Reorganizare ANP, varianta 2: Am pile !

oameni-8Catre Ministrul Justitiei
Doamna Mona PIVNICERU

Stimata doamna ministru

Va inaintam spre informare solicitarea celor doua organizatii sindicale reprezentative la nivelul grupului de unitati ANP, adresata directorului general al ANP, referioare la procedura de reorganizare a sistemului administratiei penitenciare.-more–> FSANP si SNLP au solicitat ca reorganizarea sa inceapa cu aparatul central iar criteriile primordiale in acest demers, sa vizeze importanta misiunii in contextul legislatiei executional-penale, precum si numarul de salariati la nivel de aparat central si sistem.

Va rugam sa aveti in considerare prioritatea reconfigurarii ANP pe principii de crestere a eficientei si de diminuare a birocratiei, prin reducerea liniilor ierarhice si a structurilor/functiilor inutile. FSANP si SNLP apreciaza ca structura aparatului central este determinanta pentru efectele asupra organigramelor din unitatile subordonate, iar procesul aplicat la nivel de sistem trebuie sa fie unul cursiv, orientat pe principii si nu pe persoane sau interese.

FSANP si SNLP au propus mentinerea unui numar de maxim 4 directii dintre cele existente la nivelul ANP si dorim pe aceasta cale sa intarim necesitatea eliminarii oricaror influente sau presiuni care urmaresc scopuri personale si incurajeaza incercarile de mentinere in schema a unor directii care la nivel de sistem nu totalizeaza decat 5-30 de salariati, fata de cele 4 subdiviziuni principale ale sistemului penitenciar care includ mii de persoane, si la care ar fi trebuit poate sa adaugam si Directia medicala traumatizata insa prin pierderea masiva de personal din ultima perioada de timp.

Elementele structurale care formeaza ANP ca aparat central dar si ca sistem, trebuie sa fie interconectate pe principii de functionalitate si proportionalitate. Daca o structura cu 5 persoane poate fi denumita directie, atunci unde este proportionalitatea cu Directia siguranta detinerii si regim penitenciar care totalizeaza 60% din personalul sistemului penitenciar sau cum poate fi mentinuta o directie ANP care are in teritoriu aproximativ 20 de subordonati (DCEAN) in detrimentul Directiei medicale care si-a asumat necesitatea reducerii schemei si a inaintat propuneri pentru o noua schema sub forma de serviciu?

Stimata doamna ministru, ne dorim o pozitie decisa a MJ, indiferent de presiuni sau influente, o pozitie care sa repare prejudiciul creat in ultimii 10 ani in care schema aparatului central a continuat sa se extinda fara rost, cautand si identificand motive pentru a exista si autosufocandu-se in proceduri, sedinte si documente, in timp ce in teritoriu lipsa acuta de resurse umane genereaza situatii de vulnerabilitate cu risc deosebit si va asiguram de intreaga sustinere a organizatiilor sindicale si implicit a marii majoritati a personalului.

Cu deosebita consideratie

Florin Schiopu – Vicepresedinte FSANP

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP

13 Comments

 1. Ametitul ala de Oltenas(un oltean mai mic) trebuie sa-si schimbe numele daca nu va mai avea functie de conducere. Si asa era o caciula prea mare pentru el!

  • Au fost discutate multe alte propuneri de modificare a legii 293 identificate de sindicate.Ministerul a luat act de acest lucru si din graba pe care o afisa la prima intalnire am primit semnale ca lucrurile ar trebui sa intre intro normalitate, urmand o modificare pe indelete a legii.

 2. Deci sa inteleg ca omul care gestioneaza, de ani de zile, mai imputernicit ca aproape orice vesnic imputernicit din penitenciarele patriei, cu numeroase “lipse in gestiune”, cel care are la comunicator mesajul de intampinare “nimic nu se pierde, totul se rataceste”, onor domnul Oltenas Bogdan Adrian nu va mai fi sef, ci doar simplu coordonator compartiment?

  Se pare ca exista o justitie divina. 😀

  Restul modificarilor nu ma intereseaza in acest caz.

  • Ha,ha,ha…….fiecare cu ce-l doare ,oltene.
   Nu prea e bine,ai inceput sa lasi garda jos si sa te desconspiri.
   Si nu faci altceva decat sa dai satisfactie unora .
   In ceea ce ma priveste pe mine,referitor la justitia divina,eu prefer sa lecturez articole de pe “Oltenia Prison”

   • In cazul asta trebuie sa te pregatesti sa dai o bere. 😀

    Garda nu e lasata jos, doar un pic de oboseala. Conspirativitatea ca sa vorbim de deconspirare e doar asa de amorul artei. Nu cred ca a fost greu pentru nimeni, si nici nu am intentionat asta, sa identifice “un oltean”. Cei de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel au cercetat in 2 dosare in anul 2010 (Dosar penal 608/P/2010: Filis vs Oltenia Prison), respectiv, 2011 (Penitenciar Pelendava vs Oltenia Prison), autorii prezumati ai articolelor de pe Oltenia Prison.

    Va “reinvia”, in curand, intr-o noua forma si cu un nou erou/eroina principal/principala. 😀 Inca strangem subiecte, care de care mai picant. 😀

 3. Astazi a fost sedinta in ANP referitor la reorganizarea anepeilor – aparat central?

  Ne puteti pune la dispozitie procesul-verbal?

  • Cand voi avea procesul verbal il voi pune la dispozitie.In principiu au ramas stabilite 4 directii(dsdrp,drs,dea,dru),altele s-au transformat in servicii(dpct,dcean,audit, dip,medical, dti,etc),compartiment(informatiile clasificate)

   • Bine ca numai ca principiu,pentru ca nu prea se justifica dru -directie.
    Ei nu pot sa justifice in teritoriu sef birou-dru,fac tot felul de jonglerii cu posturi,si au pretentii la directie.
    Ce politica de cadre promoveaza ANP-ul?
    Nu au fost in stare nici macar sa ” schiteze” un Ghid al Carierei functionarului public cu statut special,fac tot felul de interpretari la textele de lege(vezi pauza la imputerniciri),dar la statistici sunt cei mai tari(asta daca le trimit cei din teritoriu)

Comments are closed.