Toată lumea pe Facebook

Deţinuţii vor avea dreptul la comunicare online, a decis Guvernul
Persoanele condamnate şi aflate în închisoare vor avea dreptul la comunicare online şi posibilitatea de a oferi voluntar pentru a presta o activitate în interesul comunității, iar obligativitatea eliberării condiționate va fi valabilă numai din regimurile deschis sau semideschis.

Noile prevederi au fost aprobate, marţi, de Guvern, printr-un proiect de lege care reglementează modul de executare a pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, informează Executiv.

Sursa citată arată că actul normativ reconfigurează cadrul general privind executarea pedepselor privative de libertate în situația în care sistemul penal român a suferit schimbări de substanță prin adoptarea noului Cod penal și a noului Cod de procedură penală.

Dintre schimbările propuse, Guvernul menţionează introducerea unui nou drept care poate fi exercitat de persoanele condamnate, şi anume dreptul la “convorbiri online”, introducerea posibilității pentru deținuți de a se oferi voluntari și de a presta o activitate în interesul comunității, precum şi instituirea obligativităţii eliberării condiționate numai din regimurile deschis sau semideschis.

Alte prevederi prezentate de Guvern sunt instituția judecătorului de supraveghere a privării de libertate, care are ca principală atribuție supravegherea și controlul legalității în executarea pedepselor sau măsurilor privative de libertate în penitenciare sau în alte locuri de reținere sau de arestare preventivă, controlul antiterorist și de specialitate aplicat tuturor persoanelor și bagajelor, precum și mijloacelor de transport care au acces în penitenciar, percheziția deținuților și recoltarea probelor biologice, aplicarea cu titlu provizoriu a unui tip de regim de executare a pedepselor (de maximă siguranță, închis, semideschis și deschis) pentru o scurtă perioadă de timp, după perioada de carantină, şi tratamentul necesar deținuților cu tulburări psihice grave.

Sursa: http://www.realitatea.net/toata-lumea-pe-facebook-detinutii-vor-avea-dreptul-la-comunicare-online-a-decis-guvernul_1076373.html

17 Comments

 1. cum ramane cu regimul preferential al lui AN? pana acum postarile pe blogul personal au fost in afara cadrului legal? nu se numeste comunicare online si aceste postari? faptul ca un blog are si dreptul la replica, domnul AN a realizat , de fapt un feedback, o comunicare cu exteriorul, in afara cadrului legal! of, of, mai, mai! s noi paduchim toate cotloanele in cae hotul isi ascunde mobilul! chiar si in c…r!

 2. Dar lasati ca avem colegi jmecheri care se dau cunoscatori de legi cand intreaba cate un coleg ceva.Hotii sa traiasca in puf cu de toate moaca iar noua sa ne fure statul din salariu si lumea sa fie interesata doar de chirii si transport.Ca doar pentru asta s-au angajat multi in sistem.

 3. Incurajati infractiunea , facetiile o viata mai buna decat a unui om drept care munceste ca prostu afara… am si eu o propunere pentru viitor oferitiile si salariu ,excucrsi si femei

 4. Libertatea si sanatatea sint nepretuite .Poate nu asta e raul cel mai mare,ca ppl -ii comunica online..ci faptul ca victima ramine…….VICTIMA..nimic neputind s-o mai readuca la situatia initiala.Dar cine are “grija” si de ea,victima? Mai poate ea ‘comunica” din ceruri online cu cei dragi?Mai poate avea sufleul curat,nepatat de mizeria agresorului..?Dar cine sa se gindeasca,doar nu statul, care trebuie sa protejeze cetatenii?Victima trebuie sa inteleaga ca asa e viata..cu bune si rele!

 5. suntem tara feisbuc doar ce dreacu? politica se face pe feisbuc, economia se face tot acolo, legile sunt acolo.hotii sunt acolo demult ca si colegii manelisti de altfel.hai cu un vin fiert si o nuca la masa 4 si sa cante muzica!

 6. Cand o sa intelegeti ca legile sunt facute de hoti pentru hoti? Omul obisnuit are un singur drept: sa munceasca, ca prostul pentru a avea altii ce fura.

 7. Ce inseamna “convorbiri online” ? Facebook pentru Adrian Nastase inseamna convorbiri online?, tepuielele de sute de mii de euro date de detinuti din penitenciare inseamna CONVORBIRI ONLINE ? In legea 275 scrie ceva de dreptul asasinului la INTERNET ? Pregatim terenul pentru VIPURILE care vor intra in penitenciar ?

 8. datorita anilor avuti in sistem…pot spune am fost si sunt o punte intre vechi si nou….martor fara voie a numeroase schimbari,,unele spre bine,altele spre rau.sunt un om deschis la minte,deschis la nou…deschis la” subtilitati “care s a aduca un plus ideii d e a cistiga pt societate un om care a gresit…insa stau si ma intreb d e cele mai multe ori daca nu ne indepartam prea mult de ideea a ceea ce s e numeste penitenta! uneori ma intreb daca nu care cumva noi,sistemul,legile dupa care ne guvernam…incurajam infractiunea! cu toata responsabilitatea va declar ca sunt scirbit si nu astept decit sa treaca anii si s a ies la pensie din acest sistem bolnavicios!

 9. Pana la urma, cu atatea drepturi date, o sa ajungem sa-i luam acasa! Nu militez pentru lipsa drepturilor detinutului dar ceea ce se intampla la noi, sunt doar experimente care, o sa ne coste in timp.
  De ceva timp, penitenciarul (si o spun cu raspundere) a ajuns casa de toleranta, locul unde este mai bine ca acasa (pt. unii), unde vii sa-ti faci un nume, o gasca si sa injosesti gardienii.
  Consider ca: ceea ce fac guvernantii este IRESPONSABILITATE iar totul se va rasfrange in timp asupra noastra (datorita riscurilor mari aparute in aceasta meserie).
  Am trait vremuri in care: ppl-ul te respecta si nu scotea nici un sunet la apel, nu batea in usii ca sa-i dai tigari sau sa-i incalzesti apa pt.cafea, nu te scuipa si te ameninta ca o sa-ti ia gatul.
  Ceea ce se intampla acum este, repet : IRESPONSABILITATE si bataie de joc pt sistemul penitenciar.
  P.S. :Probabil ca unii dintre alesii nostrii isi fac loc de mai bine pt. a avea in caz de nevoie o viata buna in ”puscarie” !

Comments are closed.