S-a făcut primul pas. Rămâne ca interesaţii să-şi asume…

indexIeri în consiliul de Conducere al ANP s-a discutat  forma de organigramă a ANP – aparat central. S-au cerut păreri, s-au făcut propuneri, cert este că s-a ajuns la o forma finală. Această formă  a fost trimisă doamnei Mona Pivniceru, ministru al justiţiei.

Rămâne de văzut dacă doamna  ministru o va aproba.Trăiesc un sentiment că mulţi sunt iubitorii sistemului în acest moment, mai ales în ceea ce priveşte păstrarea unor funcţii. Nu mare ar fi surpriza să le şi reuşească. Dacă şi oamenii în teritoriu vor avea aceleaşi trăiri, va fi foarte greu pentru cineva să explice că nu au temei toate semnalele şi temerile că în sistemul penitenciar domneşte impostura, relaţiile şi bunul plac.

Organigrama ANP 07.02.2013

 

 

15 Comments

  • Nu. Ne-am prezentat la discutii luni 4 februarie.Dupa un inceput de discutie mai furtunos,in care ministerul isi dorea sa ne puna in fata faptului implinit, s-a ajuns la concluzia ca graba nu va face decat rau intregului proces. Cert este ca a doua zi atitudinea ministerului era cu totul alta. Este adevarat ca am parcurs toate articolele inclusiv propunerile de la sindicate, convenind de comun acord ca o vom mai discuta o data minister,ANP,sindicate. Pe data de 7 februarie, cand am fost prezenti la minister pentru prezentarea bugetului MJ si ANP, atingand si problema proiectului de modificare a legii 293/2004 ni s-a comunicat ca nu mai este nicio graba, urmand sa parcurgem legea pe indelete.

   • nu am crezut ca sunt atatea birouri si sefi in anp.cu ce ne ajuta pe noi toata reorganizarea asta?

 1. Trebuia sustinuta propunerea ca DMRU sa devina serviciu cu atat mai mult cu cat majoritatea unitatilor au functii de sef birou.Este momentul ca PDL-istul Iftinca sa suporte macar o retrogradare,daca nu revocare.

  • As fi curios daca o sa primim luna asta procesul verbal al sedintei CCR din 07.02.2013 .
   Adevarul este ca ANP-ul s-a scos(adica dru ca astia fac si desfac toate posturile caldute).
   Cine imparte,parte isi face.
   In viitorul apropiat,dru o sa trimita in teritoriu(o sa fie o ordonanta de urgenta) si dosarele ofiterilor cu functii de conducere ,,ei pastrandu-le doar pe cele ale directorilor si directorilor adjuncti.
   Deasemenea se tine o evidenta dubla a fiselor de evidenta a personalului(una la Buc si alta in teritoriu-de ce?)
   Tare imi este teama ca nu prea o sa-si mai justifice activitatea de directie resurse umane,si asta este motivul grabei reorganizarii .
   Dar vom trai si vom vedea.

 2. Stiu ca poate nu e din topic. Imi cer scuze! O intrebare am domnule Dumitrascu: Mai avem voie sa desfasuram alte activitati , de genul asociatie nonprofit? Ma refer la o asociatie sportiva sau ceva de genul. Am voie sa fiu asociat in asa ceva? Sau taximetrie, sau sa tinem contabilitatea la o firma, etc. Ceva care nu contravine oricum cu meseria de cadru de penitenciare? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • daca ieri s-au discutat functiile din A.N.P. , tot ieri au obtinut si avizul sindicatelor si tot ieri a fost trimis si ministrului justitiei, si daca tot acest simulacru se poate defini ca si consultare publica, eu zic sa ne luam adio de la orice sansa de reformare a acestui sistem.

   • Domnule Raileanu daca vorbim doar de dragul discutiei,postarea dumneavoastra are un sens. In schimb daca dorim sa discutam serios nu putem sa emitem pareri doar ca sa fie postari pe site. Stiti foarte bine ca restructurarea ANP este o idee despre care purtam discutii de mult timp. Multi directori generali si-au trecut reorganizarea ANP ca unul din obiectivele principale ale mandatului sau. Niciunul nu a reusit. Despre discutiile purtate cu sindicatele pe tema reorganizarii ANP discutasem cu cateva zile inainte si incercasem sa va explic elementele ce au stat la baza acestei organigrame. Am considerat ca ati inteles care sunt elementele care stateau la baza acestei gandiri. V-am explicat si faptul ca structura a fost gandita astfel incat sa nu reprezinte oameni. Altfel discutam si de altii care s-ar simtii indreptatiti sa le apara poza pe acea organigrama. Si asa discutiile sunt aprinse pe mentinerea unor directii si v-am explicat acest lucru.
    Ori structura trebuie sa reprezinte functii si nu persoane.

Comments are closed.