Din ricoseu

BiliardInteresant cum prin presa apare o referire la popotele penitenciare si cum absolut intamplator desigur autorul articolului leaga tarasenia cu raportul Curtii de Conturi de actualul director general. Nu la mare distanta de desfiintarea unor functii de director, presiuni din toate directiile pentru pastrarea acestora si juraminte fierbinti din partea celor pe care-i facu’ chestorica nu de mult sefarei.

Unii cu cap, n-au comentat. Altii cu pile dar fara cap, au desigur mult-prea-comentat avand scotandu-si durerea ciolanofila la vedere cam ca ciungii aia care cersesc profesionist cu madularu’ rastignit stramb si grotesc pe caldaram. Realitatea e ca, dimpotriva, berbecilor care s-au grabit sa dea de pereti cu polonicele si sa inchida popotele li s-a transmis explicit sa nu inchida si sa gaseasca solutii pana prin iulie.

Conteaza insa acu’ ca-i vorba de marea ciolaniada si ca organigrama ANP s-ar subtia cu ceva directori generali, directori si sefi servicii? Se pare ca nu si ca batalia pentru subtierea randurilor purcoiului de stabi din ANP va fi cu scantei, partea sarita din schema – absolut justificat in opinia subsemnatului – nefiind dispusa sa cedeze usor. Bila alba deci pentru conducerea actuala a ANP. Sper sa mai fie cazul; mi se intampla destul de rar sa mai am si de lauda.

26 Comments

 1. Stimati colegi se pare ca ati cam lipsit la orele de romana cand se preda Caragiale.Ce e asa greu de inteles? In urna intra toti care vor si iese cine trebuie.

 2. Domnule Dumitrașcu cine credeți ca ne-ar putea lămuri cum a fost posibil ca pentru postul de șef serviciu siguranță la Penitenciarul Craiova, din 14 candidați înscriși inițial, să ajungă la proba scrisă un singur candidat?

 3. În privința concursurilor nu mai este nimic nici de comentat și nici de demonstrat.Nu știu de ce se mai organizează parodiile astea de concursuri și nu-și numesc direct pe cei pe care îi agrează( asta ca să nu zic pe cei ce cotizează).Ar fi mult mai bine pentru toată lumea.În primul rând cei ce se înscriu la concurs și care nu sunt agreați nu mai cheltuiesc o mulțime de bani iar în al doilea rând cei ce sunt agreați și puși în diverse funcții de conducere (și am văzut cu toții cât de profesioniști și competenți sunt) să știm cine se face vinovat și cine trebuie să răspundă pentru distrugerea sistemului penitenciar românesc.

 4. dar de promovarea nulitatilor la examenele recente, de numirea comisiilor, de lipsa observatorilor sindicali din cadrul comisiilor de examinare, de modul de organizare a concursului……..nu aveti nimic de spus dl. Dumitrascu ?

 5. Toata stima de pe flegma” domnule”comisar sef oltenas adrian! La compartinent cu tine incompetentule.

 6. O metafora a lucrurilor esentiale!

  Un profesor de filosofie stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri… Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era.

  Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin, iar acestia au fost de acord cã era.

  Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba, iar acestia au rãspuns în cor “pliiiiiin”!

  Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv. Studentii au râs. Dupã ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: “Acum as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã.

  Mingile de golf reprezintã lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sãnãtate, prieteni si pasiunile voastre. Dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã.

  Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte. Dacã veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde sã puneti mingile de golf si pietricelele.

  La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Ai, în primul rând, grijã de mingile de golf, ele conteazã cu adevãrat.

  Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip !

  Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zâmbit:

  “Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten.

 7. desfiintarea GAZ-urilor ar fi cel mai benefic lucru , verificati ce cheltuieli se fac in acest sector , ajung legumele sa coste triplu fata de piata ,

 8. bai fratilor inca o data va spun ca la anp sunt o sleahta de incompetenti care mananca banii statului degeaba sa plece de unde au venit (din neant)caci oricum habar nu au cu se mananca meseria de gardian de penitenciar ,sa ramana cei competenti si sa aduca penitenciarele asa cum erau odata ,au facut o mare bulibaseala cu regionalizarea lor cu tot ,au mai papat niste bani si au facut sistemul varza jos cu voi.

 9. Buna ziua..Domule Sorin cum pot sa i-au legatura cu dumneavoastra sa va pot explica o situatie…am nevoie de un sfat…mail sau ce credeti ca va este mai usor..multumesc…

 10. DOMNULE SORIN , ar trebui organizata o sedinta cu multi ”ofiteri” din unitati si sa li se aduca aminte faptul ca, totusi ne-am DEMILITARIZAT de cativa ani buni ,si ar trebui sa se conformeze ,pentru ca , NU mai traim in COMUNISM !!! si cadrele din unitati nu mai au doar 10-11 clase ca,” pe vremuri ” ,(cu mici exceptii),mai sunt unii care duc plase pentru a primi functii…ei ar trebui sa terminam cu aceste lucruri totusi si sa nu mai TACEM si sa facem materiale la bilant ”doar de dragul de a da bine ” si de fapt suntem in rahat si mascam totul . Nu e corect ceea ce se intampla in unele unitati !! Cu respect , Un Domn P.S. Haideti sa aducem la viata sistemul incet incet si sa nu mai ascundem lucruri murdare care se petrec sub ochii fiecaruia dintre noi !

  • Un domn on … ai uitat sa scrii ca e vorba de Galati; de practica cu plasa pentru functie, a d-lui “cuculet” minte ingusta sau cu favoruri sexuale cum spun vorbele rele …

   • ee draga ”Alina” gresesti putin , probabil si ..mai mult ca sigur ca e vorba si de Galati, dar sunt foarte multe penitenciare in care ”se practica” lucrurile aratate mai sus si nu numai ,.deocamdata suntem putini pentru a face ceva in acest sens , probabil cu mai multa implicare si mai mult tupeu din partea colegilor din penitenciare se va rezolva vreodata si aceasta problema (sper eu …curand) oricum baza sta in generatia tanara angajata recent in penitenciare . si apropo….>>>>.Lega 293/2004, Statutul functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor >>>Art. 49>>>b) sa primeasca, sa solicite ori sa accepte, direct sau indirect, pentru sine ori pentru alte persoane, in considerarea calitatii sale oficiale, cadouri, bani, imprumuturi sau orice alte valori ori servicii….. !!!

 11. O intrebare Sorin, sau nelamurire, cum vrei sa-i spui.

  Dispar doar functii de conducere sau se reduce si personalul din ANP?

  Pentru ca daca se reduce personalul consider ca s-a pus carul inaintea boilor. Inainte de trimiterea proiectului de stat/organigrama al ANP la MJ, trebuiau facute, impreuna cu sindicatele criterii de evaluare sau de performanta de care sa se tina cont in luarea deciziilor cu privire la cei care pleaca sau raman.

  Pentru ca asta este adevarul, si in ANP, ca si in unitati, sunt oameni care merita sa plece si oameni care merita sa ramana. Care este garantia ca vor ramane cei care merita?

 12. Bai oltene, lasa-l ba pe Oltenas sa mananca si gura lui o paine ca doar stomacu-l are bun, capu-l strica saracul!

 13. inaintea problemei popotelor, luand in calcul si probabilitatea externalizarii acordarii normei de hrana sub forma de hrana preparata, ramane prioritara problema reorganizarii aparatului central.Aceasta structura confuza si tipic browniana care a controlat unitatile teritoriale pe tiparul Cosa Nostra se impune a fi remodelata si flexibilizata!Foarte multe functii de conducere raportate la un numar redus de subordonati, informatii centralizate in sistem de dubla evidenta fara o conexiune si exploatare finala doar pentru a sustine artificial anumite structuri reclama urgenta acestei reforme, o reforma de fond, de profunzime si nu de suprafata!

 14. Daca nu se razgandeste in ceea ce-l priveste pe “fratele meu” Adrian OLTENAS, si-i arata in continuare locul binemeritat, chiar daca pastrarea acestui infractor in A.N.P. este in continuare o recompensa pentru el, eu continui sa fiu un umil sustinator al acestui proiect 😀

  • Se cauta solutii de eficientizare, nu altceva. Domnul D.G. a deranjat oamenii din posturile caldute si in mod normal pentru acestia, au inceput o campanie de denigrare.

  • Aline, l-au ajuns dorinţele tale.Să ştii că el e doar săgeata, dar o ştii şi singur, asta e spor la brânză.

   • 😀 Eu as propune domnului DG sa-l trimita 6 luni la Penitenciarul Pelendava ca tot se muta pupila lui din aceasta unitate la PMS, sa puna in practica ceea ce are la comunicator: “nimic nu se pierde, doar se rataceste” 😀

    • BA-IETI
     IN VIATA SE CUANTIFICA ASA – ESTI UN PLUS SAU UN MINUS IN VIATA ALTORA. HAI SA VEDEM DE DOMNU OLTENAS, ORICAT N-AR AVEA CE AU ALTII, A ADUS STRUCTURA DE SECURITATE IN CURTEA A.N.P. ASTA INSEAMNA CA TOT CE FACE MISIUNE IN CURTEA A.N.P. SI INSTITUTIE SUBORDONATA ARE CU 10-15% LA SALARIU MAI MULT. E UN PLUS SAU UN MINUS? MAI INSEAMNA CA A.N.P. ARE COMPETENTE SIMILARE CU S.I.E., S.R.I., S.T.S.. ESTE PLUS SAU ESTE MINUS? A RIDICAT NIVELUL DE PREGATIRE AL COLEGILOR PRIN CURSURI SI INTALNIRI? ESTE UN PLUS SAU UN MINUS?
     ESTE SF.VALENTINE SI VREAU SA PETREC. AM MOTIVE, PENTRU CA MA BUCUR DE CEE CE S-A RIDICAT NU DE CEEA CE S-A NARUIT! FITI CRESTINI SI NU RIDICATI PIATRA DACA A FACE CEVA PENTRU ALTII ESTE DOAR O SINTAGMA NU O ACTIUNE!
     TOAT[ STIMA DOMNULE COMISAR SEF ADRIAN OLTENAS!

Comments are closed.