Direcția medicală din ANP, singura structură cu membri de sindicat

MedicalAzi a avut loc bilanțul Direcției Medicale din Administrația Națională a Penitenciarelor. Am reușit să constat, cu părere de rău,dar și cu bucurie în același timp, că singura structură care are membri de sindicat este această direcție. Au avut bilanț și alte structuri, dar niciuna nu a considerat că ar fi necesară invitarea sindicatelor, în vederea  participării la activitatea ce incununează un an de muncă a personalului, membru sau nemembru de sindicat.

Vorbim de comunicare, de implicare a sindicatelor, dar când vine vorba ca acest lucru să fie pus în practică, deodată intervine o amnezie ce nu-și găsește leac și care are rădăcini adânci în conștința multora din cei care conduc aceste structuri.

Ne pare rău, că încă odată, constatăm că sindicatele  sunt bune numai pentru a ne pune la adăpost de ce nu ne convine. O invitație, ar fi scos în evidență că ținem la relație și ne respectăm.

Cu toate că relația Sindicat- Direcție Medicală, nu a fost întotdeauna una dintre cele mai cordiale,  prin gestul făcut, personalul acestei direcții dovedește respect față de cei puși să îi reprezinte la un moment dat. Știu, nu încălzește dar acest gest obligă la același lucru din partea noastră.

28 Comments

 1. Buna ziua . Dle Sorin am o intrebare daca stiti cumva anul acesta ANP scoate ceva locuri ptr academia fortelor terestre si academia tehnica militara?

 2. Am si eu o intrebare. Ce sporuri se pot acorda lucratorilor din cadrul cabinetelor medicale din penitenciare? In sistem nu exista o corelare in acordarea sporurilor in acest sector, totul rezumandu-se la ceea ce se stabileste de fiecare comisie din unitate. La mine la unitate, de exemplu, nu iau niciun spor specific muncii doar cele stabilite prin lege(vechime, noapte, pericol, radiatii electromagnetice). Va multumesc.

 3. Buna ziua, imi spuneti si mie cind se da examenul/concursul de sef de sectie ATI la spit penitenciar Rahova? Multumesc

 4. Nu vreau sa fiu un nostalgic dar se mai poate “repara” baza de date? Acolo e partea cea mai interesanta din istoria fsanp 🙂

 5. domnule Sorin Dumitrascu, care este baza legala sa cer decontarea analizelor medicale a bolilor de sange transmisibile, in contextul in care la o perchezitie m-am intepat intr-un ac de tatuaj disimulat intentionat intr-un prosop !! acul mi-a perforat palma stanga si am fost diagnosticat la cabinetul unitatii cu plaga intepata !! va multumesc !!

  • Hotararea 1996 din 16 noiembrie 2004 (Hotararea 1996/2004) privind conditiile de acordare in mod gratuit a asistentei medicale si psihologice, a medicamentelor si a protezelor pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare

  • Imi permit sa va raspund eu,pentru a va scuti de povara cautarii solutiei ideale.
   Mergeti maine dimineata la presedintele de sindicat din unitatea d-voastra(e recomandabil sa fie din partea FSANP!) si inscrieti-va in sindicat.De restul se ocupa el.
   Daca intre timp ati facut acele analize,va garantez ca la inceputul lunii viitoare veti avea analizele decontate.(perioada este necesara pentru solicitarea sumelor banesti la ANP de catre serviciul contabilitate din unitate)

  • Nu inteleg de ce ,tot mai multi dintre d-voastra ,acceptati sa traiti intr-o asemenea stare de incertitudine,de “bezna”intelectuala.
   Treziti-va oameni buni,acestea sunt cele mai neimportante probleme ale sistemului penitenciar(cand,cum,de ce?).
   Altele sunt problemele primordiale care ar trebui sa ne dea de gandit(statutul,reorganizarile unitatilor,pensiile speciale )
   Alaturati-va noua si impreuna vom reusi sa “resuscitam” sistemul penitenciar.
   Este o perioada propice pentru modificari benefice noua,iar conducerea ANP-ului este mai deschisa ca oricand dialogului.

 6. Dottore: `Pensa!`, `Foarfece!`, `Bisturiu!`, `Clema!`
  – Da, sa traiti, domnule Doctor!

     • dar de unde stiti ca acest coleg posteaza de la Galati?parca discutam de confidentialitate…ehh, cum ne dam noi de gol…

     • In acest articol era vorba despre altceva. Si interventia dumneavoastra o pot considera ironica. Nu o fac din cu totul alte motive. Cat despre echipament, la Consiliul de Conducere din data de 07.02.2013 s-a adus in discutie si acest subiect. Directorul general adjunct Ilie Gabriel a spus ca fac eforturi pentru a asigura fonduri pentru jumatate din suma restanta de echipare in luna mai, cealalta jumatate urmand sa fie asigurata in luna iulie. Dar eu cred ca ar trebui sa o luati doar ca titlu de informatie. Vom face demersuri ca acest lucru sa se intample.

     • Eu doar intentionam sa ajut “stimabilul colectiv de la Galati sa adere la ideologia FSANP” si asta doar intr-un mod ipotetic,pentru a deveni in numar cat mai mare membrii de sindicat
      Simplicit pe d-voastra ,domnule Raileanu,pentru a va mari numarul de membrii de sindicat,fara a fi nevoie de pozitiile “in genunchi” si “in picioare”.
      Despre ce coleg vorbiti?

Comments are closed.