Bariere în acordarea dreptului de transport

Cartonas rosu la decontari transport fpssÎn Monitorul Oficial nr. 84/2012 s-a publicat Hotărârea Guvernului nr. 1190 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1398/2007 privind drepturile de transport ale funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare.

În conformitatea cu art. II din HG nr 1190/2012, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 1190/2012, este necesară aprobarea metodologiei prin care se va stabili modul de aplicare al acesteia.

De azi 13.12.2012, vor mai beneficia de decontarea cheltuielilor de transport doar fepeseseii care au domiciliul, ci nu reședința ca până acum, în altă localitate decât cea în care se află locul de muncă, în limita a 70 de km dus și 70 de km întors indiferent de distanță. Noua Hotărâre, nu mai lasă la latitudinea unor directorași de unitate să interpreteze normele de drept după cum le dicta conștiința, cumetriile și vocea unor pseudojuriști care nu aveau habar că o lege se interpretează în sensul aplicării ei, ci nu invers.

Art. 6 se completează cu un alineat care-ți mai restricționează puținel posibilitatea să-ți îngroși buzunărelul, folosindu-se de dreptul de proprietate al tău, al soțului/soției și al pruncilor aflați în intreținere, spunând că dacă ai/are/au locuință în localitatea în care se află locul de muncă, nu mai beneficiezi de decontarea cheltuielilor de transport. Și ca să lămurim chestiunea cu dreptul de proprietate al odraslelor care te scutește de decontare, această interdicție ar trebui să expire cand copilul împlinește vârsta de 18 ani, și legal devine ”altă familie”.

Tot acest Haș Geu spune că în termen de 30 de zile se va stabili prin ordin al MJ și metodologia de aplicare a celor decretate azi, inclusiv documentația necesară și procedura de avizare a decontărilor.

Mai jos aveți în format pdf HG 1190 pentru modificarea și cmpletarea HG 1398/2007 privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare.

1. HG 1190 pentru modificarea și cmpletarea HG 1398 din 2007 privind drepturile de transport ale fpss din sistemul administrației penitenciare

36 Comments

 1. Domnule Dumitrascu va informez ca penitenciarul Colibasi nu respecta HG NR283/31 03.2010 si HGnr1190/04.122012 decontarea cheltuielilor de transport. Si sa emis un formular care suna an felul urmator, Se complecteaza cand se solicita decontarea transportului cu auto personal. Declar pe propria raspundere cunoscand prevederile codului penal cu privire la falsul an declaratii ca nici eu /sotia sau copii aflati an antretinere nu detinem locuinta proprietate personala an Mioveni sau Pitesti. Anexez la prezenta documentele justificative conform procedurii de decontare/deciziei directorului.ILEGAL . AM ADUS LA CUNOSTINTA DIRECTORULUI FINANCIAR ACESTA ILEGALITATE CA LOCALITATEA PITESTI NU SE AFLA AN MIOVENI UND ESTE LOCUL DE MUNCA SI MI SA SPUS CA STIE, SI SAI ACTIONEZ AN INSTANTA, MAGARIE PE FATA, CU STIMA VASILE.

  • Dar de ce nu spui ca de la Pitesti la Mioveni unitatea iti asigura transportul? De aceea probabil cere sa vada daca ai locuinta in Pitesti.

 2. Am si eu o problema lucrez la p Colibasi domicilez a n loc Vitanest jud Olt la 50 km de Pitesti dar am si locuinta proprietate an Pitesti an lege spune clar daca nu am locuinta proprietate pers an localitatea penitenciarului primesc bai de transport si nu am localitatea penit se afla an loc Mioveni nu an PITESTI DE CE DOMNI DE LA COLIBASI NU VOR SA DECONTEZE?ESTE LEGAL SAU NU SAU AI ACTIONEZ AN INSTANTA, VA MULTUMESC.

  • Probabil ca v-ar deconta fara probleme Mioveni – Pitesti. Mie insa nu-mi este foarte clar unde locuiti in realitate. La Pitesti unde aveti locuinta proprietate personala sau la Vitanesti unde aveti domiciliul in buletin? Altfel, da actiunea in instanta, nu-i o problema in sine.

  • Vedeti. De aceea are ursul coada scurta. Pai,recunoasteti ca aveti locuinta proprietate in Pitest,dar vreti decont de la Vitanesti.Asemenea “abuzuri” vor conduce,la situatia,ca nici cei care merita sa nu mai beneficieze de decontarea cheltuielilor de transport. Pacat.

 3. By the way, Cosmin, spune-mi si mie, ca-s tare curios, care-i legea care stabileste faptul ca persoana care a implinit varsta de 18 ani, devine automat (si legal!) o (alta) familie ? Bruma mea de cunostinte juridice nu este suficient de acoperitoare nici macar pentru ghilimelele ce-ti insotesc spusa. Daca-ti sta la indemana, te conjur, lumineaza-ma !

  • Mai istetule, nu vezi ca articolul are nuanta satirica? Daca tot vrei sa te lupti in legi si-n brume de cunostinte juridice, nu mai posta ca fugarul anonim care-si varsa ofurile si frustrarile pe internet si canalizeaza-ti inteligenta sclipitoare ajutand sistemul si pe cei care au nevoie de ajutor. Te rog sa nu mai conjuri luminare! Ia-ti o lanterna si lumineaza-te singurel! Si sa retii un aspect: seriozitatea este refugiul omului cu o inteligenta mediocra!

 4. Fara a da neaparat un exemplu, una care sa-l mentina (pe acel copil) in intretinerea parintilor mult peste varsta de 18 ani. In cazul cel mai nefericit, poate chiar o viata. De aceea, textul actului normativ nu stabileste o varsta fixa, ci foloseste sintagma “aflati in intretinere”. Dar, deh, cum spuneai, sunt destui pseudojuristi in sistem. Dar si cati alti aspiranti la acest “rang”…

 5. Multumim pentru informatie…DAR…ce te califica pe tine sa LAMURESTI anumite aspecte de interpretare? Esti Glumetu de servici?

   • De ce nu te duci la ROMANII AU TALENT?Daca esti asa de talentos… Lasa…stiu de ce.Chiar crezi ca nu stim cine esti? si ce vrei? Ai grija… Am observat nuanta satirica, care, intre noi fie vorba, incerci sa copiezi stilul lui Sorin, chiar si la nuanta agresiva la adresa postacilor…dar uiti anumite aspecte cum ar fi ca Sorin, pana sa adopte cele doua nuante a plecat de jos si a facut multe pentru sistem… Pe cand TU? Asta doream. Sa precizezi doar din ce pozitie-calitate postezi-interpretezi… Spuneam sa ai grija… Nu o interpreta in stilul tau… Voiam sa zic ai grija sa nu te prinda sefu in timp ce postezi…
    PS. Nu porni un razboi din motive minore…Te-ai simtit lezat de intrebarea mea? Era cumva jignitoare sau ceva de genul asta? Rezuma-te la dezbateri libere…S-ar putea sa-ti placa mai mult decat ce faci in prezent…

    • Cosmin Dorobantu posteaza-interpreteaza in calitate de om. Ca si mine, ca si dumneavoastra. Apreciez faptul ca intelegeti lucrurile in dinamica. Asta se intampla.

     Altfel, validitatea argumentului nu este per se afectata de “pozitia” celui care-l formuleaza. Pot sa va dau zeci de exemple de bazaconii devitate de oameni importanti, si daca ma straduiesc unele chiar de catre subsemnatul – mai putin important. 🙂

     PS. Nu stiu daca era cazul pentru un atac la persoana. Cati stiti care se straduie, voluntar si gratuit, sa faca ceva pentru semeni?

     • Vreau sa va salut mai întâi… Apoi…Întrebarea era pentru Cosmin…dar ma rog în calitatea dvs. trebuie sa luati pozitie, fie ea si într-un singur sens… Am mult prea multa treaba…îmi pare rau ca nu pot participa la aceste lupte intre noi…ca doar la asta ne pricepem de minune…
      RPS. Daca citeai atent postarile POATE observai cine initiaza ATAC LA PERSOANA…Nu doar în cazul meu…
      Va las…sa dezbateti cu acest VOLUNTAR care crede ca e de ajuns sa fii voluntar si sa postezi la misto-satiric-undeva,sa devii ce nu poti reusi pe alta cale…fara a avea habar despre munca de jos dintr-un penitenciar…Oameni intrati cu forta in sistem, pe usa din dos si mereu în cautare de functii, si de oportunitati de a-si atinge scopul. Și aici ma vad nevoit sa repet NU E CAZUL Dvs. Asta nu ca sa ma gudur ci doar pentru ca ne stim destul de bine…Si nu credeam ca incurajati asta…
      Si ca o concluzie nu am nimic cu acest Cosmin doar ca nu cred ca e de-al amarâtilor ci doar pozeaza … Lupta lui e mai degraba politica nicidecum cu neregulile savarsite de conducerile unitatilor al caror beneficiar cred ca este…si chiar îi place sistemul asta care tine jmekerii departe de amarati…

     • Ii multumesc domnului Sorin Dumitrascu ca imi ia apararea. Asa ar trebui sa procedam toti, ca de aia suntem un sindicat. Nu sa ne mancam unii pe altii in stilul antedecembrist cum o faceti dvs, domnule Nicu. Afirmati ca ma cunoasteti, nu credeti ca ar fi onest sa va cunosc si eu? Sau va place sa fiti dur in anonimat?
      P.S. Nu ma consider amarat, si nici nu ma voi considera niciodata indiferent de situatie. Daca dvs va acceptati aceasta titulatura inseamna ca sunteti un plecacios de cap care imbraca haina revolutionarului neidentificat.

    • Imi pare bine ca stii cine sunt. Iar ce vreau… asta chiar nu ai cum. Nu stii ce vrei tu, dar sa mai stii ce vor altii. Stilul domnului Dumitrascu chiar imi place. Imi place si cand le raspunde cu aceeasi moneda postacilor agresivi. Si nu postez din timpul serviciului, cum faci tu (10:33 este chiar in timpul programului de lucru). Dupa cum vezi iti dau replica dupa ora 15:30. Vad ca iti dai cu parerea la placerile mele, in ce calitate/pozitie o faci?

 6. Doar… decat, Cosmine? Iar “70 km” intors, ar suna “07 mk”. 🙂

  Cat despre <> Nenea interpretu’, varsta “odraslelor” poate oscila pe o scara destul de larga si poate depinde de multi factori, unul din acesti putand fi, ca si exemplu, o dizabilitate. Asa ca, rogu-te, uneori, decat sa fii pe langa, mai bine, abtine-te. Ca de habarnisti e plin si satul sistemul…

   • Eh, limba asta romana….de unde e ”dezabilitatea” asta, maica?
    In alta ordine de idei, e deranjant cum sari la beregata omului, ca om e si altul, nu numai tu si ar trebui sa fii mai tolerant. Incisivitatea nu e chiar asa de apreciat.
    E un sfat, domnule Dorobantu!

    • Oricum, e la fel de deranjant, ca in loc sa construiesti, sa distrugi. De aia avem soarta pe care nu ne-o dorim. Aviz amatorilor scandalagii pe internet!
     Vreau sa imi raspundeti la o intrebare. A cui e vina pentru tot ce se intampla in sistem?

     • Cred ca vina e a fiecaruia dintre noi care vede strambatatea si nu reactioneaza. E a celui care tace. Dar si reactiile pot fi de mai multe feluri, nu doar de genul scandal.

 7. Decat nimic, sa fim norocosi ca se deconteaza si 70 km. Iar introducerea obligatorie a domiciliului este pertinenta( daca iti stabilesti resedinta la 70 de km de unitate, de ce nu iti iei chirie in localitatea in care se afla unitatea???) Sa speram ca, in felul acesta, vor avea parte de acest beneficiu doar acele persoane indreptatite! Este foarte bine ca s-au introdus aceleasi conditii ca si cele care sunt prevazute pentru decontarea chiriei(art. 6)!

 8. Bai intelectuali inchipuiti care conduceti sistemul mai invatati nene sa va purtati ca nu sunteti pe mosie.

 9. ANP consideră că cei care au o distanţă de parcurs mai mare de 70 km, ex. 75 km nu primesc niciun leu. Este adevărat sau am înteles eu gresit?

   • “Doar” vs. “decat”…. Domnule Cosmin Dorobantu, vedeti ca sunt niste reguli gramaticale cu privire la folosirea celor doua adverbe. Ar fi cazul sa vi le insusiti…. Corect: “unitatea va deconta DOAR maxim 70 km…..”

    • 🙂 Pe viitor nu uitati va rog sa-i corectati si pe cei care abuzeaza de punctele de suspensie si nu le folosesc corect. Macar sa ducem lectiile de semantica, gramatica, ortografie, punctuatie si ortoepie pana la capat.

     Sper din tot sufletul ca n-aveti 3 intreruperi ale sirului vorbirii intr-o idee atat de simpla.

     Altfel, eu zic ca in discutie este o problema care ar fi mai curand de semnatica decat de gramatica pura. Si, daca doriti, desigur putem dezbate subiectul. Nu tine de esenta lucrurilor, dar evident putina rigoare nu strica. Ba, dimpotriva.

     • Nu, domnule Dumitrescu, dimpotriva! Totusi, punctele de suspensie folosite intr-o exprimare lasa loc si timp cititorului sa digere cele abia “cetite” si ii lasa loc de interpretare, ii pune imaginatia la lucru (in scop constructiv, bineinteles). Referitor la semantica si gramatica va spun doar atat: “continutul unei idei este alterat de o exprimare incorecta”. Folosirea incorecta a cuvintelor de catre un sindicalist mi se pare de neiertat. Imaginati-va doar ca la o negociere sindicalistul nu cunoaste sensul cuvintelor, cei cu care negociaza observa lucrul acesta si il speculeaza in interesul lor si totodata in detrimentul sindicalistilor.

      Probabil tot un Cosmin Dorobantu a negociat si vechile prevederi ale HG-ului care reglementa drepturile de transport ale fpss din ANP de s-a ajus la situatia in care celor care aveau 79 de km pana acasa li se deconta integral, iar celor care aveau 81 de km nu li se deconta deloc. Si era doar o chestiune de semantica.

      Toate bune!

    • Esti destul de exagerat. As putea spune ca esti basmuitor. Si imi permit sa fiu putin acid ca tine, dandu-ma mare intelept al gramaticii limbii romane, atragandu-ti atentia ca semnele de punctuatie sunt inca la moda. Asa ca… foloseste-le si tu cand trebuie!
     Crede-ma ca sunt satul de de-i ca tine!

     • Si daca tot voiai sa faci pe interesantul, trebuia sa stii ca semantica este componenta a gramaticii. Dar sa ii lasam pe altii sa ne analizeze textele! De prosti infumurati e satula lumea penitenciara, fii convins!

     • Multumesc! Oare esti, domnule Dorobantu, satul si de acei membri de sindicat ce-si platesc in mod constiincios, luna de luna, cotizatia din care cateva procente s-ar putea sa intre si in buzunarul domniei tale?! (alaturarea celor doua semne de punctuatie este intentionata)

     • NU primesc nici macar un amarat de banut de la Sindicat. Cred ca ai gresit culoarea sindicala, dragule. Esti destul de prost informat. Informeaza-te, te rog, inainte sa acuzi!

Comments are closed.