Fiind afon, legi interpretam

FinanciarVrăjmași specialiști care stau tot timpul cu ochii-n patru ca nu cumva să dea vreun ban din visteria statală colegului îndreptățit să primească decontarea cheltuielilor de transport de acasă la serviciu se găsesc în fiecare unitate penitenciară a acestui sistem împânzit de ființe antropomorfe. Culmea ironie este că aceste ființe se cred mari savanți și salvatori ai crizei financiare în care se scaldă România zilelor noastre, în fond ei fiind doar niște executanți servili, niște YESMAN-i docili.

Pe zi ce trece parcă apar tot mai mulți știutori de carte și interpreți de legi care vor să pună umărul la acțiunea asta planetara de a pune bețe-n roate colegului de serviciu. Și cum vestea buna circulă repede pe calea undelor, aflăm că la Penitenciarul Bacău, noul director în funcție Sorin DIRTU și-a făcut muierescul obicei că tot ce-i debitează mintea-n somn în nopțile de luni până joi, povestește și hotărăște vinerea în ședința cu personalul. Fără doar și poate, în vis îi apare și contabila șefă, conașa Tonica – o femeie de 2 puncte câștigate în urma contestației la examenul care-i consacră funcția pe care este împuternicită.

Venită de la Vaslui, doamna Ghetau, fostă Chilug (n.r. cred că numele făcea aluzie la lipsa podoabei capilare, în speță creierul, nu părul), după ce a ” promovat” examenul trecut cu notă mai mică de 5, hotărăște de la sine putere ca fpss-ul care solicită decontarea cheltuielilor de transport să depună bonuri de carburant pentru toată suma decontată, bătându-se cu pumnii în piept ca o primată surghiunită din jungla contabilității că ”pentru ce hotărăște, ea răspunde”.

Dar când voia să-și deconteze chiria pe o locuință aflată în contrucție în Piatra Neamț, duduia Tonica, mai era garantul legilor statului de drept? Acest aspect nu apare în visurile de luni până joi ale proaspătului director Sorin DIRTU? Nu apare, pentru că neînțelesul Sorinel are o altă jonglereală mârlănească de manager plagiator: stabilește că ieșirea prin PC 1 se va face numai cu bilet de voie, ore ce se scad din pontaj pentru biletele cu motive personale, iar pentru cele cu interes de serviciu se scad sporurile. Am o întrebare și pentru dumnealui: Când iese prin PC 1, domnul Sorin Dirtu cere bilet de voie domnului Marian Dobrică? Lui ce ore i se scad?

Revenind totuși la madama contabilă șefă, cea cu pricina decontării transportului, îi sugerăm ca săvărșeste ditamai abuzul cerând bonuri de carburant pentru toată suma decontată. Iar pe viitor, când îi mai flatulează mintea să facă economie la bugetul statului pe seama lucrătorului de rând, îi sugerăm să ceară puncte de vedere forurilor superioare. Întrebând când ești tont, nu te arată nimeni cu degetul, dar asumându-ți răspunderea ca mediocru, parcă dai de bănuit că o faci cu rea intenție.

Mai jos, duduia Ghetau, pentru a nu mai faulta grav Normele metodologice privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, are un punct de vedere al Ministerului Finanțelor Publice – Direcția de legislație și reglementări contabile, referitor la valoarea bonurilor fiscale, ca documente justificative.

Raspuns Ministerul Finantelor cu privire la decontarea cheltuielilor de transport transport

 

 

 

 

P.S. Urmează ZORO respinsul… la interviu. 

138 Comments

 1. Se intampla acum in Romania la Bacau

  Puteti sa copiati exemplu INCHISOARE SAU STATIUNE

  Privarea de libertate, elementul esenţial care defineşte acţiunea unui penitenciar, presupune limitarea, totală sau parţială, a libertăţii unei persoane, pentru o perioadă de timp. Dar, privarea de libertate nu trebuie să aibă doar rolul „de a trimite după gratii”, „de eliminare din societate”, ci şi un rol recuperator, de ajutor pentru deţinuţi de reintegrare socială atunci când ies.
  Cum se simt deţinuţii la Bacau ? Au ei o viaţă normală înainte şi după ce ies „de la răcoare”
  Dupa ce ies nu pot sa ma pronunt dar pe timpul detentiei pot sa va spun ca huzuresc!
  Noul director are grija sa faca multe ore suplimentare , pacat ca acestea sant dedicate , nu pentru bunul mers al unitatii , cum ar trebui, ci pentru a peria detinutii si a se ingriji sa nu le lipsesca nimic, deh trebuie sa stea cuminti sa nu se clatine scaunul directorial, toate acestea cu un dezinteres aproape inuman la adresa angajatilor.
  Bine , nu vreau sa generalizez, unii, unele, sunt in gratii. Sunt numiti pe functii ofiteri ce au participat la examen pentru acele posturi , au fost declarati respinsi , dar tot li se prelungeste numirea, concursuri interne de ocupare de functii la care nu se tin seama de rezultate ci de ce doreste domnul director.si exemple sunt mai multe , vezi … secretariat, purtator de cuvant, personal,PILE, RUBEDENII, etc. si cazuri sunt mai multe , oare chiar nu vede nimeni ? Sunt si cazuri in care se refuza aprobarea de a participa la examene de ocuparea unor posturi vacante.
  Cati dintre noi nu au fost in situatia de a-l vedea pe seful cum se contrazice singur. Sefii nu vor decat sa se acopere de hartii, sa fie ei in regula ca sa-si pastreze ciolanul castigat pe nedrept.
  Un sistem ce pute, plin de sefi complexati si frustrati. Le doresc sa urce cat mai sus, sa fie promovati in A.N.P.

  Si sunt mai multe de spus, dar poate au curaj si altii !

  • Buna ziua !
   Doresc sa va intreb de ce nu poate fi publicat articolul de mai sus.
   Va multumesc !

  • MARE MARE!!!! DREPTATE are colegul nostru. ADEVARUL este ca ne-am SATURAT de MAGARIILE acestui dir. adj. ZOORO va veni si timpul lui DRAGI COLEGI TREBUIE SA NE UNIM SI SA CHEMAM CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI JUSTITIEI!!!!! NUMAI ASA LA PENIT. BACAU VA FI CORECTITUDINE!!!!RUSINE RUSINE PAVELE

  • inca un aspect NEGATIV pe langa multe altele!!!!???? vorbeste urat si cu colegi de-ai lui ofiteri!!! DOMNULE DIRECTOR DARTU LUATI VA RUGAM MASURI CU acest asa zis director adj.pavelica zis ZOORO sau TAIETEL!!! RUSINE PAVELE NU POT UNII OFITERI SA IA LIBER!!! CA E DUPA BUNUL PLAC AL dir adj. pavel!!!!????

   • si daca se da atat de corect cu altii de ce nu ai imputa cursa dus intors la instanta din Roman , a sotului SIPAREZ – a protejatei lui ZOROOOOOOO, FOST SEF DE ESCORTA UNDE A PLECAT FARA DETINUTI , cu duba goala, Va rog sa sesizati organele in drept domnule Dorobantu SA PLATEASCA CEI CE AU GRESIT ! si cei care acopera acest lucru. LA BACAU E O DOMNIE A FOSTILOR SI ACTUALILOR ( SUB ACOPERIRE ) SIPAREJI

 2. Aceluiași rătăcit

  Fii demn, creștine, căci de onoare-i lipsă,
  Și să arunci cu piatra, neprihănit de ești.
  Nu fi tu propovăduitor de apocalipsă,
  Când luptă sindicală, stând în genunchi, cerșești.

  Plăsmuind invenții, ticluiri și născociri
  Fabula te definește și în trista-ți existență
  Tu trăiești într-o fantasmă, ale cărei amintiri
  Îți creează, sufletește, doar o mare impotență.

  Cât despre Eminescu, nefericitul, se răsucește-n groapă,
  Ți-ar cere și caterisirea, de ar putea, săracu’,
  Când te aude că numele i-l molfăi în a ta troacă
  Și vede cum sufletul ți l-ai amanetat lui dracu’.

  Nefericită îi este viața, searbădă și tristă,
  Acelui suflet ce doar cu vrajbă se hrănește,
  El singur, în străfunduri, pe sine se detestă.
  Uitându-se-n oglindă, priveliștea-l scârbește,
  Urând a sa figură, poate cândva onestă,
  Acum desfigurată, mai tare înnebunește.

  Ești demn de milă, de mila colectivă,
  Căci liniștea ți-ai dat-o pe ură și venin,
  Dar, din păcate, mila nu e doctorie antidepresivă,
  Nici chiar spirala MISA nu te-ar scăpa de chin

 3. Fabulând fabulatorii, fabulează, enervează…
  Ăsta-i rolul fabulei, dacă tot te-interesează.
  Nu-i e mintea rătăcită celui ce a fabulat…
  Limba ta urechi să spele, se vede, n-a terminat.
  Universul tău minuscul, precum creieru-ţi, se pare
  Nu-ţi permite să-nţelegi, nici a fabulei valoare…
  Tu vorbeşti de-a mea Moldovă, de strămoşii noştri daci,
  Când blasfemie ţi-e vorba, tot ce simţi şi tot ce faci?
  Sau ţi-e ciudă că “smintitul” poate chiar a fabula
  Iar “postacii” şi “nărozii” au prins a se deştepta?
  Simţi că-ţi intră spaima-n oase, pe pământ nu mai ai loc…
  Că “nărozii” te-mpresoară cerând “capul lui Moţoc?”
  Tot din cei asemeni ţie l-au urât pe Eminescu
  Şi slugarnici ca şi tine l-au slujit pe Ceauşescu
  De-aia România sfântă zici că este blestemată…
  Pentru ticăloşi ca tine, pentru limba-ţi desfrânată.
  Acum ştie toată lumea, nu mai e subiect tabu
  Că principiul tău în viaţă e “dezbină şi condu”!

 4. Rătăcitului poet, frate cu… ridicolul

  Rătăcită-ți este mintea și scârbavnică ți-e slova
  Jenă îmi este că ești de aici, din falnica Moldova,
  Cândva, pe aste plaiuri, strămoșii noștri daci
  Trăgeau în ale lor… țepe asemenea postaci.

  Deranjat ești la mansardă și, oricâte ar fi de spus,
  Ești, și-ți spun cu siguranță, imposibil de răpus.
  Căci, nărodul, se mai poate a se deștepta cândva,
  Pe când, smintitul, niciodată, oricâți medici l-ar trata.

 5. sa vedeti ce se intampla la tg.ocna la spital.cum se arunca cu banii statului in stanga si in dreapta pe cheltuieli inutile fara a tine cont de perioada prin care trecem.sa vezi cum iti bati capul cu “imparatia cerului”(in speta denis).sa vezi ce viziuni are ea la prima ora si cum nu mai pridideste cu sedintele din care nu se intelege nimic.asteptam sa o controleze cineva ca altfel ne pune pe butuci. e timpul ca sa va spuneti pasurile domnilor functionari,nu mai stati ascunsi sperand ca o sa apara vreo minune si o sa scapam de ……uzi.spuneti cum a ramas nerecuperat un debit de 30000 lei tinandu se ascunsa hotararea judec.1 an de zile,cum s au intocmit buletine de determinare in conditiile in care erau unele deja valabile,cum se permite intrarea in unitate si in birouri a unor persoane straine,cheile fiind date de persoane care ar trebui sa pazeasca informatiile.ha, ha si mai sunt multe de spus.

 6. PAMFLETO-FABULE

  “POVARA NEPUTINŢEI ŞI A NEPOTISMULUI !!!”

  La-Ba-cău,
  Ca şi-altă-dat,
  Un om nou – descălecat,
  Apăru acum … cîndva,
  Pe final de an plecat,
  Dintr-o minunată zonă
  De vacanţă şi odihnă –
  Zău, pe bune că-i minune !
  Şi-a fost bine prins în ham
  Când l-au pus, băieţii … zdrang,
  Mare om în fruntea noastră,
  Vrând din nou, ăia de sus,
  Să ne pedepsească, dragă,
  Cu flăcăi de 3 parale
  Care au trecut hotare
  Pentru-a lor mărire mare,
  Obsesivă, impulsivă,
  Ca să vină să ne-arate
  Cam de câtă parte au avut băieţii, frate,
  Când pe carte au căzut,
  Aruncaţi în jocul febrei
  De putere oarbă, fată,
  Ce i-a măcinat, măi vere,
  Şi pe alţi descălecaţi
  Care şi-au trecut pervers
  Punctul grav din harta noastră
  Care e gravat frumos
  Când se ă- ă- eau mereu
  c-au făcut şi-au dres de toate
  când, o ! dragă, la-ba- cău se amăgeau,
  fără a-şi percepe transa
  când se-aflau pe valul ei,
  rezultat din gestul fals
  conceput şi exprimat
  de expresia funebră,
  suportată, (editat admin)

  Ceastă’ dragă unitate
  Abjectată şi stricat-a fost
  Şi de cel mai mare doctor
  care-a fost, când el s-a vrut
  om de geniu cu tupeu de derbedeu,
  ce-a mânjit şi a lovit
  şi la el în casa sa,
  în frumoasa Timişoara,
  unde-n-tors a fost de vremuri
  după răul ce-a făcut inclusiv în casa mea,
  unde-a exersat complex
  La-ba-cău ca “fin” strateg!
  După gestul său malefic,
  al băetului cel vrednic,
  gheneral şi doctor crunt –
  ce s-a vrut mereu pro-fund,
  nul complet şi chiar defect –
  La-ba-căului destin
  calcă-n străchini, fără vini,
  strategia promovată find chiar
  tare demodată,
  promovând băieţii gingaşi
  ce la limbă-s iuţi şi darnici,
  cu istoric rău famat,
  proveniţi din răndul celor
  cip-cirip-cirip-cipa
  făceau ei pe la SIPA …

  Siparezii care-au fost
  Au o scumpă moştenire
  ce-i aruncă, vezi măi Doamne,
  numa-n funcţii cu poruncă !

  Oare cum şi oare când
  Neamul nostru cel străbun
  Va schimba principiul care
  Din trădări şi plăţi de slugă,
  ca vasali şi demni de ură,
  vor cădea în desuet,
  hăituiţi de neam şi ţară,
  să dispară din ogradă
  căci nu sunt decât povară .

  Sorel mic, din Târg venit,
  dintr-o unitate-n care
  micul său părea prea mare,
  a căzut la învoială
  să atace tare, la-ba-căul şi mai mare,
  sprijinit de-un “frate” sigur mare.

  Unitatea-i mult mai mare,
  ba-i şi de poveste tare !

  Şi-n avântul său mărunt,
  Sorel mic, deloc profund,
  a ajuns călare
  într-o unitate-n care
  calul său, de frică sare,
  s-a-ntors iute îndărăt,
  aruncându-l rău de tot
  pe băetul care-n târg
  părea mult prea mare
  într-o închisoare-n care
  nu îi mai era pe plac
  (Editat admin) ce s-a umflat .

  Şi-a aterizat, măi frate,
  Sorel mic, cel aruncat,
  într-o unitate-n care
  (Editat admin)-i flit şi rău hulit,
  ca expresie jenantă a crescutului defect
  când în public te ridici
  şi-ai uitat c-ai … (Editat admin)!

  Aşa e … deeeeee când îi lumea,
  (Editat admin)mic în sat golit
  nu-i problemă de hulit,
  dar când la oraşul mare
  se întâmplă (Editat admin),
  cocoşat de drum, întrânsuuu,
  e ruşine mare, frate,
  de alungă lumea care … cade din picioare
  când constată cu mirare
  (Editat admin)care vine,
  cade…. în cascadeeeee.
  Şi cum s-o numi el oare
  cel ce-aduce (Editat admin)care-i
  promovat şi aruncat
  din ogradă în ….. ?
  ANP s-o vrea, măi frate,
  să arunce-n jocul mare
  (Editat admin)mici şi fâsne care
  slugi, supunere şi toane
  pot să pună în valoare,
  practic tot ce noi numim
  o eroare Mare, Mare,
  la-ba-cău … din întâmplare
  de ani mulţi în repetare.

  Bravo, dragă Împărate,
  la-ba-cău e iar (Editat admin)
  pentr-o altă încercare
  ce ne-aduce umilinţă
  ce ne-ndeamnă la căinţă.

  Însă după ani şi ani de zile
  Naşte-n Noi revolta urii,
  fiindcă toţi, de sus în jos,
  N-aţi văzut şi n-aţi crezut
  Că maimuţele-s maimuţe,
  Că gunoiul Îi gunoi,
  Comandanţi/ Directori care
  tot la rând punându-i, frate,
  toţi K unu-n rând cântau
  Imnul lor de slugi perverse,
  de la Doboş pân-la (Editat admin),
  Un ţăran şi- Un Drob de sare,
  care mai de care, frate,
  flecăreau principii care,
  fără iz şi conţinut,
  au distrus şi au pătruns
  în folclorul vieţii noastre
  ce nu-şi are azi pereche
  În Bacău sau alte vetre.

  Unicaţi pe piaţa muncii,
  puşcărie fără lege,
  ANP-ul să vegheze
  ce-a stricat şi deformat
  Băla ce-a bălit bolnav,
  veşnicul întruchipat
  ce-a-ncurcat şi aplicat
  legi, decizii şi-alte alea,
  de-a născut la Noi aice
  unitate de poveste
  unică în tot ce este,
  fără să respecte
  nici acu … după urmarea
  curăţitului de Bale,
  modul clar de-a exista
  într-o armonie fină,
  disciplină şi frăţie,
  cultivând mereu într-una:
  – ori ranchiuna, ori minciuna,
  – ori prosteala strategiei,
  – ori ineptul mod de-a fi:
  ori buricul, ori buricul,
  – ori clocitul cloacei clare
  care de sus se cloceşte,
  clocind clocitoarele,
  formând dobitoacele,
  creionând prim-planul zilei:
  ANP fata de cloace,
  care-aruncă-ncolo-ncoace
  câte-o flegmă, de nu-i place,
  sau se sprijină pe cloaca
  ce se-ntâmplă di-ntămplare,
  arogându-şi meritul:
  Porno-star, că e desfrâu …
  Promovând valorile:
  La-ba-cău “for” siparezi,
  (Editat admin) joc de glezne,
  Sorel mic şi rău famat
  va începe să danseze,
  glorie şi împlinire …
  De ne vine Dom’ mai mare,
  să uităm de tot şi toate
  şi să ne mai lepădăm
  de scursuri şi de javrete
  care au limbit o viaţă
  de s-a spart în ei, de-o vreme,
  cutiuţa-nţelepciunii
  ce-a venit de nu ştiu unde
  spre-a ajunge-n punctul grav al
  fâsnitului (Editat admin),
  rău frustrat, rău măcinat,
  obsedat de neputinţa
  marelui ingineraş,
  psiholog mai nou format,
  de-a fi la-ba-cău o notă … slabă:
  Pe portativul (Editat admin)îndrumate
  De către clocitoarele anepi-ste,
  Respectându-se preceptul:
  ”Ce naşte din clocitoare – cloacă se face.”

  (Editat admin) !
  Şi baricadare plăcută în spatele uşilor biroului
  Pe care-l alimentaţi zilnic cu (Editat admin) (frustrare în manifestare),
  Şi să aveţi grijă ca (Editat admin)să nu se asfixieze
  La umbra principiilor debitate, de care nu este conştient,
  În momentul eliberării acestora,
  Dacă avem în vedere starea mintală brawniană in care se află,
  De o perioadă (de la înscăunare, de fapt, până în zilele noastre).
  Iar sfaturile noastre sunt:
  – să nu asculţi ce scrie lumea, că e rea şi ne vrea răul, şi e impertinenţi,
  – să nu ieşi din birou, că ăştia e animale şi sfăşie carne de târgoveţi – deliciul lor,
  – etc. că îţi mai spun şi altă dată …. gata cu Sifoanele şi Sifonăriile !!!

  Te pupă Noi,
  Căci vai de Ei,
  Iar Tu să fii mereu semeţ,
  Doar acolo în coteţ,
  Cu (Editat admin)Limbă Lată
  SIPA să vă aibă-n plată,
  Iar Tonica tipă mare
  Să o ai la ascultare !

  Restul Ei e proşti şi ştiu
  Cine a venit de ce,
  Laş ascuns în casa lor,
  Vatra mare-a (Editat admin)… selor !

  Adio … -nvie frunza,
  Vine iară primăvara,
  Până data viitoare !

  • Nu se intelege nimic daca pui “adminul” in loc de Pirtu sau Pirta sau Partele sau etc

  • Ideea este ca pamfletul sa transmita, si cred ca este in fond singura arma prin care si cu care ne putem manifesta ! Cum crezi dumitale, dar metaforele ar trebui lasate la locul lor pentru ca acestea creeaza de fapt fondul de referinta al problematicii aflate in discutie! Iti multumesc pentru intelegere si ramane la latitudinea dumitale daca ii lasi pe unii, care in fond sunt majoritatea, in ceata lipsiti de explicitul formal si formalist al intelesului trunchiat !
   Asa ca va rog inca o ddata sa lasati originalul textului sa curga asa cum este el conceput si editat !Cu multumiri, aceeasi Noi !

   • Cu scuzele de rigoare, dar nu imi este permis. Va multumesc pentru intelegere. Si domnul Dirtu are dreptul la imagine si viata intima.
    P.S. Pamfletul needitat este de nota 20. Revin: Nu imi este permis sa il las needitat.

  • UN PAMFLET – TREBUIE DIGERAT CA ATARE

   Dar, cel mai eficient mod de a atrage atenţia asupra unei probleme, sau chiar de a o eradica, este umorul si nu numai….. Iesiti din aceasta stare de letargie si lasitate, luati atitudine altfel in curand glasul nostru o sa fie acoperit de Corul Laudatorilor si Pupincuristilor.
   Oamenii când se afla neputincioşi în faţa unui sistem aparent imuabil şi indestructibil, recurg la unicul mijloc prin care ar putea răsturna sistemul care îi oprima şi oamenii din fruntea acestuia, devenind totodată mai optimişti şi mai veseli. Aparent acest aspect nu prezintă o mare importanţă, dar starea generală de spirit a maselor este extrem de importantă în istoria unui popor, putând produce schimbări majore şi neaşteptate.

 7. mai tineti minte FRATILOR!!! cand micutul ZORO!!! statea cat e ziulica de mare si ii curge mucusori in bratele distinsei doamne popotareasa!!! sarmanul sot!!! cat a suferit!!! dar el dragutul!!! sa razbunat pe colegul nostru de la Tg. Ocna!!!asa sunt siparezi???? RUSINE PRIANE RUSINE

  • Micut micut ….dar (editat admin) SIPAREZUL de acasa care fie vorba intre noi e CAT MUNTELE .( VB AIA INALT SI….devreme acasa).
   O sa spuna unii , degeaba e inalt daca nu are nasul mare

   • Stimati colegi/colege va rog sa nu mai scrieti comentarii referitoare la viata personala a colegilor! Imi exprim punctul de vedere motivand ca fiecare are dreptul la intimitate.
    Va multumesc pentru intelegere.

    • Sunt de acord , ca sunt nenumarate moduri de a ne manifesta nemultumirea si nu ar trebui tolerat atacul la viata personala.

     Daca insa aceste fapte nu s-ar fi intamplat in timpul orelor de servici as fi de acord cu dumneavoastra. si ce va relatez stie intreaga unitate,

     Insa in timp ce noi stateam in posturi si foisoare si nu avea cine sa ne schimbe la masa. acest individ isi pierdea timpul la popota cu orele si isi neglija cu buna stiinta atributiile de servici. in acest timp nimeni nu avea voie sa ai deranjeze in nici un chip.
     Tot odata trimitand sotul (saracul ) popotaresei sefe la instantele cele mai indepartate ca sa poata sta ei linistiti si nederanjati…

     Cu ce curaj si cu ce probitate morala si profesionala indoielnica vine acum in fata noastra sa ne vorbeasca despre corectitudine, verticalitate si despre etica …etc
     Ar trebui ca inainte de a fi director – lider pentru ceilalti sa reuseasca sa fie macar lider pentru . el

     Cred ca merita din plin zecile de intepaturi care si le-a atras cu buna stiinta ca si antipatia colegilor si a subordonatilor

     Crunta realitate de la BACAU si cred ca nu numai ….este ca ducem lipsa de LIDERI ADEVARATI in aceasta societate mica inchisa cum este cea a unui PENITENCIAR, in care unii sunt mai presus de ceilalti, iar unii sunt mai presus de lege, si ca urmare le si incalca .
     Lideri fara viziune si fara incredere in ei, care apleaca urechea si cer sfaturi de la persoane care au ajuns prin o conjunctura nefasta pe functii cheie sau mai putin, cu un caracter abject si infect.

     Lipsa unui lider carismatic pe care sa-l urmezi orbeste care sa fie capabil sa gaseasca acele mecanisme, sisteme, solutii pentru ca noi sa putem si sa ne dorim sa-l urmam, sa-l sprijinim. …si sa avem incredere in el..

     Să protestezi în limita bunului simț înseamnă să spui ceva tare, dar nu foarte tare, dur, dar mai rotunjind din colțuri, să fii direct, dar înconjurând, incomod, dar nu în toate aspectele.

  • Si care-i legatura intre ce se intampla acum in unitate si foiletonul iubirii mai mult sau mai putin impartasite intre protagonistii postarii tale? Ti-e tare bine jignind un om sub imperiul anonimatului, asa-i? Simti ca esti intangibil? Ca poti lovi cu putere in spatiul virtual daca in viata ta mizera esti un las! Nu miza pe asta,oamenii nevrednici ca tine pierd pe mana (sau pe vorbele) lor.

   • nu te supara prietene!!!??? dar are dreptate colegul….. asa este …statea cat e ziulica de mare la popota si NU iesea cu orele de la doamna popotareasa NU il mai interesa ce fac subalterni,care e starea de spirit etc…RUSINE ZORO !!! da-ti DEMISIA!!! ai putina ONOARE!!!!!

    • “Doamne, da-mi …
     seninatatea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
     curajul de a schimba ce imi sta in putere sa schimb
     si intelepciunea de a face diferenta intre ele.”

     Bacau trezeste- te la realitate !

     Cine mai are curaj sa vorbeasca si sa spuna acum adevarul fără a respecta cutumele impuse de micul grup ce conduce aceasta unitate . E timpul sa o faca ACUM !!

     Sa ridicam valul minciunii care s-a oficializat, devenind mijlocul prin care diverse marionete ale ocultei ,, Echipe care ne Conduce,, ne sufoca si ne distruge pentru a-si afirma slugarnicia fata de o putere parazitara si intunecata,

     Acesti paraziti , s-au indepartat de orice valoare spirituala si morala si umbla, beti de sange, dupa putere, aplicand strategii de doi bani, cusute cu ata alba, care nu ne mai pot duce de nas intr-o societate din ce in ce mai bine informata (pe cont propriu) si mai delimitata de actiunile acestor (edit.admin.) si mediocri.
     Acesti plescari , absolventi de facultati de 2 lei, catarati pe functii prin orice mijloace , SIFONARI (edit.admin.) si imorali

  • Ar trebui sa invatam ca viata personala a colegilor nostri ar trebui ancorata in discretie si intimitate si nu adusa in discutie ca si modalitate de a-i jigni sau a-i face sa bata in retragere atunci cand au un punct de vedere. Putem vorbi la nesfarsit despre activitatea lor profesionala, despre atitudinea lor fata de subalterni sau de sefi, despre caracterul lor in lumina propriilor fapte, dar lasati-le fratilor familiile si viata personala departe de mizerii si rautati. E in fond vorba de destine carora le faceti rau desi nu sunt cu nimic implicate in colcaiala ranceda din capul vostru, de copii ai acestor colegi carora poate le faceti rau fara ca acestia sa fie vinovati. Reveniti-va, nu e prea tarziu sa deveniti din nou OAMENI.

  • Fiind intrigat si necunoscand problema si faptele in amanunt, vazand ca se tot vb. despre ROMEO SI JULIET de la Bacau M-AM DOCUMENTAT SI UITE CE AM GASIT ….

   Anonim spunea…

   si asta nu e tot sa vedeti cum doamna bucatareasa ;sefa’ in persoana doamnei RALUCA sta toata ziulica de vorba cu printul ZORRO si nu o intereseaza ce fac fetele de la popota ca de ce sa-i faci fata sa indragostit de ZORRO. si pleaca sarmana fetita cu sacosele pline ca doar sotul ei are ditamai JEEPANUL
   08.02.2010, 20:46:00

   • NU mai are jeep!!! l-a vandut ”SARMANUL” are un amarat de opel…s-au dus vremurile bune pentru SIPAREZ…dar directorasul de ZOORO stie sau domnul director DARTU ca SIPAREZUL a plecat la instanta de la ROMAN fara saia cu el detinutii din boxe sis-au intors cu masina inapoi!!!!??? de ce se MUSAMALIZEAZA DOMNULE DIRECTOR???fiindca persoana se numeste PRIAN SIPAREZUL…stiu cei de la ANP???

    • pai ai uitat dictonul………CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHIUL!
     sau ,, SIPAREZ LA SIPAREZ NU-SI IMPRUMUTA ….EVELE !!!!

    • Eu in calitae de DOAMNA DIRECTOR ADJUNCT CU PAZA….nu am fost informata acasa de aceasta problema……..va rog sa comentati mai pe larg aceasta speta ….VA ROG!!!!

     • DA situtia sta in felul urmator!!! acest mic SIPAREZ era sef de escorta la judecatoria ROMAN in aceea zi… stie el cand a plecat la instanta fara cei trei detinuti… erau si multi tare!!!??? NOROC cica de un coleg ca observat…lipsa ppl!!!??? ca altfel ajungeau la ROMAN….HALAL SEF ESCORTA…dar la prostii il duce capul…a ordonat escortei sa NU sufle o vorba ca altfel o PATESTE cu el!!!! …dar RAU stie sa faca la colegii din Tg. Ocna… RUSINEEEE DOMNULE PRIAN

 8. cheile buclucase -bacau ca sa iti fi fost bine nu trebuia sa gasesti tu si nici repede cheile puse in galeata a lui gaby [ai stricat regia plateste] asa au hotarit cei 5 judecatori [suprav] din c. s. m de pe faimosul schimb in frunte cu al lor sef care si-a adunat toti nepoti pe sectie drept recunostinta pentru vrednicia lor simtul si supunerea cu care dau ocol ford-ului cu care este adus la munca de cind si-a lasat vechiul sch si la preluat pe al lui liviu nu te mai incadrezi in acest grup ai interzis pe sectie cu dedicatie de la acelas unchi care isi ocroteste nepotii asa ca pp este al tau

  • Eu unul nu am intelet nimic. poate ai vrea sa ma luminezi, te rog !

  • Rumega mai bine sau te regasesti in epistola cu cheile? Te numeri printre protagonisti din grup? Daca te macina iti explic dar aprofundeaza?

   • te rog sa ma scuzi !
    Eu sunt de la bacau si chiar nu am inteles .
    MULTUMESC DE INTELEGERE !

   • tu esti baiatul cu limuzina sau din grup de esti asa de interesat? vezi ca te da da gol amabilitatea falsa de altfel cum esti si tu . las-o jos unde esti ///

    • s-a impartit prostia ,indiferenta,nesimtirea,perversitatea, amabilitarea falsa si increderea bolnava LA BACAU ;1 paza Pirtu este aerian , nu stie ce vrea 2 Taietel incearca sa bage vrajba intre AGENTI fiind de partea lui PUPINCURISTI care sint experti in (editat admin) [la figurat] 3 . mai sint doi care stau in umbra dar prostia lor persista ,aplecind urechea la cms care conduce S-a-||-a facind organigrama dupa ce cel din urma COSTELUS care vine si spune cu cine vrea sa faca serv. plecind din biroul infect plin de PPL jegosi carora le permite sa si bea din aceias cana cafeaua sa-i umble prin toate dind vina apoi pe colegi TIPIND citeodata la agenti aratindu-le cine e sef dar de PPL nici nu se atinge sa para TATIC 4 seful de tura care conduce PLT -exterminator uitind ca traian l-a iertat ca putea avea cazier sau altceva ,cumnatul lui fiind (editat admin) sef .Sau grupat cei care colaboreaza PROFESIONAL si facind serviciul ORIZONTAL la 1 M de sol ne fiind deranjati decit dimineata cind primeste seful cu o cafe nelipsind eventualele TRANSFERURI in cadrul plutonului si chicotele de FEMEIE

     • bravo pentru articol . pacat ca admin a sters ce era mai tare !
      eram curioasa si eu sa aflu mai multe despre …stupul unde lucreaza COMANDANTUL MEU !!

     • GATA CA M-AM ENERVAT …..
      ZORRO e al meu si nu-l mai dau cu imprumut …..
      CE A FOST A FOST ….
      SI DACA AM TRECUT CU VEDEREA ATATIA ANI ….IMI AJUNGE
      E APROPIE CRIZA VARSTEI A 3 -A SI NU VREAU SA MA RISC…
      NU VREAU SA-L MAI IMPART CU NIMENI!!!!

      Si ar trebui amintita si (editat admin) DE LA CULTURAL, si EA a POFTIT la CATALIN al meu , cu toate ca are (editat admin) o solutie pe termen lung pe naiba………….
      Degeaba…..Ca… E CU PNL-ul …si spera sa revina la putere. de aceea asmuteste CATELUSII ….D-nul Dartu aveti Mare Grija la cine SI PE CINE …ocrotiti pe langa COTET………… SI LA CE SFATURI ,,puneti botul,, ………
      Ca asa se lauda inainte sa veniti in unitate ….TREBUIE SA STAU CU EL MINIM CCA. 3 LUNI SA-L INVAT SA CONDUCA………..

     • NU POT SA VB DECAT DE COMANDANTUL MEU CARE VINE ACASA TRZ SI SPUNE CA E EXTENUAT SI NU MAI POATE SA SATISFACA SI INDATORIRILE DE cap DE FAMILIE…..obosit si stors de LA PENITENCIAR ……….
      Va rog sa ma ajuatati si sa-i faceti viata mai usoara la servici….CA DOAR NU O SA-I FACA STATUIE…. acum ca materia prima e asa de scumpa ….insasi firma IKEA ….CARE NU ARE PROBLEME CU PROFITUL …A APELAT LA ….(editat admin)

 9. Se vede treaba că până acum s-a cam ales praful de toate domnule Dîrţu! Poate că toate acestea vă vor face să reflectaţi serios la deciziile pe care le veţi lua de-acum înainte ( sau poate nu veţi face altceva decât să staţi îmbufnat şi să bănuiţi pe unul sau pe altul care a îndrăznit să posteze aici câte ceva din nemulţumirile adunate în urma managementului pe care l-aţi adoptat până acum, gata să vă răzbunaţi pe cei asupra cărora planează suspiciunea). Oamenii nu se conduc doar aplicând unele decizii, legi, hotărâri sau ce-or mai fi ele, aşa orbeşte, doar ca să nu supărăm pe distinşii ANP-işi pentru că, nu?, doar ei v-au creditat. Oamenii se conduc şi cu suflet, cu înţelegere, cu carismă, cu curaj, cu toleranţă,cu demnitate şi dacă vreţi…cu iubire. Astea nu se învaţă la nici o şcoală ANP-istă, SIP-istă, etc. Toate acestea se învaţă la şcoala vieţii şi sunt calităţile pe care le întruneşte un bun manager. Arătaţi-ne şi nouă că le aveţi! Lăsaţi la o parte “spălătorii de urechi”- nu întotdeauna vă vor şi binele. Gândiţi şi singur domnule…sunt sigură că puteţi. Mai reflectaţi domnule director Dîrţu,… mai reflectaţi!

 10. De ce domnule director Dirtu ati transformat acest penitenciar intr-un butoi cu pulbere? pana sa veniti la Bacau era liniste. De ce ati inebunit statul de organizare si nu lasati oamenii pe functiile lor? De ce nu se fac promovarile pe functii conform reglementarilor si punctajelor ANP si se hotaraste, ca la piata, in consiliu, in functie de preferintele unora? De ce resursele umane va tine isonul si nu sesizeaza ANP-ul? De ce directorul paza, sub obladuire ta nu aproba inscrierea subordonatilor pe functiile scoase la concurs? De ce va inconjurati de fete tinere in loc sa intariti plutoanele si sa respectati functiile pentru care au fost angajate? De ce ati introdus aceasta birocratie tampita cu CO, libere, invoiri, redactari(st.3, dr.1cm), gen perversa de Tg.Ocna? Credeti ca noi aici la Bacau am fost niste tute pana ati veni dv.sau centrul universului se afla la TG.Ocna. Poate va mai trece multa vreme pana sa va dati seama ca un penitenciar nu este tot una cu o scoala militara. Sunteti intr-o confuzie totala! De ce aplecati urechea la nulitatile gen Tonica si Pavel? De ce il lasati pe cumatrul Margasoiu sa traga atele inpuscaria Bacau? Pana si Kermit de la papusile Muppets are mai multa personalitate!
  Nu credeti ca sunt cam multe intrebari in doar 3 luni de guvernare??????Intoarceti-va la SIPA, probabil acolo erati bun! Aici pana in prezent nu ati dovedit nimic, sunteti cea mai proasta alegere din ultimii 20 de ani!!!!

  • de ce se impune aceasta tampenie cu bonuri de benzina in cursul anului si nu la inceput de an?asta nu inseamna ca sunt de acord cu aceasta tampenie…insa cati au decontat de la inceputul anului cu toata cantitatea??

  • Il invata Margasoiu sa distruga puscaria asa cum a facut si el cand a fost director,drept pentru care a ajuns si el o nulitate!Acum cu venirea lui Dirtu-pirtu spera si Margasoiu sa mai prinda smecherii!

  • cea mai proasta alegere in ultimii 20 de ani este si imputernicirea pe functia de director la penit. Braila a cms. IONESCU DUMITRU.Urarile de bine le primeste bineinteles, directorul general al A.N.P. care in calitate de fost director la penit. Braila a ales pana a cules.

 11. Sunteti rautaciosi pt.ca Tonica e animata doar de bune intentii………nu vrea sa faca rau la nimeni……doar invrajbeste subordonatii pentru ca dupa aia sa ii stapineasca. Este un personaj malefic, nu ii dati putere pentru ca va va desfiinta.

 12. Cum a trecut aceasta femeie, tonica, aceasta ciuperca a sistemului penitenciar, de examinarea psihologica pentru functia de contabil sef. Sunt convinsa ca daca o trimiteti la Rahova, impreuna cu Mamulos, el are mult mai multe sanse sa promoveze psihologicul. Cum scapam de aceste elemente, promovate in functii de conducere, care se joaca cu destinele oamenilor. Ghetau, Dirtu faceti un gest de omenie si intoarceti-va, invartindu-va, de unde ati venit!

  • Sa crezi tu ca o mai primim la Vaslui, suntem satui de prostiile ei, ce vrei sa-si scoata ochii cu alt “geniu” al financiarului care a ramas( sau promovat exact ca ea) ?

 13. Nu ii mai doriti lui Tonica ,,fund Imens”- e partea principala a corpului ei cu care gandeste si ia toate deciziile (atat cele financiare cat si cele conflictuale). Fereasca-ne de asa o nenorocire!
  Si vina cea mare este a directorului vostru cel botanist care ii da apa la moara.
  Fiecare doarme asa cum isi asterne! Noapte Buna Tg. Ocna! Ai grija la cosmaruri!

  • toti oamenii de la financiar sunt nemultumiti de coana tonica, ii terorizeaza, ii asupreste, ii jigneste. Faceti un sondaj si verificati. Acolo oamenii nu pot lucra linistiti, le scoate sufletul din ei. ANP -schimbatio, trimitetio inalta parte, nu merita functia de conducere.

  • La Tonica (editat admin) (stiu eu ce zic !!!!, nu ma puteti contrazice) este invers proportional cu creierul, cu cat ii creste (editat admin) cu atat ii se atrofiaza creierul(oare are ?).

 14. trist dar adevarat, o unitate care are gradul de ocupare a functiilor in proportie de 83% sa ajunga in situatia sa numai aiba oameni credibili in functiile de conducere. intr-o confesiune marcata de disperare, directorul cristian alexandru de la galati a afirmat: “le-am spus celor de la bucuresti ca nu am pe cine sa mai pun. nu am cu cine! sa vina ei sa vada pe cine sa puna.”

  aflat intre consecintele si rezultatele examenelor de promovare pe functiile de conducere (boicotate prin bunul simt al personalului) a caror exigente au trecut in contul fiecarui pretendent la o functie, cel putin o respingere, iar de cealalta parte “rezerva” de oameni aflata in unitate dar care au un trecut zbuciumat datorita lui tugui valeriu, alexandru cristian trebuie sa se multumeasca cu oameni prea tineri (3-4 ani de sistem si hop pe functii mari) sau nemotivati si cu respectul sifonat.

  dar ce-si doreste alexandru cristian? sa vina oameni sa munceasca din inertie si el sa se laude cu functia? el doar sa urmareasca oamenii cand vin la program? asta intelege el prin functia de conducere? oare ce si-a propus el in proiectul managerial la capitolul “personalul unitatii”? prin teama imensa de a nu gresi si amenintari la adresa subordonatilor si-a definit un stil de conducere demn de studiat pentru comisiile de examinare (fie si comisia psihologica care sa faca distinctia intre miniciuna si adevar spus franc).

  sistemul merge din inertie cel putin de 10 ani la galati. cine este reponsabil cu formarea/compromiterea personalului la care s-a ajuns? sa ne purtam mandri si cu onoare ne indemna ioan b(o)ala la un bilant ca sa nu se vada deznodamantul : o cariera in care trebuie sa te lasi strivit daca vrei sa iti iei salariul. ce s-a petrecut in ultimii ani la galati este rezultatul gandirii anp-ului care a promovat oameni ca tugui si acesta la randul sau pe altii.

  “E trist sa vezi oameni in toata firea carora le e frica sa spuna adevarul, cand oricum nu mai au ce sa piarda. Si e dizgratios de-a binelea sa vezi cum nu exista decat lasitatea care sa mobilizeze.” ziare.com

  • Aceiasi problema ca la Bacau. CANCERUL din sistemul admin. nationala a penit.
   Mai bine am trece inapoi la M.A.I.
   Si cred ca nu sunt singurele Penit. din tara cu probleme.
   Cred ca ar trebui inceputa o reforma in tot sistemul.
   Cred ca s-a umplut paharul…

  • Doar o scanteie .
   bravo MOLDOVA !!

   Puţini ştiu ce s-a întâmplat la Iaşi la 14 decembrie 1989. Cu două zile înain­te de începutul evenimentelor la Ti­mi­şoara, mii de manifeste şi multe ape­­luri telefonice anonime anunţau posibila desfăşurare a unui miting an­ticeauşist în Piaţa Unirii, o zonă centrală a oraşului.

   O imensă co­ma­sa­re a forţelor de represiune în zonă, lip­sa de curaj şi întârzierea sosirii unui semnal au dus la pasivitatea liderilor lo­cali ai “acţiunii”, la disiparea posibi­lelor sute de participanţi şi, în consecinţă, la înăbuşirea încă din faşă a po­sibilelor mişcări de protest ce ar fi pu­tut lua aceeaşi turnură ca în Banat. În ciuda acestui fapt, evenimentul este trecut în cărţile de istorie şi reven­di­cat de actorii principali ca punct de plecare al Revoluţiei Române.

  • Mihai la examen nu a participat DOAR Cornel.Au mai participat si altii.Aveau de unde alege dar daca se merge pe simpatii in continuare vom ajunge si mai rau.Asteptam sa vedem ceva contrar tuturor celor scrise pe aici, din partea noului dasdrp.Sa speram ca nu se va lasa incalecat de catei.

   • VISEAZA IN CONTINUARE….Cred ca nu realizezi ca traiesti in ROMANICA !!!!!!!!!!!

 15. Singurul care a incercat sa puna unitatea la punct si cat de cat a reusit a fost Brehuescu!Ceilalti sunt nulitati precum Dirtu,Cuzic,Margasoiu care a reusit sa distruga tot!(acum a venit si cumnatul sa o distruga!).Stiu ca cei care nu muncesc acum incep sa de-a in Pavel!Puneti mana si la munca si nu tot carcotiti!Eu va spun ca oricine ar fi director sau director adjunc pe paza nu o sa faca nimic!Sunteti Galati 2!!!

  • Deja TAIETEL- Taiatul a mobilizat pupincuristii…ferea ca incepe contraofensiva !
   Subofiteri feriti-va de magarusi si strangeti randurile .

  • Si care e problema?Omul are dreptul la o exprimare libera!Iar incepeti cu amenintari?

  • La naiba ! S-a dus pe apa sambetii ,,Teoria Conspiratiei ,, la Bacau.
   Deja d-nul dir. banuieste pe cineva.
   Na belea .
   Apar si primele reactii din tabara adversa sau poate ca nu.
   Este doar un binevoitor, sau un agent sub acoperire .
   Oricum Rahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan ai mare grija .

 16. Tovarăşe director Dîrţu, poate împrumuţi şi tu modelul celorlalţi care dau bir cu fugiţii la casa de vacanţă Tg.Ocna, după ce s-au “ajuns” mai mult sau mai puţin pe la Bacău, ca să nu fii tu singurul care urinează contra vântului. Iar în loc să-ţi aduci soaţa la Bacău (contrar obiceiului) ai să pleci tu acolo să ne laşi pe noi cu ale noastre. Că unde încap 200 pe metru pătrat în staţiunea amintită, mai încapi şi tu, nu-ţi fă probleme. Ajuns acolo, n-ai decât să te baţi în inepţii cu celălalt coleg de “muncă şi de viaţă”, tovarăşul Scutaru. Drum bun!

 17. Păi de, cum să nu-i fete mintea “cheală” a (editat admin) de Tonica tâmpenii, că doar are timp! Ce a ştiut vreodată ce-i aia duhoare de hoţ? Îi dorim un fund din ce în ce mai imens şi ceva mai puţini pui fătaţi!

 18. Ooo, Ramona! Ai și amant, nebunatico? Îl întreți din “rotunjiri” sau doar cu… rotunjimi?

  • UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ?!!! sau IVARTE DOAMNE ROATA !!!

   MironCozma December 6, 2012 at 9:32 pm

   Domnule, dupa reevaluarea de sfarsit de an a supraveghetorului ajuns mare director, care a considerat ca suntem prea bine pregatiti si a mai ordonat cu de la sine putere inca un examen(ordonat si supravegheat de el, cu spete ridicole in care suntem obligati sa ne uitam in …ul ppleilor ca cei de la cabinetul medical au greata), mintile luminate chiar aveau convingerea ca suntem prosti! Cunoaste ANPul abuzurile imputernicitului cu aere de vedeta? In ce penitenciar din tara directorii au ordonat repetarea examenului de sfirsit de an cu tot personalul? Succesuri domnule director adjunct la examen, ca tu centrezi tu dai cu capul! Noi plebea nu reusim niciodata sa trecem de proba interviului, ca nu este asa, noi suntem prosti!

   • ironia sortii sau ironia soartei

    In puii mei !!!… superman asta sau zoro cum il numiti voi ….chiar a cazut la un examen ? si sa inteleg ca dupa aceea a mai si fost avansat ? eu imi pun intrebarea: de ce?

 19. Good morning -Bacau, In sfarsit, incep sa apara semnele vitale de revenire-la Bacau. Mai camarazi,sefa de la financiar nu face altceva, decat ca: incearca sa se afirme,a prins un ciolan bun-iar acum doreste si un renume,afirmare,inaltare…Nu ea este vinovata,nu-i pasa ei de legalitate,economie la buget,reduceri de cheltuieli samd. A speculat aceasta oportunitate din dorinta de afirmare[chiar daca asta inseamna sa calce pe cadavre].Vinovat un pic aici -ar fi ANP-ul,deoarece nu intervine deloc in aceste probleme,lasand posibilitatea unora de a abuza de drepturile legale ale salariatilor,din dorinta de afirmare ,de a-si creea un renume pe seama amaratilor de navetisti. Trebuie observat totusi, ca “ordonatorul de credite “[ANP_UL],da dovada de intelepciune[ne-punand conditii si cazne Herculiene pt. aceste mici deconturi].Ar fi foarte frumos-fiecare pleaca in concediu,cheltuie toate economiile,se distreaza cat i-si poate permite,se relaxeaza- in rest , iar la intoarcere [stors de vlaga si finante],incearca sa recupereze macar banii de combustibil[atat doar banii de combustibil]-nu si taxa de drum,nu asigurare,taxe de parcare,taxe de intate in statiune,consumabile,uzura,etc.Nazuieste insa ,sa recupereze candva[dupa ani lumina],cativa banuti -cu care sa-si mai lungeasca existenta penitenciara.Numai ca:[mai nou] pe acesti bani nu mai poate fi sigur[daca a uitat cumva sa ia vreun bon,daca pierde cumva colectia de bonuri,daca-i suptilizeaza un hot pretioasa agoniseala de hartii] si apoi trebuie sa calculeze exact distanta,drumul cel mai scurt,consumul optim 7,5%,suma necesara,nr. corespunzator de bonuri,data sa corespunda,localitatea sa fie din traseul necesar…… Ce sa mai vorbim ,mai bine renunta la concediu-[oricum n-o sa-i prieasca cu gandul la toate problemele astea].Surprinzator insa, ca nu a cerut nimeni lucrul acesta,ci s-au gasit niste colegi de-ai lui[binevoitori] sa propuna.Ne intrebam toti[de ce?],de ce vrem mereu sa ne complicam viata, sa punem piedici,sa fixam cote inalte-imposibil de trecut[iar apoi sa privim satisfacuti isprava noastra]. Cum o sa va mai uitati in ochii oamenilor[ Dna.Sef contabil] cand nu se vor mai incadra in normele drastice fixate de Dvs.si nu vor mai lua nici acest unic drept-[care ne-a mai ramas].A-ti dorit afirmare- iata acum va cunoaste toata tara,dar cu ce pret.Referitor la navetisti-chiar nu vreti sa intelegeti,ca ANP-ul este mai destept ca noi-[odata ce nu a fixat reguli de aplicare]. Cum sa fixezi asemenea reguli- atata timp cat obligi fpss sa se prezinte la serviciu,indiferent de posibilitati.Ei au facut calcule, la diferite posibilitati de transport si acesta a iesit cel mai ieftin[masina personala].Daca nu credeti incercati pe propriul buzunar. Ar fi bine sa incercam ,sa ne debarasam de acest concept dezastruos”capra vecinului”.Avem o tara frumoasa-macar[odata pe an], sa fim in stare sa o vizitam. In rest ,sa ne lasam “IN MANA DOMNULUI”, Sa auzim de bine.

 20. Domnule Radu Schiopu vrem un articol despre ce se intampla la Galati. In 4 zile DNA, Procuratura, contrul ANP si nu comentati nimic ? Vrem un articol cu posibilitatea de comentarii in detaliu … si … si poate se urneste ANP sa intervina. Multumesc anticipat.

 21. cristian alexandru, fiind afon, s-a inconjurat de oameni pe care i-a sustinut frenetic crezand ca bunele intentii tin locul profesionalismului. dna-ul, declaratiile de la parchet, controlul celor de la anp ce vizeaza zilele astea pnt galati arata ca lipsa de transparenta decizionala si corectitudinea celor din conducere este departe de ceea ce se cere in lege si de la un manager. asa ca, dn cristian alexandru abandoneaza punctul sau de vedere si apeleaza la o alta formula in echipa de conducere. nu spun ca noi propulsati nu ar fi competenti sau sunt rau intentionati ci au un singur numitor: toti sug de la o alta “tzatza”. tugui… creeatorul nulitatilor.

  oamenii vor deveni goliti de substanta, ce se vor apuca sa scrie orice despre oricine daca le cere tugui, care vor face cheta pentru a spala “obrazul” unitatii, care nu vor crede decat in principiu “noi si restul”, care vor acoperi cu disperare sa nu se vada continutul. ne vom intoarce iar la mentalitatea: ce functie ai sa-ti spun cine esti. daca colegii nostri sunt in puscarie se datoreaza in mare masura stilului de conducere din perioada lui tugui.
  asa ca am asistat la inca o incercare ratata de a construi o echipa , oamenii sa invete sa-si sustina singuri punctele de vedere, iar scopul fiecaruia sa nu excluda pe al celorlalti.
  te inseli cristian alexandru daca crezi ca vei mai putea conduce aceasta noua echipa. deja tugui a scos capul din barlog si incearca sa-si reconstruiasca pozitia de forta in randul oamenilor.
  nu uita ce ai spus de tugui: “mi-a vrut raul de cand m-am angajat”. el vrea raul la toata lumea, pe principiul – drumul spre iad este pavat cu intentii bune.

  • A plecat azi comisia de la Galati,concluzia: nu ne intereseaza ca sunt materiale primite de la hoti ,noi vrem sa stim cine v-a turnat sau cum zic ei…..cine a demolat ce s-a construit.
   Deci fratilor apucati-va de treaba ….bagati telefoane ,incheiati legaturi cu familiile p.p.l. ca ANP se va interesa doar de cei care vor sa afle adevarul si sa demaste coruptia… spor la treaba…mai sunt locuri de case in judetul Vrancea de vanzare…pentru informatii cautai-l pe Radu

   • numai este mihai virgolici vinovatul de serviciu? numai instiga el detinutii sa faca petitii sau contestatii? nu era el cel care le spunea colegilor sa conteste notele de la evaluarea anuala?
    start la cautat himere…

 22. De curiozitatea sindicatului solicitati lucrrile scrise de la centrul de concurs Tg.Ocna si va convingeti cum s-a obtinut functia de contabil sef la Bacau,Focsani,Vaslui!!!!! Aceleasi persoane ca anul trecut la IASI!!!!!…Numai ca unul a pierdut din cauza corectitudinii!!!…Ceea ce nu pare NORMAL i anul 2013!!!!!!!!

 23. Am incredere in dumneavoastra ca NU o sa dispara comentariie mele de pe acest sit in viitorul apropiat! Multumesc!

  • Aveti toata increderea ,numai ca exista o problema.
   Din cele 3 penitenciare enumerate de d-voastra,noi avem un contract de exclusivitate doar cu 2(Bacau si Vaslui),cu Focsaniul nu avem nicio intelegere,asa ca pe viitor s-ar putea sa aveti surpriza sa se mai piarda din comentarii,dar fara intentie.
   Referitor la celelalte comentarii,v-as sugera sa va alegeti legislatia dintr-o tara si sa va concentrati numai pe aceea,fara sa o mai amestecati cu altele.
   Prin modul de abordare al acestor probleme si in special a celor ce privesc contabilitatea,vreti sa ma faceti sa cred ca sunteti unul sau una dintre candidatii declarati respinsi la concursul pentru functia de contabil sef de la P.Focsani?
   Daca aveti si propuneri constructive va asteptam si pe viitor ,fara sa aveti teama ca se vor pierde asa informatii valoroase.

 24. Orice ordin,decizie,etc trebuie sa fie in concordanta cu legea care reglementeaza emiterea acestora! In speta: de ce la decontarea cheltuielilor de tansport pentru personalul(fpps)care a participat la diverse cursuri finantate din fonduri europene(POSDRU-TIC,etc ) s-a solicitat de catre furnizorul de servicii bonuri de carburant acoperitoare pentru distanta parcursa? Oare EUROPENII stiu ceva ce noi nu stim?…. sau respecta REGLEMENTARILE CONTABILE IN VIGOARE!!!! Daca vrem corecitudine din partea angajatorilor eu cred ca si noi trebuie sa fim corecti! Chiar daca ROMANIA este FURATA de 22 de ani!!!!

 25. pai…nea Dorobantu ne impui sa nu respectam legea in detrimentul membilor de sindicat??!!! Esti intr-o mare eroare daca accepti un asemenea lucru! Sindicatul este infiintat pentru respectarea drepturilor,NU pentru incalcarea LEGII CONTABILITATII!!!!!!!

 26. De la Vaslui va trimitem un SOS. Atentie!!! daca aceasta fiinta, tonica ghetau, a reusit sa ajunga contabila sefa, pericolul este maxim…functia DEA este in pericol, sapaturile astea au fost facute si la Vaslui. cel mai potrivit birou pentru ea este la izolator, sa nu poata avea contact cu nimeni…unde calca aceasta femeie se isca numai conflicte…domnule director de la Bacau nu va dati nevasta pe mana acestei femei…o sa regretati amarnic, o sa fie o influenta nefasta pentru ea si pentru familia dv….treziti-va la timp…spuneti o rugaciune si luati-o de la capat , poate de data asta o sa nimeriti pe drumul cel bun…Succesuri!!!maxime…

 27. Bine ati venit dl Director la Bacau, ce o sa faceti acum cu imaginea dvs, ca de v-ati pus consilier de imagine, tinara, frumosa si fosta ziarista pe deasupra – ce pacat ca nu este o declaratie de purtator de cuvint (pregatita in prealabil) – ci o reactie normala dupa comportamentul dvs si a loctiitorului dvs. – o sa faceti o sedinta sa ne spuneti ce v-a spus la Bilant sau o alarma in stilul lui cumatru sau a celui de la Botosani, sa ne amenintati pe cei care avem curajul sa ridicam capul, asa daca altfel nu se poate, ca v-ati baricadat in biroul de director si ati stabilit ore si pentru semnat, ca de nu trebuie deranjata materia cenusie – sa stiti ca la Bacau de mult nu mai sta inchisa usa la director – de pe vremea lui Prejvara. Sau o sa banuiti pe toata lumea de la sindicat, grupa sindicala si pina la colaboratorii dvs directi cei 3 directori – de frica sa nu va ia functia. Trezirea domn inginer! In ceea ce priveste alianta cu conita Tonica, v-ati ales un personaj gresit si gaunos.
  Iar pentru sustinatorul dl Vlad ,,unde nu este nici Dumnezeu nu cere” – unde scrie in OMJ sau norme ca trebuie sa fie bon de carburant pentru intreaga cantitate – nu ar fi rau sa mai cautati si memoriu justificativ de inaintare a celor doua si veti vedea ce a vrut de fapt ,,legiutorul” – simplificarea procedurilor- iar daca esti asa corect in cecea ce priveste locul deplasarii in concediu de odihna de ce nu faci o propunere legislativa prin care sa fie inlocuita decontarea cheltuielilor de transport in co cu o suma fixa!

 28. Domnule director minune, Sorinel cum oare va tineti aproape de toate nulitatile bacauane: Pavel, Ghetau, Margasoiu, etc. Va terfeliti imaginea si asa destul de sifonata…din tot ce ati promis la inceput sa ales praful! unde este unitatea de care vorbeati, acea echipa teribila…nu ati facut decat sa aplecati urechea la toti netotii si sa va manifestati orgoliile,mutand oamenii de colo colo si implementand in unitate un sistem retrograd, gen Tg.Ocna. Ati promovat pilosii pe care ii aveati in scoala in loc sa ii lasati acolo unde le este locul, sa invete meserie! Ati periclitat plutoanele care sunt in criza de agenti femei pentru a va potolii poftele vizuale…oare doamna ,,director” ce o sa zica cand o sa vada ce sot iubitor are…daca tot vreti sa ii oferiti un birou impreuna cu hulpava coana Chilug ati putea sa renuntati la dormitorul din spatele biroului pentru a le avea aproape si sa se poata inlocui una pe alta la calcatul pantalonilor…
  Sunteti penibil domnule director!!! Viitor de aur tara noastra are!!!

  • Domnule ! cred ca ati uitat sa adaugati la lista pe Pretty Woman alias JULY ANA care cred ca e creierul acestor UNELTIRI mai ales ca are studii inalte X si 0 . INALTA FACULTATE IN SCARA BLOCULUI

  • Va rog sa nu uitati si de FEMEIA MINUNE . POPOTAREASA SEFA IN RETRAGERE, BUNA LA TOATE …STIU BAIETII DE CE . Se vorbeste ca a aflat si d-nul DARTU SORINEL de calitatile ei deosebite , de aceea o TINE LA DISPOZITIE, in defavoarea plutoanelor in criza de personal feminin. Si ea spala geamurile toata ziua. LUNI, MARTI , MERCURI, JOI, VINERI, Am uitat ca apa e dura la BACAU.
   IN CONCLUZIE NU CRED CA A FI UN IUBITOR AL SEXULUI FRUMOS E UN DEFECT ASA DE MARE ! cum vad ca tot comentati pe aici !!

  • Istoria se repetă – Holocaust de BACAU – Sau uite cine a venit sa ne dea lectii de moralitate

   un articol din 26.07.2010

   Anonim spunea…

   RUSINEA SISTEMULUI ANP SCOLA NATIONALA DE ADMINISTRATIE PENITENCIARA TG OCNA ! RUSINE SA VA FIE DOMNULE SDRP AL SCOLII NATIONALE DIRTU SORIN !!!!!AVETII TUPEUL SI NESIMTIREA DE A TRIMITE AGENTII LA BANCII SA CEARA RESTRUCTURAREA CREDITELOR AVUTE PENTRU A IESI DIN CRIZA ,NU SA CEARA SPORUL DE 50% PENTRU CA NU SUNT LOCURII PENTRU TOTII ANGAJATII SNPAP TG OCNA DOAR ABONATII,LINGAII SI CURVELE CARE STAU IN GENUNGHI PE SUB MESE LA SEFII SI OBTIN ACEL SPOR LUNAR AU ACEST DREPT!!!!!AVETII DREPTATE DOAR SUNTETII PE TARLAUA PROPRIE ,MOSTENIRE DE FAMILIE NU-I ASA ??????? LA MULTI ANI SI LA MAI BINE !!!!!!HALAL DIRECTOR SDRP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   26.07.2010, 11:01:00

 29. anuntam pe aceasta cale ca si la PLOIESTI se cere bonuri pentru intreaga cantitate de combustibil ( 7.5 l / 100 km), si asta inca din octombrie 2012 , lucru reglementat printr-o procedura aprobata la nivel de PP-PH /DEA/0025 prin nr 35006 / 02 10 2012
  II. Decontarea cheltuielilor de transport, între 5 km şi până la 70 km, la şi de la locul de muncă
  5. Verificarea de către compartimentul financiar – contabilitate a documentelor justificative anexate la cerere ( bilete, abonamente, bonul/bonurile de carburant pentru întreaga cantitate decontată, certificat de înmatriculare, carnet conducător auto).
  Se va înfiinţa un Registru de evidenţă în punctul control , în care fiecare fpss va consemna zilnic domiciliul sau reşedinţa , nr de înmatriculare al mijlocului auto, locul de parcare şi semnătura. Conducerea unităţii va desemna o comisie care va verifica prin sondaj realitatea datelor declarate şi va informa în scris directorul unităţii dacă constată încălcări a datelor declarate pe proprie răspundere.
  Penitenciarul prin comisia desemnată, are dreptul să efectueze orice alte verificări suplimentare cu privire la corectitudinea datelor înscrise şi a conţinutului acestora şi de a propune directorului măsuri legale în consecinţă
  6. În cazul deplasării cu mijloace de transport în comun se decontează contravaloarea abonamentului, sau a tichetelor zilnice, dacă valoarea acestora este mai mică, sau dacă nu există posibilitatea achiziţionării din motive obiective a unui abonament lunar de călătorie, în cazul deplasării cu autoturismul, funcţionarilor publici cu statut special li se decontează contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă dintre localităţi. Bonurile de benzină se vor deconta în ordine cronologică , până acoperă întrega cantitate decontată.
  Decontarea cheltuielilor de transport se face numai pentru proprietarul ,deţinătorul de drept al autoturismului sau pentru alt autoturism cu care efectuează efectiv transportul la şi de la locul de muncă, în baza unei solicitări scrise prealabile . În cazul în care cu acelaşi autoturism se deplasează şi alţi funcţionari publici cu statut special aceştia nu vor beneficia de decontarea cheltuielilor de transport.
  Distanţa dintre localitatea unde îşi au domiciliul sau reşedinţa şi localitatea unde se află locul de muncă se calculează cu ajutorul unui program informatic, pe ruta cea mai scurtă pe căile de transport rutier şi reprezintă spaţiul parcurs între limita de demarcaţie a localităţii de care aparţine administrativ-teritorial unitatea în cauză şi limita de demarcaţie a localităţii de domiciliu sau de reşedinţă.
  În cazul unor neconcordanţe justificate privind distanţa decontată, conducerea unităţii va desemna o comisie care va verifica practic distanţa pa ruta cea mai scurtă
  III. Decontarea cheltuielilor de transport în cazul concediului de odihnă
  În timpul concediului de odihnă, funcţionarii publici cu statut special au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport dus-întors o singură dată ,pentru distanţa dintre localitatea de domiciliu sau de reşedinţă şi localitatea din ţară unde îşi petrec concediul de odihnă.
  Predarea ordinului de serviciu vizat la compartimentul financiar cu documentele justificative necesare pentru întocmirea decontului de transport (bonul/bonurile de carburant pentru întreaga cantitate decontată)

 30. Foarte multe comentarii pe aceste documente care trebuiesc depuse la unitati! Ex. De ce aceste norme nu se aplica si decontarii chiriilor,a decontarii achizitiilor de bunuri si servicii(painea costa 1,89 lei…aducem un bon fiscal de 1,89 lei si “contabilul” trebuie sa plateasca valoarea painii pe tot anul cu acest bon fiscal!!!! INCORECT!!! Daca cei care fac atata -tam-tam-pe acest subiect ar STUDIA legea contabilitati,atunci ar intelege mult mai mult decat ar face aceste comentarii. CARE ESTE PROBLEMA DACA PLEC IN CO DE LA IASI LA TIMISOARA SI MERG CU AUTO ,CUMPAR CARBURANT DE LA STATIA PECO SI DECONTEZ LA UNIATE? Dar ..multe decoturi sunt GOLANII MARI!!!! Unii nici nu stiu unde sunt orase ca Botosani,Constanta,Arad,Iasi,etc pe harta.Sugerez Conducerii ANP sa faca un audit pe unitati pentru a se vedea unde s-au decontat OS…cei din vest…in est,cei din est in …vest….s.a.m.d. Sunteti penibili!!!!!!

  • Sunt curios cum decontezi tu, mai simbolul dreptatii intruchipate care esti! Vreau sa te vad si eu cat de imaculat esti, purule. Niciodata nu o sa vezi mai departe de legea aia a contabilitatii. Nici nu iti cerem, nu ai putea sa ne demonstrezi nimic.

  • Penibil esti tu cand sustii inventiile mintilor luminate .Aceste documente NU trebuiesc depuse bai “sindicat” conform legii. Citeste OMJ referitor la decontarea transportulu si ai sa vezi ca se solicita bon fiscal punct.Ce viseaza unii noaptea aplica ziua .
   Prin aceste idei nu stopezi nici o golanie, doar arati zilnic prostia de care dai dovada, neputinta, golaniile se stopeaza doar prin reglemetari legale nu prin abuzuri si inventii.

  • Bai nea revolutie…..du-te invartindu-te …mai penibil esti tu ….muta-ti ochii pe alt blog…cel galben bineinteles…absolvent de A.S.E. ce tare esti..

 31. Păi la Arad pentru decontarea ordinului de serviciu pentru concediu, în situația deplasării cu autoturismul propriu de DOI ANI ni se cere să aducem bonuri de combustibil pentru toată cantitatea de combustibil consumată de exemplu de la Arad-Constața-Arad, asta o fi legal, aici nu se pune recomandarea cu 7,5l/100 km pe ruta cea mai scurtă ?!

  • Cat de penibil poti fi sa ceri asemenea aberatii. Care o fi scopul acestor solicitari ? Reducrea cheltuielilor in nici un caz, ca bonuri de benzina se gasesc pe toate drumurile.
   Mare e gradina lui DUMNEZEU, multa prostie.

    • Profilarea e una…..dar gaurile descoperite de Curtea de Conturi….deconturi ale marilor stabi…pe mine ma enerveaza la maxim ca acei oameni care au produs anumite MARI nereguli pe la centru si prin unitati ne cer noua ACUM sa fim extraordinar de corecti..

 32. Noul director, a facut initial o impresie deosebita, dar cu timpul s-a dezis de tot ce si-a propus. A inceput prin a schimba structura secretariatului si a adus doua fufe blonde- deh la vremuri noi, oameni noi – ca de cafeaua de dimineata nu se putea lua decit cu o blonda in antecamera. Si a tot promis, si a tot promis, dar in final una vorbeste cu lumea si alta se pune in practica! Speram ca articolul de fata sa-l trezeasca la realitate iar dialogul sa fie unul real iar lingaii si cumetiile sa treaca pe locul secund.

  • DE LA BACAU

   Si pentru ca pe linie de SIPAREJI Directorasul adjunt ,, TAIETEL ,, zis si ,, TAIE TOT ,, …apropo ( cand era mic s-a TAIAT si pe el insusi ) —oare cum s-a angajat cu semne particulare , la vedere , ca pe timpul acela nu erau permise, numit in prelungiri dupa ce a cazut la concurs, numire cred ILEGALA, si maine cu sanse de a fi renumit a 2-a oara in functie ORICUM ILEGALA CA ASA VREA D-NUL parciu CAMERAMANUL ( daca ar fi sa ne intrebe pe noi personalul din PENIT. BACAU ar avea sanse DE 1% ) dar cred ca 1% E PREA GENEROS. poate nu stiti si cine e ingerul pazitor ?

   • ANP si alti directori din teritoriu INVATATI DE LA BACAU !!!!!

    O noua formula de adresare——— dupa modelul unui ,,IUBIT CONDUCATOR,, D-nul TAIETEL, — Dr. adj cu paza , DE LA BACAU este … ~ la plecare din biroul d-nului (fie vb intre noi este cu mult, mult, spus d-nul )— ( care crede el , al are pe viata atribuit ) MARS AFARA–MARS AFARA—-MARS AFARA
    ASTAZI ASA SCOTEA AFARA , CU ACEASTA EXPRESIE PE TOTI CEI CARE ERAU MAI MICI IN GRAD SI IN FUNCTIE CA EL. !!!!
    OARE NU MAI SUNT SI ALTI OFITERI LA BACAU CAPABILI ????
    OARE CHIAR SUNTEM O UNITATE BLESTEMATA ????
    NU POATE NIMENI SA RUPA VRAJA ??????

   • toata lumea stie cine e ”INGERUL”pazitor al FAIMOSULUI TAIETEL!!!??? DA este TATICUTUL lui care este colonel!!!??? si NU oriunde…… la ….!!!!????

 33. Domnilor…cu riscul de a primi ceva injuraturi imi permit de a face niste observatii pe care daca le considerati gresite va rog sa le corectati
  1.citind pdf-ul atasat acestei postari nu am gasit decat… ” pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasari, in cadrul localitati, in interesul serviciului…..” – nimic despre transportul de la domiciliu si la domiciliu…..

  2.Domnul Dorobantu : “Documentele justiticative trebuie sa aiba inscrise pretul si data eliberarii, nu si cantitatea de combustibil. Asa spune Ordinul 511/C/2013” Eu am citit ordinul si nu am gasit decat…
  a) copia cartii sau a buletinului de identitate;
  b) abonamente, legitimatii de calatorie, bilete de tren, tichete de transport, dovada achitarii taxelor prevazute la art. 3 alin. (5) lit. c)-f) din Hotararea Guvernului nr. 1.398/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, valabile pentru perioada pentru care se solicita decontarea;
  c) copia certificatului de inmatriculare al autoturismului utilizat, certificata ca fiind conforma cu originalul;
  d) bonul fiscal de carburant.
  nimic legat de pret, data…

  3.Indiferent de interpretarea legii….ce e asa grav de se cere bonul ptr toata suma…nu vine omu cu masina la serviciu ?…nu cumpara motorina de banii astia?….oriunde la privat (ptr ca ne tot comparam ca performanat cu privatul) ptr orice decont trebuie sa aduci bonul cu suma…nimic in plus nimic in minus…Incercand sa ne rotunjim veniturile din tot felul chichite legislative mai bine ne-am lupta ptr drepturile noastre salariale reale prevazute clar in lege – care din 2010 ne-au fost amputate. Sa nu fim nevoiti sa supravietuim din banii de motorina, din diferenta dintre suma reala la chirie si cea declarata, din diferenta dintre suma reala a lentilelor de ochelari si cea din factura sau mai stiu eu ce – lentile pe care le decontezi an de an..

  Sa stam sa dam in cap amaratului de functionar si sa il jignim degeaba…nu cred ca e constructiv. Mai ales ca legea la noi e intotdeauna interpretabila…si se trezeste amaratul ca a dat sume pe care ulterior un control de te miri unde ii spune ca tre sa le ceara inapoi…si vine cel din foisor si spune…ca el nu da inapoi sa dea cel care a gresit…

  • Domnule Vlad, Ordin 511/C/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare spune clar in art. 3 alin 2 “Documentele justiticative trebuie sa aiba inscrise pretul si data eliberarii. “. Ma insel cumva?
   De ce credeti ca fpss doreste acea bruma de bani? Din cauza ca e saracacit, domnule Vlad. E saracit de guvernarile anterioare. Nu cumva sunteti unul dintre oameni care au acceptat prin pasivitate si somn sa ni se fure: 1) 25% din salariu, 2) salariul de merit, 3) primele de vacanta, 3) sporul de studii, etc? Nu veniti acum sa ne vindeti cateva grame de onestitate si bun simt! Reveniti la drepturile din anii 2007-2008 si voi fi primul care va aduce bonul cu intreaga cantitate de combustibil consumat de autoturismul personal! Inainte sa ne vorbiti de principii, intrebati-va daca le aveti dvs!

   • Ordin 511/C/2013 -art. 3 alin 2 face trimitere la “Decontarea cheltuielilor de transport efectuate în interes de serviciu” Abia de la articolul 4 se reglementeaza transportul la si de la domiciliu . Sper ca eroarea d-voastra sa nu fie una intentionata.
    Cu respect !

   • Sa inteleg ca daca unii ne-au furat suntem indreptatiti ca la randul nostru sa ii furam pe ei…?Si de fapt pe cine furam…Oare nu tot pe noi..Ca banii la buget nu sunt nici ai lui Base , nici Boc, nici Ponta…..

  • Vlad

   ” ce e asa grav de se cere bonul ptr toata suma…nu vine omu cu masina la serviciu ?…nu cumpara motorina de banii astia? ”

   Este extrem de grav sunt abuzuri ordinare ale factorilor de conducere , o decizie o iei cand ai un scop . Care este scopul unei decizii de genul asta ? Nu asa reduci cheltuielile, daca la asta te referi .Nu prin aberatii de genul asta stopezi fenomenele de “rotunjire a veniturilor”, doar prin schimbarea legislatiei.
   Iar legislatia nu o schimba conducerea ANP, sti de ce ? Ca ei au fost , sunt si vor fi primii care isi “rotunjesc veniturile” .

   Uite ce este grav ce se intampla la Ploiesti

   “Se va înfiinţa un Registru de evidenţă în punctul control , în care fiecare fpss va consemna zilnic domiciliul sau reşedinţa , nr de înmatriculare al mijlocului auto, locul de parcare şi semnătura. Conducerea unităţii va desemna o comisie care va verifica prin sondaj realitatea datelor declarate şi va informa în scris directorul unităţii dacă constată încălcări a datelor declarate pe proprie răspundere.
   Penitenciarul prin comisia desemnată, are dreptul să efectueze orice alte verificări suplimentare cu privire la corectitudinea datelor înscrise şi a conţinutului acestora şi de a propune directorului măsuri legale în consecinţă “.

   Locul de parcarea, numarul de inmatriculare, maine poimaine la ce ora ai ajuns acasa, cand te culci cu amantul , sunt niste abuzuri foarte mari extrem de grave .

   Art. 246
   Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
   Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

  • Pret, nu inseamna suma platita integral pentru combustibil,ci pur si simplu raportul de calcul,nu ?

 34. La cât o duce capul pe duduiţa Tonica, ar fi cazul ca cei de la Bacău să se aştepte şi la alte lucruri “minunate”, bineînţeles tot spre bunul mers al penitenciarelor. Mai ales că, după cum se vede treaba, are şi un aprig susţinător în persoana noului director. Dacă pe ăla de la-ţi avut de la Botoşani l-a “agăţat” călcându-i pantalonii, pe ăsta la prins se pare de năsuc cu promisiunea unui covor roşu la sosirea domniţei “director”. Ba şi cu un loc doar pentru ele două într-un birouaş, aşa ca-ntre fete!

 35. Si la Penitenciarul Jilava pentru decontul de transport specialistii cer bonuri de carburant pentru toată suma decontata

  • Documentele justiticative trebuie sa aiba inscrise pretul si data eliberarii, nu si cantitatea de combustibil. Asa spune Ordinul 511/C/2013. Ce face specialistul contabil se cheama abuz. Cineva va raspunde pentru asemenea gafe. Ii uram succes in cariera.

 36. Tonica, a fost la Vaslui o nulitate si va ramane o nulitate si la Bacau.Ea face totul din inertie, nu o duce capul deloc, o sa aveti mult de tras cu aceasta sefa razbunatoare.

 37. Dar Conasa Tonica nu are glas degeaba, are si motiv, i s-a intarit vocea de cand la Bacau se straduiesc cei de la resurse umane sa faca rost de un post de ofiter la financiar (trasforma un post de agent in ofiter) pentru transferul doamnei ,,director” Dirtu care trebuie neaparat sa vina de la Tg Ocna, ca de daca cumatru si-a adus sotia de la RAGC cind era siparez si a plasat-o sef serviciu fara concurs, el ditamai directorul care-si asuma ce hotaraste sa nu o faca!
  Mai nou este in studiu gasirea un spatiu pentru ,,contabila sefa” si pentru dna Director ca de, fetele lor nu suporta prostimea – pentru colegii de la Vaslui – bun export ati facut! – mai aveti paravanele la biroul financiar?? Poate le imprumutati !!!

  • Like I said:

   …normele sunt „interpretate” aproape întotdeauna pentru a restricționa drepturile fpss. Niciodată nu s-a pus problema oportunității cheltuielilor în străinătate, a decontărilor deplasărilor săptămânale ale fostului DG, în general a niciunei măgării a celor care sunt mână-n mână cu oportunitățile oferite de calitatea de ordonator de credite.

   Acum se poartă chetele pentru hârtie, tonere, registre, caiete (nu sunt imprimate pentru registre de predare-primire a serviciului, registre de apel, etc.), mai nou se include în „obiectivele individuale” reducerea cu 5% a cheltuielilor…

   Stimați domni cotizanți la senelepeu, nu credeți că suma dată de pomană cu titlu de cotizație, ar fi mai nimerită pentru a vă achiziționa diverse materiale (de către „sindicat”)?

  • Esti rautacios dar Tonica este chiar este un contabil sef – bun, care a facut din serviciul financiar un tarim al ranchiunei si al birfei, nimeni nu mai doreste sa lucreze acolo!

Comments are closed.