Abuzul, curente de opinie

6-12-2005_Poster_BAbuzul de drept nu poate trece neobservat. Avem colegi care abuzeaza la decontari. Daca-ar fi sa-i spunem pe nume e furt. Asta insa nu inseamna ca este permisa renuntarea la drepturi sau tranzactionarea de drepturi cum opineaza unii colegi. E absurd. Drepturile trebuie exercitate deplin, responsabil si legal.

Cine fura trebuie sa plateasca. Aparenta furtului nu poate insa constitui pretext pentru renuntarea la drepturi. Nici benevola, nici impusa. Dreptul e drept si trebuie protejat, si asa sunt destui gata sa le limiteze sau sa le elimine. Sigur, ANP trebuie sa-si faca treaba. Cei care fura, daca sunt, trebuie prinsi. Cei care au dreptul trebuie sa-l primeasca.

De solutii pentru protejarea drepturilor si intereselor profesionale avem nevoie, nu de renuntarea la drepturi nici de paguboasa atitudine referitoare la presupusa invidie pe care o au unii mai “fraieri” care nu fura fata de altii mai “jmecheri” care se orienteaza. Tine de sanatate organizationala. Poate conteaza.

49 Comments

 1. Am si eu o intrebare de nestiutor la care va rog sa-mi raspundeti:
  Un om care beneficiaza de decontarea chiriei, poate beneficia si de decontarea transportului??? Legal vorbind
  Va multumesc

 2. Directorii care sunt ,,prietenii,, FSANP sunt aceia care fac si abuzuri de la deconturi, plimbari cu masina unitatii in interes personal si al familiei, inconjurarea de un grup de lingai slugarnici, interese in jurul magazinului din incinta unitatii, GAZ-ul s.a.. De ce sunt impotriva federatiei, simplu pentru ca le este teama de o reactie impotriva actelor lor. Era o propunere de a incepe o analiza a fiecarei unitati in parte, propunem sa incepem cu nordul tarii. Din ce discutam cu colegii din aceasta zona, realizam ca abunda in directori care au principii antidemocratice si dau exemplu Chis, Ilea, Iuga, toti impotriva sindicatelor libere. Problema este ca doar la Oradea din cate cunosc se poate vorbi de sindicate libere, dar si aici timid. In aceste unitati , se duce o campanie impotriva sindicatului independent afiliat, La Baia Mare NU MAI ESTE CAZUL s-a si desfiintat. Din cate am vorbit cu colegii de pe transfer si la Oradea e pericol, retrageri masive au avut loc dupa revenirea la putere a lui Ilea si acestea continua. La retrageri se pare din spusele colegilor ca pune osul asiduu o intreaga camarila. Se lucreaza cu dibacie in a ,,constientiza lucratorul,, ca e in defavoarea sa sa fie in aceste sindicate. Mai grav este ca aceste aspecte sunt inghitite de personal dar nu sunt oamenii de condamnat deoarece se lucreaza atent, principiul divide et impera functioneaza extraordinar si este asociat cu teroarea si urmarirea oponentilor. Aceste lucruri se vad dupa dum se observa pe site nu vedem reactii de la aceste unitati desi cum spunea Mihai Virgolici problemele sunt aceleasi. Dar paradoxul face ca atunci cand se vorbeste de taieri salariale sau de recuperari acesti directori se uita la sindicate deoarece ei personalui nu au curajul sa intreprinda ceva de frica pierderii postului. Pacat ca lupta sindicala se duce mult in interiorul organizatiei fapt ce dezbina si nu conduce la progres.

 3. Directorul care a facut uz de fals si a decontat ilegal contravaloarea a peste 100 litrii de combustibil plus diurna, se numeste IUGA IOAN, dar daca si el trece cu vederea multe greseli ale noastre,atunci sa fie primit. Amin! Sa stiti d-le director general ca nu a facut-o din rea vointa,ci din obisnuinta. Nu este prima data cand procedeaza astfel.

 4. Directorul care a decontat diurna si cheltuielile cu transportul in mod abuziv se afla in nord-vestul tarii,fost ofiter de securitate,simpatizant P.D.L.(apropos si-a retras perdelele portocalii de pe holuri dupa alegeri),seful vatafilor de suflete(ofiterul de la evidenta a fost sanctionat de D.G. pentru ce a facut unei subordonate,instigat de director) Ghici d-l Dobrica cine-i?

  • Da-i numele. Ca nu suntem la “Risti si castigi”. Putem sa presupunem, dar vrem sa fim premiati daca tot riscam. 🙂

  • colegule, chiar ca ai doar un gram de responsabilitate; te-ai autodefinit in modul cel mai corect ; devii penibil !realizati ca tipul are un fals si uz de fals? pentru ca masina lui personala nu se poate afla simultan in doua locuri, ori la data bilantului aceasta apare intr-o fotografie parcata ” acasa”.

  • Si daca era simpatizant PSD,probabil aceste probleme nu mai contau- nu?Iar daca punea perdele rosii -totul era OK! Jalnica ipocrizie.

  • Mister jude, oricine ar fi el, sa aiba in vedere acordarea recuperarilor in termenul legal. Termen care e de 60 zile. Ca are dumnealui criterii de performanta irealizabile din punct de vedere legal, sa fie sanatos…

 5. Pentru gaze Production. Duba cu rotile suspendate pe butuci consuma mult mai putin decat atunci cand ruleaza acelasi nr. de km.in regim normal. Diferenta de carburant ti-ai insusit-o tu Production. Ce spui asta nu este furt?

 6. Directorul se prezinta la serviciu din misiune joi. Da d-l Dobrica joi .Misiunea era Bilantul A.N.P. care a avut loc LUNI. Prima grija a directorului la intoarcerea din misiune este sa “deconteze” cheltuielile pe carburantul consumat de masina proprietate personala cu care NU s-a deplasat la Bucuresti decat teoretic. In realitate directorul s-a deplasat la Bucuresti cu un coleg de la alta unitate,dar a decontat cheltuielile ilegal. Ce parere aveti si-a luat cel putin o zi libera din proprie initiativa si si-a insusit contravaloarea combustibilului abuziv? sau nu.

  • De unde stiti care a fost prima grija a D-lui Director?Aveti cumva in sarcina urmarirea acestuia?Sunt cam multe amanunte, pe care un om care nu se afla in anturajul acestuia, nu avea cum sa le stie (daca cumva sunt adevarate).Am impresia ca jucati la doua capete.Este mult mai bine si mai util pentru dvs. sa fiti mai sincer (vis-a-vis de legetura de prietenie cu Dl.Director).De ce nu ii puneti chiar lui (Directorului) intrebari referitoare la nelamuririle dvs.?Daca este cum spui atunci nu cred ca este normal!

  • sigur, nu sunteti atat de responsabil incat sa ne spuneti si numele directorului? nu de alta dar la un salariu de 6.000 de lei /luna sa te compromiti la 13.5 lei diurna si 7.5. litri/100km decontare transport parca mai mult dezgust nu se putea!va garantez ca nu aveti nici macar un gram de responsabilitate daca nu va depasiti aceasta teama in a ne spune cine este acel ” director”- am putea sa-l folosim ca un banc cu militieni!

  • Chiar daca ar fi asa ,nu trebuie sa fii ros de invidie[din pricina asta]. Probabil daca tu ai fi in situatia lui[departe de familie,la regim de hrana rece – ai proceda la fel].Trebuie sa ne invatam sa “scoatem intai barna din ochiul nostru-apoi sa vedem limpede si paiul din ochiul altuia” .Si sa nu mai dorim ” moartea caprei vecinului”. Cand ne-a luat Basescu 25 % din salariu – nu ai fost atat de ‘Justitiar”,ai acceptat ,ca dealtfel noi toti- situatia.Acum incepem sa urmarim colegii,pt. un amarat de decont , de combustibil.Este director – macar atat sa profite si el.Sa nu uitam ca in politica -sunt unii care in patru ani de guvernare,se aranjeaza confortabil pt. toata viata.Pe acestia [cred ca nu-i vezi].Sa invatam sa ne tinem invidia,ranchiuna si rautatea sub control. Directorul cu pricina,probabil trece cu vederea multe greseli -ale noastre.Nimeni nu poate respecta “in litera ei” -legea, trebuie respectata in spiritul ei.

 7. pai cand vor fi vreodata fraieri, aia care primesc chirie,sa se bage la rate la casa? chiria este peste salariu, rata la banca o platesti din salariu. Deci…..Daca vrei casa si platesti rate,esti un mare “fraier”!!!!!
  Poate ar trebui sa se faca ceva, ai vreo proprietate(ex. teren de valoare mai consistenta), ti-ai luat o masina sau chiar doua de familie? Daca raspunsul este da,atunci ai bani,nu? Deci baga-te la casa. Uitati-va in jur si o sa vedeti colegi care tocmai isi achizitioneaza autoturisme dar n-au bani de rate ptr un apartament. Va garantez insa ca nu se va face nimic pentru ca….avem o liota de anp-isti in situatia asta,avem blocul anp-ului,celebru in buric de Bucuresti care are parcarea plina de limuzine, una sau doua de familie…..deci, cine sa arunce buzduganul?

  • Lasa buzduganul frate “cine scoate sabia -de sabie va muri”.Nu starni valuri mari -atata timp cat si tu esti in aceeasi barca cu ei.

 8. Consumul de carburant cu rotile dubei suspendate este infinit mai mic decat cel cu duba in miscare (mai ales in localitate) desteptule, Asa ca diferenta de carburant este,,,,,, si la duba este cam mare, De fapt tu stii cat este cel mai bine!

 9. Oameni amarati sunt cei care sunt acum in pragul executarii silite a bancilor, draga Gioni, care nu mai reusesc sa-si plateasca ratele caselor, nu tu….care astepti lunar sa-ti ridici chiria pe care sa o plasezi proprietarului locuintei si eventual sa mai ramai si cu ceva. Primesti chirie, sa primeasca si cei care s-au inglodat in datorii pentru a achizitiona o locuinta. Cum este prevazut pentru tine sa iei chirie, asa scrie si pentru ceilalti colegi sa fie ajutati in achizitionarea unei locuinte. Egalitate. Locuiesti in acelasi oras cu familia si vrei chirie…. Daca erai repartizat in alta localitate decat cea de domiciliu, tot respectul.

  • corect….dar si cei din alte localitati nu stiau unde vor lucra,?,,anp….sa se dea un numar limitat de ani..si dupa sa isi cumpere…daca e sa ne uitam la acestia le plangem de mila .nu sunt acasa..dar stiu sa isi cumpere masini de 10000 de euro..vacante pe dincolo…lucruri pe care nu si le permiteau inainte..dar anp este darnic..le da si transport si chirii

   • Masina de 10000E,ma faci sa rad-inseamna ca acestia chiar sunt modesti.In lumea buna a Bucurestilor[gen Dorobanti]-nu poti sa te prezinti cu asa ceva,mai bine vii cu taxiul.

  • sunt de acord cu colegul….eu vreau sa imi cumpar locuinta..sa fiu ajutat conform legii…ce face sindicatul in acest caz..le tine partea doar a celor care vor chirii,transport..as fi curios sa stiu ce motivare exista sa nu se aplice prevederea in cazul cumpararii..

   • Le tine partea pentru ca au si ei interese, probabil. Domnule stiu ca nu-ti convin parerile mele, dar e democratie. Suntem liberi sa le exprimam. Imi pare rau, dar lupta e mai apriga unde aveti interese personale. In rest, ca e lege si pentru achizitionarea unei locuinte…care e lupta in cazul asta? De curiozitate.

    Dati dovada de maturitate, nu-i cazul sa fiti sifonat!

    • credeti ca va raspunde ?sindicatul ?pai ei iau toti chirii…ce sa isi cumpere…iar cand vor vrea sa cumpere,vor aplica legea..sau se vor zbate sa se aplice.

   • De ce sa fii ajutat ?, sunt banci care acorda credite. Toti asteptati pomana de la statul roman. Ala care lucreaza in domeniul constructiilor are dreptul la chirii, transport ?

    • dar pentru cei care cer chirii..nu sunt banci ?sunt colegi…f multi..iau chirii si transport…ei cand vor vrea sa isi cumpere locuinte…..niciodata

     • de acord cu colegul….un agent venit din scoala ,prima data isi ia masina…sa se dea patrat…poate achita 700 lei rata pe o skoda..dar nu poate plati o chirie….ca nu e din localitate…in schimb primeste chirie si transport moca…

     • Mai avem un caz. Colegi care sunt in concubinaj. Ei primesc amandoi chirie? Ar fi de verificat.

    • Care constructii?Te referi la un domeniu care nu mai exista[decat in strainatate].Epoca de aur -a trecut.

   • Momentan pretul locuintelor a scazut la 50%. Acum e vant prielnic “din pupa”pt. a cumpara. Cei care nu sunt din localitate nu pot fi insa obligati-sa cumpere locuinte. Ei au deja in alta parte[un cuib al lor].

   • Ce face sindicatul? Sindicatul suntem toti, inclusiv tu daca esti membru de sindicat. Raporteaza-te la ce faci tu pentru tine si apoi intreaba ce face sindicatul!

  • La prima locuinta cumparata conform statutului fpss ar trebui sa fii ajutat la plata acesteia de catre stat,dar nu vad pe nimeni sa strige NU sa se taie chiriile!!!! Atitudine tipic romaneasca,o sa va mearga la toti infinit mai bine daca nu o sa se mai deconteze chiria

 10. Atît timp cât a ta soață este proprietar, unde scrie că nu puteți locui în imobil și că o puteți face abia după (auzi cum ai dat-o, ca să sune cât mai elegant) dezbaterea succesiunii? Dacă în contractul de vânzare-cumpărare este astfel stipulat, doar nuda proprietate până la decesul ambilor părinți, e nasol. E o speță atipică, iar tu ești un mare ghinionist. Dacă nu, asta e. Cine crezi că e bucuros să locuiască cu soacra, dar tu n-ai încotro. Fă-te “frate” cu ea până… trece puntea.

 11. Și unde-i furtul, istețule? Motorul “în funcțiune” era “ușor turat” datorită faptului că dădeați voi la manivelă? Sau tot carburant “păpa”, hăhăitule? Se poate numi, în cel mai rău caz, risipă. Dar furt?!? E adevărat că mulți furați curent în sistemul ăsta, dar, stai liniștit, că felul ăsta de “curent” e nefacturabil. Deocamdată.

 12. daca m-am casatorit recent si sotia este coproprietar la locuinta parintilor(socrilor mei) de ce nu mai pot primi bani de chirie in conditiile in care locuim cu chirie si am avut comisie pentru constatarea domiciliului?stie cineva daca este stipulat in vreo lege ca,daca,unul din soti are propietate si nu poate locui in ea decat dupa dezbaterea succesiunii,nu se pot primi banii de chirie chiar daca stai cu chirie?ce facem in acest caz?sotia sta la parinti si eu stau cu chirie?….si tot nu iau acesti bani!

 13. Sau macar sa limiteze la o anumita suma fixa, nu procent din salariu.Ca si un agent si un comisar sef tot acelasi fel de nevoi de locuit au.Nu ar trebui sa se acorde chirii de lux pentru unii si strictul necesar pentru altii- acest nivel venind din diferentele de salariu- ci ar trebui sa fie o suma fixa.Vrei lux scoate banul din buzunar.

 14. Duba ridicata cu rotile din spate pe butuci,motorul in functiune usor turat,kilometrajul inregisreaza kilometrii. Se intampla la un penitenciar din Romania.Unde oare? De ce? Cum e posibil,in vazul tuturor (fpss+ppl)?

 15. Vreti economie puneti ppl sa plateasca pt curentul consumat cu dipozitive artizanale,cele 100 de canale tv,medicamentele acordate aiurea in “ziua de cabinet” ETC.Nu sa restrangem drepturile fpss,iar celor care abuzeaza de deconturi DOSAR PENAL

 16. Ne invatam copiii sa nu minta,sa nu fure,sa nu insele,iar noi ce facem?Avem incredere in noi?

 17. 32% din bugetul pe medicamente a fost cheltuit pe decontari de lentile.unii dintre noi,cu moralitate zero si-au decontat de mai multe ori intr-un an, o luna ei,o luna copii, o luna pauza si de la capat,iar noi cand chiar avem nevoie si nu am abuzat niciodata de aceasta prevedere,suntem pusi sa ne luam ochelari din banii nostri!este greu de verificat cine a beneficiat de mai multe decontari?

 18. Dincolo de intransigenta care trebuie aratata fata de cei care abuzeaza de aceste drepturi (si ei sunt stiuti de toata lumea in fiecare unitate in parte) trebuie umblat putin si la lege. SI aici ma refer la cei care renunta la chirie si fac un credit ptr o locuinta . Din pct de vedere economic toata lumea are de castigat. Decat sa platesti cuiva chirie o viata intreaga mai bine ii dai un procent din chiria respectiva (10, 25, 50% – sunt altii mai informati care pot sa stabileasca un procent) si il incurajezi sa ia o locuinta noua. Sunt sigur ca un studiu de impact ar revela faptul ca sumele nu ar fi cu mult mai mari, ba in unele unitati din orasele mai mici ar fi in avantajul ANP (ptr ca omul ricum isi trece in contract de cele mai multe ori suma maxima de care poate beneficia) .
  Si asa se rezolva si acea prevedere din lege care spune ca avem dreptul de a beneficia de un ajutor ptr achizitionarea unei locuinte proprii, dam si un mic branci economiei in dezmortirea pietei imobiliare . Si asa si eviti ca oamenii sa isi ia locuinta in alta localitate si ulterior sa vina ptr decontarea cheltuielilor de transport .

  Cu siguranta sunt multe idei care ar putea macar sa intre in discutie. Trebuie doar sa tratam serios problema.

  • Evident. Cu banii cheltuiti pe chirii, se pot face locuinte de serviciu. Cineva calculase ca ordin de marime ca ANP cheltuie pe decontari un bloc de locuinte in fiecare luna. de verificat, dar credibil.

 19. este posibil ca cineva care are 5000 m2 pamint intr + o zona buna, să primeasca bani pentru chirie?

 20. Gioni,ai perfecta dreptate!Individul ala ce posteaza pe aici,”zbarci-licurici”,e un tembel ce tot agita spiritele,o marioneta pusa sa latre la luna!Da,adevaratii profitori de chirii sunt pilosi,rude de comisari din anepeu sau de procurori!Sunt nesimtitiii care ii stim si ar trebui DEMASCATI,nu lasati sa prosteasca in continuare!

 21. Abuzurile cu decontarea chiriei si a transportului de la falsa locuinta sunt facute de oameni sus-pusi sau cu relatii nu de un simplu agent.Am vazut de curand voci care cer taierea chiriei,crede-ti sincer domnilor ca acesti bani se vor intorce pentru dotari ex:un scaun mai bun in foisor sau pe sectie? Visati in continuare nu asta este solutia lasati oamenii amarati sa se bucure de drepturile legale.

Comments are closed.