ANP anunță modificarea centrelor de concurs din domeniul SDRP

Marea SchimbarePrin Adresa-Blitz  a DMRU nr. 18177/DMRU/21.01.2013, Administrația Națională a Penitenciarelor face un anunț tot blitz referitor la modificarea centrelor de concurs din domeniul siguranței deținerii și regim penitenciar  pe sectoarele: evidență, siguranța deținerii, regim penitenciar.

Adresa-fulger prin care se anunță marea schimbare de planuri iși găsește justificarea în lipsa membrilor în comisiile de concurs, în neîntelegerile anepiste și în alte motive întelese doar în mediile savante de la ANP.

Discuțiile din cadrul Consiliului de conducere al ANP diferă uimitor de textul adresei susmenționate. Dar știți cum se spune că ideile mărețe vin în mers pe coridoarele anepiste, ci nu la masa tratativelor, stand pe scaun.

Cucoana aia cu gălăgie multă-n ea, Maria Ghițuleasa pe numele ei de scenă a teatrului ăsta ieftin de astăzi, a uitat de ideea transparenței decizionale.

După noua decizie mesianică adoptată pe genunchi se hotărăște că:

Penitenciarul Iași – unitate organizatoare a concursurilor din domeniul siguranței penitenciare

Penitenciarul Arad – unitate organizatoare a concursurilor din domeniul evidență ppl

Penitenciarul Craiova – unitate organizatoare a concursurilor din domeniul regim penitenciar

Aplicând principiul românesc ”dai un ban, dar nu-l mai ai”, candidații la concursurile din domeniul siguranței deținerii și regim penitenciar vor scoate ceva bănuți din buzunarul propriu ca să-și platească cazările si drumurile de la domiciliu până la aceste centre, care au fost alese, parcă, intenționat în extremitățile Țării Românești.

Adresa 18177 DMRU din 21.01.2013 de modificare a centrelor de concurs din domeniul SDRP

6 Comments

 1. Ma, voi chiar ati crezut ca acel acord privind transparenta decizionala abia semnat va fi pus in aplicare 100%.
  Inca nu ati priceput in cei 8 ani de sindicalism ca nu tot ce zboara se mananca.
  Permanent se va gasi cineva care sa ne uite. Fti multumiti ca s-a semnat. Timpul va rezolva si aceasta problema. Nu se stie daca noi vom mai apuca acele vremuri.
  Giovani

  • Domnule Giovani, acel Acord privind tranparenta decizionala exprima o regula de drept ptrivit careia contractul este obligatoriu pentru partile contractante, conform principiului fortei obligatorii a unui contract. Ce-ar fi daca nu am mai respecta si noi deciziile directorului general?! Acel acord naste niste drepturi si obligatii intre partile lui.

   • Sunteti un idealist, domnule Cosmin,
    De fapt imi aduceti aminte de niste (vreo sapte) idealisti care in 2005 pe 15 ianuarie au infiintat FSANP

    Giovani

 2. Anul acesta MJ are un buget mai mic cu 2 %.Si asta doar asa,ca a crescut numarul ppl-ilor.
  Am impresia ca secretarul de stat pe sistemul penitenciar este informat prost,de catre cei din baza aero-nautica din ANP.Nici nu este de mirare acest lucru,ba mai mult anp-istii contopistii au o strategie mayasa,lucreaza dupa calendarul mayas,si totul este explicabil.

 3. Discutiile din cadrul CCR -ANP din 09.01.2013 arata neintelegerile intre DSDRP si DMRU,concretizate in adresa nr.18177 din 21.01.2013.
  Discutiile purtate pe tema locatiilor de concurs a decurs cam asa:
  ” -Directorul general adjunct Marian Stancovici aduce în discutie locatiile de desfasurare a concursurilor.
  -Ilie Constantin prezinta faptul ca sunt 3 centre de concurs, ce implica costuri suplimentare in deplasarea personalului din sectorul siguranta detinerii si regim penitenciar. Argumentand ca aceste concursuri sa se tina pe specializari, într-un singur loc, nu în trei.
  -DMRU(Iftinca) nu sustine propunerea aducand argumente, pe care le prezinta.
  -Directorul general dispune comasarea si comunicarea modificarii locatiilor catre reprezentantii orgnaizatiilor sindicale.”

  Un lucru este cert: modificarea acestor locatii nu a fost anuntata sindicatelor, obligandu-ne sa verificam zilnic site-ul ANP-ului.

Comments are closed.