in plus li se pare normal sa munceasca asa deoarece sunt invatati “ca boii cu jugul”!
  De ce sunt obligati unii sa ia libere in noiembrie pentru luna iunie?!De ce concediul pe 20013 vom INCEPE sa-l luam in 2014?!
  De ce dupa 2-3 luni de la absolvire SNAP agentii vor face antecamera la D.G. al A.N.P. pt. ca “am probleme,vreau sa ma transfer acasa!!!”?!Solutia este sa stie de la INCEPUT ca vor sta o anumita perioada intr-un anumit penitenciar!Nimeni nu poate ingradi dreptul de a concura de ex. unuia de la Craiova la Galati,dar sa isi asume acea candidatura la Galati!
  Sper ca ai mei colegi de la Craiova sa nu se supere,a fost doar un exemplu,si imi cer scuze anticipat daca am deranjat!Dar ganditi-va,daca avati copilul pe care l-ati convins sa opteze pt. o cariera in sistemul nostru,v-ar conveni sa prinda repartitie la cucubau dupa un an de scoala si sacrificii,ar fi ok sa dai din coate sa-l transferi acasa cand ai putea sti de la inceput la ce il/se inhama?!
  Sunt curios si cam cati directori noi si vechi au prins in proiectul lor de management aceasta problema!!!
  Astept pareri constructive pro si contra referitor la cele de mai sus si … POATE O SA FIE MAI BINE!!!
  Sa auzim de bine!

  • E destul de dificil ce solicitati dumneavoastra, cu toate ca ar fi o solutie destul de buna. Nu-i impiedica nimic pe acei “scoliti” sa obtina medii mari si sa aiba posibilitatea sa aleaga penitenciarul unde vor sa-si desfasoare activitatea.

   • Problema este si faptul ca, in mod natural, anumite penitenciare din țara recrutează masiv raportat la altele.
    Ma refer la Penitenciarele din zona Moldovei si Olteniei.
    În alte zone se intâmpina dificultați în a convinge posibilii candidați să opteze pentru o carieră în sistemul penitenciar, în mare parte datorită, probabil, realităților economice locale.
    De aici și rezultatul: cateva penitenciare care recrutează, în fiecare an, o mare parte a celor declarati ADMIS și restul penitenciarelor care vor încadra majoritar absolventi pe care nu i-au recrutat.

    • Lucrurile vor intra in normal la penitenciarul dumneavostra atunci cand veti avea curajul sa va faceti un sindicat independent! Pana atunci veti trage la jug, fara suparare.

     • Un sindicat care sa fie al vostru, al fpss-ului de rand din unitatea in care lucrati, care sa fie vocea tuturor si sa reprezinte interesele voastre nu ale celor care isi asuma meritele pe spinarea celor care tac.

Comments are closed.