Versus

diferenteGenetic, cum zicea si Darwin: toți suntem la origine niște maimuțoi, diferența, însă, o fac țestele cu, sau fără de gândiri ori inimile cu, sau fără de simțiri ale oamenilor care populează sistemul penitenciar, indifferent de care parte a pulanului coercitiv se află ei.
Cu toată miştocăreala şi zeflemeaua cu care s-a tot scris despre cocote născute  specialiste și filfizoni din ăia cu legea-n cap,  nu mă pot opri acum să nu am un sentiment uman și să afirm că sistemul penitenciar tinde să ajungă un Recycle Bin al societății românești.

Afirmația mea șade în puterea exemplului care urmează:

Într-o țară în care nimănui nu-i pasă s-a ajuns ca:

 • ambele categorii beneficiază de drepturi, diferența este că PPL-ilor trebuie să li se asigure respectarea și protejarea sănătății, deminității, fără a fi înjosite. FPSS-ilor le mai pot fi îngradite anumite drepturi: reduceri salariale, reduceri de normă de hrană, indemnizații, compensații;
 • la capitolul obligații și interdicții FPSS-ul bate detașat PPL-ul, căci primul are mai multe decât al doilea;
 • în ceea ce privește munca: PPL-ul poate refuza să munceasca fără a i se întample nimic, FPSS-ul poate refuza numai dacă este ilegală munca la care este supus, căci altfel va fi sancționat. În ceea ce privește durata muncii prestate PPL-ului nu i se poate acorda timp liber corespunzător in cazul depășitii timpului normal de muncă. Ar fi culmea sa-i dai liber! Dar in Romania totul e posibil…
 • la capitolul recompense FPSS-ul e 0 (zero), PPL-ul beneficiază;
 • în ceea ce privește echiparea, și aici suntem devansați. În primul rând PPL nu sunt obligate să poarte, căci îi defăimează, pe când noi purtăm rebuturile altor instituții ale statului. Salopeta pe care o purtăm in prezent ne aduce o doză de seriozitate încat ne confundă cetățenii cu lucrătorii de la circul Globus. Noi nu suferim la capitolul imagine, nu avem voie;
 • la capitolul asistență medicala PPL-ul beneficiază fără întarziere și necondiționat, pe cand FPSS-ul, ca și cetățeanul plătitor de taxe și impozite moare în spitale nebăgat în seama de doctori;
 • in ceea ce priveste dreptul la informație, administrația nu-și permite să-l îngradească PPL-ului, dar iși permite să limiteze accesul la internet al FPSS-ului. Corifeii mouse-ului din Compartimentul IT, pentru a-și justifica laborioasele cercetări în materia inexistenței penitenciare, mai născocesc câte o aberație megalitică, demnă de cruci mesianice și mai restricționează cate un site.
 • dreptul la libertatea opiniilor a făcut din PPL un mahăr al exprimarii nelicențioase la adresa FPSS-ului, caruia ii este total interzis sa ii vorbeasca domnului deținut pe un ton care să-l lezeze. Iar când vine vorba de exprimarea unor convingeri, FPSS-ul ar trebui să se cam abțină;
 • statul cheltuiește cu un PPL mai mult decât cu un FPSS cu funcție de execuție;

Managementul melancolic din zilele noastre nu mai seamănă cu vremurile când nea’ deținutul știa de ”respect” și se trezea în zăngănit de cătușe. Acum dacă pui cătușa unui deținut trebuie scrii la documente de… Suntem țara care se-acoperă cu hârtii.

41 Comments

 1. Atat timp cat exista raca asta intre bugetar si “privat” , atat timp cat “privatul” se considera un robin hood si se considera indreptatit sa traga statul in piept prin evaziuni si neplata de taxe poporul va fi ocupat cu altceva: cruduta, bote, chiloti,etc.

  • Câtă dreptate aveti domnule! Suntem o populatie devoratoare de cruditati nule care se maimutaresc in emisiuni ai caror moderatori sunt acompaniati de asistente semiîmbracate care-si etaleaza buzele pline de botox si protezele mamare din silicon. As fi ipocrit sa spun ca nu plac ochiului, dar prea se exagereaza.

 2. Ioane, tată, mare… figură mai eşti. Pentru cultura ta generala, geometria în spațiu este ramură a geometriei care studiază figurile ale căror elemente sunt situate în planuri diferite. Cu alte cuvinte, corpurile sunt figurile reprezentate tridimensional.

  Şi, dacă tot ţi-a plăcut primul, uite şi un banc de referinţă pentru sistem:

  Dupa multi ani de serviciu, un om realizeaza ca nu a fost promovat, nu a fost transferat, nu i s-a marit salariul, nu i s-au dat prime si ca compania nu face nimic în acest sens. Deci omul s-a decis ca intr-o dimineata, sa mearga la managerul direct, iar dupa schimbul de amabilitati, a inceput sa-i mentioneze sefului, observatiile sale.
  Seful, uitandu-se la el, a ras si l-a rugat sa ia loc, spunand:

  – Prietene, dar tu nu ai lucrat in compania asta nici macar o zi!

  Omul a fost surprins sa auda aceasta dar seful a continuat sa explice:

  – Cate zile sunt intr-un an?
  – 365 zile iar o data la 4 ani sunt 366 zile.
  – Cate ore are 1 zi?
  – 24 ore.
  – Cate ore muncesti pe zi?
  – 8 ore/zi (de la ora 8.00 la 16.00).
  – Asa, deci cat la % dintr-o zi muncesti?

  Angajatul face calculele si zice:

  – 8 ore/24ore = 1/3 dintr-o zi (adica 33, 3%).
  – Foarte bine, deci cat reprezinta 1/3 dintr-un an?
  – 122 (1/3 x 366 zile=122 zile)
  – Vii la lucru in week-enduri?
  – Nu, dle.
  – Cate zile de week-end sunt intr-un an ?
  – 52 Sambete si 52 Duminici, in total 104 zile de week-end.
  – Merci. Daca eliminam din cele 122 zile cele 104 zile de week-end, cate zile raman ?
  – 18 zile.
  – OK! De obicei, in fiecare an ai circa 3 saptamani de concediu de odihna. Acum, elimina cele 15 zile din cele 18 zile ramase. Cate zile mai raman ?
  – 3 zile.
  – Lucrezi de Anul Nou, Paste si Craciun ?
  – Nu, domnule.
  – Bun. Elimina cele 3 zile de Sarbatoare din zilele ramase. Cate zile mai raman ?
  – Niciuna, dle.
  – Pai… Ce mai doresti?
  – Am inteles, dle. Va multumesc, dle, pentru toti banii care mi-i oferiti. Imi pare rau, ca am incercat sa fur de la companie!

 3. bancul e bun, dar ,,analiza-i” proasta. piramida si conul sunt corpuri geometrice, nu figuri. mama ei de geometrie!

 4. @ spatirea lui 1+1=3,0(0)
  Ai auzit de uzul ratiunii? Nu se pot face operatii chirurgicale ptr cei cu deficit de ratiune.Nu-mi mai pierd timpul cu tine..ca e prea scurta viata si e ireversibila ,la propriu.Ptr tine e valabil celalalt sens!

 5. Dilema militianului capitalist: patrula sau triula ?

  Banuiam ca, undeva, candva, ai ramas repetand la infinit o clasa – precum o placa de pickup stricata, dar nu ma gandeam ca asta s-ar fi intamplat chiar de la grupa mica. Oricum, nu ma mir. Ca atare, se pare ca si “ghicitoarea” asta a fost prea desteapta pentru tine. Cand depasesti nivelul gradinitei, sa ma cauti, si trecem la urmatorul nivel.

 6. @1=1=3,00
  Era vorba de o figura de stil,ceva ce tu in “spatiu” vezi la fel ca in plan..Dar de.. esti tare in…matematica vorbirii.Apropos,alta poanta mai desteapta ,n-ai?Pe mine m-au lasat repetent la grupa mica cu “ghicitoarea” asta si am repetat-o!(grupa ,nu poanta)

 7. Capitalistului nescolit

  Din lumea matematicii
  I: o piramida vrea sa se casatoreasca cu un con. conul nu e de acord. De ce?
  R: piramida era regulata.

  Con de piramida, necapitalizatule ? Sunt doua figuri geometrice total diferite, ce piramida conului meu nu pricepi, filosofule ? E ca si cum, in geomtria plana, ai spune un triunghi mai patratos, asa… Ai fi in stare, nu ?

 8. Trăiesc după gratii, dar sunt vedete pe internet. Ce poze postează deţinuţii români pe Facebook
  31 ian 2013, 10:28 | Alina Costache | RTV.net

  Deţinuţii din Peniteciarul Slobozia se întrec în mesaje pe Facebook. Bărbaţii postează zilnic pe reţeaua de socializare şi pun poze făcute cu colegii de celulă, potrivit România TV.

  14 0 Comenteaza
  GALERIEFOTOVIDEO

  Deţinuţii postează imagini pe Facebook, cu ajutorul telefoanelor mobile
  Video: webtv

  Cu toate că puşcăriaşilor le este interzis dreptul la orice mijloc de comunicare în interiorul penitenciarelor, deţinuţii postează chiar sub ochii gardienilor. Reţeaua de socializare Facebook a ajuns şi în puşcăriile din România. Acesta este singurul mod prin care cei încarceraţi păstrează legătura cu lumea de afară.

  Mulţi dintre ei au conturi pe astfel de site-uri, pe care le administrează cu ajutorul telefoanelor mobile, care sunt de asemenea interzise. Ei postează imagini şi mesaje în mod ilegal. Deţinuţii îşi etalează hainele de firmă, tatuajele şi muşchii, pentru a-şi impresiona prietenii de pe Facebook.

  Reprezentanţii Penitenciarului Slobozia recunosc că prizonierii socializează ilegal. Ei spun că telefoanele sunt introduse în interiorul instituţiei prin ajutorul rudelor, în timpul vizitelor,acestea fiind ascunse în haine şi alimente. De asemenea, reprezentanţii penitenciarului spun că acesta nu este un caz singular, el fiind prezent în tot mai multe penitenciare din ţară.

  În Bucureşti, deţinuţii aflaţi în Arestul Poliţiei Capitalei pot primi telefoane mobile, pentru simplul motiv că scanerul prin care trec pachetele pentru deţinuţi e stricat de mai multe luni.

  În luna decembrie a anului trecut, Guvernul a aprobat o lege prin care deţinuţii vor avea dreptul la comunicare online. În momentul în care legea va intra în vigoare, ei vor putea face acest lucru în mod legal.

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/detinutii-din-penitenciarul-slobozia-sunt-vedete-pe-facebook_64245.html#ixzz2JZN6nGhY

  • Detinuti care “se joaca” pe Facebook se gasesc in majoritatea penitenciarelor din tara. Nu ar fi asta o tragedie, ca se joaca si ei pe site-uri de socializare. Tragedia este ca detinutii folosesc telefoanele mobile si pentru a-si continua viata infractionala, fiind cazati dupa gratii.

 9. Au curs multe litere cu cheltuielile de personal.Poate..e adevarat! Piramida cu functiile de conducerear trebui sa fie un trunchi de piramida!Piramida cu eficienta sau necesarul de resurse uman ar trebui sa fie un trunchi de piramida…mai exact un conde piramida..Noi ce avem? Un con de umbraal unei piramide….Mai multi conducatori decit executanti!La fel si la ppl-i.Cine sta pe camera si nu munceste…huzureste-papica,televizor,telefoane,vizite,consult medical..etc.Cel ce munceste…munceste si ptr altul..A! Mai are o invoire!Unde esti tu dreptate?La… SH!

 10. Na lasa-ne Cazane si fii militian in Irlanda si lasa-ne pe noi in pace….multe succesuri in noua activitate…….we hope we don’t see you soon.

 11. Domnule G Cazan
  Cred ca as putea sa va raspund la dilema cu ata.Va urmaresc desi apareti mai rar si va stiu un om cult..chiar istoric.Poate nu stiti sa faceti altceva.Romanul din Romania are o vorba-m-am obisnuit cu raul ..cum s-a invatat ciinele cu lantul.Intr-o zi geroasa de iarna am dezlegat ciinele din lant sa se mai miste si el sa nu inghete cu metalul la git.Stiti ce s-a intimplat?Tot acolo linga lant a ramas..Oare nu-i placea libertatea..sau nu stia ce e aia? Poate nu-i venea sa creada si credea ca ma razgindesc!?

  • Buna comparatie. Cu timpul vom deveni acei catei, nu caini, niciodata dulai, care nu-si vom depasi limitele. Din cauza limitarii intelectuale ne e teama de scris, ne e teama de initiativa. Tot timpul aud timorata replica “Vrei sa dau cu subsemnatul?!”. Necunoasterea legii ne indeamna sa actionam in umbra altuia mai indraznet.

 12. Interesanta “paralela”intre doua categorii de oameni-unii liberi ..altii privati de libertate,intre unii dovediti vinovati si altii inca nevinovati,intre unii care tremura cind aud de procuror sau instanta si unii care nu mai au demult emotii de acest fel.O remarca pe care doresc s-o fac este legata de discriminare..discriminare legata de tot ce inseamna sa fii om si sa ai drepturi in tara noastra.Ale unora(cei din prima categorie) sint protejate dincolo de spiritul legii si de etica …si ale omului care este exploatat sub “firma” democratiei si libertatii.Dincolo de toate cite sint..ne meritam soarta cruda!Consider ca este un articol bun,relevant ptr ceea ce inseamna sa traiesti intr-o tara aflata in deriva de secole.Nu este o antiteza nereusita gen Hagi-Balaci sau Eminescu-Cioran sau mere contra varza de Buzau.

 13. Condițiile de muncă în penitenciare, mai dificile decât condițiile de detenție

  ARTICOL | 25. MARTIE 2012 – 17:17
  Ca răspuns la afirmațiile publice ale reprezentanților Ministerului Justiției (MJ) în legătură cu presupuse măsuri luate pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru lucrătorii din penitenciare, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) face urmatoarele precizari:

  ”Conditiile de munca in penitenciarele din Romania s-au inrautatit constant in ultimii 4 ani, in lipsa unui plan coerent de investitii in aceasta directie, program cerut cu insistenta de catre organizatiile sindicale si obligatie legala – nerespectata insa – pentru angajator. Si, nu intotdeauna pretextul a fost criza.
  Conditiile de munca pentru angajatii din penitenciarele romanesti sunt de regula mai dificile decat conditiile de detentie pentru detinuti. In ultimii 4 ani Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) nu a avut niciun proiect de imbunatatire a conditiilor de munca, desi este de notorietate precaritatea acestora.

  FSANP va informa direct Curtea Europeana a Drepturilor Omului referitor la situatia reala a masurilor destinate imbunatatirii conditiilor de munca pentru personalul din penitenciare pentru perioada 1 decembrie 2007 – 1 decembrie 2011. Ulterior, CEDO va fi informata periodic referitor la progresele inregistrate.
  Cu siguranta, daca istoria promisiunilor nerespectate nu se repeta, vom avea prilejul sa constatam progrese in imbunatatirea conditiilor de munca si vom continua sa apreciem in continuare in mod deosebit interesul pentru imbunatatirea conditiilor de detentie, in contextul mai larg al realizarii prioritatilor de politica externa ale Romaniei.

  Conditiile de munca actuale pun in pericol siguranta si sanatatea personalului, iar violenta si criminalitatea intra-penitenciara se afla pe un trend ascendent ca volum si gravitate, in acelasi ritm cu afectiunile si riscurile profesionale. Arhitectura nepotrivita a penitenciarelor, amenajarile uzate fizic, moral si de imaginatia detinutilor, dotarile la nivelul anilor ’70 si logistica improprie inca mai sunt o realitate si un factor care se traduce in conditii de lucru foarte proaste pentru personalul din penitenciare.
  Personalul a primit ultima data uniforma de serviciu in anul 2006. De atunci au trecut 6 ani, iar angajatii penitenciarelor fac reintegrare sociala fiind ei insisi marginalizati. Doar un detaliu care face inutila orice pretentie politica a angajatorului referitoare la faptul ca ar fi „luat masuri” pentru imbunatatirea conditiilor de lucru, proiect complex si care necesita asumarea reala a acestei prioritati strategice.

  Acordul Colectiv semnat de catre MJ si ANP in anul 2009 cu organizatiile sindicale si care prevede ca 15% din bugetul anual al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) va fi folosit pentru imbunatatirea conditiilor de munca, data fiind tocmai starea deplorabila a acestora, nu a fost respectat.
  ANP incalca flagrant Regulile europene pentru penitenciare – Rec. 1987 (3) art. 52 si 54.2 si Rec. 2006(2) Art. 86 – in ceea ce priveste personalul de penitenciare si conditiile de munca pentru acesta precum si legislatia nationala si internationala in materie de sanatatea si securitatea muncii.

  Abia recent, in ianuarie 2012, angajatorul, ANP, a acceptat – deocamdata declarativ si cu certitudine conditionat de disponibilitatea fondurilor – includerea unor obiective de investitii care sa aiba drept finalitate imbunatatirea conditiilor de munca pentru personalul din penitenciare. Masurile deci este posibil sa fie intr-un viitor luate.

  In acest context, salutam faptul ca in ianuarie 2012 ministrul justitiei a acceptat ca imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajatii sistemului penitenciar trebuie sa fie o prioritate strategica. Este o reusita, dupa ani de zile de presiuni sindicale in acest sens.
  Apreciem deasemenea si recenta schimbare de atitudine in relatia cu organizatiile sindicale. Cele cateva luni de colaborare ce au urmat schimbarii fostului subsecretar de stat, dl Radu Ragea, demonstreaza ca o relatie functionala intre angajator si reprezentantii salariatilor poate si trebuie sa existe si ca acest parteneriat este esential pentru buna functionare a sistemului penitenciar.

  MJ a transmis ulterior intalnirii cu vicepreşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Josep Casadevall, şi cu grefierul Secţiei a III-a, Santiago Quesada o informare de presa potrivit careia „accentul a fost pus pe situaţia unitaţilor penitenciare, masurile pe care Ministerul Justiţiei le-a luat in vederea imbunataţirii condiţiilor de detenţie precum şi a condiţiilor de munca ale personalului penitenciar” si ca „Vicepreşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului a apreciat pozitiv eforturile Ministerului Justiţiei in vederea imbunataţirii condiţiilor de detenţie şi a condiţiilor de munca a personalului penitenciar”.

  In concluzie, vicepresedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului a apreciat pozitiv masuri in legatura cu imbunatatirea conditiilor de lucru care n-au fost luate, dar care MJ se angajeaza ca vor fi luate. Cu tot respectul pentru promisiunile guvernamentale, ne rezervam dreptul de a informa daca nu sunt respectate si de a continua actiunile sindicale in acest sens”.

  http://www.ziare.com/stiri/penitenciar/cum-se-vor-moderniza-penitenciarele-din-romania-tv-ziare-com-1059155
  http://www.ziare.com/stiri/cedo/romania-va-plati-cedo-8-000-de-euro-pentru-conditiile-din-penitenciare-1051564
  http://www.ziare.com/stiri/penitenciar/canicula-in-penitenciare-deschidem-celulele-sa-se-faca-curent-1035330
  http://www.ziare.com/nationala-romaniei/stiri-nationala-romaniei/seful-penitenciarelor-se-plange-de-conditiile-din-inchisori-686990
  http://www.ziare.com/stiri/frauda/global-post-inchisorile-din-romania-o-poveste-de-succes-1004852
  http://www.ziare.com/stiri/cedo/cedo-a-condamnat-din-nou-romania-pentru-conditiile-de-viata-din-inchisoare-1201638
  http://www.ziare.com/stiri/inchisoare/cedo-apreciaza-imbunatatirea-conditiilor-de-detentie-din-penitenciarele-din-romania-1158056
  Vicepreşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Josep Casadevall, a apreciat, sâmbătă, la întâlnirea cu subsecretarul de stat Petronel Dobrică, măsurile luate de MJ pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din penitenciare.

  • Sunt convins ca, conditiile de munca in penitenciare,sunt strans legate de conditiile de detentie.Doar ca mai marii sistemului, vor fi interesati intotdeauna de petitiile ppl-ilor si solutionarea acestora,si niciodata de siguranta lucratorului din penitenciare.
   Si asigurarea de viata a fpss era doar un vis, in strategia ANP.

   • Asta se intampla pentru ca si domniilor lor (ANP) le e frica de clatinarea scaunului. Asociatia drepturilor Omului si-a canalizat intreaga energie pe detinuti, uitand de victimele acestora si de posibilele victime ale acestora. Posibile victime zic, pentru ca recidiva e la scara alarmanta. Statul are trebui sa se gandeasca la masuri post-detentie. Siguranta lucratorului de penitenciare a cazut de mult in desuetudine.

 14. @ dox (bine ca nu ti-ai zis Rolex) in primul rand citeste cu atentie ce scriu, am spus ca am facut parte din sistem, nu mai lucrez si totusi ai dreptate intr-un punct….nu am ce cauta sa comentez atat timp cat nu mai sunt unul din membrii sistemului, o sa ma intorc insa atunci cand voi fi unul din lucratorii de penitenciare din Irlanda. Nu stiu de ce ma trage ata tot in slujba asta si nu stiu cat de fericit voi fi cand voi incepe iarasi, am tinut insa sa-mi demonstrez mie ca se poate fiindca am plecat din tara parasind o cariera. O voi lua de la capat aici, nu are rost sa intru in detalii! See you guys! I hope soon!

  • sall, vezi ca ai sa gasesti pe acoloun fost coleg de la penit BOTOSANI, se numeste BELCIUG CORNEL,e de vre-o 6 ani in sistemul din ireland. succes si sanatate.

 15. Am o intrebare [off topic}va rog:
  poti sa devii agent de asigurari{{auto,locuinte…ma rog}conform statutului noostru.

 16. Haideti sa-l strigam pe George in engleza ca suna mai bine.Uite care e problema……daca ai fi coleg cu noi ai sti caci continutul lui este real din pacate.Si daca esti coleg cu noi cum afirmi cu siguranta esti unul dintre membrii de la sindicatul galbejit .Vezi ca ai gresit site-ul…..

 17. In primul rand felicitri pt articol …intr-adevar este tragic dar se poate face o paralela intre ppl si fpps .CAZANE daca chiar vrei sa comentezi de aiurea scrie si tu un articol sa te vedem pe tine ca totusi nu faci parte din experimentul lui Darwin si chiar esti o maimuta mai evoluata.

  • ei, cand vom deveni politist de penitenciare ,va fi cu totul o alta poveste…glumeam ,desigur.Ce diferenta observ eu: detinutul este protejat de statul roman/vezi lipsa obligativitatii muncii, acordarea creditelor- credite care pot diminua substantial pedeapsa, etc.iar f.p.s.s-ul mai este cat de cat protejat de sindicate, statul renuntand la capitolul protectie.Dar cum ramane cu art.3 din O.G.nr 84/2012 , in conditiile in care angajatiilor de la A.N.I. le-au fost majorate cu 50% salariile, domnilor guvernanti??

  • Multumesc. Intentia mea nu a fost cea de a compara detinutul cu lucratorul de penitenciar, ci de a scoate in evidenta vadita diferenta pe care o face statul intre persoanele private de liertate care-l prejudiciaza si slujbasii care-l deserveste. Tin sa amintesc ca statul nu ia nicio masura de protectie impotriva victimelor infractorilor, dar se zbate pana la epuizare sa le asigure drepturi din ce in ce mai aberante unor oameni care au savarsit in mod INTENTIONAT faradelegi, pagubind oameni NEVINOVATI.

 18. ma respecti la fel de mult si daca imi spui pe nume adica George…….vocea tuturor colegilor???????, a carui numar de colegi???????????a unor colegi????????? NU, fpss sunt altceva spre deosebire ppl care sunt condamnati la pedepse privative de libertate in urma faptelor comise de ei insisi!

 19. In opinia mea acest articol este o tampenie. Nu exista asemanari sau diferente intre fpss si ppl pentru simplu motiv ca sunt doua categorii diferite. Singura poate legatura este ca ambele categorii de persoane sunt fiinte umane insa ca sa faci o asemenea asociere mi se pare ceva injust fata de fostii mei colegi, fata de mine, de ce nu, care am lucrat in sistem. Mi se pare corect, just si logic sa respecti drepturile ambelor categorii insa cred ca a le pune pe acelasi esafodaj sau treapta este absolut incorect. Este doar o opinie nimic mai mult insa, daca judec in amanunt, sa ma pui intr-o comparatie(nu ma refer neaparat la mine) cu un infractor mi se pare mult. E drept, fpss este lasat la urma cand e vorba de drepturi si primul sanctionat cand e vorba de greseli, legea de executare a pedepselor si normele europene par sa favorizeze o categorie sociala(detinutii) care fac obiectul muncii fpss…….se lucreaza cu oameni pana la urma. Ca legea, in ceea ce va priveste, dragi fosti colegi, nu este respectata este in exclusivitate vina voastra……fara suparare! Am mai sustinut treaba asta….unii se fac ca muncesc, conducerea stie…..si se vor preface in continuare ca vor aduce modificari majore in statut ori salarizare. Piesele slabe din organizatiile sindicale, indiferent de sindicatul care va reprezinta……zambesc si zic (editat admin) sau Dumitrascu sunteti voi, membrii de rand care, uneori, preferati……..SA IASA ALTU LA INAINTARE………si, ceea ce e mai trist, ca sa-l parafrazez pe Sorin Dumitrascu………va radeti de cei care au curajul sa spuna adevarul. Actiunea sau inactiunea voastra naste asemenea comparatii deplasate si va situeaza undeva la periferia sistemului de siguranta nationala in care va doriti sa fiti incadrati, reprezentati. Nu scriu cu bucurie asa ceva, este doar un punct de vedere pe care, ca fost lucrator de penitenciare, am dreptul sa il fac cunoscut! Cosmine, daca te superi, tot in camasa aia o sa-ti treaca:))))))

  George Cazan

  • Nu ma supar, domnule Cazan. E dreptul dvs la opinie. Vi-l respect. Credeti ca mie imi place situatia in care s-a ajuns? Jenante vremuri pentru fpss au venit. Articolul este vocea colegilor mei. Cu respect!

Comments are closed.