Fepesese-ul anaerob

Ministerul Justiției se face că nu ințelege cum e cu sporul TBC în ceea ce privește categoriile de personal care pot beneficia de el. Dezinteresul este si motivat: in ANP și in MJ nu sunt persoane private de libertate, prin urmare, dacă protipendada nu beneficiază de asemenea sporuri, de ce ar beneficia proletariatul?

Cel mai bun prieten al omului modern și al super-primarului nea Marean, adică Goagălul, ne povățuiește depre modalitatea de transmitere a tuberculozei: “Tuberculoza se răspândește mai ales în mediile în care predomină următoarele condiții: malnutriția (Înjunghierea mișelească a salariilor ne-a obligat să mâncăm răbdări prăjite, ajungând “malnutriționiști”.

Culmea e că nu țin de foame. Oricum, se cere fpss-ul suplu, cu tentă  rahitică), condițiile sanitare deficitare (Aici vă las pe voi să comentați), suprapopularea (Acum să nu credeți că cea din randul cadrelor! Doamne fereste! Blasfemie curată să spui că suntem prea mulți într-o unitate! Aici ma refer strict la pepelei. Sunt mulți și nu pier niciodată. Am putea să-i denumim bacilul pepeleu si sa cerem spor și pentru asta), lipsa serviciilor medicale (Uite frate, că bacilul ăsta e și inteligent! Cum și-o fi dat el seama că în țara asta serviciile medicale lipsesc? Cu ușurință, cred. Nici dacă nu te-ai lovi de ele, ți-ai da seama.).”

Bacilul Koch se multiplică doar în organismul uman. Cu alte cuvinte, inspirându-ne din realitatea penitenciară, putem trage concluzia că tre să fii inuman ca să rămâi sănătos. E la mintea cocoșului să-ți dai seama de ce unii directori sunt imuni la micuțul bacil Koch.

Bacteriile sunt transmise doar pe cale aeriana. Hopaa! ANP-ul, cel plin de soluții în toate, a găsit rezolvarea: fpss-ul anaerob. Păgubosul bacil este într-o continuă adaptare la mediu, mai nou atacă și drepturile salariale ale funcționarilor publici cu statut special din administrația penitenciara.

14 Comments

  1. Domnule Cosmin ca sa schimbi evaluarea unui spor trebuie mai intai sa inbunatatesti mai intai comditiile de munca ,asa spune legea cea ce in ultimii ani nu s-a facut asa ca sunteti intr-o eroare de cunostinte pe aceta tema mai cititi.

  2. Maine e Ziua Nationala a Romaniei;pentru personal nu se face nimic?o masa festiva,multumiri din partea DG al ANP…nu mai spun de recompense materiale,doar e criza,nu?Pentru detinuti.a ajuns sa se faca chiftelute(afara,unii dintre ei nici n-au visat)si gogosi,iar pe 29 Iunie,ei sunt serviti cu masa festiva,nu noi?!E nesimtire si lipsa de respect din partea ANP,care nu stie sa aprecieze ce are in subordine!Pacat,simt dezgust si lehamite!…

  3. PDL a incercat 2 ani sa taie acest spor. Cand au plecat de la guvernare am rasuflat usurati. Dar surpriza…USL a reusit asta in cateva luni.

  4. Sper ca toti cei din spitale unde sunt tratati bolnavii de TBC,sa beneficieze de drepturile de care berneficiaza angajatii de la Sp. Nasta din Buc.

  5. Vin directori, pleaca directori ,vin ai nostrii pleaca ai nostrii noi ramanem tot ca prostii, in concluzie toti sunt o apa si un pamant pusi pe a taia sporuri si salarii, singura cale de ai sanctiona sunt alegerile.

  6. Cind e vorba de lectii de TB pentru detinuti din fonduri PHARE si de coordonatori de proiecte platiti cu sume la care marea majoritate a educatorilor nici nu viseaza, bacilul este extrem de periculos pentru toata lumea .Cind este vorba de personal, bacilul actioneaza ,,fractionat pe categorii de personal,, si direct proportional cu salariul: devine periculos cu cit ne apropiem de 10.000 de lei, daca ai norocul sa fii o categorie speciala de cadre medicale

  7. nici macar o urma de respect din partea conducerii A.N.P.! De 1 Decembrie nu au considerat moral macar o scrisoare deschisa de apreciere a personalului expus la atatea sacrificii si riscuri.Dar ma gandesc ca dl. director general va dispune directorilor de unitati acordarea normei 12 C- masa festiva pentru personalul aflat in seviciu.

    • daca tot se face ca nu intelege .M.J. cum este cu sporul de tbc, ar trebui ca sindicatele sa reactioneze cu aceeasi unitate de masura si sa solicite doamnei ministru anularea sporului de pericol de 30% pentru personalul din M..J. si pentru aparatul central al A.N.P..Daca tot aratam cu degetul pe f.p.s.s caruia nu i s-ar cuveni sporul tbc, de ce nu procedeaza la fel A.N.P. si cu decontarea chiriilor, acolo unde se fura continuu, constant si permanent.

Comments are closed.