Reorganizarea posturilor pușcărioase

ReorganizareDirecția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, prin Adresa nr. 16224/10.01.2013, solicită unităților subordonate situația posturilor din sectorul operativ, precum și propuneri referitoare la posibila reorganizare a statelor.

Spre liniștea celor care cred în teorii ale conspirației și  pentru cei ale căror zodii sunt guvernate de planeta Pesimism, venim cu certitudinea că această adresă are un scop pur informativ pentru ANP, ci nu acela de a-i lăsa pe unii fpss-ei pe drumuri în urma reorganizării.

Lansatorii macabrelor terorii conform cărora vor rămâne oameni pe din afara sistemului penitenciar iși găsesc fundamentarea ipotezelor în marinărescul chițibuș prin care guvernarea bochista, sub pavilion băsist, reducea personalul bugetar în plină criză galactică. Și cum, nici anul 2013 nu sare departe de anii ce-au trecut, mă refer la ăia în care ne-au ciuntit salariile și alte drepturi speciale, nu ar fi vreo surpriză să muncim în viitor mai pe nimica. Oricum ne-am învățat cu greul, că așa-i românașul… une-i greu, hop și eu, la proteste nu vin eu!

Și să nu o mai lălăim, Direcțiunea ne-a asigurat că nu e vorba de nicio reorganizare, ci doar de-un punct de vedere cu privire la necesarul de posturi pentru sectorul siguranța deținerii și regim penitenciar.

Adresa DASDRP nr. 16224 din 10.01.2013 privind reorganizarea sectorului operativ

5 Comments

  1. Stimate domnule Cosmin Dorabantul cred ca o sa aveti o mare dezamagire. Adresa este preambul la masuri de austeritate care coroborate cu spusele primului ministru va canduce in prima faza la desfiintarea unor functii vacante din operativ. In loc sa privim realist si sanu mai tinem in spate cu statut special un numar impresionant de functii care nu au nici in clin nici in maneca cu munca de puscarie, munca cu detinutul, vom face economie exact din zona ce reprezinta esenta unui penitenciar – custodia. Cu stima

    • Chiar astazi, domnul director general al ANP, comisar sef Marian Dobrica ne-a asigurat ca in urma unei posibile reorganizari nu va ramane niciun fpss pe drumuri. Daca denaturez adevarul, pot sa ma contrazica colegii mei prezenti in sala azi la bilant.

  2. Reorganizarea DSDRP va cuprinde ca la orice incadrare sau repartizare din scoli mai multi fpps care vor fi secretari, cafengii, curieri de hartii, etc :)))) nicidecum nu vor lucra cu ppl…

  3. AR FI SUPER….daca reorganizaea ar cuprinde ca mai multi fpps sa lucreze cu ppl-ii direct ( adica paza , supraveghere , insotire la multele si diversificatele ativitatii care se desfasoara cu ppl-ii …biserrica , reeducare si mai ales la cabinetul medical ….pt. ca nu de putine ori ppl se dau la doctorite sau asitente si in cabinet sau preajma cabinetului nu -i tipenie de fppsdin lipsa de … “oameni ” ) si nu ascunse in birouri … cu hartii …..
    E adevarat , birocratia in sist ANP e in crestere in loc sa se diminueze, cu toate ca exista sist informatizat care cat de cat este bun , dar musai sa se tina si registrele- forma pe hartie ….. , se cer rapoarte dubiose cu termen de raportare in o jumatate de ora pentru ceva ce s-a desfasurat intr-un an calendaristic ( numar ppl iesiti la biserica , sau nr de ppl accidentati etc….)

Comments are closed.