Oameni și șoareci

Mai jos unul dintre motivele pentru care pentru unii birocrați acordarea sporului de pericol ANP este o mare mare greșeală.

Am fost sunat de colegul agresat de detinutul infestat cu HIV si plin de amaraciune imi spunea ca a fost astazi (06.12.2012) la penitenciar si a incercat, la biroul financiar, sa i se deconteze “enorma” suma de 38 de lei care reprezenta contravaloarea certificatului medico-legal.

Nu lipsa celor celor 38 de lei l-a suparat atat de tare ci reactia imputernicitei “SEFA” din acel birou care pur si simplu a refuzat sa-i deconteze banii, cu toate ca-i adusese chitanta de la IML, raspunsul “sefei” a fost ca trebuie sa-i aduca si nu stiu ce factura de la nu stiu ce cabinete din Policlinica, pentru care trebuia sa umble o jumatate de zi.

Poate as fi trecut cu vederea aceasta situatie, decontam eu acei bani, dar sunt sigur ca nu banii il interesau pe agent ci felul cum a fost tratat de o “sefa” care a obtinut la examenul din iarna, pentru functia pe care este imputernicita, MAREA nota de 4,93. Nu este prima data cand doamna in cauza, in nestiinta, din necunoasterea legilor, din rautate atenteaza la drepturile salariale ale angajatilor.

Exemple ar fi multe dar ma opresc la cateva: orele suplimentare privind pregatirea profesionala, orele efectuate in misiuni, decontarea transportului, sporul pentru conditii periculoase, etc.

Putina omenie nu strica stimata doamna. (sursa: link)

Poate că n-ar strica, stimate coleg, să dăm și numele doamnei în cauză. Nu e cu siguranță singura incompetentă promovată de către ANP prin împuterniciri dubioase care profită de funcție și se poartă astfel.

18 Comments

 1. Este posibil, ca duduia sa fi luat acea nota la exsamen?ma tem ca nu .Insa acel agent care a fost agresat de detinut ar trebui sa fie el sanctionat, deoarece nu si-a facut meseria cum trebuia” ca la carte” si a dat dovada de neglijenta in serviciu. Acum isi cauta dreptatea ?…….vrea decont pentru orice.?…..din cite stiu aceste demersuri se fac pe buzunarul pagubitului.Si pentru ca s-a intimplat la locul de munca este singurul vinovat ………..

  • Acest comentariu a fost bolduit doar pentru a iesi in evidenta, cu scopul de a arata cat de josnici pot fi anumiti oameni. Vreau sa vad reactia colegilor fata de ce a scris gaby.

  • gaby, cu y de la yac
   Da, este posibil, doamna a luat nota 3,83 la concursul din data de 13.01.2012, de la Iasi, pentru functia de sef serviciu economico-administrativ. Cat despre restul comentariului, ce pot sa zic, decat “sa-ti ajute” Dumnezeu ca sa fii si tu in locul agentului de la Vaslui.
   P.s.Nu stiam ca sunt asa prosti pe la Tulcea. Rusine.

 2. pentru sume mai mici de 100 lei nu e necesar si factur – chitanta este suficienta-cf codului fiscal.chiar asa de ce mai e imputernicita incompetenta aceea ? cu ce obraz mai semneaza pt contabil sef cind nu a luat macar 5 ? 🙂

  • As dori sa dea un raspuns duduia de la Penitenciarul Vaslui, acea sefulica imputernicita in functia de contabil. Domnita care calculeaza salariile oamenilor cu abacul si betisoarele, cum a invatat ea in scolile comuniste.

 3. Iata un nou prilej de a ne bate pentru dreptate. Nu zic sa le ia sporul la cei de la birouri dar sa fie dat ce este de dat celor care lucreaza cu detinutul nas in nas, zi si noapte. SI poate ca a venit vremea sa ne indreptam si noi de coloana un pic. Sa aplicam drepturile omului ca in alte tari europene, ca acum le aplicam ca niste milogi, datorita zelului doamnei Macovei. Pur si simplu nu mai avem cum ne apara de agresiunea detinutilor si nu mai avem instrumente de control al acestora. De ce e nevoie sa stam aplecati in fata hotului ? De ce nu facem si noi ca americanii, ca doar sunt parintii democratiei. Cine ne obliga sa fim mai catolici decat Papa ? Doamne, ce conducatori slabi avem si ce-si mai bat joc toti de noi …..

 4. cum o cheama pe cucoana asta care crede ca da bani din seiful dumneaei? este o rusine pentru sistem si pt sporul care il ia ca o nesimtita aroganta din birou..cum naiba pot fi imputernicite niste persoane atat de incapabile?…va rugam stimati colegi de la vaslui sa precizati numele ei sa o stie o tara intreaga…sa i deconteze colegului de la vaslui si drumurile care le bate pe la policlinici,spitale,etc.

  • Crede ca e visteria ei si probabil de aia e zgarcita. E atat de zgarcita aceast soarece de tastatura, incat, noaptea latra in curtea casei ca sa faca economie de caine.

 5. Sunt multi care pe la examene nu au trecut de psihologic sau au luat 4 dar sunt imputerniciti.Si astia au si tupeu jegos si aroganta cat incape ca ei” e sefi” .

 6. Sinura conditie de baza, de care trebuia sa uzeze un imputernicit care nu a reusit sa ia un amarat de 5 este nesimtirea, iar doamna in cauza este cred unul din cei mai inversunati intre cei de aceasta teapa.
  STERE GIOVANI

  • Eu as miza pe prostie si infatuare, domnule Giovani. Doamnei in cauza, cu mintea subrezita de “puterea” imputernicirii i-ar fi stat mai bine in locul colegului supraveghetor. Dansa (regionalism al femelei taurului) habar nu are de ce isi primeste lunar sporul de pericol. Rusine simabilo, esti o muiere care stie sa dea palme bunului simt!

Comments are closed.