Soluţionarea contestaţiilor

În data de 12.11.2012, ora 9:30, la Ministerul Justiţiei, se va întruni comisia de soluţionare a contestaţiilor depuse de către candidaţii înscrişi la concursul de ocupare a unor posturi de director direcţie din Andministraţia Natională a Penitenciarelor şi director penitenciar.

30 Comments

 1. Concursul a fost clar fad. Cum este posibil ca dupa atatea lupte sindicale, candidatul castigator sa fie cel ce obtine nota mai mare la plan si mai mica la abilitati, pai cine verifica ce a scris acest castigator, cine compara. Are timp comisia de contestatii sa studieze planurile. Pai eu pot sa scriu ca fac dreg dar def apt sunt doar ordonator tertiar de credite. Uitati ce sa intamplat la DPCT, DIP si au mai fost unele unitati un caz ce imi vine a fost la Oradea unde candidat era un DGA la acea vreme. D-l Sorin esti prea credul sau te-ai muiat, pai nu au fost surprize nici la aceste concursuri, pariez ca notele la contestatii vor fi mai mici. Tot o dam inainte cu lipsa candidatilor, pai de ce oare, ce face sindicatul sa dea o imagine de obiectivitate. La concursul precedent notele in urma contestatiilor au fost reduse substantial ceea ce semnifica ca si ceilalti candidati au fost supraevaluati, DAR CAT?????????

  • Concursul a fost asa cum a fost din lipsa de candidati si din exces de destepti care stau pe margine. Fad să fi fost trebuia să-l fi gustat, ori mă gândesc că nu v-a interesat.

   Cam ce credeti ca ar trebui sa faca sindicatul si nu face in materie de obiectivitate, asa destept de pe margine si maxim de intarit cum va aflati? Vă rog!?

   • De exemplu ar putea sa conteste notarea. Cum adica un candidat merita 4, ai fost prezent si nu spui nimic. Pai, cine sa spuna? Cei care nu au fost in sala?

    • Probabil ca n-ati inteles. Sindicatele au rol de observator nu de candidat la concursuri. Sindicatele nici nu tin loc de comisie de examinare, daca asta ati inteles cumva.

     Candidatii contesta daca e cazul notele. Observatorii sindicali au monitorizat modul in care s-a derulat procedura de examen insa nu se pot substitui comisiei de concurs si nici nu pot face pe investigatorii de presupuse pile si relatii. La procedura nu au fost probleme.

     Daca un secretar de stat, 2 profesori universitari de renume, 1 director general si un specialist in resurse umane dau nota 4 atunci nu poti s-o contesti doar asa din principiu cum spuneti dumneavoastra. Trebuie sa existe motive concrete si bine definite.

     Daca ati fost candidat, ati luat nota 4, si sunteti nemultumit, eventual va putem sprijini in a face contestatia dar n-o putem face in locul dumneavoastra. Altfel nu vom interveni in niciun concurs fiind avocatul celui care-a luat 4, asa doar pentru c-a luat 4.

     • Tocmai colegul dv. a spus ca un candidat merita 4. Nu a fost viciu de procedura. In sensul ca nu a fost favorizat pe fata nici un candidat. Dar cum explicati ca el merita 4 si a luat mai mult? A fost notarea subiectiva? Ei, asta nu se poate contesta. Atunci colegii dv. sa nu mai emita pareri. Nu sunt specialisti. Sunt doar observatori. Observa daca se respecta retetele.

     • A spus si are perfecta dreptate, insa va repet nu ne putem substitui nici candidatului si nici comisiei. Daca se incalca proceduara intervenim. Nu s-a incalcat.

      Iar dumneavoastra, cenzurati opiniile la dumneavoastra acasa. Noi, sindicalistii implicati, ni le vom exprima atunci cand este cazul. Suntem si asa destui de putini, chiar daca nu atat de destepti precum anonimii postaci.

      In ceea ce priveste explicatia: a fost un singur candidat pe o functie. Comisia a decis poate sa-l salte nitel. Noi am facut observatia si direct comisiei si in public, comisia insa face notarea.

      Dar, desteptii astia care pareresc acum de pe margine de ce oare n-or fi candidat? Sau, si mai bine, de ce nu se implica desteptii astia care trag concluzii stand in fund la calculator de ce nu s-or fi oferit sa fie observatori sindicali, daca tot ii da pe dinafara mintosenia?

      Întreb și eu. Ne implicăm sau doar dăm din gură/taste, anonimi, deștepți și din fente și figuri?!

     • Mai bine ne uitam la dv. cum nu puteti accepta pareri diferite de a dv. Eu nu cenzurez pe nimeni, dar dv. da. Ne determinati sa ne autocenzuram, ca altfel treceti la jigniri.
      Oamenii s-au saturat sa mai concureze, pentru ca vad cu totii rezultatele. Si dv. afirmati ca unii sunt saltati. Pai, e corect? Nu puteti face nimic. Asa si noi, nu mai investim degeaba.

     • Doar va raspund si incerc sa va lamuresc. 🙂 in cazul asta limitati-va la razboaie din fund de la calculator si exhibati-va imnpotenta agresiv, habarnist si defetist sperand sa treaca de la sine.

     • Cu doi neuroni si putina atentie ati fi observat ca incepand cu procedura de concurs, renuntarea la imputerniciri si organizrea concursurilor se intampla sa fie mari lucruri facute de subsemnatul.

      In niciunn caz miratorii si desteptii care s-au trezit recent n-au facut ceva. Nu va sta in fire, nu de alta. Mai mult decat tupeu si pretentii nu vad. Nu mai spun ca nici macar nu reusiti sa spuneti exact care-i problema.

      PS. Dupa cum vedeti, v-am publicat, desi e pierdere de timp. Linistiti-va. Redirectioneati-va energia asta creatoare catre ceva si mai destept decat intrebari habarniste din 4 cuvinte.

 2. Discutia despre DEA este incidentala, consider ca este vorba despre cum facem valorile despre care vorbea d-l Dumitrascu sa vina in fata sa isi asume conducerea. Persoanele enumerate de anonymous sunt ori redusi la tacere si frustrati vorba lui Q, ori nu sunt motivati sa isi asume conducerea DEA. Despre ce vorbim, la ce sa vina contabili sefi din teritoriu la conducerea DEA_
  daca nu au sprijin (a se citi relatii), unde se vor lovi de imuabilii sistemului ca sa nu vorbim si de lipsa unei motivatii financiare reale. Mai bine raman mici boieri feudali in unitati pentru ca sa fim intelesi sistemul este condus de financiar si resurse umane. Ai bani faci, iar un contabil sef sau adj DEA din unitate este esential pentru un director. Cat despre valorile ce nu vin in fata trebuie un ghid al carierei profesionist. Ca sa revin la subiect, contestatiile vor fi solutionate prin reducerea notelor si aici nu sunt de acord cu d-l Dumitrascu in privinta concursurilor. Pai si acum si la precedentul concurs din primavara au fost cazuri cand candidatul castigator are nota mare la plan si mai mica la abilitati decat alt candidat (DIP,DPCT, SI UNELE UNITATI). Comisia de contestatii are timp de studiu a planului de management de comparatii. POVESTI stimati colegi, castigatorii sunt de regula agreatii iar lipsa candidatilor spune multe aici e si vina sindicatelor????

   • Din pacate asta e trista realitate.. cruntul adevar. uitati-va ce se intampla cu DEA din Maria Ghiculeasa..cine ne dadea lectii la videoconferinta…Urdea?!?! ne impartasea din teoria pe care o invatase pentru examenul din luna ianuarie a acestui an.. habar nu are ce fonduri gestioneaza!..Unde era Directorul DEA??? trei vorbe a putut scoate si el… scuza e ca nu e de meserie… pacat ca politicul, cu pilele lui, a coborat pana la acest nivel…din cauza asta lucrurile merg din ce in ce mai prost….iar despre cea care s-a inscris la concursul pentru director DEA se spune ca nu-i decat o fetita cu codite, plina de fite ca Serbanca.
    Dezamagire….vremuri grele…. fara bani, cu furnizori care incep sa bata la poarta puscariei, cu investitii zero, cu magazii aproape goale…….
    …….si pe deasupra fara competenta profesionala de ceva ani incoace…..Oare ce fac profesionistii din sistem? Carmen Galu, Pompiliu Dima, Florin Hulea, Constantin Dumitru, Aurelian Ovreiu si multi altii. Prin neimplicarea dumneavoastra nu faceti altceva decat sa impingeti sistemul spre o cale fara intoarcere.. Parerea mea si a altor colegi cu care mai discut este ca economicul nu se conduce cu fuste scurte si picioare lungi ci cu ceva neuroni in creier domnilor!
    Cine conduce in fapt DEA?

Comments are closed.