ANP, in zadar

PenitenciarDirectorul adjunct al ANP, Gabriel Ilie, a solicitat, ieri, suplimentarea banilor prevăzuţi la bugetul de stat pentru penitenciare, în scopul acoperirii cheltuielilor pentru igienă personală, hrană şi utilităţi, motivând periclitarea “siguranţei naţionale”, dar a fost refuzat în comisiile de buget.

Propunerea privea o suplimentare a bugetului instituţiei cu 40 de milioane de lei, prin relocare în cadrul bugetului de la alte capitole. “Discutăm despre faptul că nu avem bani pentru hrana deţinuţilor, n-avem bani pentru igienă personală, pentru igienă colectivă, nu reuşim să achităm tot ce înseamnă utilităţi pentru sistemul penitenciar (…)”, a declarat Gabriel Ilie.

La rândul său, ministrul Bugetului, Liviu Voinea, a precizat că o realocare este posibilă, dar nu o suplimentare de sume. “În plus, anul ăsta am preferat să creştem pensiile, să creştem salariile, creştem salariul minim, şi mai e şi rectificarea (…) Banii oricum ajung mult după rectificare, deci dacă se doreşte în interiorul aceleiaşi sume, nu putem creşte suma alocată”, a argumentat Voinea. (sursa: Puterea)

5 Comments

 1. Ardeți-l la Polonic pe Bombonel căci el l-a nășit pe Titulescu. Tăiați-ii săpunul, puneți-l în pat cu un coleg mușchiulos, cu un interlop dacă se poate, că tot el a încurajat dezvoltarea rețelelor de crimă organizată.

 2. Romania!!!…TREZESTE-TE!!! Sistemul penitenciar romanesc este inteles gresit !!! Suntem datori cu milioane de Euro detinutilor sau fostilor detinuti! cine plateste?
  ATI GHICIT…! contribuabilii. Castiga detinutii la CEDO procese pe banda rulanta…din cauza conditiilor de detentie…si cine e vinovat? normal ca statul…dar statul cine e?…noi…
  Guvernul, ministerul justitiei si inclusiv directorii de penitenciare, nu inteleg ca pe limba romaneasca spus si tradus in reguli europene, legi si regulamente asumate si aprobate de noi, odata ce ai bagat omul in puscarie trebuie ca statul sa ii suporte totul de la asistenta medicala pana la spatiu, hrana si orice altceva necesar lui, pentru ca OMUL, detinutul este privat doar de libertate si nimic altceva!!! mai mult, se stabilesc reguli, norme care nu pot fi incalcate si nu are rost sa le descriu aici. Deci STATUL, ar trebui sa isi asume pepiniera de infractori si sa aloce banii necesari supravietuirii acestora in conditii decente(pe care intr-un spital civil nu le ai) si sa nu transforme penitenciarele in fabrici de productie! ANP pune obiective de genul…5 % mai mult venit din munca cu detinutii…dar ce suntem fabrici de productie?
  Astia nu au lucrat in puscarie veci!
  vom respecta obiectivele si vom iesii la munca cu tot efectivul de demeti si psihopati de care avem grija,
  spunea cineva…”penitenciarul este un lux pe care societatea trebuie sa si-l permita”! daca societatea nu e in stare sa finanteze puscarii atunci le desfintzam si declaram ca pentru noi,romanii, nu e necesar. Ordinea si linistea publica va fi asigurata fara a tine departe de societate hoti, violatori, pedofili, ucigasi si alte spetze de genul…
  in alte tari, ca doar noi smecherii de romani ne uitam peste gard la vecinul si vrem si noi, dar nu ne gandim ca nu avem bani cu ce sa facem asta, sistemul penitenciar nu e transformat in fabrica pe profit, nu se taie cheltuieli cu detinutii sau cu personalul!
  CONCLUZIA E SIMPLA…si aici sindicatele gresesc! o anumita comisie refuza alocarea sumelor
  ministerul vine si pune presiune pe penitenciare sa produca de parca am concura cu companiile multinationale! NOI SUNTEM PARTE A APARATULUI REPRESIV DE STAT! Finantarea integrala trebuie sa vina de la buget. Un director de penitenciar sa nu isi puna problema ca nu are plicuri de scris pt detinuti si acestia il vor da in judecata!
  Venim cu idei de reducere a cheltuielilor
  -opriti calculatoarele la sfarsitul programului…
  -stingeti becurile….
  -cate doi sau mai multi in masina la convocari….
  dar nimic din ceea ce consuma cu adevarat
  Iar statul, guvernul, ministerul sau cine o fi ala ar trebui sa constientizeze ca detinutii din Romania beneficiaza de conditiile minime legiferate care sunt suportate integral de stat!
  deci…fara …deci,

 3. De ce nu acerut nea Ilie scutirea platii la rovinieta,a intreg parcului auto din ANP? Poate nu mai pierdem niste sume de bani pe lucruri inutile.

 4. Contractele cu TRANSENERGO, cat si alte activitati deficitare la BAGR, constatate ca fiind cu probleme de catre Curtea de Consturi nu sunt incheiate si derulare de actualul director general adjunct Gabriel Ilie?

  Daca este asa si el era director la BAGR in acea perioada este normal sa coordoneze in prezent intreaga activitate economica din Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile subordonate?

  Sau, asa cum spuneati domnule Dumitrascu, trebuie sa fii un scump ca sa fi promovat?

Comments are closed.