Păzea că vin banii

Începănd cu luna decembrie a anului curent, Împărăția măreste norma de hrană cu 7,4%, dar să nu depășească nivelul în vigoare in luna iunie 2010.

Pare-se că ultima perioadă a anului a sensibilizat plăieșii de pe Dâmbovița facându-i mai darnici si mai înțelepți. ANP scoate din sacul Moșului niscai spor TBC, niscai lovele pentru hrana fepeseseului flamânzit de pravilele pedeliste, nu de alta, dar, ca să facă trecerea lucrătorului pușcărios  peste anul apocaliptic mai usoară.

Păcat de gesturile „umanitare” ale anepeului făcute pentru gloata temnicerească, căci vine câte o duduie „împuternicită” ilegal în foncția de numărătoare șefă, ca cea de la Penitenciarul Vaslui și dă cu palma peste obrazul muncit al bieților truditori care se luptă vitejește cu pepeleul plin de drepturi. Dar vorba românului  unde nu e… nici Dumnezeu nu cere.

Să trecem la bani, căci prea ii acordam importanta unei parvenite intelectual care, la examen, a ”promovat” prin împuternicire cu nota 4.93 (patru nouăzeci și trei).

Și cum spuneam mai devreme, iată ca de sfintele sărbatori o sa avem norma de ospăț mărită cu 0.71 șfanți pe zi, nu pe noapte, cum spune adresa ANP. Cercetatorii anepe au făcut descoperiri uluitoare referitoare la norma de hrană: 80% din fpss-eii cărora li s-a aplicat norma de hrană noaptea au căpătat proportii corporale alarmante. Fiți atenti dragi colegi care mâncați la ore târzii că poate se gandește vreun băiet deștept sa introducă criteriul greutății într-un proiect de OMJ-eu aberant!

Si ca să terminam cu taina asta mucalită, mai jos aveți adresa ANP referitoare la mărirea normei de hrană.

Adresa ANP 78216 din 29.11.2012 referitoare la norma de hrana

74 Comments

  • Inteleg ca incercati sa demonstrati ceva, insa sunteti iarasi in contratimp. Nu, semidoctii si adormitii nu ajuta. Treziti-va deci si duceti-va mintosenia unde e cazul. Cazul TBC pentru adormitii care nu intra in contact cu detinutii nu exista.

  • Referitor la acordarea sporului TBC la spitalele penitenciar,vreau sa va relatez o discutie purtata in cadrul Comisiei Mixte de Dialog Social ,intre reprezentantii sindicatelor(Neacsu si Raileanu),ai ANP(Bala,Muresan,Iftinca)si MJ(secretar de stat Dobrica,manager Anghel Leonard) din data de 27.04.2012:
   Dobrica-“ati vazut ca am fost corect cu voi(sindicatele)la acordarea sporurilor de fidelitate si confidentialitate retroactiv,in conditiile in care la M.A.I. nu se intampla acest lucru:dar va spun ca la sporul TBC/SIDA ,avem mari probleme legate de plata sporului in spitale.Am avansat sindicatelor 2 solutii :mutarea detinutilor sau aplicarea corecta a acestui spor. MJ a decis fara sa mai consulte sindicatele,cu solutia cea mai favorabila angajatilor din spitale -plata sporului doar personalului medical,celelalte categorii doar strict pe baza de pontaj a timpului efectiv lucrat in astfel de conditii.Nu avem bani,riscam sa avariem penitenciarele spital,asa nu mai merge cu acest spor.Voi(sindicatele)aparati membrii de sindicat,noiaparam 12000 de angajati.Noi respectam miscarea sindicaladar cerem acelasi lucru si dvs.Bugetul public este in faza critica,noi nu facem reduceri de personal ca la MAI.”

  • Doamna, v-ati – iarasi – trezit tarziu. Discutia despre adormiți s-a încheiat. Nu mai am răbdare cu adormiți cu ifose care vor spor și-atât. Demult trebuia să vă găsiți elanul.

   Încă o dată pentru dumneavoastră: nu mă mai interesează problema celor care pentru că n-au contact cu bolnavii nu beneficiază de spor. Mi-am pierdut destul de mult timp cu d-alde dumneavoastră.

   Nu-mi respectați munca, n-avem ce discuta. E dreptul meu să nu-mi pierd timpul. Altfel cititți cu atenție ce scriu înainte să comentați. Nu de alta dar e util să înțelegeți înainte de a păreri.

 1. Aaaaaaaaaaaaa inteleg imputernicitii trebuie sa ia?!?!?!De ce nu spuneti asa?Deci sunt numiri pe functii,nu examene!

  • Ati inteles gresit. Sper ca n-ati abordat la fel concursul. Ne-am luptat ca sa fie concursuri si sa nu mai mergem cu imputerniciti talambi si am reusit. Sunt concursuri. Daca ati inteles altceva e problema dumneavoastra.

   Probabil insa ca sunteti mai nou si v-a scapat dezbaterea din ultimii 3 ani pe tema renuntarii la imputerniciri si a ocuparii posturilor prin concurs. Incercati va rog sa cititi inainte sa apasati repetat pe tasta A.

   Altfel, daca aveti o problema concreta va rog s-o expuneti. Existam dupa cum vedeti si va stam la dispozitie. Banuiesc ca sunteti membru de sindicat, nu doar asa un suparat care acum c-a picat vreun examen si-a amintit de sindicate.

  • Observatorii n-au raportat probleme. N-am vazut plangeri de la participanti. Din informatiile pe care le am nu sunt probleme majore. Sigur, urmeaza ca unii dintre cei care n-au luat sa se supere. Dar, la nivel macro, important este ca aceste concursuri sunt organizate si ca incet incet scapam de imputerniciti.

 2. Buna seara. N-am mai fost intr-o unitate de ieri. Ori de cate ori sunt solicitat si e nevoie merg.

  Multumesc oricum pentru reactia tardiva, ca sprijin timp de 2 ani de cand cu chestiunea sporului n-am avut. D-aia si MJ si-a permis sa aprobe ordinul pe sest.

  Ma bucur deci ca in curand imi expira mandatul. Cu siguranta adormitii vor dormi in continuare. Somn usor deci!

  • Domnule Dumitrascu asati la a preciarea nostra sa va dam laudele daca le meritati sau nu. Nu mai ne tot bobardati cu ce ati facut de doi ani .Daca noi nu am fi dumneavostra nu ati fi lider de sindicat!!!!! Iara treaba cu adormiti lasati adormiti sunteti voi sindicatele!!!!!!!!!!

   • Nu va cer sa ma apreciati sau nu. Va cer doar sa va treziti cand trebuie. Nu am nevoie de aprecieri din partea adormitilor. Dezinteresati dintr-astia pur si simplu habar n-au ce se intampla, cum ar putea sa fie in stare sa evalueze pe cineva?

    Sindicatele, stimate domn, nu sunt Dumitrascu. Suntem noi. Inclusiv dumneavoastra, care ati dormit pana ieri si acum v-ati trezit razboinic ca nu se mai da spor de TBC in birouri. Treziti-va deci cand trebuie.

    Altfel, aflati ca pentru aceasta atitudine, implicarea subsemnatului in cauza sporului TBC pentru personalul din Penitenciare Spital care nu are contact cu bolnavii, inceteaza. Va rog, deci, fiti brav si treaz.

  • Cum adica n-ati avut sprijin? S-au trimis din unitate o multime de materiale si la ANP si la dumneavoastra, au venit comisii, s-au purtat discutii la ANP si in unitate! Infrengerea o recunosc cei verticali, restul arunca vina si responsabilitatea in carca celor napastuiti. Aici nu e vorba de sporul de 50% pt secretara ci pt escorte, asistenti, evidenta si cadre care muncesc cu ppl si nu sunt pontati pt spor tbc. Nu aveti nimic de spus despre pontajele din noiembrie care sunt fara spor tbc la oamenii care au muncit cu ppl tbc? Despre asta e vorba. In acest context, ne bucuram, ca si dumneavoastra, ca va expira mandatul! E un adio amar, unde au ramas in urma oameni care si-au pus nadejdea ca sunt reprezentai la discutiile de la ANP ca sa nu se intample miselii ca aceasta. E un esec major pe care trebuie sa vi-l asumati, nu sa ne acuzati ca n-am suflat sa bata vantul de la Tg Ocna la Bucuresti! O sa asistati la o retragere masiva de la acest sindicat in Spitalele Tg Ocna si Jilava! Aveti decenta si nu ne mai raspundeti cu acuze la adresa noastra.

   • Ati dormit in papuci stimati domni si v-ati trezit ieri. Ar fi fost culmea ca nici macar materiale sa nu imi trimiteti. Altfel, infrangerea ne apartine si a fost parsiva. MJ a aprobat un OMJ pe care nu am cazut de acord.

    Da, e vorba de pierderea sporurilor pentru personalul din penitenciarele spital care n-are contact cu detinutii bolnavi. Spor a carui plata subsemnatul a reluat-o in 2006, si pentru care s-a batut in vreme ce dumneavoastra dormeati.

    Din decenta va postez elucubratiile. E ultima data. Nu-mi dati lectii despre ce nu stiti. Incepand de ieri subsemnatul inceteaza orice actiune in favoarea obtinerii sporului de TBC pentru personalul care n-are contact cu bolnavii de TBC.

    Iar in legatura cu “retragerea masiva” a adormitilor. N-au decat, data viitoare vor dormi si mai adanc,iar agresiunea MJ va fi si mai grava. Numai ca adormitii nu vor mai avea pe cine sa dea vina.

    • Foarte corect spus si bine procedat d-nul Dumitrascu acel spor sa il primeasca doar suprav de la sectiile unde sunt ppl bolnavi NU si ceilalti .Cum adica evidenta,ce treaba are evid cu acel spor pt ca intra 2-3 min pe sectie .La un moment dat si la noi se dadea acel spor si te minunai la salar cine era trecut la plata.FELICITARI….

     • Toti cei care intra in contact cu detinutii bolnavi si sunt intr-o situatie de risc pentru perioada in care intra in contact si/sau sunt in acea perioada de risc. Altii nu e normal.

    • Ne pare rau ca v-am suparat, dar spuneti ce ne-ati spus sa facem si n-am facut? S-au trimis materiale, s-a luat legatura cu d-voastra! Ce altceva tb sa facem? Situatia de la Tg.Ocna este diferita de alte spitale! Erau destule motive pt care tb pastrat sporul. Pacat ca s-a ajuns la asta!

     • Incepand de ieri cauza adormitilor care nu primesc spor TBC pentru ca nu au contact cu bolnavii nu ma mai priveste. Va rog sa nu mai insistati. Subsemnatul nu se mai ocupa cu asta. M-am batut pentru asta, am pierdut pentru c-a fost aprobat parsiv un OMJ, iar acum adormitii ma scot vinovat.

      Nu ma mai intereseaza. Adormitii care nu primesc spor TBC pentru ca nu au contact cu bolnavii nu sunt problema mea. Sa se descurce singuri acum ca s-au trezit daca au impresia ca pot mai bine.

 3. Intodeauna de vina sunt sindicalisti,dar eu cred ca am fost singurii care veneam la Bucuresti pentru a manifesta cu masinele personale,nu cu autocare precum veneu ceilalti.
  Si suntem singurii care din 2010 ne-am ridicat inpotriva celor care au taiat sdporul ,si o vom face ori de cate ori va fi nevoie.
  DVS sunteti ca o fantoma dispareti si va aratati doar atunci dupa ce ANP-ul face jocurile cel putin in ultima perioada .
  Si o intrebare
  Domnule Dumitrascu puteti spune de cand nu a-ti mai fost intr-o unitate pentru a discuta cu sindicalistii asa cum o faceati in anii din urma?

  • Buna seara. N-am mai fost intr-o unitate de ieri. Ori de cate ori sunt solicitat si e nevoie merg. sunteti deci neinformat, si pareriti habarnist.

   Multumesc oricum pentru reactia tardiva, ca sprijin timp de 2 ani de cand cu chestiunea sporului n-am avut. D-aia si MJ si-a permis sa aprobe ordinul pe sest.

   Ma bucur deci ca in curand imi expira mandatul. Cu siguranta adormitii vor dormi in continuare. Somn usor deci! Si dumneavoastra si celorlalti adormiti, din toata Romania care zace si se lasa furata.

 4. Va puteti retrage si maine, nu e nevoie de alegeri daca tot n-ati aflat ca pana sa va treziti dumneavoastra FSANP s-a batut timp de 2 ani pentru dreptul discutabil, al secretarei de exemplu, de la Penitenciar Spital Targu Ocna de a primi spor de 50%. In vreme ce toti de acolo dormeau pe dansii. Nu putem raspunde pentru un MJ parsiv si pentru membri de sindicat adormiti. Nicio pierdere.

 5. ce parere au reprez. sindicali despre interviul de la Arad. Il cunosc f. bine pe Barbu Daniel si cred ca este realmente peste comisie. Oare trebuie sa se faca culoar pentru altcineva? Era corect sa se faca diferentierea la proba scrisa dar… ce-i scris e scris. E mai simplu sa elimini la ceva de necontestat. A citit d-na presedinta de comisie C.V. -ul lui Barbu? Nu de alta dar ar putea fi invidioasa. Cum dormi d-le Goina? Sa nu incepeti acum cu supozitia ca cel care posteaza este Barbu, el e prea dezamagit si prea deceptionat de sistem. Il cunosc foarte bine, era sansa lui curata si o merita. Voi incerca sa-l linistesc si sa-l imbarbatez dar cel care pierde este sistemul . Sa va ajute Dumnezeu sa luati deciziile corecte! Apropo chiar nu stii Dorobantule ce-a facut Barbu? Doamne cata perfidie! De luni sa-l intrebati ce sa faceti pe linie de secretariat si de P.R. voi unitatea reprezentativa de zona.

  • Va spun sincer ca nu stiam ce a facut domnul Daniel Barbu la interviu. Credeti-ma! Il cunosc personal pe domnul Barbu, este un om exceptional dpdv profesional si colegial. Mie insumi mi-a fost de ajutor si m-a sfatuit pe linie de P.R.. Nu ascund sub masti binevoitoare ganduri viclene, pentru ca nu am nimic de impartit cu domnul Daniel Barbu, din contra, mi-a fost de ajutor si il apreciez. Rusine comisiei daca s-a pretat la actiuni de genul celor reclamate de dvs.

   • Pai nu rusine si atat, faceti ceva, cereti sa fie comparate fisele scrise de secretarul comisiei cu raspunsurile candidatilor de la tg jiu cu cele ale candidatilor din alte unitati care au fost admisi si veti vedea ca selectia la tg jiu s-a facut incorect si ca cei respinsi au dat aceleasi raspunsuri ca si ceilalti admisi din alte unitati, adica raspunsurile care erau normale, legale si de bun simt! De ce unii au fost admisi si altii respinsi? E dezgustator de evident ce s-a intamplat la interviul pt postul de la tg jiu!!!

    • Daniel Barbu a facut contestatie? Se poate sa ne parvina? Sprijinul vine daca vine si solicitare de sprijin. Cam greu pe vorbe despre nu-s ce lider care-ar fi afirmat nu-s ce sau pe opinii personale despre candidati. Daniel Barbu este un candidat puternic si un bun profesionist, nu inseamna insa ca ceilalti nu sunt sau ca a fost furat. Afirmatiile vor trebui argumentate.

     • Domnule Dumitrascu, cu tot respectul, la interviu nu se poate face contestatie de cate candidat. Nu cred ca nu stiati acest lucru…

     • Imi cer scuze, n-am mai avut de-a face cu concursuri pana acum. Reformulez: plangere, sesizare, petitie, jalba, etc.

      M-am referit la termenul generic de unde si confuzia. Multumesc deci pentru observatie.

     • Tocmai asta spuneam ca au fost si altii buni acolo, nu numai el, el este mai cunoscut in sistem si poate oricine sa faca o comparatie. La fel fac si cei care ii cunosc si pe restul candidatilor de acolo si care evident ca stiu despre ce vorbesc, asa cum stiti si dvs de domnul Barbu si nu va mai trebuie alte dovezi. Nu veti putea afla deca daca se va fce comparatie intre raspunsurile celor care au fost admisi la alte unitati si cei care au fost respinsi la tg jiu. Alta solutie sau dovada nu cred ca exista.

     • Aici sunteti in eroare ma tem. Faptul ca am o parere buna despre Daniel Barbu nu este o proba ca ar fi fost nereguli in procedura de selectie. Este doar o observatie subiectiva bazata pe experienta personala. Da, este nevoie de argumente serioase si asumare.

     • Imi cer scuze, nu m-am exprimat complet. Spuneam de dovezi care sa te faca iti pui intrebari daca a fost corect sau nu. Evident ca pt un rezultat clar, e nevoie de dovezi si argumente serioase. Asta si incercam sa spun, ca numai verificarea raspunsurilor poate fi dovada ca nu a fost evaluarea corecta a celor de la tg jiu fata de ceilalti. Sau sa va poveseasca toti intrebarile care li s-au adresat si ce raspunsuri au dat? Dar sunt tot vorbe, evident trebuie verificat ce a ramas scris. Nu stiu unde dl Barbu ar mai putea depune o plangere, sesizare sau ceva asemantor, la sindicatul dvs? Ca la ANP nu poate, la comisie nu poate…unde sa sesizeze?

     • La ANP poate, si la orice alte autoritati cu responsabilitati in materie. Nu va fi contestatia din procedura de concurs ci o sesizare privitoare la presupusele nereguli in derularea concursului.

 6. D-lt Dorobantu nu sunteti acuzat dumneavoastra in mod direct, asa ca nu este necesara justificarea d-voastra ca faceti ceea ce faceti benevol, de fapt nu ne incalzeste cu nimic, noi suntem interesati de felul in care cei din conducerea FSANP care sunt platiti din banii nostri ai membrilor de sindicat ne-au aparat atunci cand a fost luat in discutie taierea acestui spor. Nu avem nevoie de o lectie de moralitate sau sa ne invatati sa deslusim itele unui ordin intortocheat care spune doar ca se va diminua acest spor in conditiile dorite doar de ei. Avem nevoie sa fim reprezentati, nu sa intrati in polemica cu noi si sa ne contrazicem la nesfarsit. Si fiindaca tot veni acest dialog considerat de d-voastra neprincipial si poate ca va-ti simtit jignit cu toate ca faceti benevol aceasta munca , spuneti-mi va rog ce au facut cei care sunt platiti din banutii nostri. Stiu, o sa spuneti ca au facut tot posibilul si ca vinovati suntem noi membrii de sindicat care nu intelegem eforturile nevazute ale liderilor de sindicat , care dupa parerea multora dintre noi se cam chinuie, dar culmea este ca nu sunt nici ei intelesi pe deplin. Va rog nu-mi citati dintr-un ordin pe care si eu stiu sa-l citesc si inteleg cat de mult se poate, asa cum prin atitudinea d-voastra lasati de inteles ca nu am fi in masura sa intelegem. Stim bine ce scrie in ordin, dar nu stim de ce FSANP nu s-a implicat atunci cand au inceput discutiile pe marginea suspendarii acestui spor. Da ati revenit ori decate ori am intrebat dar in aceleasi limite intrebandu-ne ce am facut noi ca membrii de sindicat. Priviti ca de aceasta data am incercat sa facem ceva, probabil de aceea la micul nostru protest ,, SPONTAN ,, a fost necesara interventia politiei, a jandarmeriei, a primarului localitatii, a comandantului de politie care probabil au crezut ca ne vom comporta ca cei pe care ii pazim. Probabil ca nu stiti de ce timp de doua zile directoarea a intrat in unitate la ora 6 a,m. , oare de teama unor noi noi strigate de ajutor sau pentru a ne ameninta sa stam toti la locurile lor de munca si sa nu mai protestam . Nu aveti de unde sa stiti pentru ca nu sunteti platiti din banutii nostri, s-au daca o stiti stati linistit la adapostul unor postari care care oricum nu au valoare, poate doar sentimentala prin faptul ca suntem din aceeasi familie sindicala. Nimeni nu doreste sa dea lectii nimanui, dorim sa ne facem auziti si tragem nadejde intr-o bruma de ajutor din partea celor care se bat cu pumnul in piept ca sunt saritori la problemele celor care i-au ales in fruntea lor.Ori si cei de sus sunt de pasiti de situatie? A nu se intelege ca noi cei de la Tg-Ocna stim doar sa jignim, Dorim doar o atentie minima pe o situatie care ar fi putut fi prevenita. Cat despre ajutorul sindicatului nascut ,, mort ,, din aceasta unitate am vazut cu totii ce a putut sa faca. Protestele spontane l-au luat prin surprindere pe liderul de sindicat care chipurile cunoaste stare de spirit a membrilor care de altfel l-au ales in mod nedemocratic.

 7. Ce comisie? Ei spun ca au respectat ordinul! Nu vor sa faca ilegalitati! Ce persoana doriti sa va nominalizam? Toata unitatea! Bolnavul cu TBC este plimbat prin toata unitatea.

   • De la intrarea pe poarta 1, filtru la poarta 2, traverseaza toata curtea si ajunge la ppd dupa care la birou internari si urca la et 2 la sectia tbc pe langa usa sectiei cronici de la et 1. Pe aceleasi scari circula si ceilalti bolnavi si cadrele. Cand bolnavii ies la curtea de plimbare sau vizita trec prin fata sectiei cronici si la parter o gramada de cabinete. Ce spuneti e ca la promenada?

   • Nu,nu e la promenada, e trimis la raze, la analize, la comisii, la raport cu cine doreste ppl-ul. Si astea se fac prin unitate, per pedes, ca n-am primit inca aparatul de teleportare. Traseele sunt aceleasi si pt cadrele care trebuie sa se deplaseze cu treburi si pt ppl.

 8. Intrebarea dumneavoastra demonstreaza dureros necunoasterea situatiei pe care sunteti platit de noi sa o cunoasteti, si sa o sustineti. Exemplu, ca sa vorbim pe fapte: escortele, lucratorii de evidenta care au intrat in contact cu ppl tbc, asistenti care prin natura fisei postului au lucrul cu ppl tbc, toti cei de la Penit Spit Tg. Ocna, care nu au fost pontati in luna noiembrie pt spor tbc, din dispozitiile comisiei, desi acestia si-au efectuat serviciul cu ppl tbc. Nu un singur exemplu, ci multe, angajati care-si fac treaba si nu sunt platiti. Escortele au prezentat la instante ppl tbc si nu au spor tbc pe pontaj! Sau cum pontezi si platesti 15-20 min? Si cine iti garanteaza ca n-ai luat tbc atunci si-l porti ani de zile pana se declanseaza? Nimeni! De aceea se acorda spor tbc personalului din locatii cu bolnavi tbc, si asta trebuia sa stie si sa sustina directia medicala din ANP si sindicatul. Nu aruncati responsabilitatea pe comisia din unitate care va replica ” asa scrie in ordin”, ci recunoasteti raul facut de acest ordin, strambatatea si ilegalitatea lui, la care ati participat tacit cu totii, cei ce ati stat la negocieri si acum spuneti ca nu stiti cum a ajuns ordinul la semnat pe masa ministrului.
  De ce nu stiti aceasta situatie? Cum ne reprezentati si aparati in acest caz, cand nici macar nu stiti realitatea din teren? Raspunsuri care sa contracareze sau sa fie de-a stramba nu ne folosesc la nimic. Nu postez aici ca sa primesc raspunsuri de acest gen. Nu mai dati replica fara sa argumentati coerent si in cunostinta de cauza. Aici e vorba de sute de angajati si de familiile din spatele lor. Aratati respect pt ei.
  Asteptam in continuare articolul despre acest subiect, nu comentariile din josul paginii. Asteptam sa strigati ilegalitatea ce se face prin acest ordin, abuzul facut asupra cadrelor. Asteptam sa ne aparati, de aceea suntem membri ai acestui sindicat. Aveti toate documentatiile necesare din partea unitatii, furnizate de liderul de sindicat sau de directorul unitatii. Asteptam rezultate pozitive, nu raspunsuri in josul paginii, la un articol care nu are legatura cu acest subiect ce afecteaza sute de oameni din sistem.

  • Haideti sa va raspund punctual:
   1. Nu sunt platit sa fac ceea ce fac acum. O fac benevol.
   2. Va sustin neconditionat in rezolvarea problemelor dvs, tot in mod gratuit.
   2. Daca domniile voastre nu expuneti situatia reala, noi nu avem de unde sa stim.
   4. Vina comisiei din unitate nu e vina FSANP.
   5. Ce scrie in ordin? Sa se dea sau sa nu se dea sporul tbc? Ce zice art. 3, alin. 2, lit. c din OMJ 3544/C/2012: “(2) Sporul pentru conditii deosebit de periculoase se acorda in procent de 75% din salariul de baza, pentru urmatoarele categorii de persoane: c) personalul din penitenciare, centre de reeducare si penitenciare-spital care desfasoara activitati directe cu bolnavii de tuberculoza contagiosi proportional cu timpul efectiv lucrat in aceste conditii”?
   6. Comisia arunca pisica moarta in ograda sindicatelor. E rusinos!
   7. Sindicatul va apara si va va apara si de acum inainte.

   • 1. Noi platim cotizatie la acest sindicat, daca nu sunteti reprezentantul nostru ce calitate aveti sa postati aici?
    2. Asteptam sustinerea neconditionata si benevola!
    3.Liderul de sindicat a anuntat ce se petrece, cum de spuneti ca nu s-a expus situatia reala? E cat se poate de reala! Si anuntul liderului nostru de sindicat, si oamenii nepontati cu spor tbc din unitate. In continuare nici usturoi n-ati mancat nici gura nu va miroase. Atunci daca nu se stie, de ce a venit d-na de la ANP ieri in vizita? II era dor de noi?
    4. Prin afirmatia de la pct 4 acceptati corectitudinea ordinului si sustinerea aplicarii lui.
    5. In ordin scrie stramb si va faceti ca nu pricepeti. Tp. ca trebuie sa se acorde locului unde spunt ppl tbc, in speta unitatea prin care acestia se deplaseaza. Iar despre pontarea pe minute ce ziceti, cum o aplicati? 4 lei pt prezentare la instanta? 2 lei pt amprentare?
    6. Comisia nu arunca nimic. Nici macar nu acorda sporul din ordin, daca nu ati inteles nici pana acum!
    7. Propozitia de la pct 7 e copy/paste din alt text, in conditiile in ca discutati in contradictoriu cu noi, si nu veniti in unitate sa vedeti cum stau lucrurile si sa luati atitudine.

    • 1. Postez din calitatea din care postati si dvs.
     4. Nu accept corectitudinea ordinului. Dar dpdv al legalitatii unui act legislativ omj-ul e legal.
     7. Nu vreau sa discut in contradictoriu cu dvs.
     7^1. Vreau sa ajut. Nimic mai mult.

     • Postati in calitate de moderator dupa cum se vede. Dar nu ajutati cu nimic. Discutii in van. Nu va asumati nici o responsabilitate. Daca v-ati substituit d-nului Dumitrascu, intelegem ca nu e intamplator. Daca am inteles gresit si nu aveti imputernicire pt acest lucru, nu mai postati in calitate de moderator si initiator de articole si discutii. Daca insa aveti imputernicire asteptam sa transmiteti cele de mai sus d-nului Dumitrascu.

 9. D-le Dorobantu noi cei de la Tg-Ocna suntem putin contrariati , se afirma sus si tare ca ,,VINEEE SPORUL TBC,, si ca nu stiu care directori ar fi trebuit sa stie si sa comunice si celor mai putin nestiutori. Ceea ce nu intelegem este faptul ca in spital a disparut acel spor din fluturasii de salarii, ieri am fost prostiti pe fata de catre d-na Stefan (director directie medicala in ANP),care ne-a vizitat ,, inopinant ,, in urma exprimarii nemultumirilor in zilele anterioare de catre colegii nostri vis-a-vis de neacordarea sporului de TBC si care nu a stiut sa raspunda clar si concis unor intrebari simple pentru nivelul dumnea ei, directoarea unitatii este pe dinafara cu tot ce se intampla, mai mult de cat atat, comunicare intre administratie si angajat nu exista. Ieri s-a incercat o comunicare palida cu noi cei mici, multi da ,,PROSTI si FRAIERI,, ca sa o parafrazez pe d-na director, care ar fi castigat concursul sustinut recent facand un troc ,, scaunul ei directorial contra eliminarii sporului TBC, angajandu-se dumneaei sa faca economie la buget pe spinarea noastra acum in prag de sarbatori . D-nule Dorobantu nu va intreb ce este legal si ce nu este, pentru ca oricum jocurile sunt facute, dar pot sa va invit si pe dumneavoastra si pe acei contestatari a sporului buclucas sa vina sa presteze munca in folosul comunitatii pe circuitele unde cu drag plimbam bolnavul de TBC, apoi cu aceleasi haine sa mearga acasa la famile, sa le duca in dar de sarbatori niscai BACILI la pachet, pentru ca stim bine ca avem,, echipament de protectie,, asigurat de ANP, care bine inteles nu-si vor taia din sporuri nici acum in prag de sarbatori si nici alta data. Consider ca dumneavoastra prin pozitia pe care o aveti ati putea da o mana de ajutor si noua si celor care lucreaza cu HIV-SIDA. Noi nu dorim sa moara si capra vecinului dorim sa ni se respecte drepturile legale, dorim sa ni se recunoasca demnitatea pe care am ajuns sa o cersim. Va invitam la Tg-Ocna, dar sa nu procedati ca si cei care vin in controale tematice si fug de sectiile de TBC ca dracu de tamaie, stau doar in biroul directorului iar cand pleaca iau si ei o bucatica din sporul pentru conditiile la care ,, NU AU FOST EXPUSI, cu aceasta ocazie poate se gaseste cineva sa faca un traseu pentru BACILI si eventual cate un sens giratoriu sau o statie unde sa-si mai traga sufletul acel bacil razlet si comunicatile si celor de la Spitalul Penitenciar Tg-Ocna, ca noi cei care nu lucram doar in sectiile TBC, dar avem contact cu bolnavul in timpul activitatilor desfasurate cu acestia, macar sa ocolim acele trasee. Si ca ultima problema va rugam invatatii pe cei mai sefi dintre sefii de la Tg-Ocna sa-si asume responsablitatea pentru actiunile lor care de foarte multe ori sunt in detrimentul subordonatilor. Va multumesc. Cu stima

  • Vom face tot ce ne sta in putinta ca oamenii sa nu isi piarda anumite drepturi. S.P. Tg. Ocna este un caz special. Aveti perfecta dreptatea, trebuie o analiza amanuntita la dvs in unitate.

   • 1.nu e prima data cand cineva care critica liderii de sindicat se trezeste cu tot felul de comentarii urate din partea celor care ar trebui (teoretic) sa le apere drepturile.
    2.se vede ca cei care ar trebui sa cunoasca situatia de la tg.ocna comenteaza doar din fata calculatorului fara a veni sa vada concret la fata locului cum e in realitate.
    3.cum e posibil ca un act juridic de forţă inferioară(ordin) sa modifice un act juridic cu o forţă juridică superioară(lege)?
    4.nu vad nici o reactie din partea angajatilor de la jilava sau asteapta sa castigam noi ca sa se bucure si ei de spor?

    • Nu e prima data cand adormitii se trezesc si nu stiu despre ce vorbesc. Problema sporului TBC are cel putin 2 ani, perioada in care doar subsemnatul si Dabija s-au ocupat de dansa. Criticatorii astia de acum au dormit.

     Da, MJ a aprobat parsiv un OMJ pe care n-am cazut de acord. Si, si-a permis tocmai bazandu-se pe faptul ca adormitii vor dormi in continuare si ca Dumitrascu sau Dabija in realitate nu se pot baza pe adormiti.

     PS. Stiti cate observatii am primit in total de la adormitii care acum s-au trezit ca nu se mai da spor TBC la birouri in Spitale Penitenciar la cele 3 variante de ordin puse pe site in ultimii 2 ani?

 10. Dupa umila mea parere sporul tbc care se dadea in unitati era un supliment salarial.Pi..daca ppl-ul primea TSS si avea sputa cu bK negativ,el nu mai era contagios ptr cei din jur si putea merge in colectivitate.Problema era pina la negativarea sputei,adica cind era bK pozitiv.La spitale e o alta problema.Niste bani luati de unii cu titlu gratuit..da’asa e la noi.De sporul de studii ‘miraculoase ce sa mai scriu? o alta gratuitate..De plata chiriilor ce sa mai scriu?De plata transportului nu mai scriu…ma opresc aici!La mai multe sporuri!

 11. Buna dimineata! Imi cer scuze ca insist dar nu inteleg sensul afirmatiei ,,ANP scoate din sacul Mosului niscai spor TBC”. Cine mai primeste spor TBC inafara de cei de pe sectiile de TBC? Acestia si-au pastrat sporul! Pt cine scoate Mosul niscai spor TBC?

 12. ce ziceti d-le Dumitrascu de interviul de la Arad? Ce-au facut reprezentantii sindicatului? Ce nu le-a convenit din raspunsurile date?

 13. o mizerie de concursuri. este posibil ca un om pregatit pe multe domenii asa cum este Barbu Daniel sa fie respins la interviu? El care este extrem de pregatit in comunicare, imagine si are multe alte competente. Nu stiu ce sa mai cred. Suntem o tara bolnava.

   • Domnul barbu a fost respins cu toate ca a dat aceleasi raspunsuri ca si cei din celelalte unitati care au fost admisi si ca si alti candidati de la tg jiu, dar ce a fost acceptat la ceilalti candidati a fost respins la el si la altii de acolo. De ce doua masuri in acelasi concurs si aceasi proba? Era vreun interes pe acel post? Sa ramana doar anumite doua persoane sa nu mai aiba stres la proba scrisa unde s-ar fi vazut exact cine este cel mai bine pregatit? Deja un ziar din gorj a scris ca un lider fsanp de la tg jiu a spus ca postul este castigat deja 85% inainte de a avea loc interviul de catre Raluca Nitoiu. Dar ce ziceti de Sendile Nistor, cealalta optiune a comisiei, care a intrat in sistem cu nota sub 6 si sotul ei are un fost coleg de camera din academie mana dreapta a lui Stancovici…Si Nitoiu care este sustinuta ca fiind o profesionista chiar de catre Bejan, in fata celor care au incercat in zadar sa il faca sa citeasca sau sa asculte macar argumentele pt care este o persoana total nepotrivita a fi sefa cuiva, oricui, din cauza comportamentului si a modului in care ia deciziile si cum trateaza oamenii din subordine. Cam asta a facut domnul Barbu, a indraznit sa candideze pe un post ce nu era absolut deloc pt el sau pt altii, indiferent cat de pregatiti sau de competenti ar fi fost.

 14. Nu prea inteleg, cum se mareste norma de hrana cu 7,4% si sa nu depaseasca nivelul lunii Decembrie 2010 ?Asta inseamna NIMIC.Dupa socoteala ANP-ului, norma de hrana marita cu 7,4% inseamna OOOO lei !!! Bravo DESTEPTILOR!!!

    • Din partea mea… l-as da tuturor lucratorilor care intra contact cu ppl. Las la aprecierea dumneavoastra sa imi spuneti ce inseamna contact. Sunt curios. Invit pe toata lumea sa vina si sa scrie exemple concrete de CONTACT cu ppl!

     • Sunt deacord cu d-voastra in aceasta privinta, cu o conditie, sa aiba sectie separata de restul. La noi se schimba treaba. Sectia de tb se afla intr-o cladire cu: sectie de cronici, radiologie, farmacie etc. Nu mai spun de circuite… Si acum va intreb daca este normal sa primeasca doar cei de la sectia tb? Cu stima!

     • Nu este normal. Normal ar fi sa primeasca si cei de pe sectiile pe unde trece pepeleul tuberculos. E o chestiune destul de complicata. Trebuie analizate mai multe aspecte referitoare la modalitatea de transmitere a bacilului koch.

      Cum se transmite tuberculoza?

      Sursa de bacili este omul bolnav de tuberculoza pulmonara, care înca nu a început tratamentul. El tuseste si arunca în atmosfera bacili vii, care vor fi inhalati de cei din jur. Cei mai afectati sunt co-locatarii bolnavului: familia, mai ales copiii, care sunt expusi mult timp la aerul infectat cu bacili. Pot fi afectati si colegii de munca sau prietenii apropiati. Calea de transmitere este, deci, aeriana (nu prin mâncare, haine sau mâini murdare). Cei din jur inhaleaza bacilii si se infecteaza, fara sa se îmbolnaveasca. În plamânii lor, bacilii sunt înconjurati de o “bariera” de aparare care îi împiedica sa se dezvolte. Infectia cu bacili nu înseamna, deci, neaparat îmbolnavire de tuberculoza. Este însa posibil ca dupa un timp (luni sau ani de zile) “bariera” de aparare sa dispara, când organismul este slabit în diverse situatii: hrana insuficienta, prea multa oboseala, stress, alcoolism, cure de slabire, alte boli cum ar fi diabetul, tratamente care scad imunitatea (cortizon) sau infectia HIV. Atunci bacilul se trezeste, începe sa se înmulteasca si produce în plamâni tuberculoza propriu-zisa. Astfel se reia ciclul, noul bolnav fiind sursa de infectie pentru cei din jur.
      Tuberculoza este ca o “bomba cu efect întârziat”, intervalul între infectie si îmbolnavire fiind imposibil de precizat.
      Copiii se pot îmbolnavi direct, fara un astfel de interval, prin contaminare de la parintii sau bunicii lor bolnavi (ei fac tuberculoza primara).

 15. SA NU UITAN .
  -cine a efectuat reducerile salariale ale bugetarilor cu 25%
  – cine a efectuat suspendarea primelor de vacanta.
  – cine a taiat al13 salariu
  -cine a suspendat plata orelor suplimentare efectuate.
  – cine a furat salariile compensatorii la incetarea activitatii.
  -cine a injumatatit norma de hrana aferenta personalului.
  – cine a prelungit varsta de pensionare la militari si civili.
  -cine a efectuat doar o echipare generala in 8 ani de zile.
  -cine a taiat toate primele acordate personalului care indeplinea si alte functii decat cea pe care o detinea.
  ASA CA DRAGI COLEGI A VENIT SI ZIUA SCADENTEI.
  VA IUBESC PE TOTI PENTRU CA ATI PUTUT INDURA ATATEA UMILINTE.
  CU STIMA io…..

  • Cine a facut toate astea? Foarte multi din PNL care pana acum cateva luni erau in PDL.In tara asta nu ai pe cine vota pentru ca toti au fost pe rand la guvernare si nu au facut decat sa fure pentru ei si neamurile lor.Aia batrani sunt cum sunt iar astia tineri de genul Boureanu,Boldea si altii sunt pusi pe capatuiala.

   • wtf? Noroc ca citesc pe site- ul vostru de spor ca la noi conducerea doarme….pacat ca nu somnul vesnic

    • Ce relevanta mai are raspunsul pt ” Las la aprecierea dumneavoastra sa imi spuneti ce inseamna contact”, cand materialele trimise de unitatile cu bolnavi tbc nu sunt cunoscute de dumneavoastra, cei care ne-ati reprezentat la discutiile de la ANP pe aceasta tema?! Discutam discutii acum, dupa ce sute de oameni au fost loviti crunt de imposibilitatea punerii in aplicare a acestui ordin stramb? Trebuia sa fiti in tema si sa opriti trimiterea la semnat pe masa ministrului a Ordinulul MJ! Asta era misiunea voastra si nu ati facut-o! ANP-ul, in speta directia medicala a pus patalamaua cu “bun de semnat” si acum nu mai stie nimeni cum a ajuns la semnat acest ordin, nu-si asuma nimeni greseala facuta intentionat. Domnilor care ati facut posibil acest lucru, aveti pe constiinta oamenii si familiile acestora, indeferent de raspunsurile alambicate pe care le dati acum! Asta e realitatea, traiti cu ea si priviti in ochii oamenilor acestia! De pe urma muncii lor stati bine in fotolii si va luati salariile. Cum de nu s-a tinut cont de obiectiile trimise de unitati la proiect? Cei care nu au facut-o, sa raspunda acum. Ati facut posibil un lucru imposibil: oameni care lucreaza cu tedinuti bolnavi de TBC sa nu poata fi pontati! Si au in fisa postului lucrul cu detinutii, si o fac in continuare ca si pana acum, insa fara a fi platiti pentru asta! Asta ati facut domnilor, ati facut posibila neplata oamenilor! Ati reusit! Ce zice sindicatul ?! Nimic. Nici macar nu a luat atitudine de ceea ce se intampla. N-am vazut nimic scris pe blog despre acest subiect, desi cu asta va ocupati – transmiteti realitatea sin penitenciare. Cum realitarea este cea descrisa mai sus, asteptam intrarea dumneavoastra in rolul pe care il aveti! De ce nu exista un articol cu acest subiect? Suntem nevoiti sa intervenim pe alte articole pt a ne face auziti. Asteptam un articol pe acest subiect, unde cei afectati de ordinul mentionat sa poata comenta.

     • Dati-mi voie sa va contrazic putin. FSANP a facut tot posibilul ca oamenii sa-si primeasca sporul TBC. Acum ramane la latitudinea comisiei din unitatea unde va desfasurati dvs activitatea sa stabileasca cine si cand si cat sa ia sporul TBC. Trageti la raspundere pe cei din comisie, pe ei faceti-i sa priceapa principiul colegialitatii si sa inteleaga ca nu dau bani din buzunarul propriu! NU dati vina pe sindicat fara sa fiti pus la curent. E usor sa dai cu noroi pe munca unuia. Putina recunostinta din partea dvs nu strica.
      Vreau sa imi nominalizati macar o persoana care intra in contact cu ppl-ul TBC-ist si nu primeste sporul TBC! Macar unul. Haideti sa vorbim pe fapte concrete nu pe supozitii!

Comments are closed.