Banii de echipament

EchipamentAmenințarea cu acordarea primei tranșe de bani de echipament s-a dovetit a fi reala. Administrația Națională a Penitenciarelor virează mâine, 12.04.2013, 50% din norma de echipament către unitățile subordonate,
spre mulțumirea fpss-ilor nerăbdatori sa-și primeasca drepturile înainte de sarbatorile pascale.

Pentru curiosul nerecunoscător care care pune tot timpul întrebarea: ”Ce face sindicatul pentru mine?”, îi dedic următorul răspuns: ”Dacă noi nu am fi, nici tu nu ți-ai mai primi drepturile, pentru că tu, luat ca individ, ai fi prea fricos și prea nătăfleț să ai curajul să le ceri. Dacă plătești acea mică cotizație pentru sindicat, gândește-te că nu înavuțești pe nimeni, ci doar le oferi sprijin celor care au curajul să spună nevoile tale unor oameni cărora tu nu o să-ți permiți niciodată să o faci, pentru că ești prea laș! Le oferi sprijin și reprezentativitate ca ei să lupte pentru a te bucura că iți primești cele meritate, pentru că sunt oameni cărora nu le va păsa de tine ca individ singur. Istoria ne e martora amândurora, și ție și mie.  Rog mai multă înțelegere și mai puțină ură! Restul vă oferim noi. Din experiență iți spun că am întâlnit oameni care au regretat că au stat singuri, pasivi și nu au făcut parte dintr-un sindicat, dar a fost prea tărziu. Când au greșit fără intenție nu au fost sprijiniți de nimeni. Atunci și-au întors privirea către sindicat, pentru că ar fi avut nevoie de el. A fost prea târziu.”

Am făcut acest comentariu pentru că am întălnit mereu oameni destul de nerecunoscători care doreau ca sindicatul să le rezolve cele mai mărunte probleme care țineau doar de propria persoană. Dacă s-ar putea, după mintea unor neaveniți, să facă liderul de sindicat chiar și piața unuia sau altuia, ori să îi sape grădina și livada.

Dar ce mai contează acum… Vom primi jumătate din bani, urmând ca sindicatele să se zbată să luăm și cealaltă jumătate. Sperăm să găsim înțelegere la noul Ministru al Justiției, domnul Robert CAZANCIUC și că acesta va lua cea mai înțeleaptă decizie în alegerea Directorului General al ANP.

Decizia ANP 424-2013 acordare drepturi restante de echipament pentru anul 2012 pentru FPSS

59 Comments

 1. Azi au luat oamenii juma’ din banii de haine.Maine vor intreba cand se da a doua transa.

 2. La altii se poate !!!
  Slovenia, confruntată cu grave probleme economice, a fost condamnată marţi de un tribunal să plătească angajaţilor din sistemul bugetar un total de 50 de milioane de euro ca restanţe la concediile cu plată, transmite AFP. ‘Guvernul a încălcat convenţia colectivă cu privire la concediile cu plată şi trebuie să achite sumele restante în termen de 30 de zile’, a ordonat cea mai înaltă instanţă slovenă care se ocupă de litigiile de muncă şi problemele sociale, cu sediul al Ljubljana, capitala fostei republici iugoslave în prezent membră a UE. Sindicatul din învăţământ a sesizat justiţia anul trecut după ce guvernul a tăiat, în cadrul politicii sale de austeritate, cea de-a 13-a lună de concediu plătit al salariaţilor din sistemul bugetar, cu o valoare individuală de aproximativ 670 de euro.

 3. Da..da..da voi avea un Paste fericit!O, ce bucurie..de-asta te iubesc eu,dulce Romanie! Voi cumpara oua,pe care apoi le rosesc,cozonac,pulpe de pui,zahar,ulei,mustar,lapte,unt..Voi fi fericit ca lucrez de Paste,ca dupa serviciu gasesc mincare acasa,ca nimeni nu va veni in lipsa mea sa se infrupte din bunatati.Voi achita toate serviciile si utilitatile pe luna aprilie.In mai..in mai…mai stau cuminte…pina in iunie!Apoi voi vedea daca apuc inuie….la fel de fericit!

 4. Am auzit la radio ca guvernul a adoptat o ordonanta ceva sa dea salariile bugetarilor pana la sfarsitul lunii aprilie pentru luna mai pentru ca vine pastele.Ziua noastra de salariu e oricum dupa paste si acum se dau si banii de echipament, deci ar fi bani de paste.

  • un guvern care aplica strict masuri populiste, doar pentru a adormi spiritul! plata salariilor in aprilie pentru munca prestata in luna aprilie este o tampenie!

 5. Dar de productia de porumb de la GAZ pe care i-a dat-o unui particular fara sa treaca in evidentele penitenciarului ce spuneti?

 6. Ne doare in…lulă si in g,de ceilalti! Noua sa ne fie bine si sa scriem ce greu ne este sa calculam salariile si sa eliberam o hirtie numita adeverinta!Sculati-va ! Nu-i mai numiti pe altii adormiti! E rusineee!

   • Cica un gardian ar fi injunghiat un ppl de max sig,dupa ce ar fi fost atacat cu pietre de catre acesta….cine stie cum a fost!

    • Lucrurile nu sunt chiar așa de simple, cum sunt redate în presă. S-au grăbit să găsească un vinovat. De ce e agentul întotdeauna responsabil pentru toate?

     Pentru că e cel mai la îndemână să spele corupția și incompetența șefilor. omul e diabetic, are probleme de familie, poate reacționa cu ușurință în mod violent la stress. Cine l-a numit în serviciu îi cunoștea problemele? De ce trebuie ca oamenii șefilor, cei care le aduc acestora diverse servicii sau beneficii trebuie să stea cu anii în posturi călduțe, iar no-name-rii trebuie să înfrunte tupeul și obrăzniciile „hoților”? De ce trebuie ca pe o secție de maximă siguranță să fie numit un agent cu probleme?

     De ce trebuie ca șeful de tură și șeful serviciu să nu aibă decât grija sesizării parchetului, când de fapt sunt autorii morali ai incidentului?

     Fața nevăzută a corupției de la poarta albă face victime în rândul cadrelor fără pile. Ăsta e crudul adevăr. Într-o unitate în care se mușamalizează până și banalul (recent) accident de muncă, la ce te poți aștepta?

     • De acord cu tine. Anchetatorii vor intreba, cu siguranta, daca agentul a chemat intariri, in urma comportamentului ppl, daca a beneficiat de interventia grupei, daca a cerut-o, daca a cerut-o de ce nu a primit-o etc. Problema nu numai ca nu este simpla, dar in contextul actual, in care noua lege prevede dreptul la `convorbiri on-line` pentru ppl, iar pe sectie tie ca angajat iti sunt taiate toate legaturile, cand directorul general al anp si-a dat demisia, cand bugetul este cel mai sarac si cel mai incert din ultimii 20 de ani, cand starea de nemultumire in randul cadrelor capata cote alarmante, cand anp-ul viseaza in continuare la cai verzi pe pereti, preocupandu-se de coeficientul de imagine prin tot felul de chestii colorate, miscate, camuflate, filmate si interpretate, in loc sa vada esenta relatiei cadru-detinut, intr-o astfel de lume falsa, vor aparea din ce in ce mai des evenimente de acest gen.
      Ceea ce s-a intamplat la Poarta Alba ar trebui analizat din toate punctele de vedere, fara sa ne gandim la vinovatia palpabila a unuia sau altuia dintre protagonsti ci la cauzele de sistem care au generat o astfel de situatie.
      Relatia cadru-detinut trebuie sa faca obiectul unei analize obiective, conditiile de munca ale fpss trebuie sa fie puse de asemenea in lumina, fara ura si fara sa generalizam. Sa ne rugam ca colegul nostru sa treaca peste acest moment, sunt sigur ca sufera, indiferent daca a gresit sau nu, nu putem noi stabili asta, dar e pacat ca un om care a slujit sistemul a ajuns sa fie singur intr-o situatie limita, in care a pierdut, poate, nu din vina sa, sansa de a gestiona asa cum trebuie o astfel de situatie, asa cum a facut-o, sunt sigur, de mii de ori in alte ipostaze.

    • Daca ma interesa ce e in presa nu ma oboseam sa mai intreb aici.presa scrie ce trebuie pentru audienta si tiraj.

   • ce să se întâmple, au pus un şofer să facă supraveghere pe o secţie de maximă siguranţă, fără grupă de intervenţie, şi a fost agresat de p.p.l. Artene Dumitru, limitat psihic, cu un I.Q. de vreo 56, clasificat cu ATENŢIE!- VĂTĂMARE CORPORALĂ PERSONAL-ATAC CADRE!!!, dar cu vreo 7 rapoarte de incident anulate de judecătorul delegat(sursa-PMS WEB) P.P.L. au dat declaraţii în favoarea agentului, dar l-au îngropat declaraţiile colegilor, date la dictare. ca fapt divers…dl. Mate Mihai,ca şef serviciu a avut toată gama de evenimente negative-câteva decese suspecte de p.p.l.,evadare din interiorul locului de deţinere(maximă siguranţă), revoltă, bătăi între camere întregi de p.p.l la curtea de plimbare,escaladări de clădiri, automutilări, mai multe cazuri de suicid,etc. s-au luat măsuri? desigur, a fost împuternicit director adjunct, fiindcă se pricepe de minune să bage la înaintare subalternii,cu ajutorul lui Babuş Mihai actualmente cu dosar penal pt. circulaţie sub influenţa alcoolului în mod repetat(avea carnetul suspendat,deja), a lovit o persoană cu maşina şi a încercat să bată agentul de circulaţie,pe care în starea de euforie bahică îl confunda cu p.p.l. pe care îi trosnea în mod constant,fiindcă nu cotizau suficient(portal instanţe-curtea de apel Constanţa-dosar nr. 1455/36/2012- Obiect:infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)), şi mai e febleţea actualului dir.gen. interimar. printre alte fapte de arme s-a numărat şi înăbuşirea în faşă a unei tentative de creare a unei filiale FSANP la Poarta Albă, el fiind şi lider sindical şi şef, până a fost atenţionat discret că nu mai ţine şi înlocuit cu o marionetă. acum a ajuns pe noi culmi, după incidentul cu agentul care s-a apărat cum a putut a mai avut o tentativă de suicid la instanţă, o tentativă de evadare la secţia exterioară, şi un p.p.l. bătut cu mâna ruptă, deci 4 incidente în 3 zile. cireaşa de pe tort o constituie faptul că e procesoman, avănd dosare cu p.p.l., cadre, o casă de pariuri şi chiar şi cu nevasta, de care a divorţat fictiv, de frica lui Boc. acesta e profilul moral al unui şef care face paradă de moralitate şi probitudine profesională. am tăcut prea mult! poate că Anp-ul ar trebui să se sesizeze, mai ales că în urma proceselor pierdute trebuiesc achitate retroactiv sume importante unor cadre disponibilizate în mod abuziv, şi care au fost reangajate. un audit,ceva… SE AUDEEEE!!!!!

    • Imaginati-vă cum ar suna asta:

     sotia agentului care a fost arestat a sunat la penitenciar pe la orele 00:00 să intrebe ce s-a intimplat, pentru ca sotul ei nu ajunsese acasa.

     Nu s-au respectat nici cele mai elementare norme procedurale, agentul fiind interogat de marele procuror Sadic (chiar asa-l cheama, cu i din a) de fata cu „victima”.

     Ca sa nu mai vorbim de faptul ca agentului Lupu (din increngatura movilidelor), cel care baga telefoane mobile de ani de zile, i s-a acceptat demisia.

    • .. și nu un șofer oarecare… ci unul pe care recenta evaluare medicală la catalogat ca „apt condiționat”.

     Da, agentul Constantinescu era un om cu probleme, pe care conducerea penitenciarului a încercat să-l „ajute” să le depăşească. Agentul a făcut pază, supraveghere, iar după o perioadă a solicitat trecerea pe o funcţie din cadrul sectorului auto – conducător auto. După un oarecare pocinog la acest sector, şi după descoperirea unei forme severe de diabet, conducerea îl schimbă de la sectorul auto.

     În marea „grijă” în a-şi ajuta angajatul, conducerea îl mută pe Constantinescu în cel mai lejer loc de muncă din penitenciar. Pe o secţie de maximă siguranţă, ca supraveghetor la curţile de plimbare. Nu la „vizite”, sau la vreun secretariat virtual.

     Fpss sunt pregătiţi, teoretic, să facă faţă oricărui post şi oricărei misiuni. Lucrurile iau o altă turnură când este vorba de management. Realitatea nu confirmă calităţile manageriale ale unora dintre fpss, fiind de notorietate cazurile de abuzuri ale conducerii, cel mai recent fiind cel de la Galaţi.

     Se simte cineva vinovat de slaba pregătire a agentului? A sesizat cineva că agentul era depăşit de situaţie, prin repartizarea sa la o secţie de maximă siguranţă? Nu cumva avem de a face cu o lipsă de implicare în gestionarea eficientă a resurselor umane? De o reală lipsă de comunicare a factorilor de decizie cu angajaţii, pentru a le cunoaşte problemele? Se sesizează parchetul, este arestat agentul şi gata – caz închis. După care puteți dormi liniştiţi, domnilor manageri?

     Lipsa voastră de implicare nu vă face copărtași la ceea ce s-a întâmplat?

     Aminteşte asta de un management performant? Există sau nu un deficit de autoritate în faţa ppl? Măsura dispusă cu agentul îl va spori? De ce în majoritatea cazurilor sunt făcuţi răspunzători numai agenţii?

     Și cum ai ajuns, d-le procuror Sadîc, la concluzia că a fost tentativă de omor, când era clar, și fără să ai pregătire juridică, că victimei nu i-a fost atins niciun organ vital și viața nu i-a fost pusă în pericol?

 7. Domnul director Cristian Alexandru a stat si s-a gandit ,in prostia lui,cum sa mai faca rau unitatii si a mai debitat o prostie…….s-a gandit ca daca tot nu mai are sustinerea DEA (ca vezi …daca era d-na Tudor DEA nu se mai ajungea pe la DNA>>ANP cu magariile de la Sendreni si materialele primite de la seful de santier DASAEV) ar trebui inlocuit domnul Gorea cu cine altcineva decat ….d-na Tudor ,revocata din functia de conducere si care se judeca cu ANP.
  D-na Tudor este chiar o profesionista a fost demisa din functia de conducere pentru niste nimicuri,…..lua produse de la o firma si deconta la alta….a cumparat un cazan la pret de 10….a forat un put nu o data ci de doua ori cu aceiasi firma ,care avea ca si domeniu de activitate vanzarea de covrigi,la preturi exorbitante si nici in ziua de azi nu curge apa………..dar ea se crede nevinovata saracuta

  • Sa nu ne grabim in a da vina pe colegul nostru!Este foarte usor sa arunci ca noroi.Parerea mea este ca, trebuie sprijinit deoarece fiecare dintre noi in momentele grele (cu care ne intalnim zilnic) poate face greseli.
   Acum cateva zile, trageam un semnal de alarma, vis-à-vis de comportamentul detinutilor fata de noi, fata de uniforma pe care o purtam.Iata ca, s-a intamplat si …nebunia asta de necaz.Nimeni nu stie cu adevarat ce s-a intamplat cu colegul de la P.A. dar cred, ca trebuie sprijinit fara a ne gandi prea mult la fapta.Probabil ca, problema persista mai de mult iar colegul nu a mai suportat situatia.De multe ori este si vina ofiterilor deoarece trec cu vederea prea usor abaterile detinutilor.(practic, ii incurajeaza sa se manifeste necorespunzator, fata de noi).
   Rog liderii sindicali, sa sprijine colegul care este in necaz deoarece sigur nu este singurul vinovat.De ce intotdeauna, noi (cei care lucram direct cu detinutul) sa fim simgurii raspunzatori de evenimentele pe care nu le-am creat singuri?

   • Evenimentele negative in care sunt implicati lucratorii incep sa fie din ce in ce mai multe. Cred ca este timpul ca cei din ANP sa se sesizeze. E momentul ca ANP-ul sa se gandeasca la strategii care sa elimine aceste cauze. Altfel vor aparea din ce in ce mai multe. Este o lovitura de imagine, atat pentru lucratori, cat si in fata opiniei publice.

    • Este realitatea din sistem. Un personal demotivat, supus presiunilor de tot felul, căruia i s-a furat din salariu, îndatorat la bănci (cinismul unora a ieșit imediat la iveală: „Când au semnat contractele, nu știau la ce se angajează?”). Cu multiple probleme de sănătate care nu apar în nomenclatoare ca boli profesionale.

     Un personal abuzat de toanele unor șefilor, fără o reală protecție legislativă, sau juridică. care este lipsit de cele mai elementare mijloace materiale pentru a-și face meseria.

     Un personal care trebuie să facă munca colegilor care sunt în concedii, recuperări, sau, a celor care, în calitate de pile, își fac veacul prin posturi călduțe, deși pe statul de organizare apar în pază și supraveghere.

     Pile care nu vor răspunde penal pentru că au fost implicați în vreun conflict cu pepeleii, pe care l-au gestionat prost. Nici măcar pentru ceea ce au în fișa postului.

     Cei care sunt judecați pentru matrapazlâcuri cu fonduri europene nu au adus un deficit de imagine? Poate chiar mai mare. la fel și cei care se fac vinovați de găurile din buget găsite de audit. ca să nu mi vorbim de cei care și-au construit case cu deținuții, sub protecția anepeului.

     Ar fi de dorit o dezbatere publică pe tema incidentelor în care au fost implicate cadre de penitenciar. În care să se facă o analiză pertinentă a motivelor reale care au generat acele stări de fapt. Un sistem subfinanțat și corupt, gestionat la cele mai înalte niveluri de personaje incompetente.

     • Fidela radiografia, descriere corecta a realitatii in care, din pacate, traim.
      Putini sunt insa cei care recunosc si sunt dispusi sa faca eforturi pentru schimbare. Pacat, mare pacat. Am ajuns presul de la usa camerelor de detinere, peste care trec cu nonsalanta deopotriva sefi, dip, directori generali si ppl. Dotari nu avem, oameni nu sunt, bani……………care bani?!?!? tragic destin avem din pacate.

     • Consimt la cele spuse de dumneavoastra. Din pacate asta e lumea in care traim. Si tot in aceasta lume se gaseste unul, doi ciufuti (nu dau nume pentru ca se simt domniile lor) care imi starnesc un sentiment de desconsiderare. Acei doi revoltati antifsanp sunt doar niste amarate pisicute care in oglinda se vad ditamai leii si care tot aduna mocirla de pe ei insisi si arunca in altii.

     • Creditele sunt facute in cea mai mare parte pentru achizitionarea unei locuinte – iar legea parca spunea ca fpss ar fi trebuit sa fie sprijinit pentru achizitionarea locuintei. Ori era mai bine sa stam toti cu chirie, iar la pensie sa ne mutam la boschet?

  • 1900.Daca nu ai luat nici un articol de imbracaminte,si imparti 1900 la 2 si vei stii cat vei primi.Daca ai luat vreun articol de imbracaminte,sau mai multe,te interesezi la unitate si de acolo te descurci. 🙂

   • daca am intrat in C.C.C. cu durata de 2 ani , prin august 2012 , cam la ce suma as avea dreptul? sau nu-l am?:P? Multumesc anticipat!

 8. Stilul tau impaciuitor si iertator de pacate nu are loc intr-o lume pragmatica.Imi pare rau,Lula!Nu voi irosi litere ca sa te fac sa intelegi cine e vinovat de adormire!O zi fantastica!

  • Pragmatismul, in opinia mea, tocmai asta inseamna. Fiecare sa isi faca patratica cu profesionalism si responsabilitate si apoi sa isi traiasca viata personala cu bucurie si cu inima plina. Citeam un articol azi despre un om care protesta cocotat undeva pentru demisia presedintelui. In timpul protestului a primit un indemn de genul: BAIETE! DA-TE JOS CA NU POTI SALVA TU ROMANIA! Nu stiu ce ma face sa fiu de acord cu asta.
   Insa propun un altfel de protest.
   Hai sa protestam toti prin corectitudine, profesionalism, responsabilitate si bun simt.
   Si atunci adormitii o sa aiba propria lor liga. De care nu va fi interesat nimeni!

 9. Cred ca stiu la ce se refera colegul ce aminteste de noile mijloaece de paza. E vorba de noile cuceriri ale tehnicii ca: sarme pe perimetru de care sa lege cutii de conserve iar in foisoare o sa puna sperietori din paie.
  Domnilor de ce nu vreti odata pentru totdeauna sa va recunoasteti calitatile de oameni si de profesionisti si sa stati cu fruntea sus, siguri pe serviciul dumneavoastra daca va faceti treaba si mandri ca aveti coloana vertebrala dreapta?
  Sesizati abuzurile daca exista si interveniti pentru a le indeparta si nu va mai pierdeti energiile in eforturi marunte de a omori si capra vecinului.
  Am citit ca unii dintre dumneavoastra nu pot dormi daca impart titulatura cu cei din birouri. Domnul meu, prin activitatile pe care le fac cei din birouri, prin infomatiile cu care vin in contact si prin deciziile pe care le iau sunt total indreptatiti sa faca parte din aceasta categorie. Si te rog sa nu uiti un lucru. Cea mai mare parte din ei si-au facut stagiul pe sectii, in foisoare si in plutoane sau la grupe de interventii cand nu erau nici foisoare de termopan si nici grupe de interventie specializate si cand brigazile de munca aveau cate 100 de recidivisti imprastiati prin porumbi, vii sau plantatii de pomi. Si nu aveau Tsl sau Tsc sau cum dracu le mai zice acum.
  Daca nici dupa aceste argumente nu puteti dormi, domnulmeu, inseamna ca nu sunteti obosit de la munca si va sfatuiesc sa luati un somnifer. Sau sa va calculati singur salariul, sa va tineti evidenta concediului, sa va eliberati singur adeverinte si in pauze sa eliberati niste materiale din magazii si sa gestionati dosarele detinutilor.
  Redevenind serios, va invit stimati colegi sa constientizati ca fiecare unitate de penitenciar reprezinta un intreg in care fiecare din noi inseamna ceva dar individual nu inseamna nimic. Forta noastra sta in grup. Dupa ce terminam serviciul si plecam acasa fiecare din noi redevine cel mai important om din lume.
  Si adoarme linistit cu capul pe perna sa, mltumit ca si-a facut treaba si mandru ca e OM INTRE OAMENI!
  Va imbratisez cu drag!

 10. Domnul Robert Cazanciuc a fost la inceputurile sindicalismului, director general adjunct pe vremea neregretatilor Stanisor si Binisor. Nu a stat mult, fiind sacrificat schismei politice din anii 2005, sper sa nu ma insel. A fost primul, in acele vremuri grele pentru FSANP, ce a pus semnul egalitatii intre SNLP si FSANP.
  Totusi a fost primul care a refuzat negocierea ACM si CCM.
  Tip istet, deschis la dialog, consecvent si parolist.

  Va urez bafta.

 11. Gresiti si va rog sa va corectati! De ce trebuie ca directorul general sa fie ales? Poate sa vina cu un proiect si sa castige un concurs!

   • Chiar are dreptate Cosmin, S. De ce trebuie ca noul ministru sa “aleaga” directorul general?

    De ce nu poate doar sa ia act de cel ce ia un concurs si doar sa faca oficiul de a-l numi?

   • Asa se nasc stirile despre pensiile nesimtite de la puscarie: cu magistrati care au venit, au stat putin si au iesit la pensie de la noi.Salariul lor mare +sporurile noastre = stire.

 12. puteti sa ne spuneti daca s-a “negociat” tarife pt sezonul estival 2013 pt. fpss ( din ANP) cu hotel “Flamingo” din Eforie ?
  unde putem gasi seriile / pret – oferta ?
  o puteti publica dumneavoastra pe site ?

 13. Biroaiele nu pot avea statut special,Railene!Voi dormi mult mai bine pe perna mea ptr ca am constiinta impacata!Railene,vei vedea un alt concept despre economie si capitalism!Asa cum albul nu este negru(chiar daca intra in gama cromatica) tot asa unii nu pot fi fpss!Chiar daca minerii si personalul TESA lucreaza la mina..Oltenia, nu toti au aceleasi sporuri! Intelegi?

 14. Ne trebuie un director general din afara sistemului.Trebuie schimbat radical statutul pivilegiatilor!Se aude ca cei din biroaie vor fi functionari publici..este adevarat?

  • si daca vor fi functionari publici cum vor mai fi ei folositi la unele activitati de escortare cand nu este suficient personal la escorte? in unele unitati mai sunt folositi prin rotatie.

   • Va fi cam asa, ca in bancul cu organigrama

    Într-o dimineata Gheorghe l-a vazut pe Vasile sapând gropi pe câmp, iar pe Ion astupându-le din urma.
    -Tu de ce sapi gropile astea, Vasile?
    -Asa scrie în fisa postului meu, sa sap gropi.
    -Dar tu Ioane de ce astupi gropile astea? întreba Gheorghe. Tu nu vezi ca Vasile s-a chinuit sa le sape?
    -Dar asa scrie în fisa postului meu…sa astup gropile, raspunse senin Ion.
    -Mai fratilor, dar nu vedeti ca nu are nici un sens în ceea ce faceti?
    -Noi facem ceea ce scrie în fisa postului!!! E adevarat însa ca de obicei suntem trei. Astazi lipseste Petrea.
    -Si el ce-are în fisa postului?
    -El pune pomi în gropi…

  • si daca cei din ” biroaie” vor fi trecuti in categoria functionarilor publici crezi ca vei avea tu salariul majorat sau vei dormi mai bine pe perna ta?

 15. Sincer, nu fac parte din acest sindicat, dar nu pot decat sa le multumesc celor care intradevar se zbat pentru noi! MULTUMESC!

 16. Poate sa imi spuna si mie cineva daca cei care au fost incadrati in decembrie primesc vreun ban pe echipament in conditiile in care ni s-au acordat doar un doar un sacou niste pantaloni si cateva camasi ?

 17. “… și că acesta va lua cea mai înțeleaptă decizie în alegerea Directorului General al ANP.” Doamne ajută!

 18. Doresc, sa fiu primul care multumeste liderilor sindicali, pentru efortul continuu depus, atat in prezent cat si in trecut.Nu puteti sa-i multumiti pe toti si cred ca este normal asta.Fiecare dintre noi avem greutati personale, care pot fi depasite, numai actionand inpreuna, ca o adevarata echipa.
  Multumesc !

 19. Da, sindicatul este o forță! Eu sunt un exemplu pentru care sindicatul a făcut foarte mult! Cu siguranță toată viața voi spune cu tărie că DOAR SINDICATUL poate ajuta membrii de sindicat din teritoriu! Singuri, fără ajutorul sindicatului niciodată o problemă simplă, un abuz nu are rezolvare favorabilă. Eu personal vă mulțumesc că existați!

Comments are closed.