Bugetul MJ suplimentat, decontarea in raport cu distanta efectiva

Guvernul a aprobat, marţi, suplimentarea bugetelor Ministerului Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public şi Consiliului Superior al Magistraturii pentru plata titlurilor executorii, prevăzute de OUG 71/2009 privind restanţele salariale din sectorul bugetar.

Astfel, potrivit OUG71/2009 cu modificările şi completările ulterioare, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se realizează după o procedură de executare, potrivit căreia în anul 2012 autorităţile şi instituţiile publice debitoare au obligaţia de a plăti 5% din valoarea titlului executoriu, în 4 tranşe egale.

În aceste condiţii, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MJ şi a celoralte instituţii menţionate cu sumele necesare efectuării plăţilor aferente trimestrului IV al anului în curs (adică un procent de 25% din totalul sumei datorate pentru anul 2012).

De asemenea, printr-un alt act normativ, Executivul a aprobat modificarea Hotărârii Guvernului 1.398/2007 privind drepturile de transport ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare în sensul că decontarea se va face prin raportare la distanţa efectiv parcursă pentru deplasarea la şi de la locul de muncă atunci când acesta are domiciulul în altă localitate. (sursa: Mediafax)

6 Comments

  1. o au si o sa mai aiba, pe principiul cine imparte parte isi face. Chiar credeti ca celor din anp le pasa de noi? daca noi primim cateodata ceva, puteti sa fiti siguri ca primim doar pentru a fi si ei beneficiari, altfel… Si rusine… cand vreodata ?

  2. La Spital Penitenciar Tg Ocna protest spontan pentru neplata salariilor si a sporurilor aferente.

  3. Exact acum se da stirea cu detinutul de la Vaslui care a infectat ,se pare ,cu HIV,un coleg de-al nostru.ce parere aveti,domnilor ANP-isti?Puteti sa mai aveti pretentia sa mai aveti acelasi spor de periculozitate ca cel care lucreaza efectiv cu detinutul???!!!Rusine sa va fie!!!

Comments are closed.