ANP-ul scoate la concurs si ultimele posturi de conducere

ANPANP-ul demareaza si procedura de consultare pe conditiile de participare, tematica si bibliografia de concurs, in vederea desfasurarii concursului de ocupare a ultimelor posturi de conducere din sistem, respectiv cea de sef tura si sef sectie de detinere.

Demarata in tromba, de azi pe maine, ca si ultimele actiuni din saptamana ce tocmai a trecut, uitand de termenele prevazute in  Acordul privind transparenta decizionala ce tocmai l-am semnat.

Lucrurile se regleaza din mers, dar, parca, dau impresia ca vrem sa scapam de o povara. De apreciat efortul pentru scoaterea la concurs a posturilor de conducere, dar nici nu poti trimite azi o solicitare, la care sa ai opinii maine si sa fie denumita si consultare.

Conditii generale si specifice ST si sef sectie

38 Comments

 1. Avem presedinte de comisie la examen un director de unitate.
  Avem 2 candidati:
  – unul angajat in unitatea directorului , omul lui, finul DEA, nepotelul cadristului
  – al doilea din alta unitate
  Ghici ,ghicitoarea mea cine va lua?Ghici ce decizie va lua comisia?Ghici la care faza va pica al doilea?Ghici ce fel de concurs este acesta?

  • Imi permit sa raspund in locul domnului Schiopu. Unde-i lege, nu-i tocmeala. Daca scrie ca sunt acceptate, nu vad de ce nu v-ar accepta. Nu traim intr-o tara a lautarilor care interpreteaza dupa ureche. Nimeni nu se leaga la cap daca nu-l doare. Inscrieti-va, iar in cazul in care va refuza cereti sprijinul FSANP. Domnul Schiopu vi-l va acorda, garantat.

 2. Buna seara,
  am o intrebare pentru dumneavoastra domnule Schiopu :
  – va fi acceptat dosarul meu la examen daca sunt licentiat in stiinde economice, specializarea Management in comert si turism?
  am formulat intrebarea chiar daca am citit ca stiintele economice, specializarea management sunt acceptate pentru acest examen deoarece am o mica temere ca cei de la ANP vor dori sa scrie pe diploma doar specializarea management fara un domeniu anume asa cum scrie pe diploma mea( cu toate ca ar fi aberant), dar de la ei ma pot astepta de la multe…..
  va multumesc.

 3. aveti idee despre o data aproximativa a acestor examene si unde anume sunt functii disponibile in tara?

 4. Dane,cine crezi ca a avut interesul sa revizuiasca conditiile prevazute de art. pe care-l mentionezi.Bala cand se afla la” butoane” sub umbrela lui Predoiu,nu a avut nici-un interes sa se deconspire singur.Mai mult a fost in comisia in care (editat admin).De asemenea la “uns” pe Iuga director desi acesta a frecventat Scoala de ofiteri activi a M.A.I. arma securitate si a si lucrat ca securist o perioada.De altfel Iuga si-a pastrat numele conspirativ de “Markos”.Dupa evadarea de azi pacat ca nu mai este d-l Corlateanu ministru, sau mai bine zis d-l Barbu coordonatorul nostru.

  • Ordonanta 84 / 2012 prin care sporurile, compensatiile, chria etc “se stabilesc in raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011” (art.3). Asta inseamna ca se reduce 15% din sporuri ??? Este adevarat ???

    • si dumneata ca sindicalist precoce esti de acord ca aceste drepturi sa fie acordate diminuate, la nivelul anului 2011?? Daca tot va angrenati intr-un raspuns, dati-l doar in varianta in care cunoasteti esenta problemei!CRISTINA ,este intr-adevar o mare nebuloasa procedura de calculare a acestor drepturi_ chirie, sporuri, indemnizatiile, -.. pana la acest moment dat DEA nu a trasmis in unitati compartimentelor salarizare , metodologia punerii in aplicare a O.G. 84/2012.Asteptam.

     • Iar dvs ca un sindicalist consacrat cum va credeti, ce puteti face daca s-a publicat in Monitorul Oficial? Se vede ca nu puteti renunta la starea asta manisestata prin delir de grandoare, domnule Raileanu.

    • consultam un avocat si constatam daca se putea introduce actiune in instanta pentru anularea art. 3 din O.G. 84/2012 invocand discriminarea fata de aceleasi drepturi alocate functionarilor publici dar carora nu li se aplica acest articol.(editat admin). Iar la prima intanlire cu tine te voi stange in brate in cel mai prietenos chip cu putinta!

     • Dreptul la replica:
      Veleitatilor dumneavoastra de mare lider “confederationist” le preced jocurile ghinioniste in care v-ati antrenat la “ruleta federatiei” pe vremea cand va jucati de-a “Uite demisia, nu e demisia!”. In ceea ce priveste amenintarile voalate la adresa mea, invocand prietenosul gest de a ma strange in brate la urmatoarea intalnire, denota tabieturi degradante ale unui comportament care nu este demn de un mare lider de sindicat, cum va considerati dumneavoastra in proprie persoana.
      Sa-mi fie cu iertare, dar un mare guru de sindicat nu se coboara la valoarea unui precoce sindicalist (cum m-ati denumit) ca mine!

     • sincer, chiar apreciez faptul ca in ciuda varstei fragede pe care o ai dispui de o serie de capacitati intelectuale de invidiat !

     • Cosmine, ai grija cu imbratisarile astea, asa-zis “prietenesti”. Pe langa pericolul de a fi injunghiat pe la spate, individul e cunoscut ca avand preferinte amoroase mai “exotice” !!!

    • Deci art. 3 nu se refera la sporurile din salariu si vom primi salariul pe luna ianuarie la fel ca in luna decembrie ? Multumesc pentru raspuns.

 5. Cand au fost revizuite ultima data aceste conditii,mai avem in sistem astfel de specimene?
  ” l) nu au fost agenţi sau colaboratori ai organelor de securitate ca poliţie politică;”
  Da,poate ca Bala de la Timisoara se incadreaza in aceasta litera
  Rusine acestui sistem amorf si morbid.

  • P.S- Cati ofiteri indiferent de functie tin cont de acest lucru important,fie ei chiar din ANP?
   “Codul deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare;”

   • “Romania este tara cu cele mai multe situatii posibile de interpretat, cand vorbim despre minciuna, inselatorie si lipsa valorii

    Potrivit acesteia, rolul ei este sa aduca valoare adaugata in relatia dintre parteneri, sa ii invete sa detecteze si sa masoare raportul de incredere, care se testeaza la nivel nonverbal: „Increderea se transforma in confort, iar confortul psihologic este cheia unei afaceri de succes. Daca nu stii sa induci acest confort, nu ai business. Din pacate, la noi se pune prea putin accentul pe acest aspect.”

 6. Evadare la Penitenciarul Timisoara! Bravo chestorache. O sa ajungi instructor la evidenta detinuti.

 7. Nu mi se pare normal si corect ca biografia pentru sef de tura si sef de sectie sa fie mai stufoasa decat cea de la SSRP , DASDRP…..ce se poate face in acest sens d-le Schiopu??

 8. Radu, mamei, Radule, de unde mama dracu’ ai auzit tu de colocutiune, de folosesti termenul cu atata pretiozitate ? Stai, barbate, la un loc, si foloseste cuvintele, alea multe-putine, pe care le detii in bagajelul din dotare. Daca ai fi spus “locutiune”, mai treaca-mearga, dar sa… discuti dialoguri in convorbirile conversate… e peste putinta de intelegere.

 9. Sa speram ca tot ceea ce urmeaza este rezultatul bunei colaborari, iar reluarea unui nou ciclu de examene pentru posturile de conducere din sistem sa fie cat mai curand. Nu de alta dar daca incepe o noua era a imputernicirilor, inevitabila dealtfel, ne dorim sa fie cat mai scurta.
  Giovani

 10. Domnule Florin nu inteleg de ce folositi colocutiunea ,,ultimele posturi de conducere,,DEOARECE in realitate nu putem vorbi cred niciodata de ultimatum. In domeniul resurse umene este vorba de o dinamica continua. Spre exemplu la Oradea in urma concursurilor a fost eliberata functia de sef serviciu regim iar cea de sef serviciu educatie si asistenta nu a fost ocupata. Si acestea ar trebui incluse si cazuri similare sunt cred in tot sistemul. O serie de functii nu au fost ocupate la concursurile organizate anul trecut iar alte functii s-au vacantat. Recent a fost eliberata prin pensionare functia de director adjunct economico administrativ. Rog ca federatia sa solicite in cadrul consultarii lamuriri altfel ne intoarcem in trecut la imputerniciri si girari pus pe criterii subiective.

  • Cand spun ultimele posturi de conducere, ma refer strict la faptul ca s-a incheiat o etapa, inceputa cu functiile de conducere din ANP si terminata acum prin scoaterea la concurs a ultimelor posturi de conducere din unitati.Sigur ca exista o ciclitate si sper ca acest proces sa continue.Semnale exista.

Comments are closed.