Decontare transport CO

Modalitati de transportAdministrația Națională a Penitenciarelor comunică punctul de vedere al Direcției Economice Administrative privind decontarea cheltuielilor de transport efectuate în interes de serviciu și in cazul concediului de odihnă spre a fi urmat de unitățile din subordine.

Se zvonește prin pușcării că găsirea leacului pentru  modalitatea decontării cheltuielilor de transport în cazul concediului de odihnă a fost mai așteptată decât întronizarea Papei Francisc la Vatican.

Un grup de cercetători din Administrația Națională a Penitenciarelor a reușit, după zeci de dimineți de studiu, să stabilească fără putință de negațiune modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport efectuate în interes de serviciu și în cazul concediului de odihnă. Epidemia sărăciei care amenință sistemul penitenciar a scăpat de sub control avertizează ANP-DEA.

Primele simptome au apărut în penitenciarele în care mai marii manageri au poruncit contabililor și contabilelor să facă economii pe seama lucrătorului.  Primul lor reflex a fost să ceară bonuri fiscale de carburant, care să conțină întreaga cantitate de carburant necesară efectuării transportului, în cazul concediului de odihnă.

O soluție destul de bombastică din partea dumnealor, având în vedere că Ordinul 511/C/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind drepturile de transport ale funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare prevede cu totul alt tratament în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport în cazul concediului de odihnă.

Mai precis, art. 10 (1) din Ordinul 511/C/2013 stabilește Pentru deplasarea in concediul de odihna in alte localitati din tara decat cea de domiciliu sau resedinta, functionarul public cu statut special beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport dus-intors, in baza ordinului de serviciu si a documentelor justificative
a) copia certificatului de inmatriculare al autoturismului utilizat, certificata ca fiind conforma cu originalul;
b) bonul fiscal de carburant.
(2) In situatia in care se efectueaza concediul de odihna fractionat, functionarul public cu statut special beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport o singura data pe an.

Soluția lor pripită a fost rezultatul neînțelegerii logice și gramaticale a cuvântului justificativ, sau rezultatul unei rele voințe, care nu a făcut decât să știrbească un drept al fpss-ului. Cei mai mulți uzurpatori de drepturi din lumea penitenciară și-au manifestat neîncrederea în fpss, acuzându-l de furt, înșelăciune, cum că și-ar însuși banii și nu ar cumpăra carburant. O serie de scenarii SF menite să știrbească imaginea administrației penitenciare, punând-o sub semnul neîncrederii, de parcă, acordarea unui drept stă într-un bon de carburant…

Specialiștii ANP-DEA avertizează unitățile penitenciare să evite decontarea rău intenționată și să țină cont de prescripțiile ANP-DEA, pentru a nu genera conflicte sau plângeri pentru abuz.

Mai jos aveți Adresa ANP-DEA 26455/21.03.2013 referitoare la decontarea cheluielilor de transport efectuate în timpul concediului de odihnă.

Adresa 26455 din 21.03.2013 ANP - DEA decontarea cheltuielilor de transport in cazul concediului de odihna

36 Comments

 1. De ce nu a emis onor A.N.P-ul o procedura de sistem privind decontarea transportului.Pe un punct de vedere si pe o adresa unii directori au dat cu subsemnatul cand au acceptat hranirea p.p.l in sistem catering( Bistrita,Baia Mare).Pe nimeni din A.N.P. nu a interesat ce consecinte vor fi.De ce nu s-a asteptat raspunsul de la M.F daca directia de specialitate- in speta- DCEAN-ul nu este in stare sa emita un punct de vedere si dupa aceea sa se stabileasca o regula generala.

 2. Nu inteleg ce tot aveti cu ZORRO, creti ca il schimbati voi cu blogul asta? sau pe director credeti ca il schimbati cu blogul? cainii latra, caravana trece.

 3. ZOOOOORRRROOOOO de la BACAU sa nu uiti niciodata cine ai fost si de unde ai plecat ! Da-ti seama ca azi urci , iar maine va trebui sa cobori , caci nu poti trai in varf de unul singur ! In afara catorva trepadusi , oamenii nu te mai vor !!! Si cand se va intampla acest lucru , in coborarea ta , ii vei intalni pe cei pe care i-ai tratat urat , pe care i-ai intimidat , carora le-ai pretins favoruri , carora le-ai pus pumnul in gura , pe care i-ai tinut sub papuc , carora le-ai conditionat drepturile legale …si asta pentru ca functia ti-a luat mintile si ti-a intinat sufletul . Nu mai lasa toate aceste lucruri sa puna stapanire pe sufletul tau , caci vei da socoteala la milimetru pentru tot ceea ce ai facut in defavoarea semenilor tai , dar mai ales in defavoarea sufletului tau ! Gandeste-te mai ales la copilul tau , daca nu te gandesti la altceva ! De ce sa plateasca el , copilul , pentru pacatele tale ? Nu uita ca nimic nu ramane fara rasplata in probleme de morala fundamentala ! Pentru ca , tot ceea ce faci altuia , bun sau rau , tie iti faci !Nu lua painea de la gura copiilor si al oamenilor ,facandu-i sa iasa la pensie, sa se transfere la alte unitati sau mai grav condamnandu-i la boli grave si incurabile sau mai grav la sinucideri cum vad ca se intampla in sistem , pentru interesele tale , ca iti vei face tie un mare deserviciu !!! DOMNULE DIRECTOR DARTU de la Bacau va rog sa va mai ganditi… cand si daca… ai veti mai prelungi numirea pe functie. Decizie si asa ilegala !!!! ASA CUM ATI MAI FACUT PANA ACUM !!!!!!!!!!!!!!

  • eu -bacau se mindreste fraierul ca ia-ti spus zoooorrrrroo dar el nu se vede ca are calitati invers proportionale cu cele ale adevaratului zoro mintea lui ii este plecata cu sorcova de mult iar sistemul de valori de la creier ii este de mult diminuat dar el in prostia lui in care innoata crede totusi ca-i va ingenunchia pe multi -el afost sageata tot timpul ,dintre cei 4 sefi tura atunci cind era si el 3 audemonstrat ca au caracter ,el fiind singurul de acord sa-si bata joc de mircescu planificindu-l in pp afirmind ca [[[ .o sa auziti voi cine e pavel ]]] oare cine ? un om care a facut liposuctie la creier ; fiind in inposibilitatea de a creea idei constructibile ; luind-o pe aratura …aroganta lipsa de respect si fata de el il catalogheaza ca fiind un taranoi inbicsit infect incult insasi prin ce face el [[[[[[ gogu cel care comenteaza mai sus probabil ca este de un caracter apropiat lui zooorrroo dar nu-i este data ocazia sa se desfasoare ori nu are putere

   • in ipocrizia lui nici nu o sa-i pese semanind cu zzzzzzooooorooo numai la taietura de pe fata dar subrezimea din el incepe sa se vada asta observind si copii de pe sectia 3 _a incepe sa se recunoasca invins [[ nepotule fa loc la altul care are creier ]]] nu ai spirit de observatie ca esti folosit sau te ;;exciti”’ vazindu-te un fals puternic sau esti masochist o sa fii folosit ca instrument de spalat wc sau curatat [aspirat ] fosa …. fuga e rusinoasa dar ……….. taio cit mai vezi

 4. O adresa? Asta este un ravas! “In functie de raspunsul primit de la directia de specialitate MFP vom reveni cu precizari ulterioare.”Sunteti batuti in cap.
  Ultimele cercetari si studii facute in domeniul economiei financiare,pentru sistemul penitenciar,arata asa:http://www.youtube.com/watch?v=FzXkpMLAGe4
  Bursa de valori este intr-o puternica crestere a actiunilor si “obligatiunilor” pe piata. 🙂 🙂

 5. Dumnezeu sa-l odihneasca,sindicatele sunt interesate numai de examene pentru șefi,care dupa ce ajung șefi sunt praf,uita tot.Repeta greselile altora si noi rămânem in același rahat.noul val este mai prost pregătit decât vechiul leat. Sa auzim de bine

 6. La Deva Tugmeanu cel manager nici nu vrea sa auda de decontare decat cu intreaga suma.Ba chiar mai mult si-a asumat aceasta aberatie pe DZU.Acum chiar ca ne pregatim sa mergem cu el in instanta……aberatiile trebuie sa le plateasca cineva….

 7. Numai la noi este problema asta.Pentru cei din Parlament si Senat, nu se mai pune problema falimentarii bugetului Romaniei.La ei, transportul se deconteaza mereu.Adica daca omul vrea sa plece acasa in fiecare zi, Statul cel sarac (adica noi, prostimea) plateste de-i sar capacele.Unde mai pui ca, aceelasi stat le plateste si chiria lunara (umflata la mii de euro).Ex.: Statul, plateste chiria pt. Geoana, suma ridicandu-se la 3000 euro lunar.Pai, daca faci un mic calcul si inmultesti cei 10 ani cu …sa zicem 1500 (facem media) euro, statul putea sa ridice cateva vile sau chiar blocuri.
  Asa ca, sa nu ne mai certam pe ceea ce reprezinta drepturile noastre.Eu zic sa ramanem uniti, pentru ca meritam la cat muncim!Slava Domnului, cred ca nu-i nimeni care sa nu faca ore suplimentare lunar, ore care ar trebui platite!!!
  De ce?Pentru ca asa este normal si logic.Daca badea Ion, vine la mine si munceste o zi eu trebuie sa-l platesc nu sa-i spun sa stea acasa in alta zi de lucru.

 8. In lumea noastra mica….

  In seara asta ma simt desprins total de ce va mai face sistemul penitenciar in urmatoarele luni… fara bani, cu gardieni prost imbracati si protejati, cu drepturi ale detinutilor pe care “lumea nu putea sa le mai incapa” si cu zidurile care ne inconjoara si ne astupa ochii si sufletele.
  Simt o strangere imensa de inima pentru colegul de 38 de ani de la Giurgiu care… a iesit din sistem. Si chiar daca pare un sablon, as vrea sa tramsmit condoleante familiei, iubitei sale si tuturor colegilor si prietenilor lui. Dumenezeu sa-l odihneasca in pace!
  Din pacate el este o victima intr-un razboi in care ne dam sau nu ne dam seama, suntem prinsi cu totii.
  Numai ca nu vrem sa-l vedem. Stam pe fundul transeelor si tresarim din cand in cand, atunci cand ne cad in cap bulgari de la explozii.
  Vedem si gandim razboiul ca pe acea confruntare, pana la urma, plina de onoare, in care ostile stau fata in fata si fac dovada tariei prin toate mijloacele. Ne inselam. Azi nu mai suntem soldati. Azi suntem tinte. Doar tinte.
  Probabil va fi din ce in ce mai rau…. sau mai bine. Cine poate sti? Poate doar soldatii, cei care trag in tintele de pe fundul transeelor.
  In doar doua saptamani, asupra transeelor noastre au explodat cateva bombe destul de mari: carnea de cal, antibioticele din curcan, micii din carne de cal si aflatoxina din lapte. Personal cred ca asta e doar pregatirea de artilerie dinaintea atacului principal. Dar nu asta e marea problema. Problema e cea a tradatorilor din randurile proprii. A celor care vor sa dezerteze si sa treaca la inamic… oricare ar fi el.
  Pe la 1877, Valter Maracineanu a pus pe undeva pe la Grivita sau la Rahova stindardul independentei Romaniei. Pe la 2013 acesta e coborat si inlocuit cu un altul. Pe la 1918 Ecaterina Teodoriu, iubindu-si tara, primea in piept o mana de gloante. Pe la 2013, Sabina, un copil de 15 ani, iubindu-si tara, primeste amenintari cu moartea. In tara sa…
  Si noi stam pe fundul transeului ferindu-ne de cal, antibiotice si aflatoxina. Si asteptam sa se termine, sa lupte altii pentru noi si sa scoatem capul sa privim cat mai departe…. macar la 600 de km sa ne decontam ordinul de serviciu. In rest, scapa cine poate.
  Ma simt trist. Pentru colegul me de la Giurgiu, pentru Sabina, pentru noi toti si pentru Romania.
  Dumenzeu sa ne ajute!

 9. Plec de la Satu Mare la Bucuresti la bilant,am rezervorul plin si joi cand ma intorc tot plin este.Fac rost de bonuri cu cantitatea de combustibil consumata si decontez contravaloarea combustibilului dus-intors.Bag banii la buzunar plus diurna si astept o alta misiune.V-am facut fraierilor! Mai sus aveti adresa A.N.P-D.N.A ?

  • Păi da stimabile,da’ tu nu știi ca m-am dus doar pînă la Bistrița cu mașina mea,iar de acolo am mers împreună cu Siman cu mașina lor pîna la Bucale.Si atunci cum sa nu am rezervorul plin?plus că mi-am decontat și ordinul de servici.

 10. A fost solicitatata o lamurire in scris la Ministerul de Finante, pt. treaba asta?? Fereasca-ne D-zeu !! Ce ne mai jucam dea managementul !

  • Sunt curios daca se tine cont de punctul de vedere al ANP-DEA si in unitatile din teritoriu? Sau inca mai exista urangutani care se bat cu pumnii in piept ca ei deconteaza anapoda?

 11. Eu am observat ca se practica plecarea in vacanta doar a ordinului de serviciu, direct din ANP, catre unde pui harta-n cui…ca doar statul nu da faliment, si pfiu, lasa ca nu-i paguba ! Daca intrebi, ti se raspunde ca toata lumea face asta ! lol…..

 12. Daca stam bine sa ne gandim, ce ne deranjaza sa prezentam bonuri cu cantitatea de combustibil consumata?
  Plec de la Satu Mare la Constanta, am rezervorul plin si nu am unde sa pun 50 litri…. Nu-i problema, ii putem pune la intoarcere ca se face loc…. nu? Doar nu o sa vin cu masina tractata… E adevarat… doar daca ajung la Constanta… 🙂
  Pentru ca in cazul in care trimit un ordin de serviciu printr-un coleg si il vizez la Constanta…pare a inselaciune, fals si uz de fals…. Este adevarat, greu de demonstrat dar nu imposibil.
  Stiu ca vor fi multi care ma vor huidui sau ma vor acuza ca sunt cu ANP-ul, dar asta e realitatea. Cred ca deranjaza doar pe cei care adopta varianta a doua sus prezentata.
  Multa sanatate tuturor.

  • @JAMO_ ne deranjeaza pentru simplul motiv ca un director de unitate nu are dreptul de a interpreta mai mult decat prevede legea.Nu te huidui nimeni , este parerea ta dar ce ai spune daca si in alte situatii directorul ar face mai mult decat prevede legea: uite , spre exemplu daca ti-ar aplica un avertisment scris , pe care sa il includa la dosarul profesional?

   • In legea 293 nu exista ca si sanctiune ”Avertismentul scris” si cei de la cadre daca baga aceasta hartie la dosar raspund disciplinar(atentie mare colegi de la cadre) si domnul director care emite aceste hartii, prin care se face o presiune psihica mare asupra cadrelor(vezi cazul de la Giurgiu unde un coleg a cedat-Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si cazul de la Galati unde un coleg a fost internat de curand la Spitalul de Urgenta), ar trebuie actionat in judecata pentru abuz deoarece nu are nici un cadrul legal.
    Nu mai exista prezumtia de nevinovatie? f.p.s.s. este sanctionat direct fara a fi cercetat de o comisie de disciplina domnilor directori? propietari de plantatie.
    Acum un ”coleg” mi-ar raspunde ca avertismentul scris nu are nici o valoare ,ca nu reprezinta o sanctiune,dar il asigur ca are repercusiuni pe viitor.
    Astazi d-ul Paiu ,de la Galati ,impartea avertismente scrise cred ca la tot personalul deoarece domnul director Cristian Alexandru,patron de plantatie PDL-ista, si- a adus aminte ca pe ultima suta de metri de patronat mai poate lovi in oamenii pe care ia folosit un an de zile.
    Domnule director general face-ti va rog o analiza si vede-ti cate procese au castigat acesti juristi in tot sistemul si daca nu sunt eficienti cred ca mai bine ii eliminam sa facem economie la buget,dar suntem in plina criza financiara

     • Foarte corect,la Galati acest director pe timpul cand era jurist a pierdut toate procesele ,a luat numai decizi ilegale si a interpretat legea dupa codul PDL-ist ,fapt ce a provocat o gaura neagra bugetului.

     • D-le Cosmin Dorobantu va puteti explica abuzurile acestui jurist? Are sprijinul ANP, MJ, PDL sau al sindicatelor de nu ii pasa de nimic si de nimeni ? In mod normal ar trebui sa isi revizuiasca comportamentul … dar juristul este f. incapatanat si persista in greseli. Oare de ce ?

    • E un mare (editat admin) acest jurist. Face atatea gafe incat iti da impresia ca le cauta cu lumanarea. A oferit avertismente la majoritatea. Am primit si eu un avertisment in scris. Incepe sa imi faca scarba acest personaj, incat evit sa il mai vad.

Comments are closed.