Repartiţia elevilor şi studenţilor promoţiilor 2012

Direcția Management Resurse Umane anunță posturile vacante pentru repartiţia elevilor şistudenţilor promoţiilor 2012.

După multe așteptări, a venit vremea ca “nou-învățații” să intre și dumnealor în rândurile funcționarului public cu statut special, plin de obligații și cu puținele drepturi, și ălea ciuntite uneori de niște băieți deștepti din fotolii luxoase.

După ce au primit “cartonașul roșu” de la Guvern, prin care au fost amânați câteva luni până la repartiție, ANP-ul le pune pe tablă locurile vacante, unde sărmanii școliți au posibilitatea, în funcție de media de absolvire, să-și aleagă unitatea unde-și vor sluji patria recunoscătoare.

Din păcate, pentru mulți dintre ei, soarta îi va îndemna spre alte localități decât cele de domiciliu, lăsându-i cu speranța că, în cel mai scurt timp, vor ajunge acasă.

Mai jos aveți adresele ANP-DMRU în format pdf referitoare la repartiție.

 1. Posturi Academia de Politie
 2. Posturi ANI
 3. Posturi SNPAP Tg. Ocna

28 Comments

 1. IIn atentia domnului Dumitrascu! Va rog mult, sa ma lamuriti, daca puteti, cu privire la urmatorul aspect:
  Absolventii SNPAP TG OCNA au primit un ordin de serviciu pe care scrie CO + MISIUNE cu care trebuie sa se prezinte la unitati, dupa cele 4 zile de concediu de care beneficiaza in perioada 3-6 decembrie, pe 7 decembrie trebuind sa se prezinte la munca.
  Intrebarea mea este urmatoarea: PE ACEST ORDIN DE SERVICIU SE DECONTEAZA NUMAI CHELTUIELILE DE TRANSPORT DE LA SNPAP TG OCNA LA UNITATI SAU INCLUSIV CHELTUIELILE DE TRANSPORT PENTRU EFECTUAREA CONCEDIULUI DE ODIHNA, conform legii 293/2004 republicata, art. 36, lit. k ?
  In cazul in care se deconteaza numai cheltuielile de la SNPAP la unitati ce demersuri trebuie sa faca/ce solicitare trebuie sa formuleze proaspatul agent de penitenciare catre conducerea unitatii pentru a beneficia si el ca toti ceilalti de dreptul de a-i fi decontate cheltuielile de transport pentru efectuarea concediului de odihna, conform legii 293/2004 republicata, art. 36, lit. k?

  • Daca imi permiteti sa va dau un raspuns: Nou-incadratii pot beneficia atat de decontarea misiunii, cat si de decontarea concediului de odihna. In ceea ce priveste demersurile, trebuie doar sa aiba ordinul de serviciu stampilat in doua locuri. De exemplu: prima stampila sa fie din localitatea de domiciliu, iar cea de-a doua din localitatea unde isi petrece concediul de odihna.

 2. Sa-nteleg ca noi, carora ni s-au dat niste “sanse” sa revenim in familie sau mai aproape de casa, prin asa zisele mutari la centrele de reeducare, ramanem doar niste pacaliti? Pentru bataia asta de joc cine va raspunde?

 3. Cand vor fi repartizati in penitenciare absolventii de la Scoala de Agenti de la Tg.Ocna???Penitenciarele au un deficit dramatic de personal…credeti ca ne intereseaza noile repartitii???Nu putem sa ne luam concediile de odihna,nu putem sa ne luam recuperari-e un haos total!Ce face ANP-ul?Vine Barbu(lst Barbu-asa se prezenta la telefon!)pe Rahova si urecheaza turele ca nu ”pregateste cursa ca lumea”?!A uitat de unde a plecat?S-a ajuns acest Barbu?Si ca el,multi altii!…

 4. Domnule Dumitrascu, va rog sa ne spuneti si noua daca un “licentiat” in “combinatii” pe post de magazioner la pnt Bacau, i se poate “musamaliza” gasirea unui lap top in biroul de unde transa cui stia el mai bine carnita. Ca lap top ul era poate folosit in scopul cautarii de masini sh pentru cumparare revinzare, nu ne deranjeaza, dar ne irita faptul ca noi nu avem acces pe sectii cind suntem de serviciu nici macar cu o sacosa. Deci, nu cumva intrarea in pnt fara aprobare cu acel obiect interzis este infractiune?

 5. De ce vă miraţi de aşa repartiţii
  Aţi uitat cine este veşnicul împărţitor de ;;dreptate;; jiji iftincul
  nu vedeţi cine semnează hârtia, de unde sunt, cine sunt şi cum au ajuns unde sunt
  funcţii tehnice, ce vreţi ? omul urăşte alte profesii de cât a lui ….
  dacă era aşa bun de ce a rămas acolo
  Doamnă ministru când repatriaţi toţi aceşti sugători de resurse financiare, chiar dacă sunt de la ru
  când verificaţi acvtivitatea insului care a reuşit să încadreze ştatul de Gherla 100%, ]n timp ce alte unităţi au abia 70-80%
  unde aţi fost dl Stancovici, nu vă mai consultă nimeni, lăsaţi toţi căţeii să vă reprezinte ….

 6. pretorian… se pare ca exista tot timpul… sa le spunem frustrati…
  Eu unul sunt agent insa din cate am inteles, un absolvent de Academie de Politie nu are doar 3 examene / sesiune cum au cei de la Spiru, ci sunt o gramada de materii de specialitate si pot enumera de la criminalistica si financiar pana la filaj…
  Asa ca draga colegule, eu unul am toata stima fata de “academicieni”…… nu de toti dar am

  • Filajul colegilor numit generic panda?Haideti nu mai pozati domnu’ .Unii au impresia ca daca au o steluta mica pe umar sunt trimisul lui D-zeu pe pamant.Cat despre Sh stai linistit ca nu au numai 3 examene pe sesiune.Aia de la zi invata nu o ard deontologic.Partea proasta ca peste tot se fabrica someri cu diploma si cu pretentii prea mari in comparatie cu ce stiu ei sa faca.

 7. Domnule presedinte, am si eu o intrebare la dumneavoastra. Sunt de la Penitenciarul Colibasi. De ce pana acum ni s-a decontat chiria in Pitesti si acum am primit notificari ca nu ni se mai deconteaza decat la Mioveni? Legea nu interzice decontarea chiriei in Pitesti. Va rog sa ne sprijiniti.
  Multumesc.

  • Pentru ca s-au trzit desteptii ANP-ului cum ca in localitatea proxima se poate cel mult deconta, motiv pentru care – dupa ce au creat problema – au nascut si un proiect de HG care nu va fi aprobat repede, asa cum s-a intamplat si cu cel cu transportul, care ar trebui sa rezolve problema. Complicat.

 8. Domnule pretorian, sau ofiter de legiuni romane. Sunt absolvent al Academiei de Polite la forma 3 ani si cred ca pot sa iti ofer mai multe detalii cu privire la diploma de licenta. Specializarea nu este de drept ci in aparare,ordine publica,siguranta nationala un alt domeniu licenta separat de domeniul drept, fiind o alta profesie. in concluzie se formeaza specialisti pt nevoile sitemului, in 2007 s-a renuntat la formarea de juristi pe considerentul ca prea multi plecau in magistratura sau alte domenii. La fel se intampla si la politie sau jandarmi se formeaza specialisti pt domeniul respectiv. Ulterior se pot continua studiile la facultatea de drept in anul 3 sau 4 daca se doreste…Personal si din ceea ce am vazut la alti colegi absolventi de SH, consider ca pregatirea oferita in Academie nu se compara cu SH o facultate de x si 0…dar daca nu ai fost student la Academie nu vei cunoaste niciodata noptile nedormite dinainte si din sesiune, emotiile examenului de licenta etc etc.

  • Da, asta se datorează stimabilului domn Pavel Abraham, se pare.

   În loc să fie mândru că niște absolvenți de la „A.I.Cuza” au ajuns în magistratură, v-a făcut acest mic cadou, binemeritat oricum.

   Oricum, probabil că emoțiile de dinaintea examenelor au revenit după demolarea barului de vis-a-vis de instituția din Aleea privighetorilor, unde turnau alcool în ei la greu generații de viitori licențiați în „drept”, viitorii „specialiști”.

   Stai liniștit, stimabile absolvent, 90% din domniile voastre nu ați fi avut oricum nimic de-a face cu științele juridice, cu munca de penitenciar nici atât.

   Nicio diplomă nu poate suplini decadența învățământului, și nici cei șapte ani de-acasă.

   • O precizare totuşi, dacă mi se permite. În topul instituţiilor de învăţămînt superior ce au studenţi declaraţi admişi la I.N.M., AdP “A.I. Cuza” ocupă de ceva timp primele locuri. Să afirmi că 90% dintre studenţi nu au nimic de-a face cu ştiinţele juridice e maliţios, cel puţin.

    • E trist, într-adevăr, dar realitatea o dovedește din plin.
     Pentru marea majoritate a absolvenților „AdP”,diploma e o simplă trambulină pentru a accede la funcții, și cam atât.

     Era să uit: cineva a făcut mai multe. Reprofilarea, export de expertiză…

     • Da, pentru a accede la funcţii, la funcţii pentru care se organizează concursuri, concursuri deschise tututor persoanelor interesate şi care îndeplinesc cerinţele legale. Realitatea că ele se ocupă în principal cu absolvenţi ai Facultăţii de Poliţie deranjează se pare anumite persoane.
      Şi aş mai vrea să adaug ceva ce nu s-a spus. Academia de Poliţie nu pregăteşte numai specialişti în ştiinţe juridice, ci şlefuieşte ofiţeri. Cu tot ce implică această calitate.

 9. doua aspecte de clarificat:
  1. la pozitia 15 -ofiter specialist dispecerat.Cred ca ofiterul absolvent de 3 ani la arma penitenciare nu este compatibil prin natura studiilor sa ocupe o functie( tehnica) de specialist; doar in varianta in care postul este rezervat pentru un nepot.Apropo. la finalizarea acestei facultati , in ce domeniu este diploma de licenta?
  2. ofiter educator , daca ma gandesc iarasi la licenta ,la criteriile care au stat la momentul ocuparii acestor functii prin concurs din sursa interna ,cred ca majoritatea trebuie absorbiti in domeniul s.r.p.

   • licentiat la drept cu 3 ani nu am auzit.Parca nu sunt departe timpurile cand ne radeam de cei de la SH

    • Aveți perfectă dreptate și la pct. 1, și la pct. 2. Piloși au fost, piloși sunt încă.
     O mare mizerie de sistem.

    • ‘Ne radem’ zici, ha? Vorbesti tu, care tarai dupa tine limba romana de cei de la Academia de Politie? Vorbesti de studii superioare? Mai incearca. Poate-ti iese altadata. Dar azi nu.

Comments are closed.