Sec

N-o sa zic mai nimic despre documentul atasat. As fi curios cum il interpretati. L-am primit pe surse asa cum ni se mai intampla. ANP nu e cunoscut pentru exces de bunavointa.

Dar, noi? Noi cum ne comportam? Si, inca o data. Nu-l comentez. Va las pe domniile voastre. 

Jucati-va putin. Faceti cateva calcule. Ghiciti cine da tonul. Ghiciti cine ar fi campionul. Nu zic sa nu faceti speculatii. Unde duce abuzul de drept? Si, cine va plati? Opinii la liber. ‘Jmekerii’ despre care nu ne intereseaza ca le comit sau cei care au nevoie si risca sa piarda un drept? Va rog deci.

Sau, va fi liniste. Personal pariez pe o reactie slaba. La fel ca si cu celelalte deconturi umflate de la director general in jos. Banuiesc ca fiind “banii statului” e mai putin important ca nu-s care director dimpreuna cu soata isi deconteaza ochelari de 8.000 de lei.

1. Situatie decontari lentile ochelari 10 luni sistem penitenciar

22 Comments

 1. Lucrez de 15 ani in acest sistem si nu am beneficiat niciodata de nimic, nu mi-am decontat medicamente, transport etc. Anul asta mi-am facut ochelari, doar lentilele m-au costat 2300 lei, lentile progresive, din pacate vederea m-a lasat si la distanta si la aproape, lentilele le-am decontat, e adevarat ca nu mi le-as fi permis daca nu se decontau insa sunt extrem de multumita si nu am nici o remuscare. Nu va e rusine, voi, cei de la sindicat, cei care ar trebui sa fiti de partea noastra, sa veniti sa ne acuzati ca ce? ca muncim de ani de zile intr-un sistem care doar ne-a luat, si-au batut joc de noi, ne-au lasat cu niste salarii de mizerie si acum suntem acuzati de abuz??? De ce dl atotstiutor, care a redactat acest articol de toata jena, nu se intereseaza la ce numar de oameni au fost facuti ochelari si de cate ori acele persoane intr-o viata de munca au mai beneficiat de un decont pentru lentile, nu spun ca nu au fost si profitori dar totusi,,.aici se fura??? ar trebui sa aveti sub observatie alte lucruri/situatii cu adevarat grave. Daca tot faceti misto de cei cu probleme de vedere, va doresc ca intr-o zi sa vedeti cum e, sa pierzi cel mai de pret lucru si sa te chinui cu produse de 2 bani care nu te tin mai mult de cateva luni. Unii atata stiu atata fac, arunca cu noroi, stiti cum e vorba, unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere….

  • Nu v-a acuzat nimieni de nimic. Nici n-am comentat. Nu va inteleg atitudinea. Nu va convine nu cititi. Nu va obliga nimeni. Incercati sa aveti o reactie echilibrata. Nu cred ca doare.

   Dumneavoastra repartitia problemelor de vedere in sistemul penitenciar cum vi se pare? Credeti ca praful de la Slobozia e mai agresiv decat palinca de la Gherla cu vederea?

   Sa citeasca unii mai mult si altii mai putin? Sa fie vorba de vreo afectiune zonala ramasa misterioasa pana mai ieri? Sa fie vreun fel de haiducie a deconturilor?

   PS. Ca tot va mira, sindicatul nu sprijina si nu-i va sprijini vreodata pe cei care umfla deconturi indiferent de functie si vechime. Acesti ‘colegi’ nu fac decat sa fure de la cei care merita, cum sunt sigur ca sunteti dumneavoastra.

  • Auzi mai ANONIMOOOO,nu iti este RUSINE ce 23 de mil lentile progresive…eu acum mi-am facut ochelari tot lentile progresive si am platit 350 pe ele pt ca la noi se deconteaza max 300 pe lenhtil e asa ca m-am incadrat in barem.Esti o mincinoasa cand afirmi ca atat de mult costa eventual figurile costa de aceea merg bine toate. De ce nu exista peste tot plafon maxim?Asa ca … canta la alta poarta.SI SA ITI FIE RUSINE PT TUPEUL CU CARE AI CERU 23 mil PE LENTILE……

 2. Acum depinde de problema ochiului ca sunt lentile si lentile.De la material, la combinatii- sferic cu cilindric- lentile simple, heliomate, etc.Preturile variaza si ele.

 3. Eu as face un control pentru verificarea oportunitatii si necesitatii, urmat de un control incrucisat al documentelor, dar inaintea Curtii de Conturi care va da cu buzduganul, la urmatoarele unitati: Poarta Alba, Slobozia, Arad, P Craiova, sediul ANP. Scurt si la obiect. Se aude? Respectiv, se vede?

 4. Să se verifice dacă la controlul anul au recomandare pentru ochelari! Dacă nu au să li se impute cheltuielile!

  • Asta o stabileste medicul oftalmolog.Ca in lista respectiva sunt cateva penitenciare care au cheltuieli foarte mari pentru decontul lentilelor este adevarat.Sunt curios sa cunosc si beneficiarii acestor deconturi,precum si suma decontata.Dar poate ca vom face rost si de lista respectiva.

   • O deșteptăciune anepistă a decretat că nu se pot deconta decât lentilele. Ori, și monoclul ar avea nevoie de o ramă…
    De fapt, ansamblul ramă-lentile se numește pe românește dispozitiv medical, și se decontează conform legii.
    De-asta sunt „lentilele” așa scumpe: s-a găsit o șmecherie financiară prin care lentilele sunt decontate la preț de dispozitive medicale.
    Anepiștii s-au autofentat în acest caz … să rămână „ mnealor ” fără ochelari?? Nțțț…
    Să-i achiziționeze, dar … să pară că au plătit doar lentilele …

  • Controlul acela facut pe repede inainte si doar pentru vederea “la distanta”? Acoperit ochiul si citit de la 2 m ditamai literele? Majoritatea avem probleme cu vederea “de aproape” – cititul – iar pentru asta nu ne-a verificat nimeni. Ar fi trebuit, cred, sa ne fie diagnosticate afectiunile vizuale cu aparatura specifica secolului XXl nu asa “dupa ureche” ca pe vremea bunicii. Pe mine m-au declarat cu vedere perfecta – la 50 de ani. Cum nu vedeam sa citesc am mers la specialist, la privat. Si bineinteles, ochii mei nu mai sunt sanatosi, dar a folosit aparat corespunzatoare pentru diagnosticare. Lentilele m-au costat, ambele, sub 150 de lei, dar aveam nevoie de ele. Iar medicul a spus ca de la 40 de ani in sus in general ochiul are nevoie de ochelari pentru citit. Consultatia si ramele in care au trebuit fixate lentilele, sa pot scrie/citi pentru a-mi indeplini atributiunile de serviciu (operativ) nu mi le-a decontat nimeni.

 5. Sa zicem ca suntem o tara de orbi. Ne-am scos ochii unii la altii pe nimicuri si de aia ne trebuie lentile scumpe acum. Macar asa sa vada orbii ce trebuie vazut. Urmeaza aparatele auditive. In 2013 vor fi o fiţă.

   • Ne insanatosim, cei cu probleme fizice. Cei cu probleme psihice mai au de asteptat. Poate se vor deconta si sedintele la psihiatru, sa vedeti atunci avalanse de nebuni penitenciari! O parte ii vedeti comentand haotic la articolele dumneavoastra.

  • cunosc “pe cineva ” , …de la fosta SIPA – azi ofiter intr-un penitenciar de langa Bucuresti ( din PH ) care si-a decontat ochelar ( lentile ) i in valoare de aproximativ 1800 lei .
   …. si sincer nu pare chior ….. dar poti sa stii ca privitul pe gaura cheii si pe la colturi nu l-a afectat ….
   ….oare cand o sa isi deconteze si un aparat auditiv ???

Comments are closed.