Privarea de libertate a bunului-simţ

Cât de infam poate fi bunul-simţ, încât sa uităm cu totul de el?

Până mai ieri, bunul-simţ era ca un câine credincios care nu te abandona nici dacă-l repezeai cu piciorul. Acum, locul lui e luat de alte „calităţi la purtător”, cum ar fi grosolănia, mitocănia, dorinţa de a contrazice, incultura, lipsa recunoştinţei faţă de cei ce au făcut ceva pentru tine, ca tu, azi, să poţi să-i înjunghii mişeleşte.

Îţi plânge retina când vezi că cei pentru ale căror drepturi tu ai luptat şi lupţi în continuare, nu-ţi acordă nici cea mai mică recunoştinţă, ba mai mult, aruncă cu noroi în tine şi strigă în gura mare: „Ce a făcut sindicatul pentru mine? Ce face sindicatul pentru mine?”

Ei, uite, că vă explic în linii mari…

Sindicatul, prin reprezentanţii lui, veghează ca tu să dormi liniştit noaptea şi să nu-ţi tulbure somnul gândul că mâine nu ţi-ai mai lua salariul, că mâine poţi fi în comisia de disciplină şi nimeni să nu te susţină, că mâine nu ai mai beneficia de anumite drepturi câştigate tot de sindicat, că anul ăsta, există posibilitatea să nu-ţi mai intre pe card banii de echipament… Exemplele ar putea continua.

Dar lipsa bunului-simţ te împiedică să vezi toate astea, iar laşitate si ignoranţa fac din tine un orb al sistemului, iar atunci când vei deschide ochii, va fi prea târziu să regreţi că daca acordai un minim de încredere cuiva, la momentul potrivit, nu erai podeaua pe care calcă bocancii unor oameni cu trupurile mătăhăloase priponiţi în scaune moi din care iţi lovesc spinarea cu biciul.

P.S. Salut pe cel ce mă-nţelege.

21 Comments

 1. Sindicatele pentru ca la Arad sunt doua au paricipat la ambele sedinte si ????? …..mai sus aveti raspunsul. E bine cum spune sefu………..

  • E-adevarat, dar ceea ce nu intelegeti voi, nici tu si nici alti nedumeriti ca tine, este ca sindicatele ne reprezinta pe TOTI, nu numai pe voi. Si sindicatele nu pot fi facute complice la smecheriile voastre si sa va acopere tupeul, manipularea si lipsa de bun simt!

 2. D-lue Dumitrascu cum va explicati urmatoarea intamplare petrecuta la Arad,unde haosul este cuvantul de ordine. Episodul 2 in decontarea transportului la/de la locul de munca. In urma cu o saptamana o parte dintre angajatii care am depus acte pentru decontarea transportului am primit un o instiintare scrisa prin care ni se aducea la cunostinta ca datorita faptului ca in declaratia de avere aveam trecut pe numele nostru proprietate in Arad nu mai beneficiem de acest drept, aceasta instiintare era semnata de toti membri comisiei care au luat decizia prin invocarea unor hotarari judecatoresti date in tara dar fara nici o legatura cu noi. Vazand ca spiritele se incing, conducerea convoaca din nou comisia care la comanda i-a decizia de a ne restitui bani. Nimeni nu mai intelege nimic, cred ca ce se intampla la noi nu se mai intampla nicaieri, o comisie i-a doua decizii diferite in interval de 3 zile dar lucrurile merg bine in opinia unora.

  • Comisia şi-a schimbat decizia pentru că în dreptul românesc în vigoare, de principiu, jurisprudenţa nu poate fi izvor de drept. Cu alte cuvinte, comisia despre care vorbiţi, prin hotărârea pe care a luat-o prima dată s-a substituit puterii legislative, “creând lege”.

 3. Aveti dreptate d-mnule Dumitrascu, la multi ne lipseste bunul simt si onoarea, asa cum in lupta sindicala d-voastra va implicati total pentru a nu ne lasa sa fim calcati in picioare de guvernanti si va felicit pentru aceasta, dar sa stiti ca sunt unitati in acest sistem unde oameni chiar au probleme iar sindicatele tac sau nu fac nimic sa nu supere pe sefu(directorul).
  ot asa si prin unitati au fost oameni care sau implicat in ceea ce au facut dar pentru sau schimbat vremurile (a se intelege directori)acestia au fost schimbati.

 4. Bunul simt nu creste in pom.Noul imputernicit sef sdrp de la galati ar trebui sa mai invete ca bunul simt nici nu se cumpara.Si sa mai lase fatuca aia de la academie si sa isi faca treaba.E oportunist si crede ca daca e in gratiile directorului e trimisul lui Dumnezeu pe pamant.Pacat ca e tanar si deja si-a luat nasul la purtare.

 5. dak vedeam filmul Jimmy Hoffa, inainte sa fiu ales presedinte de sindicat, nu-mi mai trebuia deloc…

Comments are closed.