Consiliul Federativ al FSANP – Târgu-Mureș 15-17.02.2013

FSANPÎn data de 16.02.2013 se deschide programul Consiliului federativ al FSANP, organizat în localitatea Târgu Mureș, având pe ordinea de zi, pe lângă chestiuni de bucătărie internă, următoarele aspecte de interes general:

Prezentare activitate BEx FSANP de la ultimul Consiliu Federativ și până în prezent:

 • Situația numărului de membrii și situația încasării cotiyației către FSANP;
 • Aprobarea BVC al FSANP pentru 2013;
 • Analiza mandatare vicepreședinte FSANP în cazul organigramei aparat central ANP;
 • Pregătirea Conferinței Naționale a FSANP în vederea desfășurării alegerilor pentru desemnarea următorului Bex FSANP;
 • Discutarea condițiilor contractuale și de salarizare pentru viitorul președinte al FSANP;
 • Raport de activitate FSANP 14 septembrie 2012 – 14 februarie 2013

Activități principale pentru perioada de referință:

 • Continuarea efortului de promovare a dialogului social și a transparenței decizionale;
 • Semnarea unui act adițional privind prelungirea Acordului privind transparența decizională
 • Gestionarea inițiativelor MJ și ANP (reorganizarea ANP – aparat central, program de lucru – evaluare Decizie 569/2012, Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale fpss, Contract colectiv de muncă);
 • Participarea activă a FSANP, în vederea identificării soluțiilor care să promoveze o flexibilitate a deciziei referitoare la normalizarea relațiilor de muncă.
 • S-a definitivat evaluarea efectelor Deciziei 569/2012 – existența unor untăți în care nu se aplică sau se aplică parțial;
 • A fost semnat un nou Contract colectiv de muncă;
 • Participarea la negocierile referitoare la elaborarea unor acte normative, atât de natură profesională, cât și de natură sindicală.
 • S-a participat la negocierile privind legea 293/2004 privind statutul fpss;
 • S-a participat la discuțiile purtate în ceea ce privește OMJ care reglementează normele de decontare a transportului;
 • S-a participat la discuțiile purtate în ceea ce privesc incompatibilitățile fpss, în cazul în care acețtia doresc să desfășoare și alte activități remunerate;
 • S-a participat la discuțiile purtate în ceea ce privește modificarea HG 1996/2004;
 • Rezolvarea problemelor prevăzute în Agenda Internă.
 • Susținerea și individuală a membrilor FSANP, în rezolvarea problemelor apărute, acționând în rezolvarea acestora. Unități în care a fost necesară: Giurgiu, Brăila (problema acces lider de sindicat în Penitenciarul Galați), Deva și Craiova.
 • Rezolvarea unor situații privind desfășurarea procedurilor vizând schimbarea/mutarea unor fpss.

Priorități viitoare
1. Reorganizare – echilibrarea statelor de funcții și protejarea intereselor salariaților;
2. Drepturi restante – presiuni la nivelul MJ – ANP;
3. Comisia de disciplină – redefinirea rolului și atribuțiilor acesteia
4. Protejarea liderilor de sindicat și a celorlalți salariați

21 Comments

 1. La penitenciarul galati e coruptia foarte mare de aia nu merge facut nimic.. pt ca au fost pusi in conducere toate hienele corupte care au luat spaga de la detinutii de la gheazeu gen radu nicusor..si se baga telefoane grupa mare oare sipa diicotul nu vede?? nu monitorizeaza telefoanele care le baga angajatii si ofiterii..si e problema cu nepotismul la penitenciarul galati..ca toti sunt rude cumetri etc..SI E LIPSA DE PROFESIONALISM intrucat majoritatea ofiterilor sunt fosti agarici adik agenti si au devenit ofiteri la apelul bocancilor si sunt frustrati..nu au o scoala in domeniu sunt chiar comunisti .indolenti..etc..

 2. Este adevarat dle Dorobantu ca ati refuzat sa preluati interimar functia de presedint FSANP pana la alegeri din cauza unor neintelegeri financiare,ati avut o asmenea propunere? si de ce ati refuzat,cred ca erati cea mai buna varianta.

 3. Iar s-au scos posturi la concurs cu discriminatoria liimita de inaltime. Daca am fost angajati in penitenciar inseamna ca nu suntem chiar pitici, dar poate ne lipsesc cativa cm fata de baremul impus. Oare competenta manageriala si profesionala e direct proportionala cu inaltimea? De ce trebuie sa mai avem grupa de interventie daca se cere sa fim toti niste Hercule?

 4. @Ben:
  De aceea sloganul nostru este: “Despre penitenciare, sindicate si oameni. Nimic mai putin!”
  Uneori uitam sa mai fim oameni. Ambitiile, orgoliile, frustrarile, interesele ne imping sa uitam principiile care stau la baza conditiei umane.
  Domnule Ben, situatia dvs de la Galati va fi prezentata domnului director general al ANP.

 5. Iar isi bate joc de noi “cuculetul” de Galati. La sedinta de azi a cerut ca Rau Cornel sa fie prin DZU d.s.d.r.p. si sa se solicite imputernicire de la ANP. Un angajat de numai 4 ani si care culmea …. a picat la testul psihologic pentru aceasi functie, d.s.d.r.p. Pana cand sa mai suportam mintea ingusta de juristului galatean Alexandru Cristian ???

    • Imputernicindu-l, ANP-ul va face o ilegalitate. Sa ne gandim, totusi, la soarta colegilor de la Penitenciarul Galati, chiar daca nu avem inca un sindicat independent afiliat FSANP. Suntem increzatori in fair play-ul domnului DG Marian DOBRICA, canu va accepta propunerile directorului Penitenciarului Galati Alexandru Cristian.

     • Rau Cornel, apropo de colegii de la Galati , in fatidica zi 04.06.2010, era sef de sectie pe sectia unde a murit acel p.p.l., a fost acolo si doar s-a uitat, la tot ce se intampla , reactie ioc, scris ioc, informare si mai si, nimic. In consecinta nu tu parchet, nu tu instante, TRAIASCA A.N.P.-ul in frunte cu de-ai casei iubiti conducatori vremelnici. Mai frumos martor la proces a declarat ca tot ceea ce a facut in acea zi era conform ,,metodologiei”

   • Rau Cornel lucreaza doar de 4 ani. A avut multe nereguli. Cea mai grava: avea un frate arestat, Rau Marius, iar cand era in tura de noapte, il scotea noaptea din camera si jucau table toata noapte … nu mai spun de telefoanele gasite la perchezitie. Cand a iesit la iveala neregulile, fratele ofiterului a fost trasferat la P. Focsani.

   • Este incredibil cum acest Cristian Alexandru ne rade in fata. Chiar nu poate interveni ANP ? Isi bate joc de toata unitatea. E cel mai groaznic director din ultimii 15 ani.

  • Ce vă mai miră fraților că a picat testul psihologic, când în comisiile de examinare au fost membrii care la randul lor au picat testul psihologic.

 6. suntem interesati de stadiul acelui proiect de modificare a legii 293, prezentati proiectul in urma participarii la negocieri, argumentati, multumim!

 7. Nu este o sesizare este o propunere, e ceva normal ca toti membrii contizanti sa cunoasca aspectele enumerate.

 8. Pentru transparenta si informarea membrilor cred ca ar fi necesar prezentarea in amanunt a aspectelor de interes general:

  Situatia numarului de membrii

  Situatia incasarilor si cheltuielilor ( O balanta de venituri si cheltuieli a Federatiei si separat pentru fiecare Sindicat afiliat )

  Condițiile contractuale și de salarizare pentru viitorul președinte al FSANP

  Raport de activitate FSANP 14 septembrie 2012 – 14 februarie 2013

Comments are closed.