Proiect: Ghidul carierei

Ghidul cariereiA sosit vremea, după lungi insitențe ale sindicatelor ca Administrația Națională a Peniteciarelor să creioneze un proiect al Ghidului carierei funcționarilor publici din sistemul administrației penitenciare. Acest ghid iși propune să ofere informații în ceea ce privește procesul de dezvoltare a carierei în administrația penitenciară.

Asemenea carierei polițistilor, dezvoltarea carierei noastre se axează pe o gamă largă de activități desfășurate de către personalul fiecărui compartiment în parte,  avându-se intenția de  a crea funcționari publici de un înalt nivel de pregătire profesională.  Ghidul cuprinde etapele ce trebuiesc parcurse pentru accesarea în funcțiile administrației penitenciare, precum și condițiile de ocupare a acestor funcții.

De lege ferenda, ghidul carierei ar trebui să conțină un ansamblu de reguli și condiții care să producă efecte de la data începerii raportului de serviciu al fpss și până la incetarea acestui raport, fără a deroga de la statutul funcționarilor publici materializat prin legea 293/2004. Scopul lui este de a detalia și clarifica legea 293/2004, venind în ajutorul ei, fără a o schimba, folosind un ansamblu de proceduri care să împingă mai departe și in sensul bun cadrul legislativ existent, fără să-l obtureze.

Mai jos aveți proiectul Ghidului carierei funcționarilor publici din sistemul administrației penitenciare, căruia îi puteți aduce amendamentele dorite.

Carieră CPM ghid cariera DIP Ghid carieră DTIC_2012 Ghid DPCT ghid SCP Ghidul carierei CMSU Ghidul carierei COM ghidul carierei SCRG ghidul carierei SPsP ghidul carierie brpmm

67 Comments

 1. Daca tot e vorba de directori economico-administrativ competenti
  dau si eu un anunt: schimb dir.adj.ec.-admin. suspendat de la Targsor
  si venit pe capul nostru la PMT Craiova, fara drept de semnatura…..dar care semneaza ce vrea…..cu orice va prisoseste

 2. Isi bate joc ANP de P. Galati de il lasa pe Cristian Alexandru sa isi bata joc de toti. Azi a fost numit prin DZU dasdrp Rau Cornel ( un inspector cu vechime de 4 ani in ANP care a picat la testul psihologic pentru aceasi functie dasdrp cu frate condamnat in 2010 pentru frauda electronica, pe care il scotea toata noaptea la vizita la masa, nu mai vorbesc de tf.mobile …). Ieri a venit DNA pentru audierea directorului jurist, azi audiata la parchet Durac Lucia, azi citatie la DNA pentru jurist, tot azi control ANP. Ne ducem de rapa daca nu il demite odata ANP.

  • Mai nenea Ben,daca erai ca un Ben de la Galati,era mai bine!Inteleg ca ai ce ai cu directorul,dar cu Rau Rornel ce ai?Acum sincer!Minti cu nerusinare despre scosul noaptea a lui frate-sau,jucat de table cu el samd…Omului ai putea incerca sa-i reprosezi ce vrei tu,dar nu ca l-a favorizat pe frate-sau,chiar evita sa ajunga pe sectia unde era acesta.Despre psihologic… se poate intampla oricui,a fost odata;pe frate-sau nu cred ca ca l-a pus Rau Cornel sa faca ce a facut,atunci cand el isi tocea coatele in academie…!Sa-l lasam sa faca ce ar trebui,daca nu ,o sa il comentam cu motive reale nu ca cele de mai sus,ce naiba,nu i s-a terminat prima zi de imputernicire!Si sa stiti ca are fel de fel de cursuri si calificari obtinute si de afara si prin ANP(unii ar avea nevoie in primul rand de un curs de comunicare,nu zic cine).
   Hai sa lasam rautatile!
   Nu stiu daca se va modifica ceva vreodata la Galati,multa dusmanie,nimeni nu inghite pe nimeni,nimeni nu iubeste sau place pe nimeni(colegial vorbind:-)),nimeni nu vine cu placere la serviciu…

   • Nu te da victima Cornel. Esti corupt desi ai 4 ani vechime. Stiu multe legat de tine, dar sincer imi este jena sa le spun. Minti cu nerusinare despre scoaterea fratelui tau din camera (iti pot spune ziua si ora si se poate verifica la camerele video). Oricum esti girat de Cristian Alexandru, adica din acelasi aluat. Directorul incearca sa isi faca aliati, dar ii corupe ca in final sa ii distruga (un exemplu: Lucia Durac numita de el dir.adj. in prezent revocata,dar care in curand umeaza sa fie pusa la dispozitie fiindca o sa inceapa urmarirea penala).

    • Ca esti baiat cultivat si plimbat prin tari straine, ia vezi te regasesti prin cuvintele astea:”An officer should be as well a gentleman of liberal education, refined manners, punctilious courtesy, and the nicest sense of personal honor.”

   • E ranchiunos , dornic de a injosi agentii in fata studentilor dar mai ales a studentelor venite in practica.Sa moara el ca nu stia cu ce se ocupa fratele lui? Il vezi cu bani. nu munceste nimic si nu te intrebi de unde ii are? Hai sa fim seriosi.
    Daca nu se iubeau sau nu se “haleau” nu existau atatea cumetrii.

    • Cum sa nu stie de afacerile fratelui … cand se plimba zilnic cu Audi A4, masina fratelui. Ca sa nu se auda combinatile si neregulile legaturii fratesti, conducera la transferat pe fratele detinut la Focsani. O statuie vopsita frumos dar plina de rugina in interior, exact ca taticul lui juristul minte ingusta.

     • Masina fratelui condamnat era Audi A4, masina care o conducea zilnic imputernicitul de azi dasdrp, cel picat la ex. psihologic dasdrp. Dupa ce a fost sechestrata de procuror A4 si fratele arestat, atunci si-a cumparat Seatul cu 5500 euro.

  • Cred ca singurii vinovati de tot ce se intampla in Penitenciarul Galati sunteti voi ,cei care lucrati acolo si nu ANP-ul.
   Degeaba vizitati acest site ca nu ati invatat nimic.
   As putea sa-ti explic care este procedura normala la aceste imputerniciri( la nivelul unitatii si la nivelul ANP) ,precum si intelegerea pe care FSANP a avut-o cu DG referitor la aceste imputerniciri (cine poate si cine nu poate candida pe functiile de conducere),dar ar fi inutil.

   • Cum a fost imputernicit director la paza daca el nu a luat psihologicul pentru functia asta?

   • Adevarul e ca noi suntem comisia de examinare si noi dam verdictul de admis sau respins la examen.

   • oare sunt vinovati soldatii pentru deciziile pe care le iau comandantii?
    cine este responsabil pentru situatia actuala intr-un sistem ierarhic si puternic formalizat?

    • BV. pentru replica !
     Cred ca e ceva de genul PESTELE DE LA CAP SE INPUTE !!!

 3. Domnule Cosmin ne pare rau ca nu v-am putut relata situatia corecta dar aceste subiecte sunt doar ceia ce noi am putut afla pe cai ocollite ,nimeni nu ne intreaba nimic, iau hotarari pe ntru noi si aflam dupa multe saptamani se merge inchis intre lideri de sindicat si conducere , o
  intreaga complicitate intre lideri si conducere in, concluzie ni s-a confiscat toate drepturile,o sa incercam sa luam legatura cu dvs pentru a ne ajuta sa formam o celula fsanp in cadrul acestui penitenciar.
  Cu sima Bogdan

  • Cu cea mai mare placere FSANP va va sprivini in actiunile dvs. E rusinos daca anumiti lideri de sindicat recurg la aceste actiuni. Sper din toata inima sa nu fie lideri FSANP. In Penitenciarul Rahova nu avem Sindicat FSANP. Cu ajutorul vostru venim in ajutorul vostru si pentru respectarea brumei de drepturi de care inca mai beneficiem datorita unor oameni care s-au zbatut.

 4. De unde domnule spirit de revolutionar toti suntem foarte buni executanti ai domnului doctor, o sa fie venerat si in viata de apoi. Ce sa vorbim oameni buni de libere in sambete si duminici nici vorba, cu ceva timp in urma erau in stare sa ne aduca si noaptea la munca cu ppl prin oras la curatenie. Banat bun vad ca te simti foarte frustat esti cumva beneficiarul unui post mentionat mai sus, si nu stim noi sa fi fost si tu la vreun examen, minte luminata ce esti. In ultimi 10 ani cind sa dat la Timisoara un examen pe vreun post de conducere, numai oameni de bine alu Bala slefuitori, pupistii lui au ocupat aceste posturi, iar ceilati pe tarla frate sa aducem venituri multe ca altii sa fie laudati,si sa dea bine pe la imparatii.

  • Astazi 28,02,2013 o zi mare pentru noi lucratorii de la penit. Turnu -Severin l-am primit cu bratele deschise pe detinutul SIMA SEVER fost DIRECOR adjunct cu siguranta detinerii si reg penit,la noi in unitate.
   De cum a fost incarcerat la noi unii colegi mai grijulii probabil din cei pe care i-a angajat dumnealui,s-au consateni de la ,,balta verde,,l-au aprovizionat cu tigari si cafea.
   Oare DOMNULE DIRECTOR GENERAL AL A.N.P este normal ca acest detinut fost director la SEVERIN sa fie incarcerat la penitenciarul unde a fost ȘEF si unde lucreaza si sotia lui in prezent d-na SIMA ELISABETA? Oare o sa va mirati cind o sa i se aduca telefoane mobile sau leptopuri de unii fosti subalterni pe care i-a propulsat in functii?

   • Misca Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin! Buna seara, dragi colegi! Sunt placut surprins. Se aprinde flacara in Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Nu este normal ce se intampla in speța relatata de dvs. Sper ca DG sa ia masuri cat mai urgent, altfel vor exploda televiziunile. E o chestiune destul de aprinsa.

 5. De ce trebuie sa fie revocat un director cu scandal mediatic cand poate fi revocat in liniste si astfel sa protejeze imaginea fpss? Ma refer la audierea de azi a directorului jurist din Galati de catre DNA.

  • ptr Ben:
   Stai fara grija ,azi directorul se lauda ca a vorbit el cu cine trebuie si se rezolva situatia.Avenit si o comisie de la ANP, doar bag deseama ca acestia vor sa afle cum au ajuns informatiile la DNA si nu magariile facute de acest director laudaros.

 6. Radule, te ştiam băiat care citeşte, nu aruncător de săgeţi.
  Vezi ce scrie în HG şi după aia aruncă cu noroi. Şi eu am scos sabia dar când am citit HG-ul am tăcut.
  Nu zic că e corect, doamne fereşte, dar nu da în cine nu trebuie, dă-i lu boc la bot.

   • e mai simplu să vezi cu ochii tăi.
    de ce trebuie să te iei după alţii dacă poţi şi singur, şi apoi ce vezi e ce vezi, ce auzi e ce auzi de la cine ce…

  • Imi pare rau ca te-am dezamagit.
   Eu stiu doar ca sunt in posesia unei hotarari judecatoresti care a dat castig de cauza celui care a solicitat atat plata chiriei cat si a transportului.(in acelasi timp)
   E totusi adevarat ca instanta nu este din Bucuresti.
   Cu asemenea directori numai in instanta reusesti.
   Si crede-ma ca satisfactia este de zece ori mai mare sa le dai peste bot(nu lui Boc),la maimute.
   P.S. Cred ca ar fi cazul sa solicitam protectia animalelor sa stranga astfel de specimene si sa le duca intr-o rezervatie.

 7. Dorinta exagerata de a se acoperi de hartii si teama de a nu da cu subsemnatul,rezultata din necunoasterea legislatiei,a determinat cele 3 maimute intelepte(Mizaru,Kikazaru si Iwazaru) dintr-un penitenciar din Craiova sa revolutioneze interpretarea legislativa.
  Retineti si minunati-va.
  Partea I:
  Ordinul 511/C/2013-aprobarea Normelor privind drepturilor de transport ale fpss.
  Art.11.
  In cazul deplasarii cu autoturismul,fpss li se deconteaza contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta dintre localitati;pentru stabilirea distantelor se va utiliza un calculator de rute.
  INTERPRETARE:
  Distanta cea mai scurta, este cea dintre placutele de delimitare dintre localitati.
  Economia obtinuta astfel pana la sfarsitul anului,este semnificativa,reprezentand cel mult un calificativ de Exceptional pentru autori.
  P.S. Cele 3 maimute intelepte reprezinta un vechi simbol taoist ce semnifica:
  “Cea care nu vorbeste,Cea care nu aude si Cea care nu vede”,adica practic ne spalam pe maini de toata vina.
  Intre timp a intervenit si razgandeala,dovada ca sunt bune si sindicatele la ceva.
  Va urma……

  • Cu siguranta. FSANP se va interesa de soarta celor de la Penitenciarul Rahova. In cursul zilei de maine va fi informat si domnul director general cu privire la situatia aparuta.

    • FSANP va ajuta, nu domnul Dorobantu. Este o Federatie care nu deroga de la principiile in baza carora a fost creata. Este o Federatie care nu cere in schimb decat implicare activa si solidaritate.

  • Radio Erevan raspunde:
   Si uite asa mai adaugam inca un penitenciar pe lista celor in care le sunt incalcate flagrant drepturile fpss.
   Hai sa le enumeram:Galati,Poarta Alba, si acum Rahova.
   Intrebare intrebatoare:ce au aceste penitenciare in comun?
   Raspuns ajutator:sindicate galbene,licurici si multi ghiocei.

   • Puteti sa adaugati si Bacaul…o sa primiti in curand si amanunte despre abuzurile de acolo!

 8. La Rahova este haos fiecare face ce vrea ,unde s-a mai vazut ca Sindicatul sa-ia asemenea hotarari, rusine, pe banii nostri.

   • cred ca este (editat admin)-ul la rahova ca am auzit niste vorbe de la alti functionari ca ar fi fost o sedinta astazi si sa luat decizia aceasta mai multe nu stiu

 9. PROBLEME MARI CU CHIRIILE LA PENITENCIARUL RAHOVA !!!

  Domnule Dumitrascu, avem si noi o problema destul de mare la Penitenciarul Rahova. Astazi ni s-a spus ca se sisteaza plata chiriilor celor care locuiesc in afara Bucurestiului incepand cu data de 1 Martie. Motivatia fiind una de ordin financiar (au spus ca economisesc bani prin aceasta metoda), dar pe de alta parte sa ne luam chirie in Bucuresti (chiria in Bucuresti fiind in continuare platita). Parerea mea.. nu e tot aceeasi chestie? In plus ne pun pe noi pe drumuri 1-2 luni si nu ne mai dau banii de chirie (si banii la cine se duc de fapt???).. sau cum ca nu inteleg care e treaba. Am fost la Domnul Director si ni s-a spus ca JURISTUL si SINDICATUL au decis sa faca chestia aceasta pentru a economisi bani. De cand si pana cand JURISTUL are putere mai mare decat Domnul Director in Penitenciar? Domnul Director este o persoana cumsecade si te ajuta cu orice ai nevoie, dar cica asta i-l depaseste. Exista vreun ordin dat de la ANP sau MINISTER referitor cu sistarea chiriilor? Pentru ca am dat si eu niste telefoane prin tara si de asa ceva nu s-a mai auzit. Suntem 12 persoane ingrijorate in aceasta situatie, iar unii dintre noi chiar si-au reinoit contractul de chirie anul acesta .

  Va rog frumos luati atitudine in aceasta problema si spuneti-ne si noua ce avem de facut in situatia aceasta.
  Va multumesc anticipat. Stima

  • Masurile luate de conducerea Penitenciarului Rahova sunt ilegale. A fost instiintata conducerea FSANP, care va analiza situatia reclamata de dumneavoastra in cel mai scurt timp.

   • in legatura cu chiriile de la penitenciarul rahova ,cei de acolo au spus ca se sisteaza celor care stau in afara bucurestiului chiar daca stau la 1-2-3-7 km de penitenciar pentru a nu cere si decontarea transportului ca anumite persoane au depus raporturi pentru a deconta si pentru a face economie au luat aceasta decizie.Vi se pare normal mie personal nu…

    • Am inteles ca masurile sistarii chiriei pentru unii angajati sunt in stadiul de discutii. Acei colegi beneficiaza si de dreptul la compensatia lunara a chiriei si de cel de transport de la resedinta pana la unitate. Este imoral.
     Stimati colegi, am rugamintea ca data viitoare cand mai reclamati un abuz, faceti-o in asa fel incat sa stim intreaga poveste reala, nu franturi subiective!

     • pai astazi am aflat si eu ca de fapt pentru asta se sisteaza chiriile pentru cei care locuiesc in afara bucurestiului ca daca stiam va spuineam tot de la inceput

  • totusi, la penit. Rahova exista o entitate sindicala, grupa (editat admin),doamna Neacsu Mihaela fiind lider de lider ; de ce nu ii cereti explicatii? CU 1% cotizatie sindicala platita eu zic ca sunteti indreptatiti sa va impuneti ..gratuitatile s-au terminat demult!

 10. Domnule Dumitrascu la Penitenciarul RAHOVA nu am mai primit chiriile ,iar atunci cand am intrebat Directorul ni s-a raspuns ca Sindicatul si cu Juristul au luat acesta hotarare ,va rog sa ne spuneti daca stiti ceva despre asa ceva s-au daca este un temei legal pentru suspendarea platii chiriilor.
  Va multumesc

  • Care Sindicat a hotarat sa intrerupa plata compensatiei lunare? Va rog sa cititi Ordinul 1443 privind conditiile de acordare a compensatiei lunare pentru chirie si spuneti-mi in care din situatiile de incetare a dreptului la compensatia lunara a chiriei va incadrati, mai precis ART. 9!

 11. OK ! Creionarea se face in sistemul asta de gramada de ani,atata creionare, de i s-au rupt apele sistemului.Asa s-a creionat si reforma in sistem,si a iesit un ghiveci.Fara nici o creionare avem legea 293 care este incalcata cu buna stiinta,prin dispozitii de la ANP. De ce trebuie sa intocmesc raport,sa umblu cu facturi spre a mi se deconta medicamentele?De ce se deconteaza doar lentilele nu si ramele de la ochelari?Decontarea transportului trebuie la si de la locul de munca,in concediul de odihna,trebuie insotita de bonuri(nu de bon) de combustibil din care sa rezulte intreaga suma ce urmeaza a fi decontata.Avem calculator de rute viamichelin,tinem cont de acest calculator,sau de limitele de localitate?
  In urma bilantului,directorul a adus vesti sumbre,ECONOMIE,ECONOMIE,din ce? de la ce?De la masina care il aduce si il duce acasa zilnic,de la termoplonjoanele,canile electrice,cafetierele ppl-ilor?De la topurile de hartie pe care le cumpara angajatii?De la toate obiectele de birotica,pe care ar trebui sa le primim de la angajator,dar noi fiind mai al dracu, le cumparam?De la frigul pe care il rabdam pe sectii si la punctele de lucru? De la viata,de la ce mama dracu sa facem economie?
  Cred ca acel ANP primul consumator,degeaba, trebuie desfiintat,si apoi ramane de vazut ce se face in teritoriu,unde numarul ppl-ilor a crescut considerabil.Si,chiar daca plictisesc,meseriasii ANP-lui sa demareze cele legale pentru a nu mai platii roviniete,taxe de mediu
  Si da, este o creionare,de ce nu,cu creion chimic!

  • P.S – astazi s-a inmanat mai multor angajati ai penitenciarului,rapoarte de imputare,pentru plata chiriei.Ce vina au colegii care stau in chirie?De ce trebuie ca lor sa le fie retinuta suma?

   • Mie personal nu mi sa inmanat nici un raport momentan cred ca in decursul saptamanii acesteia sigur voi primi.

   • Toti aceea care au beneficiat de plata chiriei fara a aveea cel mai mic bun simt sa plateasca,BRAVO PT INITIATIVA.Cum adica stau la 5 min de locul de munca imi iau chirie la 10 min de locul de munca ca doar legea imi permite SA VA FIE RUSINE!!!!!!!!Si plata primei de conc si plata orelor suplim este prevaz de lege dar ele au fost suspedendat DE CE nu s-a suspendat si pl chiriei aaa pt ca de celelalte drept beneficiai o data pe an iar de chirie de 12 ori…am inteles…..ASA CA NU MAI STRIGATI IN GURA MARE SA VEDETI SI VOI CUM E CU SALAR DIMINUAT.Sa fie platite doar celor care au fost repart din scoala in alt judecat decat cel unde isi are dom.ATAT.Atunci sa vedeti ECONOMIE!!!!!!

  • Sau asta este economia de care si-a batut joc doctorasul?O valoare mica,1.500.000 Euro e mult?Cate bonuri a prezentat doctorasul pentru decont? de ce nu s-a deplasat cu autocarul,sau cu risca?

 12. Domnilor va rog sa- mi scuzati interventia, dar prin intermediulu saitului dumneavoastra, am si eu o intrebare care vizeaza conducerea ANP, si cred ca si pentru dumneavoastra conducerea FSANP ar trezi un semn de intrebare.
  Deci intrebarea este :
  De ce la penitenciarul din Timisoara nu sa scos nici un post de conducere, la concurs de ex.
  Postul de director, postul de dir. adjunct, sef serviciu siguranta exterioara. sef servicu regim. director centrul de reeducare Buzias, toate aceste posturi sunt vacante si inca cu inputerniciti. Recunosc ca noi ce-i de aici din vest adica Timisoara nu suntem atat de puternici ca sa construim un sindicat care sa ne reprezinte si pe noi, dar nu se stie niciodata, va veni si ziua aia, din cate stiu Aradul, Oradea si Deva sunt sindicate.
  Va multumesc.

  • Lasati-ma sa cred in continuare in spiritul revolutionar al timisorenilor! Nu cred ca in 24 de ani de la revolutie s-a stins flacara dreptatii in timisoreni. Timisorenii nu sunt slabi, nici fricosi in a-si constitui un sindicat care sa lupte cum au luptat martirii secerati de gloantele din ’89. Timisorenii au nevoie de vointa. Asta vreau sa vad in Timisoara. Sunteti orasul care ati scapat Romania de un DICTATOR.

   • Cu o singura floare nu se face primavara,nici macar un buchet ! Sclaviti-l pe Bala in continuare,munciti ca robii sambetele la punctele de lucru(stiti voi cum) iar FSANP se zbate pentru compensarea cu timp liber. Asta vreti,asta aveti!

  • Stimabile, nu prea esti informat. Incercand sa emiti judecati de valoare pline de greutate, imaginatia ti-a intrat putin in derapaj. Inainte de a intreba aici puteai sa te lamuresti prin intermediul biroului de resurse umane din unitatea mentionata. Cel putin, in privinta unor posturi pe care le-ai enumerat te-ai fi lamurit. Dar nu ai facut acest lucru si te-ai umplut de…respect. Morala – studiaza inainte de a cuvanta! Atunci vei avea si respectul celorlalti.

 13. Ce este cu porcăriile astea. Despre DSDRP nu aveti nimic , acolo este miza , sunt 90 %din functii.

 14. Cu siguranță câteva din aceste servicii auxiliare, ar fi mai bine să fie externalizate…..
  Din punct de vedere economic și al specializării, mi/ar face plăcere să am parte de specialiști adevărați……

Comments are closed.