Popota de odinioară

popota rulantaÎn urma solicitărilor FSANP din data de 31.01.2013 adresate  Administrației Naționale a Penitenciarelor cu scopul de a  găsi soluții și de a stabili un plan de acțiune în vederea protejării drepturilor ți intereselor personalului din sistemul penitenciar, ANP-ul raspunde promt prin Adresa nr. 20506/SCRG/01.02.2013 invitând sindicatele la masa tratativelor. În concret, cerințete FSANP se referă la motivele pentru care deficiențele constatate de Curtea de Conturi pe perioada auditului  cu privire la suspendarea activității popotei nu au putut fi rezolvate, cu toate că aceste deficiențe erau cunoscute oficial la nivelul DEA – ANP înca din anul 2012.

Totodată, FSANP acuză Administrația Naționale a Penitenciarelor de tăinuire a acestor deficiențe și de lipsa transparenței instituției față de organizațiile sindicale.

În fond, bătrânei doamne Maria a lu’ Ghiculeasa i s-au adus la cunoștință de prin anul 2009 ca ar exista unele probleme la mecanismul funcționării popotelor, în urma controlului de fond de la acea vreme, dar, odată cu trecerea timpului, la cârma DEA a ajuns destoinica madame Jeanne care nu a luat în serios cele constatate și a lăsat dereglările să se agraveze. Problemele au mers ca un tăvălug la popote, până când Curtea de Conturi i-a lasat pe sărmanii lucrători de penitenciare cu burta goală, uitându-se invidipși la deținutul gurmand care înfulecă gratis din bucatele cumparate din banii contribuabilior. Asta, da democrație!

Și cum o acțiune de tip bandițesc nu vine niciodată singură, ci urmată de o alta, ANP-ul, după ce că a fost prins cu mâța-n sac, a omis parcă intenționat să comunice în timp util organizațiilor sindicale deficiențele constatate în urma controlului, așa cum prevăd reglementările legale în vigoare.

Conchidem că, dacă s-ar fi dat dovadă de transparență atunci când deficiențele au fost aduse la cunoștința ANP, administrația împreună cu organizațiile sindicale ar fi găsit soluții oportune funcționării popotelor.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor depune toate diligențele în vederea rezolvării cât mai urgente a acestor deficiențe, în scopul reluării activității popotelor din unele unități penitenciare, ai căror directori au dispus suspendarea activității acestora.

Solicitare FSANP CCR – popota

Invitatie FSANP+Ordine de zi

44 Comments

 1. Nu e vorba de a se desfiinta popota ca trebuie sa manance lumea undeva chiar daca vine cu salamul pe ziar chiar daca ma nanca de la firma de catering.Problema e ca in destul de multe unitati fraierii platesc iar smecherii mananca moka.Sa plateasca mancarea de la popota toata lumea ca primesc norma de hrana.

 2. De doi bani speranţă…

  Nu, dle Dorobanţu. Nu ai voie, în poziţia deţinută acum, să spui că e degeaba. Eu, nefiind implicat în mod direct în activititatea sindicală, şi tot nu o fac, sperând că, odată şi o-dată, fi-vor din ce în ce mai puţini şi mai izolaţi. În schimb, de voie, de nevoie, dumneata trebuie să crezi şi să speri, neavând liber la abdicare. Ai noştri, ca brazii… 🙂

 3. Pentru Adi …ulă

  Dă-te jos de pe secţie şi poate scapi de ziar. sau, mai schimba dreacu ziarul, că dai în bâlbâiala recitind într-una “Proletari din toate ţările, uniţi-vă!”

  Cât despre schimbat, am auzit că vor angaja o bonă, să te schimbe de… pampersii plini de… ideile si gandurile ce te… framanta.

  • Mergeti pe principiul: daca moare capra mea, sa moara si a vecinului. Degradanta mentalitate aveti, stimabili colegi! Lasati frustrarile mostenite de la batrani, priviti mai departe de o banala inchidere a unei popote. Ganditi ca este un drept al vostru care se pierde. Si noi ce facem? Acceptam din dusmanie ca altii pot manca acolo? Sa va spun o sinceritate: de aia nu sunteti schimbat ca sa mergeti sa mancati ca un om normal si va rupeti degetele in ziare, pentru ca sunteti un angajat slugarnic care nu are curajul sa-si ceara drepturile.

   • Ba tu cine esti de iti permiti sa ne tot jignesti (editat admin). Ce frumos se vede viata de la inaltime .

  • Comentariu de rahat al unui frustrat! Si eu fac numai sectie si totdeauna s-a gasit cineva sa ne schimbe. Si in foisoare se schimba baietii. Hai sa mergem pe politica “…capra vecinului” si cand o sa ne ia noua din operativ un drept au sa sara altii “de cur in sus”. In loc sa fim uniti, ne dezbinam din interior. Din cauza a prea multi ca dvs se duce Romania de rapa!!! Sunteti masa de manevra!

  • Pentru faptul ca tu esti un las si nu ai curajul sa ceri sa fii schimbat la masa, asta inseamna ca trebuie sa fie inchise toate popotele ?

 4. popota: sursa de imbogatire pentru unii,masa gratis pentru altii si laturi pentru fraieri,timp pirdut din programul de lucru pentru unii cu ceasurile la cafea si tigari,felicitari pentru cei care au hotarat desfiintarea acestora,bravo.

 5. bine ca se inchide popota poate asa maninca acuma si ofiterul la masa cu subofiterul si mai pune mincare deacasa cumparata caci numa mergeau si de multe ori nu plateau ba se mai si ascundea d-nul ofiter in camera separat caci musca subofiterul……………la BAIA MARE stau separat ………….la CIUC nu prea platesc sau plateste subofiterul mai mult si asa mai departe se stie peste tot cum este ….e pacat dar speram sa fie bine

  • Sa-mi fie scuzabil, dar din vina cui se intampla aceste discriminari?
   Sa fie cumva din vina ofiterului care isi permite sa fie nesimtit si necioplit, crezand ca la 24 de ani de la revolutie mai crede in clasele privilegiate? Nu. E vina subofiterului ca tace si inghite marunt toate asemenea mojicii. E vina dvs domnilorca stati inca sub calcuiul unor neciopliti care fac diferente intre angajati. Toti suntem guvernati de acelasi statut. V-ati dus sa mancati in camera privilegiatilor? Va rog sa imi raspundeti!

 6. Srimabile/stimabilo, va rog sa nu ne mai intoxicati cu ale dumneavoastra comentarii pro regalitate! Studiati istoria si veti observa ca nici in prioada aceea nu a mers prea bine. Diferentele dintre bogati si saraci erau mai adanci ca acum, altfel nu veneau la putere partidele extremiste. Faceti-va reclama gratuita la site in alte parti! Haideti sa nu devenim caraghiosi! Romania o sa devina monarhie cand o invia Bratianu.

 7. E de apreciat efortul tau de a populariza ideea unei monarhii, dar daca ai studia cu atentie familia regala, istoria sa si, nu in ultimul rand, comportamentul sau public, ai observa ca exaltarea, agitatia permanenta, salata de cuvinte si de idei nu ii fac decat deservicii. Decenta, atitudinea sine ira et studio, cultura si discretia sunt valori care trebuie traite, nu clamate. Duminica placuta!

  • Stimabile, ne-ati intoxicat cu ale dumneavoastra comentarii pro regalitate. Sunteti off topic de fiecare data. Va rog sa incetati reclama gratuita! Lasati-ne cu monarhiile, ca nici pe vremea aia nu am dus-o bine! O sa revina regele in Romania cand o sa reinvie Bratianu.

 8. Ce inteligent. Ca sa diminueze impactul creat de ascunderea problemelor din DEA si a popotelor a aparut, inteligent, punctul 1, punct ce va atrage toata atentia, fiind ceva dorit de provinciali si hulit de anepei. 😀

 9. Daca popota ramane inchisa, cum vor mai putea directorii mai de prin vest să bea fresh de citrice in fiecare dimineata? Ca doar firma de catering ofera aceste servicii contracost, nu mocca. Iar meniul este cam fix, nu prea vor mai fi portii care să atarne din farfurii, iar unii vor slabi in mod natural, asa e domnule pirtiu? Sa speram ca la Craiova veti manca cumpatat, bineinteles contracost… ca doar seful asa va invatat sa faceti, sa nu faceti magarii ca si el

 10. Off topic

  Domnule Dorobantu, e in regula ca pe functii de acelasi tip (sef servicii educatie si asistenta psihosociala) sa fie conditii diferite de concurs pentru proba de calculatoare – La Poarta Alba se va opera in Office 2003, la Codlea in Office 2010?

  • Da. Atata timp cat a fost anuntat pachetul Office candidatului, conform Deciziei 627/30.12.2010 privind aprobarea unor Metodologii de desfasurare probelor de concurs a unor posturi vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare

 11. Multumim pe acesta cale conduceri sindicale pentru proptitudinea cu care a actionat la rezolvarera urgenta a reluării activității popotelor din unitățile penitenciare.

Comments are closed.