ANP: Prejudiciu 6.249.357 RON? Plateste cineva?

IftincaDe ceva timp am intrebat public cine va plati pagubele constatate de catre insasi Directia de Audit din ANP. Cumva domnul chestor de penitenciare conferentiar doctor Ioan Bala, actual director al Penitenciarului Timisoara si fost director general al ANP? Cumva domnul comisar sef de penitenciare si atat Iftinca Gheorghe fost si actual sef al Directiei Management Resurse Umane din ANP?Sau ne facem ca nu s-a intamplat? FSANP a solicitat acest raport de audit de ani de zile. ANP s-a facut ca nu aude pana cand ratiuni politice nu au facut un audit necesar. Raportul a fost initial clasificat, Iftincul fiind cel care s-a luptat sa-l tina sub pres. Noul director general l-a declasificat la solicitarea FSANP si a promis actiune. Deocamdata nimic.

6.249.357 RON au costat nejustificat delegari, detasari, imputerniciri numai in 2011 si primele 5 luni din 2012. Constata raportul de audit public intern nr. S/8514/08.08.2012 pagina 17/79 (acum declasificat). Deconturi fictive si umflate inca n-au fost verificate, un audit pe reprofilarea din birou inca n-a fost facut. Care alte milioane de lei va fi costat si asta inca nu stim.

Interesanta insa tacerea. Inca n-as zice vinovata raportat la alte initiative ale noii conduceri a ANP. Dar interesant cum nimeni nu pare interesat de recuperarea pagubei. Interesant cum nimen nu realizeaza ca atata prejudiciu n-au in vina majoritatea clientilor nostri, altfel infractori si grabnic condamnati de justitia lu’peste.

Domnul chestor de penitenciare conferentiar doctor Ioan Bala zicea c-a fost victima parsivului ala de Silviu Barbu. Asa e. Pentru motivele gresite si fara sa plateasca pentru mega-prostiile facute a fost schimbat din functie. Intrebarea ar fi daca acum ca s-a intamplat ar trebui totul dat uitarii, in buna traditie ANP. Continuam deci sa ne inchinam la incompetentii cu pile politice? Sau, schimbam macazul domnule nou director general?

PS. In cazul in care reactia institutionala lipseste vom prelua chestiunea, asa cum am facut-o la Targsor. Cine are urechi sa auda. Altfel plin de judecatori – ministri, procurori -secretari generali si justitiari – directori in materie de  gestionarea intereselor penitenciarelor. Si, plin de gainari in penitenciare. Multi n-au reusit sa faca prejudiciu de 6.249.357 RON oricat s-au straduit.

6.249.357 RON inseamna mult, foarte mult, enorm de mult peste cei aproape 118.070 RON pe care ANP i-a gasit disponibili in 2011 pentru lucrari care implica si imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajati. Pentru ca nu sunt bani, pentru ca-i aruncam pe fereastra deschisa de sefi talambi si tinuta astfel de urmasi. Parca nici bani de echipament n-am avut ca era saracie. Parca nici bani de dotari n-au fost, tot din pricina lipsurilor.

Doar sefi am avut si decizii din birou care ne-au costat milioane de RON, deja constatat, si alte si alte milioane de RON de care nu stim nimic.

27 Comments

 1. oare se stie exact ( detailat ) pe ce s-au cheltuit cei 6.249.357 RON ?
  poate doar asa ne putem da seama unde legea a putut fi incalcata …..sau poate ca legea este permisiva ….

  • In Raport este detaliat pana la nivel de om si operatiune de resurse umane. Sigur ca legea a fost interpretata permisiv, de unde si sistemul de vasalitate care a inlocuit concursurile.

 2. Eu am mai avut pareri, dar degeaba. Degeaba ma parieresc. Chiar ma gandeam, deunazi, ca nea gigi nu a mai aparut pe aici, prin scriptele site-ului, cam demult. Ma asteptam ca, stiind ce se afla sub pres, iftincul sa stea closca, peste pres, cu orice pret, pana la capat. Pana la capatul puterilor. Pana la capatul puterilor statului. Sa ne gandim logic si sa facem putin profiling, adica sa ne punem la mintea lor. Suma ce li se pune in carca este fenomenala, imensa. Noi bateam apa in piua, despre deconturi, din vremuri imemoriale. Asadar, daca suma este fabuloasa, pericolul de a se pune anatema pe sistem este identica. Drept pentru care, ar putea urma cutremure devastatoare. Asadar, e mai bine sa incercam o batista pe tambal. Numai ca panarama e prea mare. Nea gigi este introdus sub piele, deja. Cred ca nea Dobrica l-ar fi schimbat din prima pe nea gigi, daca ar fi dorit cu adevarat. Oameni de bine i-au sugerat, chiar, ca ar fi bine sa faca acest lucru din primele zile. Adica, sa faca bine pentru a nu fi rau. Case closed, degeaba. Drept pentru care, domnule Dumitrascu, ma gandesc ca s-ar putea imagina o expertiza ca in cazul Flota. Adica, desi nu mai exista nave oceanice in Romania, desi prejudiciul a fost calculat, un alt expert a intors contabilitatea pe dos si a observat ca, culmea…prejudiciul este inexistent. Asadar, lasa puterile statului la locul lor, lasa omul sa iasa linistit din joc. La pensie. Iar ANP-ul sa se fotografieze cu cei 7 pitici, el fiind Albul ca Zapada. Va spun sincer, fara a incerca sa ma dau cu seful ori a peria situatia,, imi pare rau de nea Dobrica pentru ca nu a dorit sa asculte de cel bun, la timpul respectiv. Acum, s-ar putea sa fie rau. Si pentru dansul. În plus, am o curiozitate. Dupa luna aprilie, daca va fi cazul, cui lasati cazul, domnule Dumitrascu, in eventualitatea ca il veti prelua? Eu stiu niste oameni care de abia asteapta sa plecati.

 3. D-lor, cum poate să-și permită a face asemenea cheltuieli cei din A.N.P., este de neințeles, de neconceput asemenea risipă. Nu sunt bani pentru un lacăt, o yale, gratii, deținuții aduc(și nu degeaba) diferite materiale pe la sectorul vizite(tabla, vopseluri, glet, var, scânduri, electrozi pentru sudură, fier beton, ciment, țevi, etc), iar imputerniciții angajează chetuieli fantazmagonice.
  Circula printre deținuți vorba că nu li se aprobă vizita intima ori fără dispozitiv de separare, sau sunt șicanați dacă nu contribuie cu ”donații” prin interpuși către penitenciar și în mod deosebit la G.A.Z. Poate ieși fum fără foc d-le director-jurist, aprobați d-tră asemenea înțelegeri cu deținuții? Poate nu, dar cine cunoaște ce se întâmplă cu adevărat în Penitenciarul Galați, vor spune adevărul și cei din A.N.P. nu vor mai avea cum să ascundă aceste fărădelegi.

 4. 6.249.357 de ron, la 1900 lei cat este dreptul de echipare pentru un agent, se confectionau 3289 de tinute. Acum ce facem ?, ei cu profitul, noi tot in izmene(de 7 ani) si acelea carpite in fund.

 5. cat o sa mai stea acest iftinca prin anp? conform modelului sau, sunt mici iftinci, fara idei si prin penitenciare. Nu se poate sa fie debarcat?

 6. Ce marlani! Sa secretizeze ei un raport de audit asupra unor fonduri publice… Sper sa nu scape!

 7. La multi ani! Dle Dumitrascu, va rog sa-mi explicati OUG84/12.12.2012!? Ma scuzati ca indraznesc sa va intreb, dar, aceasta ordonanta este cam ambigua! Multumesc!

 8. Astia da bani de haine,dar de chestori!
  Si la urma urmei nu-i atat,Serban stie ceva?De o apucase regimul…eliberarii retetelor noastre din banii nostri.Da si daca ma duc la spital,ca un platitor bun de CAS medicii nici nu vor sa ne bage in seama,pe buna dreptate.
  Asa ca,dragi tovarasi,directori de penitenciare,cautati P.L trimiteti-va supusii sa lucreze non stop,iar noi vom premia cele mai bune penitenciare,tot din gaura de mai sus,asa sa o mai contractam un pic,ca e dilatata precum Serbanca! 🙂

 9. Dar plecarile aproape saptamanale ale domnilor Iftinca si Baraian la Gherla, cica in misiune? Plecau ambii cu o masina si isi decontau fiecare drumul. Astea nu se calculeaza? Si sunt tot in functie…..

Comments are closed.