D’ale bilanțului

Penitenciarul-CraiovaBilanțul pe 2012 este deschis la Penitenciarul Craiova de către domnul director general al ANP, comisar șef de penitenciare Marian Dobrică. Intr-o sala plină de cadre pînă la refuz, alături de notabilitățile locale, s-au dezbătut diverse probleme și soluții legate de sistemul penitenciar în ultima vreme, referitoare la: buget, lipsa de personal, formare profesională, echipament, concursuri, testări psihologice, SCM.

 Buget

– bugetul ANP pe 2013 va reprezenta doar 56% din bugetul pe anul 2012 (doar pentru bunuri si servicii), iar pentru cheltuielile de personal fiind asigurat in proportie de 96%.

Salarii

– nu vor fi probleme cu salariile

Echipament

– dotarea personalului cu armament letal si neletal (personalul care se ocupa cu transferul p.p.l., veste antiglont, antiînjunghiere, arme moderne),

– se doreste un echipament care sa impuna respect.

Concursuri

– s-a stabilit un ritm alert in desfasurarea concursurilor.

– functiile  de conducere vacante vor fi ocupate din sursa interna.

– se cere o participare mai mare a cadrelor la concursuri.

Testari psihologice:

– nepromovabilitatea testarilor psihologice nu s-a datorat unor probleme cu bateriile de teste.

Sistemul de Control Managerial

– se dovedeste a fi un instrument real si util in ajutorul fiecarui lucrator de penitenciare.

Reorganizare

– este avuta in vedere activitatea de reorganizare a sistemului penitenciar,incepand cu aparatul central .

37 Comments

 1. Oare Vasluiul acela e blestemat? Cum ar trebui sa fie un director ca sa fie pe placul tuturor carcotasilor din preaminunata unitate sus pomenita? Cred ca numai “fanariotii” sunt buni acolo, ca acelora nu le este cunoscuta biografia ante-directoriat! Linistea nu e buna, ordinea si disciplina nu sunt bune, rigoarea nici atat. Numai spoiala si hei-rupismul unora care sunt buni doar in a carcoti, sub anonimat, (ca doar Ovidiu n-o fi numele chiar adevarat! -pista falsa), iar cand au fost conducatori s-au facut de cacao. Hai, lasati clontul mai mic si vedeti-va de treba! Lipsa de acivitate a unora le lasa prea mult timp la dispozitie si de asta barfesc non stop. Sunt cei care nu au competenta si nu sunt luati in seama, chiar daca ei se baga, in nici un regim. Voi chiar nu intelegeti ce mici sunteti? De fapt ar fi de mirare sa intelegeti!

 2. nu incercati sa ne prostiti, Ioane. cei din garda de corp a directorului: IT, juridic si care au primit exceptional se subordoneaza lui, nu altcuiva. nu toti suntem prosti

  • Nu incerc sa prostesc pe nimeni, vreau adevarul si numai adevarul. Nu vreau sa fiu acuzat ca tin partea directorului, dar nici nu pot tace cand unul sau, hai sa zic, zece nemultumiti arunca cu noroi in altii 200.In primul rand nu lucrez la birou si nu am primit exceptional, acest calificativ , pentru mine este este ca lunanarea la mort, nu ma ajuta cu nimic. Exceptional au luat agentii de pe sectie care au intervenit, cu mainile goale, la imobilizarea detinutului, agresiv si infectat cu SIDA. De ce nu aveti taria sa spuneti ca eu Popescu si prietenul Georgescu nu am fost notati cu calificativul EXCEPTIONAL . De ce nu-i reprosati directorului faptul ca a acordat juristului si sefului IT calificativul Exceptional ?, de ce nu veniti cu argumente ca cei doi nu merita ?In cei 8 ani de la demilitarizare m-am saturat ca sa se tot schimbe directorii, fiecare director vine cu mentalitatea lui, cu oamenii lui si ca sa mearga lucrurile bine in unitate mai trec cateva luni si cei care sufera suntem noi palmasii.

  • Slava celui de sus ca nu toti sint prosti . Aici ai dreptate dar se pare ca rautatea care te mana in lupta te impiedica sa gandesti cum trebuie. Sint destule exceptionale in puscarie si tocmai directorul a incurajat sefii sa fie mai darnici cu asta, chestia e ca voiai si tu unul si nu ai primit, ofiterasule, asa-i mai, asa-i,asa-i.

  • Litera P este litera raului la VS, dupa cum se vede. Aveti grija sa va feriti de ofiterii cu litera P , au aceleasi obiceiuri murdare si miselesti ca si pana acum,au adus si vor sa aduca necazuri mari pt. ca nu pot sa faca nimic bun nici laslujba nici acasa. Acolo trebuie ori slujba puternica ori dati afara pentru stiu ei ce. Daca sinteti fraieri si iertati magariile lor, stati si suferiti. Se cred paziti de anonimat dar Dumnezeu nu doarme.

 3. da, a amenintat voalat, la sedintele deconsiliu că daca nu vin catmai multi fraieri, ca sa dea el bine la imagine, sa vada anp/ul ca el e iubit de personal, va avea grija de ei, si la ce antecedente are directorul de la vaslui sigur se tine de cuvant. de asta a pus gasca lui la care le/a dat, numai lor califiicativ exceptional, sa umble sa adune cat mai multi fraieri care sa mearga la partea a doua a bilantului. s/a ajums sa mearga oamenii de frica, ….

  • Gheorghe, Ovidiu si alti nemultumiti,” fratilor”, la Vaslui, de-a lungul anilor s-au schimbat, s-au au fost schimbati nenumarati directori. Dupa 2004 au fost “maziliti” 6 directori, ce ar trebui sa faca acesti oameni ca sa multumeasca cele peste 200 de cadre ? Gheorghe si Ovidiu, mintiti cu nerusinare, calificativele de exceptional nu le-a dat directorul ci sefii de sectie, sefii de tura, sau alti sefi directi,nimeni nu v-a obligat ca sa mergeti dupa bilant la o intalnire la Tosca, sunt afise la toate avizierile in care personalul este invitat si NU OBLIGAT, sa participe. Padure fara uscaturi nu exista, dovada sunteti voi doi, Gheorghe si Ovidiu.

   • frate Ioane, se vede treaba ca esti unu de la birouri dar nu oricare ci tocmai din acelea care au primit exceptionalul, cum ar fi, sa zicem informatica, juridic aflate sub aripa protectoare a lu tatucu. sau oare șeful de tura a dat aceste calificative?!!! se poate eu nu/s de la birouri si nu prea stiu ….. dar stiu sigur ca in timp toate ies la iveala, iar la vaslui s-a demonstrat asta …. in timp…..

    • Ba esti de la birouri, laur, ca daca ai lucra in foisor sau pe sectie ai fi destul de ocupat sa-ti vezi de munca, da nu asta e important ci sa spui adevarul si sa ai curaj sa-i tragi de mineca pe cei care gresesc, adica pe director si pe cei pe care mai ai tu pata. Daca crezi sigur ca ai dreptate fa sesizare la organul competent sa vina sa faca verificari sa se faca ordine in penitenciare.

  • ar fi bine sa mearga cit mai multi oameni la masa festiva ca doar e ziua in care ne putem bucura pentru toata munca noastra de anul trecut. Avem dreptul sa facem asta si foarte bine ca putem merge cit mai multi ca meritam. Daca nu gresesc anu asta e prima data cind se pune afis si se invita toate cadrele, si conducerea si ceilalti. Cred ca e foarte bine si nu mai incercati sa aruncati cu noroi, ca atita stiti sa faceti. Ce ati vrea, sa va tina in palma cineva ca sinteti ofteri ?

 4. directorul de la vaslui n/are treaba cu puscaria, e pe dinafara, are numai frustari, e la furat frate….. acu ne mai obliga sa venim toti la bilant sa il apalude fraierii asa cum ne aapreciaza pe noi agentii…. au mai fost si altii inaintea lui, vor veni altii…. soon

  • daca nu le-ar fi fricca la oameni si ar vorbi, ati scrie de s.ar bloca blogul. cei care stiu si vor sa vorbeasca sa spuna ce fel de caracter are – execrabil atat ca om cat si ca manager, asa cum se crede el. documentati-va. nu va veti pierde timpul si veti ajuta multi oameni artand tuturor adevarat lui față.pate așa va realiza si dl director ca este la fel ca noi toti un angajat al anp,nu dictator si stapan de sclavi.

    • sa scriecei care sunt luati la misto si amenintati prin email (ca el ca mare director nu se coboara la nivelul oricui si nu ii cheama sa vorbeasca fata in fata), sa scrie ofiterii care sunt jigniti cand isi fac treaba (pt ca directorul Brinza nu cunoaste -nici nu vrea sa invete -nici acum mersul lucrurilor la puscarie) de fata cu agentii, sa scrie cei la care le zicee ca daca nu fac ce li se spune de catre el, sa isi gaseasca alt loc de munca ….. si multe altele

     • Pentru Ovidiu, nu ati fost jigniti de fata cu agentii, si pana la urma esti platit ca ofiter, ofiter care nu esti din zei scoborator. Daca ar fi fost altul in locul directorului cred ca va si batea, imi vine in minte cazul detinutului infectat cu SIDA, detinut care cu o zi de a ataca agentul a vrut sa-i dea in cap sefei de sectie cu un instinctor, detinutul a fost imobilizat de agenti dar dupa 10 minute a venit un astfel de ofiter(coborat din Olimp)si a dat ordin sa-l dezlege . In ziua cand detinutul a atacat agentul, la ora 16, directorul a dat ordin ca acesta sa fie imobilizat la pat, voi, cativa ofiteri coborati din Neant, dar cu frica mare de ANP si grade ati amanat imobilizarea banditului pana la ora 19 cand a venit un sef de tura hotarat. Sincer meritati batuti atunci .Cat despre jigniri …suntem platiti din bani publici si …de multe ori studiile facute la SH sunt sub cele de la SNPAP Tg Ocna.

   • Se vede treaba că PENALII lui P nu mai pot face afaceri cu deţinuţii….. un telefon, o şpagă, un loc călduţ pentru p.p.l …..
    LA MUNCĂ TOATĂ LUMEA SĂ SCHIMBAŢI ÎN BINE FAŢA PUŞCĂRIEI !!!!!!

  • Schimbarea sefilor bucuria nebunilor. Vad ca asta iti doresti Oviduta . Desigur ca asta se va intampla, ca nimeni nu iese la pensie din postul de derector dar treaba e tie ce iti iese din afacerea asta ? Vrei sa prinzi vreun ciolan, baga-te la concurs, ai vrei frustrare mare ca ti-a luat cineva carnea din fasole, ai cazut recent vreun examen si te doare rau sau ce nene, sau vrei sa fie LINISTE sa poti sa furi sau sa dormi linistit ca pe vremuri ? Din cate se vede prin curte agentii chiar sint bagati in seama si foarte bine ca e asa, ca prea erau sclavii nimanui. Dar lenesii si chiulaii, incompetentii si cei care vor functii dar nu ii duce mintea trebuie sa se teama, asa este,nu conteaza ca sint agenti sau ofiteri, toti. Vestea naspa este ca au venit vremuriile cand cei ca tine nu mai au loc la ciolan indiferent de cine va fi director. Nasol.

 5. Birocratia -o forma de organizare ce isi propune reducerea timpului individual (cronologic) consumat / irosit pentru a produce aceleasi rezultate prin disciplina si rutina (repetitivitate a solutiilor pentru contexte repetitive)

  Patologia birocratica – irosirea de timp structurala (trasee prea lungi, proceduri ineficiente etc)

 6. As lua SCM-ul lui Andre Rieu si procedurile dupa care canta partiturile de mai jos. Oare cum reuseste fara SCM? Iata ce minune…

 7. Si sistemul de control managerial cum ajuta fiecare lucrator de penitenciare? Ce fel de instrument este? Chitara, vioara? Ca nimeni nu il aplica asa cum trebuie. Toti copiaza unul de la altul si fac niste hartii fara valoare ca sa aiba ce controla ANP-ul, respectiv DAPI. S-a gandit cineva sa optimizeze aceasta activitate, ca altfel totul e ceva formal? Timp pierdut si hartie si toner consumate. ATAT.

 8. Perfect de acord Domnule Schiopu, nu generalizez, sa-mi fie cu iertare, dar de unde competente manageriale de la un fost jandarm, dulgher etc…si dupa ne plangem ca sunt excesiv de grele testarile psihologice, nu mai putem sa ocupam posturi de conducere cu facultatea terminata la Herculane….!

  • Nu privi cu dispret profesiile unor colegii de-ai nostru, fiindcă sunt mult mai demne decat a tuturor falsilor manageri.Drept dovada este nivelul actual unde se afla sistemul penitenciar si tara aceasta care de 22 de ani sunt conduse de manageri de top.Totusi nu inteleg cum specialisti in psihologie ai ANP pot să-şi dea seama daca anumiti candidati au abilitatile manageriale necesare.

   • Se uită în anale. În ridurile specifice.

    E mai presus de chiromanție, ghicit în stele, etc. Nici măcar nu au lucrat o zi în posturile respective pentru a vedea cum este. Ce e curios că la împuterniciri nu e nevoie de testarea abilităților manageriale. Vine adresa de împuternicire și e ok.

 9. Referitor la bi..lant,parca am mai auzit lucrurile astea!Referitor la hartuire-oare sint barbati care se lasa hartuiti de femei..sau de alti “masculi”?

 10. scandal in presa

  hartuirea femeilor. barbatii sunt mul mai mult hartuiti de catre conducere, si de catre sefii de servicii. la noi in sistem cand apare un asemenea scandal?
  sindicatele, de ce nu faceti publice conducerile abuzive, masurile care se iau fara un temei legal si in acest sistem.
  pana nu vom avea o identitate” POLITIA PENITENCIARELOR”, pana in momentul in care vom fi prinsi in toate legile asa cum meritam nu vom reusi sa schimbam ceva. nu este posibil ca, angajatii sistemltui sa nu fie reprezentati de catre jurisiti in instante pentru problemele in legatura cu executarea atributiilor de serviciu, va dati seama ce ar fi la circulatie la cate contestatii sunt, acestia daca s-ar prezenta individual la instante nu am mai avea politie rutiera pe strazi.
  ultrajul impotiva unui functionar public din sistemul de ordine publica si siguranta nationala trebuie pedepsit foarte aspru, pentru descurajarea acestor acte.
  salarizarea trebuie stabilita in asa fel incat aceste institutii si angajatii lor sa nu mai fie tentati sa se compromita.

  • Prin Ordinul nr.2302/27.06.2012 s-a aprobat metodologia privind conditiile in care se asigura consultanta juridica pentru f.p.s.s. din sistemul adm nat a penit care sunt cercetati penal ,urmariti sau judecati pentru fapte comise in timpul ori in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu.
   La art.1alin(2) se specifica faptul ca sumele de bani necesare pt. asigurarea serviciilor de consultanta juridica,sunt prevazute in bugetele unitatilor pt. acoperirea cheltuielilor privind plata onorariului unui avocat.
   Singura problema ar fi daca s-au prevazut sumele de bani in bugetul ANP pe anul 2013,avand in vedere ca pana la sfarsitul acestei luni vom avea un buget aprobat,conform spuselui domnului dir.gen Dobrica.
   Daca nu astazi,maine sigur am sa-i aduc la cunostinta dir.gen Dobrica aceasta situatie ,avand in vedere desfasurarea sedintei de bilant a Penit.Pelendava.

  • Sper domnule Cosmin sa rezolvati cat mai multe din problemele colegilor nostrii legate de statut inclusiv cea legata de identitate…stiti ceva si de schimbarea echipamentului?…am vazut ca este o problema discutata la bilantul de la Craiova…

   • In legatura cu echipamentul, se doreste un echipament care sa impuna respect, ci nu unul refuzat de alte institutii ale statului, cum s-a zvonit o perioada ca ar fi cel prezent. Sa renuntam la mentalitatea de a fi “si cei de la penitenciare”!

 11. nepromovabilitatea testarilor psihologice s-a datorat IQ-ului precar al lucratarilor de penitenciare!

  • Hai sa nu generalizam aceasta problema.
   Raspunsul directorului general Dobrica la motivarea procentului mare de nepromovabilitate al candidatilor pt.functiile de conducere din operativ(245 candidati-147 respinsi )la examenul psihologic,a fost ca,in urma analizarii acestui aspect s-a constatat ca principalul capitol unde s-a picat a fost componenta decizii manageriale.
   S-a respins categoric calitatea slaba a bateriilor de teste.

  • @”Unul” : va rog sa ne scuzati cu nu suntem toti ca Einstein.Oare numai acest ”lucru” sa fie de vina? Sau…

Comments are closed.