Stabilirea și restituirea cheltuielilor de școlarizare

cat-de-aproape-esti-de-o-demisie-41a301c013Administrația Națională a Penitenciarelor inițiază un proiect referitor la Normele privind stabilirea cheltuielilor de școlarizare și restituirea acestora, de către studenții, elevii școlarizați pentru sistemul admnistrației penitenciare și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare.

Proiectul are în vedere stabilirea cheltuielilor de şcolarizare şi restituirea acestora de către școliții al căror raport de serviciu încetează din motive imputabile lor, înainte de expirarea perioadei minime de serviciu prevăzută în angajamentul semnat, proporţional cu perioada rămasă până la împlinirea termenelor pentru care au semnat angajamentul, cu excepţia cazului în care nerespectarea angajamentului se datorează unor motive neimputabile acestora sau a transferului la alte instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului.

Nu sunt considerate cheltuieli de școlarizare care trebuiesc restituite, acele cheltuieli de care beneficiază și ceilalți studenți/elevi din învățământul gratuit.

Absolvenții care nu respectă angajamentul de a lucra în sistemul penitenciar pe o perioadă de minim 5 ani, respectiv minim 9 ani, obligați să restituie cheltuielile de şcolarizare, proporţional cu perioada rămasă până la împlinirea termenelor pentru care au semnat angajamentul, cu excepţia cazului în care nerespectarea angajamentului se datorează unor motive neimputabile acestora sau a transferului la alte instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului.

Calculul cheltuielilor de şcolarizare şi recuperarea sumelor ce trebuie restituite de se realizează în baza fişei de lichidare întocmită la data încetării calităţii de student/elev, iar calculul la zi al cheltuielilor de şcolarizare se realizează în baza situaţiei de prezenţă a studentului/elevului sau funcţionarului public cu statut special în cauză şi a celorlalte documente justificative pentru cheltuielile efectuate faţă de acesta, comunicândui-se în termen de cel mult 5 zile de la emiterea deciziei de încetare a calităţii de student/elev sau funcţionar public cu statut special în cauză.

Recuperarea cheltuielilor se face de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor prin acţiune în instanţă, potrivit bazei de calcul transmise de instituţia de învăţământ. Sumele recuperate se virează în contul transmis de instituţia de învăţământ respectivă.

Norme metodologice restituire cheltuieli scolarizare

Fisa lichidare pentru cursanti

3 Comments

  1. Oare cand se va stabili restituirea cheltuielilor facute de chestorache,in mod nejustificat.Sau poate vom vedea intr-un articol ca AUDIT-ul a calculat in eroare cei 1,5 milioane de euro,un tun dat ANP-ului.Ce dragut!!! 🙂

  2. se stie ceva despre nr de locuri de anul acesta de la snpap ? se zvoneste ca scoala se va prelungi la 2 ani? este adevarat?

  3. Da e ok. sa-i puna sa plateasca scolarizarea,mai ales daca se dovedeste ca au colaborat cu securitatea.RUSINE copiii acestia au dat declaratii ca nu au colaborat cu securitatea probabil in burta mamelor lor, ca nici nu erau nascuti pe vremea aia.La adevaratii securisti sau colaboratori,nu le-a luat nimeni declartii.De ce oare?Bala stieeeee.

Comments are closed.