Bacili, protozoare, penitenciare

Despre tripanosomiaza africana n-am scris. Despre bacilul Koch, am mai scris. Provoaca tuberculoza. La puscarie e mai vioi ca-n libertate. De vreo 500 de ori. Desteptii ANP si MJ s-au gandit ca in Penitenciarele Spital gratia-l opreste si ca pot prin urmare sa dea un OMJ pervers care sa se bata cu la fel perversul de bacil, desi sindicatele de vreo 2 ani le tot demonstreaza subrezenia demersului.

Despre tripanosomiaza africana n-am scris. Perversa si dansa. Am scris despre incompetenta, am scris despre abuzuri, am scris despre drepturi si am scris despre libertati. Am scris despre sindicate, penitenciare si oameni. Asta-i. N-am scris despre ceea ce aparent pare a fi o epidemie. Despre boala somnului si despre adormiti, n-am scris.

Despre adormitii care nu misca un deget atunci cand ar putea sa previna. Despre adormitii care nu inteleg ca zilelele libere fara plata sunt doar un test care precede reducerea salariilor. Despre adormitii care nu inteleg ca daca se modifica legislatia muncii in defavoarea salariatilor, asta ne priveste pe toti. Doar exemple.

Adormitii nu sunt personaje interesante. Ce-ar fi de spus in cele din urma despre dansii. Ca dorm si dorm, nici nu-si imagineaza? Ca nu inteleg ca somnul lor, al natiunii adormititilor, naste monstri? Ca nepasarea si indolenta ii va costa si ii costa? Ne costa pe toti. Ce-ar fi de spus?

Ca tupeul indolent nu inlocuieste implicarea? Greu de facut un personaj din adormiti. Chiar daca se trezesc candva tarziu, chiar daca isi imagineaza ca tupeul rezolva ce n-a rezolvat implicarea. Adormitii oricum vor fi prea adormiti sa inteleaga, cei care conteaza si se implica oricum nu-si vor pierde timpul cu adormiti.

Si, in caz ca adormitul nu intelege, da ma refer la specia izmenitilor treziti din somn de cate-o scatoalca pe care au fost prea indolenti s-o previna. La cei care n-au vazut ca de 2 ani acordarea sporurilor e subiect de disputa, iar sindicatele, noi nu altii adica, se bat pentru ceva al nostru nu al altora. La blegii neinformati si neinteresati care adorm cand nu-i doare pe dansii si-i oboseste perspectiva.

La domnul acela izmenit care intreba razboinic ce fac sindicatele acum ca, dumnealui probabil si colegii care n-au contact direct cu detinutii bolnavi de TBC, au pierdut sporul TBC. La domnul acela care-si zbiara neputinta. La domnul acela care nu intelege ca dansul dormea cand altii, sindicate, se bateau pentru dansul si ca parsivenia MJ sau ANP presupun reactie la obiect nu izmeneli de adormit.

Ce spuneti deci? Scriem si despre dansii? Sau, ne mintim ca prostia, incompetenta si indolenta sunt doar la ANP si la nu-s care sefi?  Despre tripanosomiaza asta africana n-am scris. Nici despre boala adormitului roman, ca-i lucrator de penitenciare sau altfel. Protozoare rele-i musca, saracutii dorm.

23 Comments

 1. Și tot Spitalul Rahova este cel în care asistenții au intentat procese individuale sistemului, pentru neacordarea sporurilor specifice activităților medicale pe care le desfășoară, acordate atât de Legea salarizării cât și de ordinele Ministerului Sănătății, dar care nu s-au acordat niciodată în spitalele penitenciare, nici măcar după sesizarea factorilor de decizie. Aceste aspecte nu sunt susținute nici măcar de sindicatele din penitenciare, efortul și responsabilitatea fiind individuale, ale angajaților. Sunt cazuri concrete, domnule lider de sindicat, pe acestea nu le mai verificați? Nu le mai susțineți? Oare de ce credeți că au ajuns să acționeze individual și nu prin sindicat? Oamenii s-au săturat de amenințările permanente dar voalate ale directorului, care nu s-au dovedit decât baloane de săpun ce i-au îmbrăcat și mascat micimea umană, morală și deontologică. Cei valoroși părăsesc spitalul, cei care încă n-au pierdut totul rămân să țină piept. Directori au mai venit și au plecat, fiindcă adevărul iese la iveală până la urmă, chiar și în instanță. Am curiozitatea dacă se obțin sporurile cuvenite, pasul următor n-ar fi un proces nu de neglijență în serviciu pentru neacordareea lor, ci unul de abuz în funcție? Documente sunt destule… Poate vă revin curajul și graiul și în aceste exemple, domnule lider de sindicat, chiar dacă sunt postate anonim 🙂

  • O intrebare: sunteti membru de sindicat? Sunteti membru de sindicat FSANP? Daca da, cand m-ati contactat pentru aceasta problema? Daca nu, care va e supararea?!

   Sunteti in eroare. Daca ati fi fost informat ati fi aflat ca FSANP a reluat OMJ-ul cu sporurile pentru personalul medical de cel putin 3 ori in ultimul an. Faptul ca MJ refuza sa-l aprobe este o alta discutie. Daca ati fi fost informat, repet.

   Pe site OMJ fiind adormiti ca dumneavoastra n-au zis nici pas. Dac-ati fi observat macar, n-ati mai fi pretins ca vai saracii au mers singuri in instanta, desi n-au apelat la sindicat (un sindicat FSANP ma refer) pentru asta.

   Daca ati fi facut minimul efort de a citi macar informarile de pe acest site ati fi aflat si poate n-ati fi fost atat de vehement in concluziile eronate de mai sus.

   Ati dormit! Dormiti inca! Dumneavoastra si destui izmeniti care n-au fost pe faza cand o problema putea fi prevenita. Inca nu intelegeti ca sunteti parte din solutie si ca sindicatul nu e Dumitrascu, sindicatul suntem noi.

   Altfel e induiosatoare trezirea desteptilor de pe te miri unde. Nu de curaj si de grai am exemple, de sprijin si de bune intentii din partea adormitilor, descoperitori de apa calda.

   PS. Aflati, o chestiune cat se poate de noua pentru mentalitatea de asistat. Da, fiecare este responsabil pentru propriile drepturi. Chiar si adormitii. Chiar si cei care trebuie sa faca minimul efort de a cere sindicatului ajutor si de a se implica in sindicat.

   Despre Penitenciarul Spital Rahova imi amintesc doar ca putini curajosi sunt. Putini deschid macar gura, si degraba fug toti cand se uita urat directorul la dansii. Vad insa vasnici anonimi curajosi care se lupta habarnist cu lideri de sindicate.

 2. Domnule Dumitrascu aveti dreptate cand spuneti ca ati incercat sa faceti oamenii sa spuna lucruri cu voce tare! Eventual sa scrie faptele directorului in cauza (Spitalul Rahova), dar trebuie sa stiti ca exista si explicatii care, vrem nu vrem, sunt adevarate: la dispozitia directorului, fara sa incalce nici o norma legala, sunt schimbate turele, din dispozitia directorului prin decizie zilnica poti sa lucrezi pe sectie desi esti prins in stat la compartimentul secretariat, din dispozitia directorului asistentul de la chirurgie poate sa fie trimis la blocul operator sau mai rau detasat in alta unitate…. toate astea le poate face directorul fara ca nimeni sa poata lua o masura pentru ca nu le face din razbunare ( sa credem noi) ci pentru buna desfasurare a activitatilor zilnice ( sa o creada el ca credem noi) …..
  exemplu: dupa ce a aparut articolul pe site credeti ca stimabilul a dat un pas inapoi sa se gandeasca ca poate exista un sambure de adevar? nuuuuu!!! Dumnealui incepe sa tipe ca din gura de sarpe sa arunce in continuare acuzatii in stanga si in dreapt si atat, asta a inteles dumnealui.
  Domnule director,
  habar nu aveti cine scrie pentru ca pentru dvs toti suntem prosti, inculti, incepand cu doctorii si asistentii terminand cu personalul din restul spitalelor penitenciare din Romania. sa nu spuneti ca nu este adevarat, pentru ca toata lumea stie impresia pe care numai dvs o aveti fata de dvs.
  daca vreti parerea sincera a oamenilor despre capacitatile dvs manageriale si umanitatea dvs sa nu ne intrebati pe noi supusii pentru ca nu o spunem, dar nu cred ca nu o simtiti in fiecare zi cu fiecare activitate…..
  si pentru ca nu avem inca “unitatea” care ne-ar da puterea sa o spunem in fata va spun aici, nu ca nu sunteti dorit de noi supusii, nu sunteti stimat domnule director, sunteti un parvenit cu aere de crai asa cum am mai spus. haideti sa va spun pe sectoare de activitate cam cum se vede personajul dumneavoastra, asistentele sunt moarte de scarba pentru masajele care sunt nevoite sa le faca pe corpul dumneavoastra diform, asistentele sunt moarte de scarba din cauza avansurilor insistente si libidinoase la care le supuneti, ele sunt cele care platesc pretul cel mai mare, pentru ca paza scapa usor doar cu desconsideratia dumneavoastra, cu privirea rautacioasa, cu picioarele aruncate in usile camerelor de detinere si cu tigarile date de dumneavoastra detinutilor uitand ca sunteti intr-un spital penitenciar. ce sa mai spun de asistenti, ca sunt nevoiti sa tina detinutii cu medicamente aduse de acasa in pungute? de ce pentru ca noi nu cumparam medicamente iar daca un detinut spune ca el a venit sa fie tratat si nu adormit cu pastile a doua zi miraculos se face bine si pleaca pe cursa.
  va ladati cu cazurile grave rezolvate, sa va amintesc ca nu dvs le rezolvati ci chirurgii care oricum din punctul dvs de vedere mananca banii degeaba? sa va amintesc ca au plecat medici cu mare vechime in sistem din cauza politicii dvs menegeriale, ca preferati sa semnati contracte de colaborare?
  voi vorbi si despre celelalte sectoare de activitate in urmatoarea postare.
  cu stima
  un supus

 3. sa ne spuna cineva de ce unitatea nu are sef la paza de peste 2 luni timp in care se intampla evenimenet deosebit de grave? poate-l intrebati pe manager? sau sa va spun eu ? va spun eu atunci , petcu cat a fost de smecheras a fost rapus de manevrele, cardeala si teroarea managerului si sa dat la fund si nimeni nu stie nici daca mai traieste asa ca poate intelegeti de ce in ultima perioada au plecat medici ,asisitenti .brancardieri . . . asa ca nu are rost sa mai ne omoram degeaba scriind pe aici omul este bazat si gata, asteptam cu speranta ca somnul ratiunii va naste un monstru si mai mare care sal potoleasca pe terorist la numai de bine si paziti-va !

 4. Buna seara,
  Sunt un ratacit pe site-ul asta dar un razvratit de fel asa ca nu ma pot abtine sa nu comentez, prea mi-ati aruncat mingea la fileu…..
  Haide sa vorbim de spitale…. de Spitalul Rahova spre exemplu, unde deocamdata se sinucid doar detinutii, spun deocamdata si stiu si de ce. Daca tot stiu hai sa spun si motivele:primul ar fi abuzul psihic al directorului aplicat oricarei vietati (cu exceptia unui caine care cica seamna cu el, gras, bondoc si cu aere de crai); un altul frica de director si altul in care nu lipseste cuvantul director…
  Poate ne intrebati cum se maifesta acele abuzuri? pot sa incep sa le enumar dar nu cred ca le pot termina, de la micile aluzii referitoare la supunere, terminand cu amenintarile de genul ” vrei sa vezi ca te fac”, la racnete si mai nou spart geamurile cu pumnul. Nu exagerez, se pot verifica ranile lasate pe maini de geamurile sparte, macar asta daca spaima si jignirile nu se pot cuantifica.
  Si ce mai face acest manager de top al Spitalului Rahova? pai ce sa faca se simte jignit de toti care indraznesc sa ceara drepturile fie ele de transport, de chirie, o decalare de program pentru mamele care duc copiii la scoala, Damne fereste! Cum sa isi permIta asa ceva…. Dar le aproba, pentru ca stie ca nu are ce sa faca sunt drepturile oamenilor, dar apoi…..ehe, de aicI sa te tii…. Vrei bani pentru chirie? Vrei decontare transport? Iti da dar……. platesti, stai in pc1 desi esti supraveghetor, stai numai la spitalele civile, desi normal ar fi sa se tina o anumita evidenta pentru ca toti supraveghetorii sa treaca pe acolo…..
  Dar cea mai mare problema a acestui manager este ca nu isi aminteste decat greselile, niciodata altceva, stie ca acum 7 ani cand a fost el ” trimis la Jilava” un supraveghetor sau un doctor jubila si acum, dupa 7, ani nu conteaza ca supraveghetorul intra in servciu singur pe 2 sectii, nici ca doctorul este singurul specialist care impreuna cu alti doctori indeplineste planul managerului de externari, ca altfel de ce ar mai creste si el cu cativa centimetri (una din suferintele lui, micimea).
  Dar ma pierd in amanunte si am obsit numai sa ma gandesc la ce se intampla zilnic in Penitenciarul Spital Rahova.
  Promit sa revin.
  Cu stima,

  Un condamnat la supunere ….

    • 🙂 Sunteti haios. Omul asta ‘curajos’, e un anonim care descrie o situatie generica si fara a-si asuma implicarea in a gasi o solutie. Aproape inutil.

     Or, ca sa rezolvi probleme de acest gen trebuie sa ai nu doar ‘curajul’ de a te plange anonim ci si curajul de a-ti asuma rezolvarea problemei alaturi de cel care are parghii.

     Altfel anonime de acest gen am mai verificat, si nu s-au prea sustinut dat fiind si prezentarea generala si deseori denaturata a situatiei. Exemple am destule, daca vreti va prezint cateva.

     De ex. “victima” uitase detalii referitoare la faptul ca de fapt atitudinea directorului a fost alta, ca a primit o solutie, ca de fapt fusese prins intr-o oarecare situatie de nerespectare a legii.

     Sau ca are interese personale pe care a omis sa le prezinte, ori ca i se intampla sa fie urmarit penal pentru nu’s ce trafic de tigari si ca incearca sa te foloseasca drept pavaza.

     Or, oameni de onoare si implicati – asa cum imi place sa cred ca sunt colegii mei, cu nume si prenume spun cine si ce a facut. Si, isi asuma. Nu odata mi s-a intamplat ca plangaretul sa nu-si mai asume plangerea.

     Situatii generice stim cu totii, sa ne vaietam stim cu totii. Da, in sistemul penitenciar e nasol. Cei care rezolva probleme au insa nevoie de detalii. Nici eu nu pocnesc din degete, iar ANP nu se impresioneaza referitor la anonime sau la cinicii miratori de anonime.

  • se pare ca “vajnicul’ manager” face numai ce vrea “muschiul” lui si face domne ce pui lui ca are cu ce, degeaba chicotesc pe la colturi asistentele ca muschiul il are cam mic

 5. Sunt si activi dar din pacate sunt in slujba celor adormiti sau fac ce vreau ei pentru ca sunt adormiti cei platiti intr-u “Domnu”.
  “JOS ADORMITII”

 6. Adormitii sint cele mai bine vazute personaje..ptr ca nu prezinta pericol.Somnul e cea mai buna solutie de a fi in avantaj si de a ramine cu totul.Luptatorul dispare si ramine “adormitul”

 7. Domnilor cam ce ati vrea dumneavostra sa faca acesti oameni?????????? Romanul nu este invatat sa piarda este cracatita asa de mare incat nu are ce face!!!

  • Si dumneavoastra considerati ca ar trebui sa ramanem pasivi si sa ne acceptam soarta, nu? Daca acea caracatita e mare, luam toti harpoanele si i le infigem in cap. Unde-s multi puterea creste. Daca nu facem nimic caracatita o sa se transforme in dinozaur.

   • ce va mai place sa va tanguiti! este o vreme asa de frumoasa afara , de parca ne imbie sa facem o plimbare la Bucuresti! ca despre pichetari nu mai aud nimic , vad ca pichetam cu totii pe acest site.Noroc ca exista , ca altfel la cat de indolenti suntem de multe ori nici aici nu o facem.”(editat admin) POSMAGII??”

   • Domnule nu sunt deacord sa acceptam tot ce sa intampla dar din pacate suntem foarte putin ceie ce ne cerem drepturile. Plus de asta in spitalele penitenciare oameni sunt foarte revoltati!! Nu stiu dac vor rezolva ceva!!

 8. Nici banii de haine sau functiile nu ii intereseaza. Ii intereseaza doar sa comenteze pe seama lor. Daca i-ar interesa ar face ceva, ar misca un deget. Romanul e invatat sa piarda de cand s-a format ca popor. La noi e ceva genetic sa vina unul, altul sa-ti stirbeasca cate un drept. Ne resemnam ca prostii: “Lasa ba ca se putea si mai rau!” Rusine!

Comments are closed.