Concursuri… concursuri

Luni si marţi am participat la desfăşurarea concursurilor de ocupare a posturilor de director general adjunct, director de direcţie si director de unitate.Rezultatele se cunosc şi oricum nu se mai poate schimba ceva. Procedural concursul s-a desfăşurat fără hibe, subsemnatul participând la toate fazele concursului, de la prezentarea proiectului până la notarea candidaţilor.

Dacă in prima zi, la prezentarea proiectelor, notarea concurenţilor a respectat oarecum felul in care aceştia s-au prezentat, a doua zi cu ocazia probei practice de evaluare a aptitudinilor manageriale,aceste note au crescut, cu preponderenţă in zona membrilor comisiei ce proveneau din afara sistemului.

Acest lucru a fost general valabil pentru toţi candidaţii şi a reuşit să dea undă verde pentru ocuparea posturilor unor persoane care după părerea mea, au mari lacune in exprimare, abordare si cunoaştere.

O prestaţie foarte bună a avut Ioana Morar,cei de la prevenire, medicalul si bună, 2-3 candidaţi la funcţia de director de unitate Spital Tg-Ocna,Colibaşi si BAGR).Toate posturile au fost ocupate, chiar dacă in opinia mea, cel de la Giurgiu putea rămane fără probleme cu imputernicit.

O vină o poarta şi cei de acolo pentru că in lipsa unor adversari, d-l Stănică a reuşit să promoveze examenul. Oricare alt participant ar fi reuşit sa-l depăşească. Astfel se dovedeşte incă odată, că pentru unii, promovarea unui concurs de ocupare a unui post de director ţine de competenţă, iar pentru ceilalţi de oportunitate.

64 Comments

 1. dragii mei, am inteles care au fost cei cu prestatii bune la aceste concursuri. Dar despre dir gen adj ce stim, ori mai bine ce stim despre cel din cap de lista ,ca pe dnul Stancovici il cunoaste toata lumea? Ori nu ne “riscam” sa comentam prestatiile lor?

  • Anonim spunea…
   Asta este Ilie Vama de la Gaesti, staea sunt cometariile despre acest fost vames din cate se zvoneste fost coleg cu doamna Serban

   Cand ai doua apartamente in Bucuresti,vila in GAESTI,esti venit fara noima de la VAMA,{la fel ca multi altii din A.N.P.},dupa ce si sotia ,tot de la vama ,acum este ofiter secretariat,mai primesti si 15 milioane decontare chirie ,e aberant,e impardonabil,domnilor moftangii de la D.E.A.
   22.08.2009, 16:34:00
   Pentru anonimul din 22.08.2009 ora 16.34.
   Pai spune frate pe fata ca este vorba de Gabriel Ilie Director DEA de la Centrul de Reeducare Gaesti care se crede pe mosia lu t….o.
   Specialistul in management,a data peste cap tot centrul cu fel si fel de prosti ( gen floricele pe campii etc ) impreuna cu Florea.
   Sa se duca de unde a venit sa lase lumea in pace ,au ajuns functionarii sclavi pe camp la cules de galbenele si nalbe .
   23.08.2009, 22:29:00
   pentru ANONIMUL din 23.08.2009 22:29:00
   Buna replica.
   Sa vezi la Gaesti,de rasul curcilor,cum scoate Ilie Vama Gabriel,functionari publici,sa culeaga galbenele.
   Am ajuns asa cum meritam stimati colegi!
   Dupa ce am adus in sistem dupa anii 90 toti securistii parati,dupa ce am facut experimentul Binisor S.P.P.
   acum e momentul VAMESILOR NETIMBRATI sefi la D.E.A.
   Cred in forta sistemului de a elimina aceste reziduri.
   Domnilor conducatori de osti din A.N.P,chiar nu vedeti cum unii confunda VAMA cu proasta gestionare a resurselor?
   24.08.2009, 20:52:00

   pentru anonimul din 25.08.2009 17:57:00
   pai omule poate nu stii cum a ajuns acest Ilie Vama la Gaesti, simplu a sustinut un examen de angajare la un alt penitenciar, nu a luat si prin redistribuire a ajuns la Gaesti, nu se mai intamplase pana atunci asa ceva, iar mai departe ca sa demonstreze cine e, nici sotia lui nu a promoat examenul de angajare la Gaesti, asa ca s-a angajat la Jilava de unde printr-o alta redistribuire din ofiter logistica s-a transferat la Gaesti ofiter secretariat, bineinteles intr-o perioada cand nu se faceau transferuri, ba chiar mai mult un transfer de pe un post pe un alt post fara nici o legatura cu pregatirea, examenul sustinut, etc.
   Acum intreb si eu asa in doru lelii, omu asta VAMESU nostru e pe mosia lui tacsu, sau si-a cumparat postul ….., hmmmm
   26.08.2009, 23:16:00
   pentru anonimul din 26.08.2009 23:16
   Dar daca Ilie Vama asta face ce face, chiar nu il vede nimeni ?
   Cu cine e pe mana ?
   Cine il acopera ?
   si ar mai fi intrebari.
   27.08.2009, 19:27:00

   27.08.2010, 17:36:00

 2. Ba da inteligent mai esti si cum le sti tu pe toate, esti de invidiat sau oare chiar mafalda sa fi? Chioscul trebuia preluat demult pentru ca la combinatiile lu Lancea au crescut preturile cu 200% comparativ cum erau inainte, doar asa a reusit Lancea sa-si acopere toate creditele si sa mai faca si o casuta pe teritoriu unde are si Hacin teren! Acum urmeaza ca Dobra sa-si achite si el masina si o descoperire de card, nu? Nu te mai interesa de B ca e mai inteligent ca multi dintre voi iar cu noi a avut intotdeauna caracter si onoare. Faza e ca la nivelul tau de cultura trebuie sa mergi mai departe cu cei ce vor urma…. SUCCES!

  • Stimate tovarășe, vreau să-ți spun câteva lucruri pe care nu le știi: în anul 2000 când dl. B a luat examenul de absolvire a cursului de ofițeri de la Arad ( sau poate examen neluat, ar trebui întrebat dl. BUCUR cum a ajuns dl . B la pârnaie) pușcăria Arad era în plina expansiune, mulțumita dlui. Bucur, iar tu nici măcar nu știai ca la Arad exista temnița. Ulterior datorita relației cu defunctul TAUCEANU, dl. B a avut o ascendenta nemaiîntâlnita în acest sistem, defapt numit direct pe funcție de șef serviciu siguranța, fără CONCURS!!! Oare sa fie datorita anumitor relații pe care dl. B le avea la acea data???? Referitor la triunghiul HALCHIN – DOBRA – LANCEA a fost cea mai buna combinație pe care pușcăria Arad a avut-o vreodată. Creșterea veniturilor cu peste 200%, ordine și disciplina în rândul p.p.l.-eilor, respect pentru f.p.s.s. Chioșcul de la Arad este administrat de pe vremea lui LUCA de cei care au dat de fiecare data cel mai mare preț pe mp, asa ca ma îndoiesc ca LANCEA sa aibă de-a face cu ei (nu putea sa facă nimic de LUCA, ALEXANDRU, TAUCEANU, HALCHIN, GOINA) ???????? FELICITĂRI HALCHIN – DOBRA – LANCEA !!!

   • Sa vedem cine a fost acea echipa fabuloasa:
    HALCHIN – primul agent din sistemul penitenciar facut peste noapte director de unitate pe functie de comisar sef cu derogare de la Ministrul Justitiei – unchiu HASOTI a facut minuni … wow!!!!!!!!!!!
    DOBRA – fost lacatus mecanic de meserie, avanseaza in gradul de agent, dupa care ajunge “meneger” … fain!!!!!!!
    LANCEA – cameleonul unitatii care din agent, dar cu sotie la cadre a ajuns seful GAZ-ului …. bestial!!!!!
    ECHIPA MARE, performante pe masura pregatirii!!!!!

    • Și unde e porblema? Sunt toti oameni care au luat concursuri. Concret ce probleme au fiecare?! Halchin – de exemplu, desi fost agent, a gestionat o unitate timp de 4 ani fara probleme.

     Spre deosebire de alti meseriasi ai sistemului nascuti ofitiri si sefi si imputerniciti care au avut numai probleme. Eu unul, ma bucur, sa constat ca astfel de agenti exista. În concret deci ce le reproșați?

    • Am lucrat cu domnul DOBRA o perioada buna de timp, si cred ca `lacatusu mecanic` a demonstrat ca are toata capacitatea de a fi `manager`.
     Nu vreau sa ma contrazic cu cei care pot spune mai multe, dar vreau ca omului sa i se recunoasca anumite merite pe care le-a demonstrat si care sunt recunoscute… in alte locuri decat la Arad.

     • Si eu am lucrat foarte mult timp cu d-ul DOBRA si l-am apreciat, dar de la revenirea de la GHERLA este un alt om si este pacat,disputele care se desfasora acum sunt ceva nemaivazut in Penitenciarul din Arad, atacuri la persoana, ranchiuna, dispute intre colegi, schimbari de dragul schimbari sau interesului,etc..
      Gresala acestuia a fost ca s-a lasat influentat de niste oameni care in perioadele anterioare erau marginalizati,care se ocupa cu purtarea minciunilor de la unul la altul si ascultand de sfaturile acestora a luat multe decizii in necunostinta de cauza sau influentat de acestia, lucru care i-a daunat foarte mult in ochii tuturor si care ii va fi fatal pe viitor daca va continua.
      Atat timp cat tu ca director nu poti sa iti tii aproape oameni pe care ii cunosteai si cu care ai muncit cot la cot ani de zile impreuna, ati facut o echipa foarte buna si ati si promovat toti datorita acestui fapt, sa cautai ca impreuna cu acestia sa gasiti solutii de redresare a situatiei, pentru ca treaba merge tot mai prost pe zi ce trece si asta se vede de catre toata lumea, iar nemultumirile angajatilor sunt tot mai multe, continui sa te inconjori si sa te sfatuiesti cu lingusitorii si oportunisti, sau sa te amesteci in viata personala a unuia sau altuia, nu poti sa te astepti ca acei oameni sa iti acorde ,,RESPECT”.
      Toti gresim si este omenesc, dar cand ne dam seama de acest lucru ne recunoastem vina si incercam sa facem ceva, incercam mai indreptam si sa mai reparam ceva chiar in ceasul al 12 -lea.

     • De acord cu colegul de mai sus. Multi dintre noi am lucrat cu dl. Dobra, era un om de onoare, dar lucrurile s-au schimbat radical de la noua lui sosire la Arad. Pentru un director este esential sa-si tina oamenii aproape, sa stie sa-i aprecieze, nu sa-i barfeasca, nu sa-i intarate, E grav cand barfele pornesc de la cap. Se ajunge exact unde am ajuns acum. Eu inca mai sper ca dl. Dobra sa nu se mai lase influentat de Belei, Lepadatu, Halchin, Palade etc. Ati fost un om drept si de onoare, dle. Dobra!!! Poate mai salvati ceva domnule director pentru ca totul se duce de rapa…..

     • E bine că sunteți de acord, văd că e noua moda. Ce anume îi reproșați domnului în cauză? Concret puteți? Sau măcar ceva clar? Am înțeles că sunteți un fel de asociație a celor care regretă schimbarea de după revenire, dar ce-i reproșați concret?

     • Domnule Dumitrascu, sa stiti ca nu fac parte din nici o asociatie si nici o tabara, nu am facut nici comentarii pana acum pe acest forum, dar ce au scris colegi mei mai sus se intampla zi de zi.
      Nu cred ca s-a mai scris atat de mult despre Arad niciodata, dar lucrurile chiar au luat-o razna. O sa mai auziti multe lucruri si o vad ce parere veti avea pentru ca deocamdata il apreciati mult pe d-ul DOBRA.

     • Sunteți în eroare. Sindicatul de la Gherla a fost constituit în perioada în care la comandă era un adjunct pentru pază. Un plăvan mononeural care a făcut tot ce-a putut să împiedice formarea sindicatului. Nici nu l-am văzut măcar pe dl Dobra când am fost la Gherla, dânsul fiind în concediu la acea vreme.

      Îl apreciez pentru că am lucrat bine împreună prin 2006 – 2007, pentru că e echilibrat și – deși din garda veche – nu-l domină milițienismele așa cum se întâmplă cu unii mai tineri chiar. Cu siguranță sunt și alții buni de director numai că, vedeți dumneavoastră, deștepții ăștia magnifici și enigmatici, au stat pitiți, nu și-au asumat răspunderea, n-au participat la concurs și n-au demonstrat că pot.

      Și, îl apreciez mai mult când îi văd pe supărații ăștia care nu știu cum să spună că le-a stricat ploile promovând concursul și fiind numit în urma unui concurs la conducerea penitenciarului Arad. În lipsă de detalii concrete, și le-am tot cerut, dați-mi voie să cred că supărarea generică și inexplicabilă a postacilor anonimi e interesată.

      În concluzie, da îl apreciez pe dl Dobra. Nu vă convine, problema dumneavoastră. N-am de ascuns nici când apreciez pe cineva nici când nu aprciez. Diferența e că am și argumente. Că înțeleg să apreciez fapte si situatii atunci când am o opinie și că n-am niciun interes atunci cănd fac aprecieri, chiar și subiective.

      PS. Ah, sindicatul monopol pre-existent la Gherla s-a infiintat demult prin 2005 prin ordin DGP. Nu este cazul sindicatelor membre FSANP. Ne-am infiintat impotriva vointei directorilor si avem grija sa simta ca functionam ca sindicate. Nu agentie de turism, nici casa de comenzi, nici sponsorul conducerii. Asta daca intelegeti desigur diferenta.

     • Tare mult ar vrea unele bisericute obscure ca Dobra sa asculte de Belezan Doru (care facea afaceri cu hotii cand era la exterioara) sau de Briciu (si gasca lui de negrotei)

     • Ce mai glumet sunteti dle Dumitrascu,cu infiintatul cu desfintatul sindicatelor,dar pana la urma FSANP are 2250 de membrii sau mai putin,recunoasteti ca pe cat de galagiosi ati fost si ce reclama v-ati facut ,mandatul dvs a fost un mic esec influnetat si de factori externi (criza,pdl etc) Sa nu va suparati pe mine dar mi-am exprimat si eu o opinie pe site-ul dvs liber.

     • Sunteti in eroare. FSANP are conform ultimei situatii facute de ANP 2700 (+/- 10) membri. Nu ma supar pe oamenii neinformati cata vreme nu confunda intrebarea cu intrebarea tendentioasa.

      Si ca sa va explic. E ca si cum eu v-as fi spus. “Ce glumet sunteti “Alt Sorin”, cu homosexualitatea (dumneavoastra raspunzand unei acuzatii idioate cum c-ati fi homosexual in prealabil), dar pana la urma nu-i asa ca aveti 2 parteneri sau chiar mai multi ocazional?

      Recunoasteti ca pe cat de bisericos va dati si ce reclama va faceti, pana la urma sunteti doar un homosexual, si inca unul de conjunctura (lipsa bani, educatie precara). Sa nu va suparati pe mine, mi-am exprimat si eu o opinie pe site-ul meu liber.”

      Cam asta ar fi deci stimate coleg diferenta dintre a-ti exprima o opinie si a fi tendentios si lipsit de bun simt. Ei, ce ziceti? Cum va place?

      Altfel aflati, ca in pofida blegelii care a cuprins Romania, printre altele, doar la noi nu s-au facut disponbilizari. Si nu pentru ca va jucati dumneavoastra de-a tendentiosu’.

     • Pana acum ceva vreme, credeam ca prostia, incultura si impertinenta au limite si ca din cutia Pandorei au scapat doar puii lor. Dar iata ca prostia, incultura si impertinenta au ajuns la rang de virtute pentru niste analfabeti care duc o viata atat de lipita de sol, incat pot fi condundati cu niste rame si care, in fata unui calculator conectat la internet se transforma din viermi in lei si-ncep sa raga. Rag opiniile altor netoti putin mai evoluati, caci un prost nu poate avea opinii.
      Am o intrebare pentru tine, daca tot opinezi ca noi cei galagiosi nu am facut nimic: Tu, in calitate de mut umil, ce ai realizat?

   • Cameleonul Lancea,un anonim promovat de LUCA la DEA , nu a avut de a face cu el…))))), nici cu HALCHIN, cu care in vremea cand acesta era director si-au construit case impreuna, nici cu GOINA pe care il umple de respect …))))))))
    Nici usturoi nu a mancat, nici gura nu ii miroase………

 3. Pe Stanica l-a pus in functie un fost deputat de Giurgiu, asa ca treaba cu notarea a fost doar o simpla procedura.

 4. Concursul s-a desfasurat bine, au avut o prestatie buna 2,3 candidati la functia de directori de unitate, Spital Tg Ocna si Colibasi.Toate posturile au fost ocupate, chiar dacă in opinia mea, cel de la Giurgiu putea rămane fără probleme cu imputernicit. Pai omule, am inteles ca tu si limba romana sunteti straini, dar ai si logica fracturata. Adica examenele au fost corecte si cei mai buni au fost aia cu notele cele mai mici. Tg Ocna si Colibasi. Si Giurgiu, cu nota mai mare trebuia sa pice? Hai ca esti distractiv !

  • Am spus că nu au fost hibe procedurale și că prestatia celor care au ocupat funcțiile de director la penitenciarele Colibași,Spital Tg-Ocna și BAGR, a fost una bună.Am mai spus că notarea în cazul d-lui Stănică nu a reprezentat,în opinia mea, evaluarea reală a prestației acestui domn,adică nu merita mai mult de nota 4.Nimic mai mult.

  • Cred ca deja ai o problema. Ti s-a pus pata pe Florin. Lasa-l domne sa se obisnuiasca. E la inceput. Repet, a gresi e omeneste.
   Dar sa persisti in a critica e idiotenie.
   De ce nu te implici tu in a trimite articole de interes, fara greseli gramaticale si fara interpretari?
   Pai eu cred ca de p…t.

 5. Ce a inceput bala a desavarsit dobrica!RUSINE!RUSINE A.N.P.!!!RUSINE MJ!!! oamenii generalului sunt acum in functii, auditul e dosit bine….il asteptam cu drag pe Bala inapoi ca vad ca tot ce a facut a facut bine.Stef e singurul care merita. Putini stiu cat s-a chinuit el cu directia aia si mai ales cu bala!

   • Stim, stim, cat s-a chinuit 😀

    Din notele acordate se vede realitatea, Stef este un bun teoretician, Burcu este un bun practician, manager.

    Cea mai buna solutie este ca Stef, deoarece a luat un concurs, asa cum l-a luat, sa ramana director de directie, iar Burcu sa-l secondeze pe postul de sef serviciu.

     • Nu aveti dreptate domnule Dumitrascu.Diferenta dintre ei e alta.

      Stef a luat nota mare la partea teoretica iar Burcu a luat nota mare la partea practica – manageriala.

      Daca asa-zisa experienta ca imputernicit si-ar fi spus cuvantul, diferenta trebuia sa fie invers.

 6. d-le dumitrascu cum e posibil sa primesti avizul de a participa la un concurs daca ai fost demis din functie?vezi cazul de la spp tg.ocna.

 7. Am auzit ca si Antonescu, care si-a atarnat de gat toate diplomele de studii, inclusiv cea de “dotore”,in cultura dracilor intre oameni, a picat testul psihologic:). Pacat ca ANP-ul renunta la o asa emineta cenusie.

 8. Previziunile postate in urma cu o luna cu privire la ce urmeaza sa se intample la Arad se confirma una cate una, dir. adj. SDRP pe picior de plecare in urma scandalurilor cu Dobra, seful de la OM schimbat peste noapte, Dir. DEA o sa ii urmeze cat de curand din ce se aude. Se anunta vremuri tulburi pentru unitate, iar ANP se face ca nu vede si nu stie nimic.

  • (editat admin) nu pleaca din cauza scandalurilor cu (editat admin) ci din cauza scandalurilor care le are in familie. Acestea si-au spus cuvantul in activitatea de la unitate, deoarece pornesc de la relatia pe care o are cu (editat admin) si care i-a impuiat capu’ cu mrejele ei. Acum, mai nou acesta domnita incearca sa il aduca pe fratesu sa preia CHIOSCU’ unitatii pentru ca gasca sa fie perfecta.

   Cat despre OM….asta este intradevar cel mai important compartiment al unitatii…..:)))))))

   Don’t cry for me Argentina…

   • Pentru Halcin si Goina, acel birou a fost cel mai important , acum nu din cate se pare sa gandit o alta strategie. Halcin a gandit o strategie pe care Goina a preluat-o din mers si acest lucru chiar a dat roade, Aradul fiind nominalizat la sfarsitul anului 2011 ca cel mai bun penitenciar din sistemul ANP, nu pentru ca ppl au fost tinuti in camere, prezentati la instante sau educati, ci pentru ca au fost folositi la munca si au adus venituri sistemului,, iar ei se mandreau cu asta.
    Acum cred ca la nominalizarea de la sfarsitul anului, vom candida cu cei de la Galati intre cele mai problematice unitati cu cele mai multe scandaluri, jigniri si atacuri la persoana. Pacat ca lucrurile incep sa scape de sub control.

   • Dobra de la venirea lui la Arad a luat o decizie buna, i-a dat peste nas celui de la OM si nu a lasat ca o unitate de maxima siguranta ca Penitenciarul Arad sa se transforme incet incet in fabrica de volane si pantofi, iar detinuti pusi la munca, doar ca sa dea bine unitatea la ANP.

   • Nu, anuntul se va face la satatia meteo ARAD -SANTANA, de unde este pastorul nostru cel iscusit….)))))))))))))))))

 9. Si Aradul are unul, trecut tot prin concurs dar de la instalarea acestuia unitatea merge tot mai prost, nu ca in perioada cand avea la comanda un imputernicit.

 10. Ma scuzati, dle Dumitrascu, dar nu pot sa trec si sa nu spun ca sunt multe greseli de ortografie in acest text. E jenant. Va rog sa faceti corecturile necesare.

Comments are closed.