Tăcerea ucide drepturi

RU de penitenciareDe câteva zile au început examenele pentru funcțiile de șefi servicii din unitățile administrației penitenciare și tot de atunci au apărut si neregulile.

Spre deosebire de examenele pentru directori adjuncți, unde participareaa fost mai mică, la actualele examene s-a prezentat  un număr mai mare de candidați. Cu cât candidații s-au prezentat în număr mai mare, cu atât deznadejdile și nemulțumirile au fost mai mari.

Din surse care vor să-și păstreze anonimatul am primit informații că unii membrii din comisiile de concurs s-au purtat animaliceste cu candidații, dând dovada de un letargism intelectual și moral nedemn de a fi măcar funcționar public cu statut special, dară membru într-o comisie care decinde soarta cuiva. Nu dezvalui numele acestor membri din bun-simț pentru mine, nu din altă cauză. Las pe cei dezavantajați să-i dezavueze.

Articolul 5, litera c din legea 293 ”egalitatea şanselor, pe baza meritelor şi capacităţii profesionale;” începe să devină din ce în ce mai fantezist decât un film SF turnat într-o cameră de cămin de nefamiliști.

Articolul 12 tot din legea 293 păcălește fidător: Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în procesul de selecţie a funcţionarilor publici cu statut special, garantează aplicarea principiilor de egalitate, merit, capacitate profesională şi de transparenţă.”. Bătrâna doamna, se pare, că a uitat promisiunile făcute in textul de lege și lasă ca voievozii unor comiisii să ucidă intenționat speranța unor candidați încrezători în fair-play-ul examenelor, promis de insuși directorul general al ANP, Marian DOBRICĂ.

Curiozitatea mă împinge să cred că, prin tăcerea lor, cei călcați in picioare îsi acceptă condiția.

În final afirm că în viață culegi ceea ce semeni. Indiferență semeni, indiferență vei culege.

71 Comments

 1. Vulpe , ai copii? Daca da, sper să vina o zi când să-ți reproșeze ca nu ești un om corect, sau mai bine sa te facă să-ți reproșezi singur că ai schimbat destinele unor oameni în sens negativ!
  Din păcate voi, comisia de la Iași, ați apreciat lingușeala, pilele, incultura, imoralitatea, prostia. Cum poate un candidat să promoveze un test psihologic la Bucuresti și să nu fie capabil să răspundă unor întrebări simple la Iași?
  Ați eliminat concurența!!!!! Dovadă au fost notele de 7,03; 7,05; 7,07 ale unor ,,deștepți” luate la concurs. De ce nu au luat 9,00? Pentru că notele la limită sunt ,,trase de păr”. Sper să fie satisfăcuți aliații voștri din unitățile pentru care s-au dat aceste concursuri și vă doresc tuturor celor implicați în acest joc de-a concursul să vă puteți privi copiii în ochi și să le spuneți că sunteți corecți!

 2. Cel mai bine e sa fii inscris la concurs si mai ales sa te agreeze un director prieten cu alt director care eventual sa aiba puterea sa te dea jos de pe cal la interviu de exemplu.

 3. Retineti domnule Vulpe ca acest site este al sindicalistilor nu al m..i…lor din conducerea institutiilor, incerci sa manevrezi inteligenta oamenilor dar cat de curand ai sa le simti pe ………..le ,caci cei pe care tu-i faceai “sclavi” nu te-au uitat ( Vaslui, Iasi ) incerci ca vulpea sa-ti refaci imaginea ( stil OTV – Diaconescu cu Oltchim ).

  Ce incepi sa ai cosmaruri ( cauti sprijin ) !!??? Sa stii nea Vulpe M ca oameni vorbesc in permanenta de abuzurile pe care le-ai facut si le faci, de miopia de care ai dat si dai dovada combinata in permanenta cu un mare retard managerial. Sa nu uiti ( uitam ) domnule Vulpe M. ca ti-ai batut joc de destinele multor oameni, ai fost zapciul fostilor securisti de la care ai “invatat multa si buna meserie” ,dar cu siguranta vei plati ca Augusto Pinochet (nici la batranete nu vei dormi linistit …….. exista un dumnezeu pentru toti ) dupa plata si rasplata.
  Relizeaza odata ca penitenciarele incep cu adevarat sa nu mai fie fortareata excrocilor, sigur ca te sprijina cei din administrativ ( doar tu le esti mama surogat lor ….. ) in fata tuturor sesizarilor fiindca toti formati un intreg negativ pentru sistem. Vezi ca toti “valetii” tai sunt absolventi Spiru Haret si ai altor facultati acreditate pe vapoare…………., profesionalism furat ?

  Mai mediteaza domnule Vulpe fiindca tot ce s-a scris pe acest site este numai adevar nu fictiune cum vrei sa-l prezinti. Adevarul doare.

  Te saluta un grup de salariati demni.

 4. @ Antipa

  În principiu e ok ce spuneți. Întotdeauna va fi mai important fondul decât forma. Dar, să nu omitem un singur lucru, simplu, dar capital: cum nici forma fără fond nu-şi are rostul, nici fondul nu poate exista fără o formă. Și, după cum am putut constata cu toții, în ultimii 23 de ani, țara asta nu prea a avut parte de fond , el trebuind a fi construit de la zero, cândva, de o generație anume… Măcar să facem ceva, ceva ce ne stă la îndemână, și anume, să mai șlefuim forma asta hidoasă în care ne pierdem văzând cu ochii. Puțin câte puțin.

 5. din seria moldoveanu ,,nu trage herr Vulpe sunt eu Vasilica/stai linistit iam ciuruit pe toti,,

 6. la vaslui din seria moldoveanu ,,nu trage herr Vulpe sunt eu Vasilica/stai linistit iam ciuruit pe toti,,

 7. Dle Dorobanţu, ar fi extraordinar dacă măcar 10% din cei care postează pe acest blog ar avea probleme reale. Dar, din păcate, cum sunt convins că bine ştiţi, majoritatea vânează… vânt. Dacă nu ştiţi asta, întrebaţi-l pe dl Dumitraşcu sau întrebaţi-i pe cei care citesc acest blog de la începuturi, pe numele lui de atunci, Penifest.

  De la “WTF is Filis” şi până la “da’ banii pe haine când se dau?”, am vâzut aberaţii şi aberanţi cât cuprinde.

  Mă uit acum, ca exemplu, la nemulţumiţii de la Galaţi şi nu pot să nu-mi amintesc de anii 2009-2010 când, aceiaşi sau alţii, din aceeaşi mult prea notorie unitate, se bălăcăreau în noroi de nu-i putea spăla toată apa Dunării, nemulţumiţi fiind de conducerea de atunci. Acum, când istoria se repetă (cine nu învaţă din greşelile trecutului…), îmi dau seama că, de fapt, nu a contat şi nu va conta cine comandă unitatea, problemele de acolo fiind mult mai profunde.

  Tot aşa, din când în când, de la Iaşi, cu dragoste, vă (ne) scrie un mare “iubitor” al directorului de acolo. E unul singur, după câte se pare, şi are o mare… problemă.

  Şi aş putea enumera până m-aş plictisi eu, darămite domniile vostre. Răzbunări, interese meschine, răutăţi gratuite. Puţine aspecte s-au dovedit a fi reale şi necesare a fi făcute publice.

  Aşa că, printre atâtea “probleme majore”, ce mai contează o “limbă” scrântită ? Ce dacă e limba noastră naţională şi pentru care, cică, am absolvit cu toţii un liceu ? Ce mai contează că cel care o “faultează” se vrea, sau ar trebui să fie un formator ?

  Dar vrem să fim consideraţi, sau măcar percepuţi, ca făcând parte din ssitemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Vrem ca imaginea noastră în societate să nu mai fie asociată cu acea de paznici, gardieni, miliţieni etc, ci, dimpotrivă, să fim respectaţi şi apreciaţi la… justa noastră valoare. Vrem ţinută nouă şi denumire aşijderea. Şi eu vreau. Dar pen’ce ? Că trebuie “decât” să deschidem gura şi… ne întoarcem la MARILE noastre probleme de pe acest blog, unde ne vom bălăcări intre noi, în continuare, până la sfârşitul sfârşitului.

  “N-aveţi decât să tăceţi sau doar să zâmbiţi fals atunci când vă irită o exprimare. Omul, toată viaţa, face alegeri. Se numeşte personalitate.”

  • Frumos spus! Felicitarile mele. Ma bucura nespus de mult cand intalnesc un coleg care se respecta. Un coleg care are grija de imaginea lui prin tinuta, vorba, gesturi. Admir oamenii cu personalitate, admir omul cultivat, care scrie frumos si transmite un mesaj. Aveti dreptate in legatura cu problemele existentiale ale lucratorului, caci ele graviteaza in jurul banilor. Sa nu credeti ca nu am observat stilul dvs elevat si diferit. Imi plac oamenii care pun pret pe originalitate.

 8. Nu se va misca sistemul pe nicio directie si in niciun sens, cat timp oameni in toata firea compun dizertatii pe marginea unei banale exprimari.

  Problema este simpla: suntem capabili sa renuntam la reflexele de a da importanta capitala formei ? Nu ar trebui sa ne intereseze continutul pe care-l punem in aceasta forma ?
  Personal, tinand cont de nivelul de trai si de situatia generala din tara, as prefera sa fiu condus de semi-analfabeti capabili sa contruiasca ceva, sa uneasca oamenii…

  Un studiu spunea undeva ca mai bine de jumatate din antreprenorii de succes nu au terminat liceul. Performanata si rezultatele bune vin rareori din partea celor care vorbesc o gramatica impecabila !

  • Imi permiteti sa adaug ca performanta si rezultatele vin atunci cand oamenilor le pasă? Prostii si tolerantii vor ingrosa randurile țațelor inculte de penitenciar. A fost o vreme cand sistemul penitenciar a fost populat cu diletanți setați pe ”Am înțeles, să trăiți!”, fara a-si spune punctul de vedere, executand fanatic comenzi aberanteale unor sefi la fel de isteti precum ordinele lor. Vremea lor e pe sfarsite. Nou-venitii vor schimba ceva, atata timp cat isi vor da interesul.

  • Un sistem care isi stranguleaza toate tentativele de gandire, constructie si creativitate in lanturile birocratiei si a procedurilor absurde nu are nicio sansa de reforma sau modernism.

 9. 🙂 Raportându-mă strict DOAR la uzanţele limbii române, nu pot să spun, dle Dorobanţu, DECÂT că este o propoziţie… necuviincioasă. Şi să ne oprim aici, că devine jenant.

  • Destul de penibil. Totusi, sa ii lasam pe cei ce au probleme reale sa posteze. Sa consideri o problema ca cineva foloseste “DECAT ci nu DOAR” demonstreaza grave abateri de la realitatea problemelor cotidiene.

 10. Pentru cĂ aşa au stabilit nişte academicieni. Mai exact, unchieşii aştia, care altă treabă nu au şi se ocupă doar de lingvistică (şi nu “decât” cu asta) au “decretat” că în ceea ce priveşte adverbele restrictive, în construcțiile afirmative se vor folosi “numai” sau “doar”, iar în construcții negative se va utiliza doar “decât”. Şi cum “decât” este un adverb restrictiv… cam asta e.

  Sper că m-am făcut înţeles şi, mai ales, că nu am plictisit.

 11. Pana cand sa mai suportam idiotenia juristului galatean. Azi “minte ingusta” ne-a tinut la munca pana la 14 in perchezitii chipurile, desi eram morti de somn, dupa o tura de noapte. Mai este demis odata”cuculetul” de Galati ? Il urasc toti angajatii, dar el mai inversunat este. Va rugam, interveniti odata !!!! Va rugam frumos.

  • Stimati colegi de la Penitenciarul Galati, in nenumarate randuri v-am sugerat sa va constituiti un grup de 15 oameni si sa puneti bazele unui sindicat independent. Aveti sprijinul FSANP. Din cate am inteles, aveti un numar mic de membri de sindicat SINPEN Braila. Domnul Raileanu va este de ajutor acolo. Sunati-l de fiecare data cand vi se incalca vreun drept. Pasivitatea dumneavostra nu poate face obiectul luptei sindicale FSANP. Tirania unui director de unitate se hraneste din lasitatea lucratorilor. Incercati sa intelegeti acest aspect esential! Mobilizati-va! Este singura sansa sa nu mai fiti calcati in picioare.

   • pentru colegii de la Galati care doresc integrarea in structurile FSANP-apelati TELVERDE-0751258248!call-center non stop!

    • ” pentru colegii de la Galati care doresc integrarea in structurile FSANP-apelati TELVERDE-0751258248!call-center non stop! ” – Nu va speriati daca va raspunde robotul ! Probabil sunt plecat la spital. pentru o transfuzie de creier !

     • @guru-dejectie: te rog , paraseste zona aceasta, aici este un site pentru oameni nu pentru porci!Adresati-va Ministerului Agriculturii despre complexul de crestere si ingrasare a porcilor unde va puteti transfera!

  • veti suporta idiotenia directorului pana cand , din pozitia ” in genunchi” evolutia dvs. va ajunge la pozitia ” in picioare”.Nu ne mai rugati atat de frumos, vom interveni la Galati , atunci cand colectivul o va cere !dar problema deocamdata este aceea ca stimabilul colectiv nu a cerut-o!Ca sa clarificam acest sprijin: ajutorul se solicita prin aderarea la ideologia FSANP, adica simplu – prin a deveni membru de sindicat afiliat FSANP, NU PRIN MESAJ PUBLIC!

   • Daca va uitati pe declaratia de avere a liderului grupei sindicale de la Galati ve-ti vedea “mostenirile” primite, inclusiv O CASA DE 316 metri patrati.
    RUSINE

 12. Dle Dorobanţu, “doar/numai înregistrarea scrisă…” şi nu “decât înregistrarea…”. Nu numai că nu e corect, dar mai şi sună ca dracu… No offence !

 13. Iasul va saluta.

  Lista persoanelor cu cele mai multe bile negre de la Iasi:

  Nr.1 Vulpe , ( cu siguranta conduce detasat )
  2

  Asteptam propunerile dumneavoastra ( realizam un sondaj de opinii )

 14. Dragul meu Cuculet,
  Timpul de glorie a Inaltimei Voastre se apropie de asfintit.Stiu cine esti,cuculetule.

 15. Doresc sa fac plangere impotriva modului cum a decurs interviul, exista vreo inregistrare cu privire la interviu.

  • Decat inregistrarea scrisa consemnata de fiecare membru si secretarul comisiei. Sunt 7 fise referitoare la raspunsurile dvs si intrebarile comisiei. Atentie, ca nu e prevazuta contestatia acestor probe in regulament. Dar se poate sesiza DIP-ul.

 16. Cine este Cucucet, sper ca nu este vorba de Vulpulet? El este un mare vulpoi care este greu sa fie prins la borcanul de miere ce apartie altui viespar.Daca albinuta fuge dupa vulpoi sper ca nu o sa ajungem ca in fabula “vulpoiul a intepat albinuta”.

 17. Sa intelegem ca domnul Cucu a fost uns cu miere si a facut parte din comisia de examinare? Nu inteleg de ca inca mai este in activitate si inca nu a fost dispusa suspendarea.Ce cauta un asemenea individ in sistem, de ce nu este facuta plangere la minister, ar trebui sa fie facuta plangere impotriva nemernicilor care cred ca pot sa faca tot ce doresc.

 18. Stimate domnule CUCULET,
  Nu incercati sa fac public date ce intra sub incidenta legii, ce-ar fi daca as spune ca cuculetul domniei voastre a fost uns cu un pic de miere.

 19. Domnii din comisiile de examinare inca nu inteleg ca trebuie sa respecte restrictiile legii. Propun ca subiectele date si fie intai rezolvate de membrii comisiei iar inregistrarea acestor examene sa fie analizata de o comisie sub directa supraveghere a unui procur.

 20. La investirea domnilor directori, ministerul justitiei a transmis ca nu accespa umilirea subordonatilor si manifestara unui comportament autoritar si defaimator. Daca in urma acestor examene au fost astfel de cazuri, va rog sa le comunicati pe adresa catalina_stanescu@just.ro. Cei care au facut parte din aceste comisii ar trebui sa inteleaga ca si ei trebuie sa raspunda pentru faptele lor.

 21. Lăsați-o mai moale cu ironiile, că nu e Academia Română aici, nici dumneavoastră nu sunteți de acest nivel. Impresia mea e că dumneavoatră nu prea ați fost pe la concursuri, n-ați avut vreme, abia l-ați scăpat pe Gorbunov….
  Dacă am trăit în altă țară, care e problema dumneavoastră?
  La Gherla ce concurs de șef a fost acum? Cine și ce a făcut acolo? Dați nume și fapte. Vorbiți aiurea și nu aveți nicio dovadă. Așa faceți tot timpul de fapt.

 22. Nu pricep! Va e frica sau nu sinteti sigur ca se poate proba? Pot sa intreb de ce va abtineti? Puteti scrie clar ce s-a intimplat?
  Cu respect

  • Ma abtin din simplul motiv sa-i las pe cei dezavantajati sa-si spuna nemultumirie. Vreau sa vad daca au acest curaj. Nici macar sub semnul anonimatului nu au taria sa spuna, atunci de le-as cere eu mai multe? Daca cel in cauza refuza, acceptandu-si nenorocul si nefacand nimic in a face public din varii motive, eu de ce as fi vocea lor? Imi cereti sa fiu Robin Hood-ul unor lași?

 23. Stimate domn Dorobanțu, dacă aveți dovezi despre nereguli la concurs, faceți-le publice, cu nume și descrierea faptelor. Astfel ele se pot verifica. Altfel, lăsați-o mai moale, nu aruncați cu noroi doar pentru că cei susținuți de dumneavoastră nu au fost admiși. În sistemul penitenciar niciodată cei picați nu vor fi ei vinovați, commisia e vinovată sau alt candat care ”are pile”. Deci vă așteptăm cu date mai clare.

  • Domnule Cucu,d-voastra ati participat vreodata la vreun concurs sau ati fost doar in comisii?
   Daca doriti date mai clare interesati-va la Gherla.
   Am impresia ca in ultima perioada de timp ,d-voastra ati locuit in alta tara,iar acum incercati pe acest site sa va recapatati cunostintele de limba romana.

   • Lăsați-o mai moale cu ironiile, că nu e Academia Română aici, nici dumneavoastră nu sunteți de acest nivel. Impresia mea e că dumneavoatră nu prea ați fost pe la concursuri, n-ați avut vreme, abia l-ați scăpat pe Gorbunov….
    Dacă am trăit în altă țară, care e problema dumneavoastră?
    La Gherla ce concurs de șef a fost acum? Cine și ce a făcut acolo? Dați nume și fapte. Vorbiți aiurea și nu aveți nicio dovadă. Așa faceți tot timpul de fapt.

 24. Domnule Lulu,impulsivitatea poate fi o forma de aparare la o agresiune.Impulsivitatea patologica..e altceva

 25. Domnule Cosmin,cum i-ati identificat pe cei care”huleau” sindicatele ca fiind actualii”dezavantajati”?Eu cred ca tipau de disperare,din suferinta..Hai sa-i ajutam!

 26. cind scrieti ca unii au fost “dezavantajati”,e vorba de pile,adica de concursuri trucate?Sau lucrarile unora au fost corectate cu mai multa exigenta?Sau ca au fost hartuiti la interviu?Dati-ne ceva amanunte…Oare de ce s-au inscris asa putini la concursul de directori? Are vreo legatura cu”dezavantajarea?

  • Bineinteles ca atitudinea unor membri din comisii a avut o cauza si un scop. Nimic nu e intamplator si nimeni nu este rau intentionat in mod gratuit. Despre hartuirea candidatului la interviu am auzit. La fel cum am auzit si de mamifere carnivore din familia Canidae care furau găinile din cotețe.
   P.S. Cine are minte, sa priceapa!

 27. Nu-i rea agresivitatea atunci cand e folosita pentru cauze nobile. Dar, eu i-as spune impulsivitate in cazul dv. Fitit impulsiv atunci cand trebuie!

  • Devii impulsiv atunci cand oamenii te dezapreciaza gratuit, te jignesc gratuit. Vedeti unde se ajunge cand lasi capul plecat si accepti jignirile unor netoți! Acei netoți, mai tarzziu. se vor crede imparati, hotarand la altii sorții.

   • Aici trebuie sa va contrazic, domnule Dorobantu! Impulsiv nu devii. 🙂 Esti sau nu. Ca reactiile mai mult sau mai putin controlate depind de factorii declansatori sau ca uneori ne controlam mai bine, alteori mai putin , asta e o alta discutie.

 28. Ce se intelege prin `animaliceste`? Si de ce sa nu fie dezvaluite aceste comportamente? Aceste atitudini au avut loc la centrele unde nu ati avut reprezentanti? Eu zic ca nu trebuie lasate lucrurile asa.

  • Adica prin lipsa de bun-simt. Nu vreau eu, personal, sa le dezvalui. Nu am nimic impotriva sa o faca cei care s-au lovit de asemenea lipsa de omenie. Ii invit, chiar. Lucrurile nu trebuiesc lasate asa, aveti dreptate, dar ce vreau eu sa va intreb: Ce de am ajuta acum oameni care ponegreau sindicatele pana sa se loveasca de nevoia de ele? Acum si-au dat seama ca existenta lor e benefica? Tarziu. Adormitii s-au trezit tocmai acum.

   • Sindicatele au rolul lor foarte important, mai ales in ceea ce priveste nevoia de a opri, diminua si denunta abuzurile. Problema cu sindicatele noastre, in general, este ca aceste institutii sunt adesea contaminate de diletantism, oportunism si chiar agresivitate, exact asa cum bine argumentati in articolul dumneavoastra. MA bucur sa vad inteligenta si preocupare, asa cum este cazul domnului Dumitrascu si consider, urmarind prestatia dumneavoastra de pana acum, ca aveti sansa sa deveniti `mostenitorul` moral al unei linii sindicale care nu poate fi acuzata de lipsa de verticalitate, prostie si oportunism, ci cel mult de agresivitate si influentare , in anumite momente ale existentei sale. Invatand din greseli, FSANP poate deveni o voce autorizata in a denunta abuzurile de orice fel, cu conditia de a nu se mai supara copilareste pe atitudini umane, absolut firesti.

    Lasati in urma chestiile astea cu `oamenii se intorc la sindicate cand au nevoie, inainte le ponegreau` etc. Oamenii actioneaza asa cum le dicteaza nevoile si interesele. Apropiati-va oamenii prin consecventa si prezenta, prin reprezentare si dezvoltare. Nu va lasati dominati de anxietatea criticilor virtuale si sperati intotdeauna ca maine veti fi mai puternici si mai profesionisti.

    • Aveti perfecta dreptate. Va multumim pentru increderea acordata FSANP. In ceea ce ma priveste, in cer scuze pentru atitudinea uneori agresiva a mea. Sunt om si am si defecte. Indreptarea lor incepe prin a le recunoaste. As lasa acele chestii reclamate de dvs in citat, dar cu parere de rau va spun ca sunt realitati. Cat despre consecventa, reprezentare si prezenta, pot sa spun ca am dat dovada de ele, noi ca sindicat. De felul meu, sunt o persoana idealista, cum imi spunea domnul Stere Giovani. E adevarat, credem in mai bine si in profesionalism, atata timp cat vom fi uniti.

     • E bine ca sunteti idealist, o spun cu toata convingerea. Nu stiu ce varsta aveti, dar sper ca veti ramane asa. 🙂 Candva, am semanat si de asta mi-ar parea rau ca idealismul dumneavoastra sa aiba de suferit, sub presiunea sistemului si a esecurilor Va doresc succes!

     • Imi cer scuze ca intervin in consensul ideatic dintre domnul Dorobantu si domnul/doamna Lulu.
      Ma obisnuisem cu atitudinea agresiv-constructiva a lui Lulu si ma trezesc ca acum da dovada de condescendenta fata de varsta frageda si lisa de experienta a domnului Dorobantu
      De data asta insa, as vrea sa ma adresez domnului Dorobantu si sa ii spun ca nu sunt de acord cu dumnealui in ce priveste abordarea modalitatii in care FSANP se asigura de legalitatea desfasurarii unui concurs.
      Oamenii care participa la un concurs nu au un tel comun ci doar aspiratii individuale. Fiecare dintre ei isi face anumite calcule in ce priveste sansa, iar in calculul lor isi doresc sa se afle o constanta – garantia ca sindicatul e acolo si vegheaza la o desfasurare dreapta a concursului. In fapt, acei candidati sunt ca oamenii care se declara atei iar in momente de cumpana sufleteasca isi amintesc de divinitate si prima care le vine la indemana este Dumnezeu. Asa si candidatii…
      Daca imi permiteti un sfat domnule Dorobantu, eu as profita de aceste momente pentru a construi o buna imagine si pentru a spori increderea membrilor. Nu cred ca ii obliga nimeni pe observatori sa scrie si sa semneze ca nu au fost probleme atata vreme cat nu au fost prezenti. Pot sa scrie ca nu au fost acolo si se disociaza imediat de prezumptiile de partinire, nepotism sau mai stiu eu ce practica incriminata.

     • Impartasesc optica dumneavoastra referitoare la oameni si ale lor aspirati, țeluri, dar dezaprob sa profit de incorectitudinile de la concursuri pentru a atrage in FSANP “atei” sindicali.

     • P.S. Sunt convins ca domnul Florin Schiopu va lua masurile necesare față de cele semnalate de dvs in finalul comentariului. Repet, FSANP nu este părtașă la nerespectarea regulilor de concurs si de bun simț.

     • Departe de mine ideea de a va indemna sa faceti prozelitism cu ocazia concursurilor. Cu aceasta ocazie aveti prilejul (sindicatele) de a arata cat conteaza un sindicat puternic. Si ca sindicatul sa fie puternic, una din conditii e sa reprezinte cat mai multi oameni. Daca socotim ca unii sunt cu noi, altii sunt cu ceilalti, ramane ca nehotaratii (ateii) vor si ei la fel dar nu sunt cu nimeni. Politic vorbind, aici se respecta regulile marketing-ului si se are in vedere bazinul de recrutare format din cei nehotarati. Fermitatea, onestitatea si corectitudinea observatorilor sindicali la aceste concursuri devin elemente definitorii ale intregii organizatii sindicale si astfel se poate spori forta sindicatului prin cresterea numarului membrilor.
      De altfel, consider ca liderii sindicali sunt obligati sa spuna permanent ce fac, sa comunice permanent si sa creasca forta organizatiei. (Nu spun ca nu ar face lucrul acesta dar spun ca trebuie sa o faca fara contenire).
      Ganditi-va domnule Dorobantu ca la ocuparea acestor functii, importante in ierarhia unei unitati penitenciare, participa oameni cu experienta in sistem, posibil creatori de opinie pe plan local. Si ca vocea lor, in cadrul grupurilor din care fac parte, este ascultata. In acest fel, o referire negativa la credinilitatea observatorilor poate aduce deservicii majore intregii organizatii
      Dar sunt convins ca stiti toate aceste lucruri si ca supararea dmneavoastra pe “adormiti” a fost ceva trecator.

Comments are closed.