Voievodatul lui Alexandru CRISTIAN

Alexandru CRISTIANCum Dragoș este cunoscut în cronicile moldovenești ca descălecător în Moldova și primul ei voievod, așa este cunoscut în Cronica anonimă a Penitenciarului de pe malul stâng al Siretului, Alexandru CRISTIAN, ca fiind descălecătorul fărădelegilor și al mușamalizărilor din Șendreni.

Letopisețul țărâi Moldovei amintește despre modul în care Regalitatea ANP  a scăpat de sub suzeranitatea sa pe voievodul nostru Alexandru CRISTIAN, lasându-l pe acesta să instaureze în Penitenciarul Galați o dictatură și o debandadă pe care însuși Grigore Ureche le încondeiază negru de uimire și cu ură-n slovă. Odată cu instaurarea directoriei lui Alexandru CRISTIAN în Penitenciarul Galați, au început să apară neregulile și abuzurile la tot pasul, deoarece înscăunarea acestuia a făcut din Penitenciarul Galați o unitate independentă sub uimirea ANP, în care înscăunatul avea puteri nelimitate, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

Pe plan intern, cronicarul Grigore Ureche amintește despre modul în care se fac numirile/revocările din dregătoriile de conducere în Penitenciarul Galați. Singurele persoane care deţineau funcţii de conducere (obţinute prin concurs) au fost revocate din aceste funcţii în ultimul timp, astfel cā, în prezent, la conducerea unitāţii, pe toate nivelurile se aflā persoane împuternicite. Dregătorii revocați din funcții sunt şeful serviciului aplicarea regimurilor (revocat în data de 24.10.2011) şi directorul economic al unitāţii (revocat în data de 06.03.2012). Înlocuitorul la comanda sectorului economico administrativ a fost desemnat contabilul şef, persoanā care, prin nerespectarea atributiilor din fişa postului precum şi a prevederilor legale în vigoare a generat acele nereguli care l-au costat funcția pe predecesorul dregător rconomic. Același înlocuitor, evaluat cu calificativul BUN la evaluarea aferentă anului 2011, în anul 2012, a primit 3 sancțiuni disciplinare, toate legate de activitatea profesională si anume de 2 ori cu 10% din salariu pe o perioadā de 3 luni şi o dată cu amânarea avansării în grad şi funcţie pentru o perioadā de 2 ani, fapte ce i-au garantat implicarea în atribuirea contractului referitor la pagina WEB.

Cine credeți că este înlocuitorul vechiului dregător care stătea de strajă la vistieria Penitenciarului Galati? Nimeni alta decât ducesa Lucia DURAC, un fel de Afrodită la scară mai mică a Penitenciarului din Șendreni, judecând după vorbă, după port. Moralitatea nobilă a ducesei îi permite acesteia să-și amenințe propriul voievod cu neplata salariilor cadrelor în eventualitatea în care acesta nu-i plătește sporurile de praf și de antenă. Mă intreb cam căt praf și unde electromagnetice s-au depus pe fustele scurte și rochiile mulate sau decolteurile generoase ale ducesei începând cu data de 08.10.2012, când, cu toate că se afla în concediu de odihnă, se prezenta zilnic în unitate, fapt consemnat în condica de prezență a sectorului? Iar în data de 09.10.2012 a dat dispoziție, fiind tot în concediu, ca niciun ordin de plată pentru salariile lunii septembrie să nu fie prezentat la Trezorerie fără dispoziția sa.

Afecțiunea voievodului moldovean Alexandru CRISTIAN față de ducesa împuternicită director economic o demonstrează, pe lângă seama de fărădelegi pe care i le tolerează, și faptul că, atunci când a fost chemată la comisia de disciplină din A.N.P., voievodul i-a pus la dispoziție trăsura și vizitiul unității, invocănd că ducesa se duce (că doar de aia e ducesă… născută pentru a se duce…) la B.A.G.R. pentru imprimate, fapt dovedit de imaginea atașată mai jos.

Cronicarul Grigore Ureche, în lucrarea sa Letopisețul țărâi Moldovei amintește de Programul finanțat din fonduri FSE, al cărui manager de proiect era însăși Măria Sa Alexandru CRISTIAN, până când, în luna septembrie 2012, împricinatul i-a cedat ducesei Durac Lucia această calitate managerială, motivând că nobila doamnă stăpânește mai bine arta manevrelor și înșelătoriilor. Astfel se deschide dosarul ”Pagina WEB” în care cronicarul consemnează uimit următoarele: 1. selecţia de oferte şi procesul verbal de analizare oferte au fost fācute de cātre consilierul juridic al unitāţii (manager proiect) şi contabilul şef (manager financiar al proiectului) fārā a înştiinţa/consulta ofiţerul achizitor şi fārā a avea pregātirea necesarā efectuārii acestui demers; 2. contractul a fost atribuit pentru suma de 58.580 lei (fārā TVA) aproximativ 14.200 euro; 3. despre modul în care s-a efectuat aceastā achiziţie şi despre suma la care a fost atribuit

contractul, ofiţerul achizitor a sesizat directorul unitāţii în luna octombrie 2011, acesta din urmā constituind o comisie de cercetare administrativā al carei preşedinte s-a numit. Aceastā cercetare nu a fost finalizatā nici panā în prezent. Mai jos aveti Procesul-verbal de analizare oferte și stabilire câștigător final.

Mișeliile nu se opresc aici.

Va urma…

e-mail: cosmin.dorobantu@fsanp.ro

tel: 0763663781

Proces-verbal de analizare oferte si stabilire castigator final Decizie de zi Durac Lucia

24 Comments

 1. la galati sunteti toti niste corupti..si de ce sunt asa multe tel3efoane???cele mai multe in toate pnt-arele?? va zic eu.. pt ca sunteti corupti toti ..toti care postati aici sunteti frustrati si nu va faceti meseria cum trebbuie..si apropo VA CAM E SI FRICA pentru viitorul vostru corupt..traim si vedem..

 2. Domnule Dorobanțu, vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru reacția reparatorie. În aceste condiții, respectele mele!

  O mică problemă off topic. Aveți idee de ce comentariile pe care le trimit spre postare, ca și replică la un alt comentariu, sunt urcate deasupra, ca și comentarii distincte?

 3. @ ăl “mulți”

  Ce-mi place! Toți știu unde e locul celorlalți și cum se fac toate, mai puțin unde le este băncuța și ce au ei de făcut.

  Domnule Dorobanțu, parcă susțineați că nu veți mai permite comentariile mizerabile, cu atac la persoană, la viața personală? Ce-ți permit unii dintre așa-ziși colegi de-ai noștri, sub directa dumneavoastră oblăduire, e sub demnitatea umană. E adevărat că grobianismul unora nu are limite, dar la dumneavoastră am pretenții. Nu lăsați acest loc să se transforme în locul de joacă al unor nerușinați. Joaca de-a vendeta și șantajul profesional!

 4. Este gresit! La Spitalul Rahova se scapa ” buline” printre degete, se primesc medicamente ( buline) fara facturi, medicamente care sunt aproape expirate si care sunt redistribuite in penitenciarele arondate sa scape de ele. La Spitalul Rahova sunt inlocuite medicamentele recomandate detinutilor pentru anumite afectiuni si sirul neregulilor continua …..

  • Sa reformulam:se primesc medicamente fara facura, cu ordin de distributie, de la unitati, medicamente cu miscare lenta(care se apropie de expirare).Redistribuirea se face catre unitatea solicitanta cu acordul scris al Directiei Medicale.Aceste medicamente sunt redistribuite unitatii aronadate spre a fi date in consum, in functie de necesitati.Rationamentul este acela de a nu se pierde prin expirare si intr-adevar acesta operatiune presupune ceva abiliatate si implicare.Despre medicamente si afectiuni sa ii lasam sa comenteze pe cei cu pregatire medicala…va recomand sa aprofundati formarea profesioanal pe logistica, concursurile pentru ocuparea functiei de director spital au avut loc si nu va mai lasati orbita de venin si rautate…

 5. Azi si-a batut joc Cristian Alexandru de toti. A fost impotriva a 70 angajati la sedinta. Un tiran josnic. Oribil comportament. Mai suportam mult ?

   • La sedinta cu angajati juristul a primit multe reprosuri: 1. Un fpss nu a primit aprobare o zi recuperare, dar a fost obligat sa primeasca in schimb 1 zi CO+ 2 zile CO (care erau de fapt sambata si duminica). 2. Seful de la logistica i-a reprosat ca nu a stiut absolut nimic de mansardarea de la GAZ si de ce sa raspunda, dar juristul a raspuns pe un ton flegmatic: “esti sef logistica, trebuie sa stii tot, deci raspundem toti”. 3. Cam 5 fpss i-au reprosat directorului ca invrajbeste colectivul si produce ura intre sectoare. 4. Un angajat vechi a concluzionat: “am prins 11 directori, dar unul mai rau ca dv. nu am avut”. 5. Reprezentantul (editat admin) a reprosat juristului ura, tirania, interpretarile eronate a legii si abuzurile directorului, amenintand “nu ne faceti sa actionam si sa picati ca Burlibasa”. 6. Juristul se tot lauda ca respecta legea, dar a amutit cand un lucrator de la vizita i-a reprosat ca in urma cu 4 luni, cand a descoperit la sotia unui interlop un telefon, juristul a rupt cererea de informare, secretara (la solicitarea directorului) nu a inregistrat informarea, nefiind informata politia. In concluzie, au fost multe reprosuri adresate directorului care raspundea cu aroganta, dand vina mereu pe altcineva.

    • Nimic nu ține o vesnicie. O sa vedeți… Miscarea inceputa la Penitenciarul Galati nu mai poate fi oprita. Nu uitati ca cineva contorizeaza ceea ce reclamati dumneavoastra!

    • solutia finala in cazul traseului profesional in calitate de director al dl. CRISTIAN este initierea procedurii de evaluare manageriala din partea A.N.P. , pentru ca devierea de la lege permanentizata in aceasta unitate, face ca acel contor sa fie resetat la zero.

   • A fost o cearta pe un ton ridicat, presarata cu anumite jigniri din partea angajatilor si amenintari subtile din partea juristului. Au luat cuvantul peste 30 de angajati, toti reprosand directorului tirania, aroganta si invrajbirea colectivului. O sedinta stupida de 2 ore. Deja ne face scarba prezenta acestui director ingust la minte. Isi bate joc de toti iar ANP nu face nimic.

 6. Este ridicol cand un sef se lauda cu o comunicare buna cu subalternii, dar realitatea este ca te fortezi sa zambesti la bancurile expirate spuse de sef. Zambesti fortat dar in interiori il crezi ridicol si te rogi lui D-zeu sa fie chemat la o sedinta cu Cristian Alexandru.

 7. Alt subiect nu mai abordati ? Galatiul e singura problema a sistemului ? Despre managementul DRS-Anp nu scrie nimeni ?

 8. Stii ce e f ciudat? Dupa un comportament rigid si tiran, trebuie sa zambesti la glumele spuse in ras isteric de Penelopa. Zambesti fortat ca seful sa simta bine. Asta da comunicare cu subalternii. Ridicol nu ?

Comments are closed.