Precizări pentru cârcotași

interpretare precizariPentru a suprima teoriile conspirației zvoniștilor care lansau vești conform cărora guvernanții ar acorda fepeseseului in anul 2013 salariul la nivelul bazei de calcul utilizate pentru luna decembrie 2011, adică micșorat, ANP vine cu precizări referitoare la aplicarea unitară la nivelul unităților a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar in anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

Conform OUG 84/2012, drepturile de personal ce nu intră în componența salariului de bază, cum ar fi compensația lunară a chiriei, indemnizația de instalare pentru absolvenții de învățământ, se vor acorda la nivelul de calcul al lunii decembrie 2011.

Cert este că teama de eventuale tăieri salariale a cuprins întregul sistem penitenciar odata cu apariția controversatei OUG 84/2012, iar paranoia i-a împins pe unii să admită că textul din OUG 84/2012 ”la nivelul de calcul al lunii decembrie 2011” ar fi o greșeală de redactare a ordonanței cu pricina.

În concluzie, salariul nu se micșorează.

Mai jos aveți adresa ANP nr.21248/05.02.2013 privind stabilirea salariului fpss în anul 2013.

Adresa ANP nr. 21248 din 05.02.2013 privind stabilirea salariului fpss în anul 2013

17 Comments

 1. constiinta trece prin stomac……..sa vezi acu`infuzie de telefane dupa inchiderea popotelor…..astia sunt mai ai drku ca comunistii.ne ating la lingurica hc….NICOLAE IORGA!

 2. Am zis că nu mai intru în polemici cu tine,dar văd că iar o iei rara şi e păcat. cred că ar trebui să vezi mai mult decât ciorba lungă de la Bacău.
  DAcă ştii cine şi de ce interese are spune să te auzim cu toţii, nu ne lăsa în întuneric.
  Dacă ştii spune, dacă nu taci şi nu mai aţâţa lumea, că şi aşa se
  anunţă vremuri grele.
  Vorba Dl. Dumitraşcu, nu mai păreri, doar de dragul de a te/fi citi/t.

   • Poate ca da.Mai ales daca ar fi interesati De exemplu ar putea achita echipamentul, ceva mijloace tehnice pentru lucru, ceva sa bruieze mobilele introduse de “colegi” .

    • Sunt interese mult mai mari in ceea ce priveste existenta telefoanelor mobile in penitenciare. Solutia ar fi destul de usor de gasit. Cert este ca nu se vrea o solutie. Cu totii stim, dar ne facem ca nu o bagam in seama. Nu este problema sindicatelor existenta telefoanelor mobile in penitenciare, atata timp cat ele nu afecteaza lucratorul de peniteciar in mod direct. Este o problema ce vizeaza sistemul, care nu ia nicio masura. Concluzia este ca ii convine existenta telefoanelor mobile in randul ppl.

   • Din moment ce se acorda din venituri proprii, ar ramane la unitate. Va dati seama cate s-ar putea face?

  • nu paranoia i-a cuprins pe unii, COSMINE ci prudenta ca aceasta ordonanta de guvern intentionat a fost in acest mod emisa- privind suspiciunea art. 3- si nu gresita din punct de vedere al redactarii!De cand cu probleme popotelor, eu zic ca este bine sa suflam si in iaurt, adica din moment ce un ordin al ministrului justitiei privind hranirea cadrelor a fost anulat de un raport al curtii de conturi, o adresa a dl. director general privind ” securizarea” si ” garantarea ”acordarii unor drepturi salariale nu inseamna mai multa garantie si siguranta pentru viitorul salarial,ci dimpotriva din punctul meu de vedere inseamna o incertitudine mentinuta.De ce oare nu a emis dl. director general o decizie in acest sens- ca act administrativ- ? cunoasteti cu totii ca adresele semnate chiar de dl. director general nu au putere juridica.Dar , vom vedea pe viitor…

   • Aveti dreptate, dmnule Raileanu, trebuie sa suflam si in iaurt. Ne asteapta vremuri foarte grele. Anul 2013 este mult mai sarac decat anii precedenti in ceea ce priveste bugetul administratiei penitenciare. Vedeti ca, incet, incet, inchid robinetele cu drepturi. O sa ajungem, din cauza pasivitatii unora, ca prin acele robinete sa picure cate unm drept, ci nu sa curga, cum ar fi normal.

 3. Apa fierbinte cu lamaie slabeste !!!!!

  Ati uitat stimate domn , de apa fierbinte de cca 60-70 grade celsius adaugata in oala de ciorba , atunci cand este pe terminate. Sefa de la popota uitand sa schimbe in meniu denumirea si pretul din ,, ciorba de vacuta,, in ,,CIORBA LUNGITA …DE UMBRA DE VACUTA ,,

  …din pacate ….DE LA BACAU ADUNATE

Comments are closed.