Premii de la ANP

sac de baniAnul nou premii aduce unităților de frunce…

La finele acestui an, Administrația Națională a Penitenciarelor intenționează să premieze pușcăriile fruntașe din sponsorizările obținute în 2013.

Unitățile subordonate ANP, care au obținut rezultate foarte bune în activitatea desfășurată în cursul acestui an, vor fi recompensate cu…

Departajarea penitenciarelor se va face după criterii obiective.

Cine și ce va primi, vom vedea. Totuși intenția e bună, dar să nu ramană doar la stadiul de intenție.

Vă lasăm pe dumneavoastră să propuneți maxim 5 (cinci) criterii de departajare.

16 Comments

 1. Intrebarea se pune de unde se vor da premiile din sponsorizari, se dau de la ANP sau din sponsorizarile obtiunute de unele unitati. ANP- ul nu cred ca are bani din sponsorizari pentru prime iar unitatile care ii obtin ii si cheltuie lunar pentru necesitati interne pentru ca duc lipsa de finantare. Pe vremuri anual exista un premiu pentru cei care aduceau venituri suplimentare din munca cu ppl de 1% din veniturile realizate, un lucru normal in democratie, respectiv stimularea performantei. O idee care ar trebui analizata mai serios si dezbatuta de mai mari din ANP.

 2. sponsorizari..? sa vedeti la Arad sponsorizari..calculatoare ,imprimante,piese schimb auto,revizii,si multe altele..+ cat revine dl.DEA,mii de lei lunar,bine ca nu verifica nimeni …?!!!

  • De cativa ani la Arad intradevar sumele din sponsorizari din cate stie toata lumea se ridica la ordinul sutelor de milioane pe an. Toata lumea stie ca banii vin dintr-un contract cu o firma pentru care se coase pantofi dar sumele exacte si ce se fac cu acesti bani se stie de un cerc foarte restrans de persoane care au acces la aceste date, fapt pentru care nu se prea poate afla mare lucru, iar daca intrebi ceva in legatura cu asta se uita la tine cu suspiciune si iti raspund evaziv. Poate ca mai multa transparenta nu ar strica domnilor…….

 3. domnilor..ideile sunt bune…dar nici sa afirmi live cum a scris mai sus un coleg care fara sa vrea ,,a bagat la apa,, colegi care au dat bani pentru un ppl. este infractiune deja daca citeste cine trebuie se poate sesiza[ex. un procuror] sigur colegul nu cunoaste legea…e pacat…nu?

 4. dotarile enumerate mai sussunt deja obligativitati pt. ANP pe care nu le respecta ….. si ar trebui ca banii din sponsarizari sa fie investiti in altceva , ca de exemplu : un frigider in care oamenii de la tura sa iti tina mancarea , un cuptor cu microunde unde sa o incalzeasca ( pt. ca nu cu totii mergem la popota sa mancam din hrana-posirca pregatita tot de ppl in care au scuipat) ,etc puse intr-un spatiu unde sa mananci decent ( masa , scaun , apa curenta ) cu acces rapid

 5. Daca tot are ANP-ul bani sa trimita si la P. Braila, deoarece aici cei doi supraveghetori de la blocul alimentar au pus 45 de Ron din buzunarul lor si au platit analizele medicale ale unui detinut pentru a putea fi scos la munca din cauza ca directorul adjunct economic nu a gasit bani
  pentru plata analizelor.

  • pai si de ce nu au pus acesti bani directorul unitatii si directorul economic? simplu, pentru ca stiu ca voi sunteti slabi de inger…si veti plati.

 6. http://www.facebook.com/pages/ROMANIA-REGALA/192568784153293?ref=hl

  Doar Monarhia salveaza Romania, doar Monarhia scapa tara de comunism si de abuzurile care se fac de 22 de ani. Chiar asa de grav am fost afectati de comunism incat sa u mai citim si sa digeram singuri adevarul. Cum mama naibi in Constitutie scrie ca poporul este suveran, poporul alege si schimba clasa politica si cum se face ca in decembrie anul trecut cand poporul cerea demisile au fost luati la bataie de jandarmi si de servicii. cum puteti sa acceptati aceste lucruri, cum puteti sa va lasati manipulati, umiliti de cei pe care ii alegeti. cum puteti sa acceptati ca, cei care ii numiti sa conduca Romania sa vanda bogatiile tari fara acordul poporului. Noi ii alegem sa vanda tara sau pentru un trai mai bun?

 7. In loc de premieri individuale, consider ca este mai bine sa se foloseasca acesti bani in alte scopuri generale, benefice pentru toate unitatile din cadrul ANP.
  De exemplu: echipamente de protectie destinate echipelor de interventie (si ultima firma de securitate, este mai bine echipata ca noi), RTP-uri (la Jandarmerie acestea sunt individuale, date pe semnatura-la noi pot asigura buna funtionare a activitatilor si siguranta penitenciara), telefoane fixe fara fir (de multe ori suntem solicitati mai rau ca dispeceratul fiind nevoiti sa facem km zilnic pt. a raspunde la tel.), detectoare de metale (sunt putine si de proasta calitate, uneori suntem nevoiti sa actionam fara acestea), manusi de protectie destinate perchezitiilor (stim fiecare ca fara ele suntem predispusi sa imbolnavim intreaga familie), imbunatatirea calitatii munci pt. agentii care-si desfasoara activitatea in paza si supraveghere (intotdeauna, obiectele de birotica care ar trebui casate, sunt pasate de la birourile comprtimentului administrativ, catre birourile pazei).
  Vis-a-vis de echiparea EOS si EO: stim cu totii ca aceastea nu sunt echipate complet, fiind nevoie, ca membrii acestora sa improvizeze sau sa cumpere din banii personali articole de vestimentatie si de protectie care le-ar putea salva viata, atat lor cat si colegilor implicati in actiuni speciale (exista diferentieri intre unitati, unele au articole de protectie iar la altele lipsesc cu desavarsire).
  Acum referitor la ”protectie nostra” in cazul in care suntem chemati la Tribunal fara voia noastra (din cauza incidentelor care apar, uneori zilnice) ar trebui sa avem un avocat in fiecare unitate, care sa ne reprezinte interesul comun si legal asa cum este normal (cred).Practic, noi reprezentam MJ dar pe noi cine ne reprezinta atunci cand incidentele au loc fara voia noastra la locul de munca si suntem chemati si batjocoriti prin instante;e de judecata de catre stimabilii ppl?
  Consider, ca aceste premieri ar trebui facute cu folos si intr-un mod constructiv dat fiind ca ”sponsorizarile” sunt putine si f. rare.Cred ca toti meritam cate putin din aceaste premii si argumentez prin faptul ca: lipsa cadrelor si blocarea posturilor face ca munca sa fie una de anduranta si epuizare.
  Solicit prin aceasta, Dle Dumitrascu, ca premierea, sa se faca cu folos spre binele si protectia noastra (a familiilor noastre).

 8. Sunt convins caci castigatoare va fi ANP fiindca ei au fost cei mai sponsorizati tot anul de catre unitatile subordonate…..cei din ANP duc intr-adevar munca specifica de penitenciar si chiar merita….

 9. Sponsorizare, sau un altfel de compromis mitic.Daca ar fi premiati agentii care au dus greul la P.L -TOT RESPECTUL!Dar mi-e sila cu motto-ul asta jegos de la ANP-“Cel mai bun dintre toti”
  Daca ANP-ul manipuleaza masele din sistem, cu astfel de mizerii,sa le fie rusine.
  Doresc ca pe aceasta cale,sa vedem proiecte pe termen mediu,macar cinci ani,cincinal,cum Romania devine tot mai saraca,cum incepand din acest an platim datoriile externe,iar ANP-ul,iar ANP-ul,are un profit exorbitant.Ce ticalosenii meschine.
  Propun ANP-ului ca pe timp de vara,penitenciarele ppl femei,sa iasa cu rezervoare in forma de sani,umplute cu suc, montate pe piept,cu un robinet sa serveasca lumea.
  http://www.youtube.com/watch?v=Si-1UMxUxNc

  Iar pentru “viitorii” premiati:

 10. Buna seara !
  Cuvantul sponsorizare, in anumite momente ori situatii, poate avea intelesuri diferite, in functie de cine il pronunta, ce vede si intelege din sensul acestui cuvant sau ce se urmareste …
  Sponsorizare/SPONSOR, analizand definitia data in DEX, poate avea si un inteles sublim, acel om cu intentii bune, milostiv, sustinator, o activitate caritabila … fara interese ascunse perceptiei si vederii sociale/entitatii/societatii/ organizatiei/unitatii, deci in concluzie un dar dezinteresat, fara revers murdar(scuzati-mi expresia mai putin eleganta data in contextul de mai sus).
  Uimitor, chiar cutremurator de socant este atunci cand ai posibilitatea, din intamplare sa, poti realiza ce este de fapt si ce s-a urmarit cu o ”sponsorizare”, cata mizerie se vrea a se ascunde in spatele acestui cuvant cateodata, ce a inteles si cat de jos a putut aduce intelesul acestui cuvant un director de unitate. Este cineva in stare sa vada ce se ascunde cu adevarat in spatele donatiilor si al sponsorizarilor facute de diversi la penitenciarul galatean??? Aici deja multe cuvinte au capatat un nou inteles, cel al bunului plac, al eu vreau, nu imi convine, vezi-ti de nasul tau, las ca stiu eu cine esti tu, te arajez eu cu baietii mei anul asta, etc, etc …

   • Atunci, sa aiba curajul si iscusita de a face verificari cum scrie la carte astfel, daca o sa cerceteze alte institutii, vor fi complici deoarece, comentariul de mai sus este citit de catre cei din ANP, deci au luat la cunostinta, si ce masuri au luat?, va fi prima intrebare pusa de institutiile in drept.

Comments are closed.