Reorganizarea de jure și de facto

Reorganizare ANPAdministrația Națională a Penitenciarelor a fost reorganizată. Zis și făcut scriptic! Mai rămâne de facto! Ministerul Justiției a ales să ”curățe” sistemul penitenciar, aplicând pe invers principiul curățatului peștelui, adică de la cap către coadă.

După lungi așa-zise dispute între ”putere” și organizațiile sindicale s-a ajuns la un consens: reorganizăm sistemul penitenciar, dar începem cu ANP-ul.

În linii mari, putem spune că unele funcții de conducere au trecut în funcții de executie, iar altele au rămas așa cum erau și până acum. Funcțiile de directori generali adjuncți au rămas neschimbate. DSDRP, DEA, DMRU, DRS  au rămas pe val, restul s-au metamorfozat în servicii , iar unele servicii în birouri.

O lovitură sub centură a primit ”spionajul” sistemului penitenciar. Miile de cadre care dormeau liniștite sub ”protecția” DPCT nu se așteptau ca această direcție să devină serviciu. Gurile rele vorbesc că n-ar prea fi avut ”direcție dreaptă” și că erau în ”serviciul” cuiva, iar, drept urmare, puterea divină a transformat-o în Serviciu la propriu.

Și, că tot veni vorba… în urma valului reorganizator, anepeii resistematizați vor pierde la salariu, dar nu și din autoritate.  Noile socoteli spun că ”de jure” pierdem la salariu, dar ”de facto” rămânem tot influenți. Așa e la români…

Cert este că nu vor rămâne oameni fără loc de muncă în urma reorganizării sistemului penitenciar.

Organigrama ANP

128 Comments

 1. V-ati speriat asa rau?
  V-am asteptat la ceva discutii despre penitenciarele pe care le-ati distrus.

 2. Se pare ca poetilor nu le plac lucrurile serioase. “Lumea” PENITENCIARULUI este o chestie serioasa nu o barfa si o poezie la marginea santului alaturi de cateva pensionare pasionate de OTV.

  Apropo de artistii care ne polueaza mediul penitenciar, avem voie sa-i luam cu HUUOOOO?

 3. Tragem si noi o concluzie din ce au postat cei care ar trebui sa fie paznici de hoti?

  1. Marea durere a lor este diminuarea sumei de bani si implicit o retrogadare a functiei pe care o ocupau ilegal.
  Stiu ca ati castigat un “concurs”, dar sa fii sef de birou fara nici un subaltern……..este jenant si usor ilegal.
  In mod normal, dupa cum se practica in sistemul penitenciar, ar fi frumos si legal ca statul sa-si recupereze banii incasati de voi ca sef birou.

  2. S-a dovedit un esec recrutarea acestor destepti prin examen in sistemul penitenciar.
  Sunt sigur ca o sa vociferati, dar v-ati dovedit prostia si incapacitatea de a intelege ca statul si societatea civila investesc incredere si va platesc doar sa PAZITI HOTII, nu sa va loveasca izvoarele de inspiratie pentru a compune poezii. Cum va aratati voi corectitudinea catre cei care va platesc cand voi solicitati sume de bani si functii ilegale?
  Asociatia scriitorilor cred ca v-ar primi cu bratele deschise, iar noi ne-am face treaba mai bine. Trebuie sa ne intelegeti si pe noi, dupa ce ca ne chinuim cu hotii trebuie sa tinem in spinare si poeti care ne recita poezii si sunt suparati ca nu le intelegem talentul artistic.

  3. DISCUTAM SI NOI CARE AU FOST INTERESELE CELOR CARE AU INVENTAT ACESTE FUNCTII DE CONDUCERE FICTIVE? Copii sau nepotii cui aveau nevoie de functii de conducere fara sa conduca pe nimeni? Facem si noi o socoteala in care sa vedem numarul ofiterilor si numarul agentilor din paza?
  HAI SA FACEM DISCUTII ADEVARATE NU O INCHIZITIE CU VRAJITOARE

  • 1. Cine est mai ilegal, un fpss care a obtinut un post prin examen, sau unul care a fost imputernicit ilegal 2-4 ani ? Unul care a obtinut functia prin concurs sau unul venit direct pe usa din dos ! Referitor la functia de sef de birou, in acel moment nu exista Ordonanta lui Boc, care reglementa minim 5 subalterni.

   2. Poezia respectiva este cea ce tu nu vei putea scrie niciodata ! Este informatie pura !

   3. Iar tu domnule ,,paznic la hoti”, vezi ca musti mana care te hraneste ! SEFUL tau este fiul unui fost GENERAL ! Unul din sefuletii tai este ginerele unui om de afaceri care se ocupa cu petrolul ! Altele sunt sotiile….

   4. Copile absolvent de ANI, ai incercat si tu, tot respectul, dar mai ai de invatat !!!

 4. De ce a fost desfiinţată DGPA?
  Concluziile misiunii de audit realizate de MApN la solicitarea Ministerului Justiţiei demonstrează că acest serviciu de informaţii este un pericol pentru actul de justiţie:
  -în domeniul financiar s-a constatat lipsa unei structuri organizatorice şi a unor proceduri interne de control a alocării fondurilor; nu existau reguli clare pentru gestionarea şi diseminarea informaţiilor obţinute în procesul muncii;
  -în domeniul resurselor umane nu s-a respectat întotdeauna procedura de admitere în acest sistem, în sensul că unele persoane nu au fost testate psihologic şi nu au prezentat cazierul;
  -în baza unui ordin al fostei conduceri au fost distruse unele documente deşi potrivit legii acestea aveau termene de păstrare stabilite între 5 şi 30 ani (înfuncţie de tipul documentului);
  -fosta conducere, depăşind competenţele DGPA stabilite prin lege, a dispus ca unii ofiţeri din cadrul acestei instituţii să obţină informaţii referitoare la actele de corupţie săvârşite de magistraţi sau alte oficialităţi ale statutului;
  -nu au fost respectate unele reguli referitoare la organizarea şi administrarea zonelor în care se gestionau documentele clasificate şi nu erau stabilite reguli specifice referitoare la responsabilităţile personalului care lucra cu astfel dedocumente; (sursa: Ministerul Justiţiei, Adresa nr. 113595/II/2005).
  Şi nu e totul !!!
  În timp ce criminalitatea înfloreşte în penitenciare şi traficul de droguri si telefoane devine un fenomen de masă, DPCT se ocupă cu monitorizarea activităţii sindicatelor.
  Parcă e o senzaţie de deja vu?
  Parcă am mai auzit undeva despre depăşirea competenţelor?
  Deci,domnu Stef,aveţi de gând să vă ocupaţi de prevenirea criminalităţii sau tot cu spionajele îi daţi înainte?

  PS 1. Îmi pare rău să-i dezamăgesc pe cei care trăiesc cu mitul spionului.
  Angajaţii SIPA – DPCT nu sunt nişte “agenti oo7” care se luptă cu criminalitatea adevărată.
  Se luptă doar cu trecutul şi lipsa de orizont.

  PS 2.Doamne, ce am făcut,m-am lasat dus de val.
  M-a apucat idealismu’ şi îngrijorarea despre spionii şefi ai penitenciarelor. Ce treabă am eu?
  Pe mine mă interesează florile de fapt şi singurul lucru pe care-l citesc este site-ul ANP. Comunicatele de presă şi rubrica de evenimente mă inspiră.

  Si toate astea , ca sa parafrazez un bun prieten,pe numele sau de cod Hugin ,de la care m-am inspirat si care a atentionat ca s-a infintat ETAB(echipa tactica anti bloggeri) .

   • Cosmine draga,esti doar un “copil de mingi”!Articolul domnului Radu, probabil transcris din vreo publicatie media,va avea un efect de bumerang,la timpul lui, impotriva FSANP.Si ne va lovi tare rau.

    • Te-as tachina cu o intrebare,dar nu stiu cum sa ma adresez.(Dracula ,Spiderman, ,Dan).O sa-ti zic Dan,asta si pentru ca avem un prieten comun –Dan Presura.(chiar daca nu am mai vorbit de mult timp cu el)
     Daca chiar esti interesat de unde m-am inspirat ,din lectura comentariilor rezulta si sursele(Ministerul Justitiei,portalul instantelor,lumea justitiei,s.a.), trebuie doar sa te concentrezi pe un singur lucru, numai ca unii sunt simple marionete slugarnice in fata sefilor ,iar pe aici pe site cand mai bantuie sunt niste ilustri anonimi, foarte viteji dealtfel.
     Apropo,pana la urma te-ai dumirit de ce nu vine directorul Tugmeanu cu autobuzul la serviciu sau cu superba lui Skoda,eventual daca i-a fost imputat transportul dus-intors efectuat cu masina unitatii?(parca astea erau problemele care te framantau).
     Daca mai ai si alte nedumeriri iti stam la dispozitie ,asa ca nu ezita si intreaba-ne.

     • Radu, daca te simti agresat te rog contacteaza Departamentul Strategie-Conflicte al FS.A.N.P.!

     • Domnului secretar general FSANP:
      Revin cu ceea ce am postat.
      Articolul domnului Radu, probabil transcris din vreo publicatie media,va avea un efect de bumerang,la timpul lui, impotriva FSANP.Si ne va lovi tare rau.
      De la acest comentariu si pana la concluziile dumitale,este cale lunga.NU avem prieteni comuni si faceti diferenta intre colegi,cunostiinte si prieteni.Spre bucuria mea postez cu ce pseudonim vreau,iar acest lucru nu denota lasitate.Pentru dumneata, chiar daca nu va intereseaza,doresc sa va informez ca nu am avut si nu voi avea vreodata scame in sange,simplu,am si voi avea coloana vertebrala.Ceea ce am postat nu ma framanta deloc,era doar o opinie pentru un articol anume.NU ma regasesc in cuvintele dumitale ieftine,nedemne de o persoana cu functie de secretar general al FSANP.
      Orice nedumeriri voi avea,veti fi ultima persoana la care voi apela, nu meritati functia de a ma reprezenta pe mine sau pe alti membri FSANP
      Am sa ma opresc aici, intrucat detest relatiile obsesive cu persoane de acelasi fel. 🙂

  • Ramane sa vedem ce se va intampla cu arhiva SIPA deoarece doamna ex ministru de justitie Mona Pivniceru a cerut la predarea portofoliului desecretizarea acesteia.Sa vedem efectele… 🙂 deabia apuc … 🙂

  • In 2011, ca sef serviciu DPCT, apare pe usa din dos un fost siparez, care avea trei facultati:
   Facultatea de Educatie, Fizica si Sport.
   Visul erotic al acestuia era sa achizitioneze aparatura SPY, pe care sa o foloseasca cei din DPCT.
   Intro discutie purtata dupa doua pahare, de acest sef serviciu cu un alt siparez ( fost sofer), fac elogiul fostei SIPA si se mandresc cum ei au fost un adevarat BLAZON pe frontispiciul serviciilor de informatii ale Romaniei.
   In continuare, cei doi povestesc cum pe vremea fostei SIPA, intrau in casele, sau in birourile angajatilor de penitenciar si instalau aparatura SPY.
   Povestesc ca nu aveau nevoie de autorizatia unui procuror de caz, montau aparatura si faceau filaj, din ordinul sefilor, sau daca banuiau ceva suspect !!!
   In continuarea discutiei, incep sa povesteasca detaliat, cum puneau diferite persoane sa semneze ca au incasat sume de bani in schimbul informatiilor furnizate, dar banii erau insusiti de ei, nu de informatori ! Totul se facea cu complicitatea sefilor SIPA !
   Din spusele fostului sofer SIPA, se aplica acelasi tratament cu aparatura SPY si colegilor de serviciu. Tot din ordinul sefilor SIPA !
   In prezent fostul sofer SIPA, pentru ,,serviciile” oferite in trecut, a ajuns in urma unui ,,examen” dat in 2009 (!), ofiter specialist DPCT la unul din penitenciarele din Bucuresti.
   Acest personaj afirma cu tarie, ca este de vita nobila si este descendentul direct al generalului Ion Antonescu.
   Toata stima pentru generalul Ion Antonescu, dar din pacate genele sale biologice au suferit modificari genetice de calitate.
   Fostul sef serviciu venit pe usa din dos, a fost ofiter specialist la SIPA, iar acum are functie de Director la Penitenciarul Poarta Alba.
   Interesant este ca una din conditiile de participare la examenul din 2007, din sursa interna si externa, a fost sa nu fii fost lucrator SIPA. Atunci ce cauta multi din siparezi la BPCT si cum au intrat ?
   Domnule Radu Schiopu, va rog sa publicati aici functiile ocupate de fostii siparezi in momentul actual. Este interesant ce au fost pe vrema fostei SIPA si ce functii ocupa in prezent !!!
   Ps
   Puteti sa va limitati doar la ofiteri!

 5. Poate nu am inteles eu prea bine decizia ICCJ pentru ca se refera la concediere, iar in cazul meu si nu numai, functia de sef birou se transforma in functie de executie, te rog lamureste-ma daca existand functia vacanta de sef birou resurse umane, pot ocupa aceasta functie in conditiile prevederilor Codului muncii, adica indeplinesc conditiile cerute. Rog FSANP sa se lupte la reorganizarea din unitati si pe pentru noi, victimele colaterale.

  • Poate nu am inteles eu bine,Alex,dar despre ce functie vacanta de sef birou resurse umane vorbesti?
   Daca vorbim ipotetic(deoarece functia de sef birou resurse umane de la tine din unitate este ocupata),da, poti ocupa functia respectiva,dar nu o sa-ti aprobe sefii.(doar stii lucrul acesta).
   La Multi Ani ,tuturor celor care poarta numele Gheorghe.

 6. Pentru cei ce inteleg mesajul transmis va conta mai putin rima.

  Ei mai dragii mosului

  A fost o data, ca niciodata
  O directie numita DPCT
  Si era una la parinti
  Si mandra in toate cele.
  Dar Grasu Imparat
  A hotarat sa-l tradeze pe tatal sau,
  Fost General Imparat
  Si a hotarat Grasu Imparat,
  Sa-l minta pe acesta,
  Ca imparatia ANP
  Este atacata de raii interlopi
  Ce au in dotare cai cu insemne si girofare
  Credul, tatal a cerut ajutor presei,
  Dar presa, rea si haina,
  A tinut cu Grasu Imparat,
  Si a cerut capul lui General Imparat.
  Dupa acesta patanie
  Grasu Imparat, tare s-a mai bucurat
  Dorea sa prinda averea lui General Imparat,
  Dar cum supusii lui General Imparat
  Nu-l suportau pe Grasu Imparat
  Au cautat in acte si au gasit
  Marsavii scrise si semnate de Grasu Imparat.
  Simtind ca se apropie ziua judecatii
  Si Grasu Imparat, poate sa-si piarda capul
  A dat fuga la MJ Imparat
  Si a cerut ca la toti supusii sai
  Sa le fie micsorate functiile si sa le cresca impozitele.
  Grasu Imparat, s-a intors in imparatia lui General Imparat
  Si, de frica, s-a inconjurat de oameni rai si haini
  Dar intre timp, MJ Imparat, a fost schimbat
  Iar pentru Grasul Imparat, se anunta o vreme de r…t
  Acum un alt MJ Imparat, s-a ridicat
  Si vrea intai sa ia arhiva SIPA la verificat
  Si cand se va odihni MJ Imparat
  Vrea sa vada ce a semnat Grasu Imparat.
  MJ Imparat, vrea sa vada cum Grasu Imparat
  Justitia a obstructionat si de ce nu a exploatat,
  De ce a tirat si unde a intrebuintat
  Cu cine a manevrat si ce a avut de castigat.
  Deja MJ Imparat pe Grasu Imparat
  L-a si condamnat, sa-l faca de r…t
  Deci Grasu Imparat,
  De la MJ a aflat ca va fii restructurat (decapitat)…
  Dar Grasu Imparat, a tot incercat
  Pe la Senat, a tot fost plecat
  Dar i s-a explicat ca este complicat
  Sa iasa din r…t pentru ce a semnat sau ce a tirat
  Guvernul s-a schimbat si Grasu Imparat
  Va fi regionalizat.
  Grasu Imparat, rau s-a suparat
  Si a achitionat
  O viza de plecat
  In SUA la cumnat
  Grasu Imparat, spera ca a scapat
  Ca nu s-a aflat ca a manipulat si a si semnat
  Justitia a blocat si a obstructionat !

  • Un fost angajat al DGPA (fosta SIPA) acuza autoritatile de musamalizarea abuzurilor fostei conduceri a Penitenciarului Colibasi la nivelul PCA Arges. Paradoxal, Ionut Nita a fost trecut in rezerva de la o unitate a DGPA care nu mai exista intrucat fusese desfiintata, in 2006, prin ordinul Monicai Macovei.
   Intr-o sesizare care a fost transmisa catre Lumeajustitiei.ro, Ionut Nita subliniaza ca prin aceasta incetare a contactului de munca i-a fost interzis dreptul la munca ca agent sef in cadrul Penitenciarului Colibasi, desi inca din anul 1991 avusese numai rezultatele foarte bune in activitate.
   Desigur, numele fostului director de la Penitenciarul Colibasi vi se va parea destul de cunoscut, de vreme ce in vara lui 2008, procuroarea Mihaela Focica, ajunsa director la Colibasi, l-a denuntat pe adjunctul ei, Alin Irimia, la DIICOT, acuzandu-l pe acesta de sustragerea mai multor documente care contineau informatii clasificate, etichetate drept secrete de stat, precum si de folosirea lor in scop personal.
   S-a constituit dosarul penal nr. 115/P/2008 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti, care a fost repartizat procurorului Coculescu Alexandru.
   Prin rezolutia din 03.07.2008, acesta a dispus NUP, desi nu a efectuat absolut niciodata urmarirea penala in acest dosar.
   Instanta de judecata a dispus inceperea urmaririi penale, prin sentinta penala nr. 111/F/06.11.2008, din dosarul nr. 607/46/2008 al Curtii de apel Pitesti : In baza art. 278/1 alin.8, lit b) C. pr.pen admite plangerea formulate de NITA IONUT, impotriva rezolutiei din dosarul 115/P/2008 a Parchetului de pe langa CA Pitesti. Desfiinteaza rezolutia Parchetului care s-a bazat pe un probatoriu incomplet. Trimite cauza in vederea inceperii UP.

 7. Vreau sa vad si eu- cu sau fara serviciu/directie de informatii- arestati oamenii care se ocupa de introbagarea telefoanelor in puscarie.Arestati , condamnati si sa execute pedeapsa alaturi de fostii lor clienti pentru telefoene nu sa fie anuntati si sa-si dea demisia pe sest .

   • De ce le numiti ciudate? Nu credeti ca e timpul sa ii stim cu nume si prenume pe aia de ne saboteaza si se numesc generic, colegi? Nu credeti ca e timpul sa ii stim pe aia de sunt manjiti si suntem bagati toti in aceisi oala din cauza lor?Eu cred ca da.Si nu ma intereseaza motive de genul: dar am rate si familie.Cand se combina cu hotul nu are familie si rate?

   • Ce este ciudat in dorintele lui doroty?Eu chiar vreu sa le distribui mancarea si drepturile lunare asa cum imi doresc eu,pentru niste nemernici.

     • Totul are un inceput.E timpul sa vedem niste nume in opis.Daca se vor vana in continuare oameni care au rupt un colt de paine sau au luat o varza- apa de ploaie- in timp ce tramvaiele si sefii lor prospera aveti dreptate nu vom vedea nume pe lista.

     • Pentru a fi martorul unor asemenea inceputuri, ar trebui sa incepem sa ne schimbam noi mentalitatile. Suntem manipulati, stimate coleg. Treptat o sa ni se vada sforile care ne conduc, cum se vad la marionete. Pe zi ce trece vad colegi porniti impotriva altor colegi. Nu am mai intalnit sentimente colegiale, ci doar ranchiuna si invidie. Promovam numai ura si repulsie fata de colegul apropiat. Parca uitam ca suntem oameni.

  • Misiunea este prevenirea stimate coleg nu trebuie sa ne bucuram cand sunt arestati oameni.

   • Bine colegule atunci fii tu bucuros si colegial ca ei vor continua sa bage telefoane si singurul sport national in sistem va fi ala de a crea lor piata de desfacere.Fii bucuros ca in timp ce ei isi etaleaza ce au “realizat prin munca” tu vei cersi un bon de 50ron la sindicat si vei “urla” pe aici ca de ce nu face sindicatul nimic pentru a primi lumea banii …..de ce vrei tu.Fii bucuros si colegial cand copilul iti va cere ceva si din munca ta cinstita nu ii vei putea oferi bani s-a cumpere o carte mai scumpa poate.

  • Si totusi exista astfel de cazuri. Agentul Curtean Nicu de la penitenciarul Bircea a fost condamnat la 3 ani cu executare pentru luare de mita si a si executat pedeapsa. Si este ruda cu unul dintre ofiterii cu functii de conducere din penitenciar. Deci se poate, daca se vrea.

 8. Uitati ce spunea ziarul Adevarul in data de 13 mai 2004:

  Serviciul de informatii al Ministerului Justitiei poate spiona peste tot

  Printr-o hotarare de guvern publicata acum doua zile in Monitorul Oficial, Serviciul de informatii al Ministerului Justitiei – contestatul si controversatul SIPA – s-a reorganizat prin transformarea Printr-o hotarare de guvern publicata acum doua zile in Monitorul Oficial, Serviciul de informatii al Ministerului Justitiei – contestatul si controversatul SIPA – s-a reorganizat prin transformarea in Directia Generala de Protectie si Anticoruptie (DGPA). S-a urmarit, astfel, intrarea in legalitate, dupa sapte ani, a unei structuri de informatii care functiona doar in baza unui ordin emis de ministrul Justitiei Valeriu Stoica. In realitate, aceasta hotarare de guvern nu face altceva decat sa creasca puterile si atributiile DGPA intr-o maniera care, pe alocuri, aminteste de fosta Securitate. Este vorba, in principal, de art.6, al.3, unde se statueaza urmatoarele: “La solicitarea Ministerului Public, Directia Generala de Protectie si Anticoruptie executa actiuni operative in sprijinul investigarii si documentarii unor dosare de urmarire penala”. Cu alte cuvinte, de acum inainte, cu aprobare data de Guvern, ofiterii DGPA vor avea acces la date in dosarele de urmarire penala, participand efectiv la investigatii si documentari. Numai in regimul comunist erau permise asemenea interferente intre activitatea propriu-zisa de urmarire penala si cea a ofiterilor de informatii. Daca pana acum se spunea ca SIPA se ocupa de “spionarea” detinutilor, desi toata lumea stia ca cei urmariti sunt de fapt magistratii si avocatii, prin hotararea de guvern mai sus mentionata, DGPA desfasoara “activitati de obtinere, verificare, prelucrare, stocare si valorificare a informatiilor in domeniul sigurantei nationale”, ceea ce, trebuie sa recunoastem, reprezinta o evidenta crestere in grad. Actul normativ delimiteaza sfera de actiune a DGPA la Directia Generala a Penitenciarelor si regia autonoma “Multiproduct”, ceea ce ar insemna atributii de genul: prevenirea si inlaturarea amenintarilor la adresa sigurantei nationale, a faptelor sau evenimentelor cu consecinte periculoase in randul detinutilor; identificarea detinutilor care au avut legaturi cu organizatii sau grupari teroriste, preluarea sub control a canalelor de legatura pe care acestia si le creeaza cu exteriorul; prevenirea oricaror actiuni de destabilizare a mediului penitenciar etc. Aceeasi DGPA insa asigura si controlul respectarii si aplicarii reglementarilor referitoare la protectia informatiilor clasificate in Ministerul Justitiei, Parchete si instantele de judecata. Cu alte cuvinte, oamenii DGPA vor fi pretutindeni.

  • Presa a scris pe larg despre isprăvile spionilor SIO – SIPA – DGPA, astfel că desfiinţarea acestui serviciu secret din cadrul Ministerului Justiţiei nu a fost o surpriză. O parte din personal a ieşit la pensie restul fiind preluat de ANP. Povestea însă, după cum ştiţi, nu se termină aici.
   DPCT intră, încet dar sigur, pe acelaşi făgaş. Nu datorită ofiţerilor şi agenţilor care se ocupă cu prevenirea criminalităţii în penitenciare. Şefii de la ANP ai direcţiei se visează spioni şi asta cer de la subordonaţi.
   Fără îndoială că funcţia de prevenire a criminalităţii în penitenciare ar trebui să existe în penitenciare. De ce ar trebui să îmbrace forma unui serviciu de informaţii şi nu a unui serviciu operativ? Pentru că aşa vor nostalgicii SIPA – DGPA?
   De ce n-ar putea să opereze SRI în acest domeniu? Servicul Român de Informaţii este în cele din urmă “instituţia Statului Român cu atribuţii în domeniul culegerii şi valorificării informaţiilor relevante pentru securitatea naţională a României” .
   Dacă sistemul penitenciar şi justiţia este o problemă pentru securitatea naţională atunci SRI ar trebui să se ocupe de activitatea de culegere şi valorificare de informaţii. Dacă nu este o problemă pentru securitatea naţională ci o problemă de ordine publică atunci structura înfiinţată la ANP nu poate funcţiona ca un serviciu de informaţii.

  • 89 de comentarii privind functionarea S.P.C.T versus 54 de comentarii in articolul ” Banii de echipament”. !Ceva se intampla!sa fie un semnal de constientizare de catre fiecare dintre noi a prioritatilor din acest sistem? Doar in cazul articolelor scrise despre un director a mai fost atins acest prag de comentarii.In concluzie acest serviciu are intr-adevar o problema de perceptie si de eficienta pe care va trebui sa o rezolve!

   • Domnule Raileanu, oamenii isi spun off-urile. E o modalitate de refulare. Aici, cineva le ia in seama.
    Sub puterea anonimatului, colegii nostri semnaleaza neregulile din sistem.
    Indicat ar fi ca cineva sa culeaga informatia si sa o foloseasca.

   • Nu ma mai mira nimic. BEILICIU are o prietenie foarte apropiata cu fostul agent Voinea care a fost prins aducand telefoane,alcool PPL-ilor. Oare acest ofiter BEILICIU, ,,mare sef la Prevenire” , nu stia ce face informatorul lui???.Acum Voinea este la pensie si toata lumea e multumita si fericita.

 9. Ma uit la stiri si ma amuz !
  Daca guvernul nu va reusi prin reorganizarea teritoriala, sa reduca numarul de angajati din sediul ANP, atunci o poate face Dumnezeu !
  Daca se cutremura Vrancea cu 6 – 7 grade, atunci sediul cu bulina rosie al ANP, se duce.
  Nu doresc sa fie un asemenea cutremur intre orele 8- 16, poate fii dupa aceste ore.
  Nu am nimic cu oanenii si nu-mi doresc o selectie naturala.
  In schimb daca actuala cladire se duce, atunci si numarul de angajati se va reduce la maxim !
  Cum se prezinta situatia economica in ANP, in momentul actual, o alta cladire se va ridica peste 50 de ani. Pana atunci….

 10. E bine sa ne aducem aminte si noi si cei care mai au ceva de spus in DPCT:

  Direcţia Generală pentru Protecţie şi Anticorupţie(DGPA) a fost desfiinţată pentru că:
  •desfăşura activităţi care excedau limitele cadrului legal;
  •slaba calitate a lucrătorilor şi implicarea acestora în activităţi care depăşeau, de multe ori, zona “gri” a legii devenise un lucru binecunoscut;
  •activitatea desfăşurată era caracterizată de o tendinţă clară de auto-izolare şi promovare a unei imagini de elitism, nesusţinută în realitate de eficienţa care ar fi trebuit să justifice această imagine;
  •recrutarea personalului se făcea după criterii ştiute numai de ei;
  •transparenţa activităţilor derulate nici măcar nu era luată în calcul, deşi legea o impunea;
  •lipsa de eficienţă în îndeplinirea obligaţiilor legale devenise un fapt de notorietate. De acelaşi statut se bucura şi eficienţa deosebită în desfăşurarea activităţilor ilegale care aveau drept scop “rotunjirea” buzunarului propriu.

  • După cum am arătat, desfiinţarea DGPA a fost motivată nu de inutilitatea existenţei unei structuri care să se ocupe de prevenirea criminalităţii, ci de modul în care şefii, şi nu numai, înţelegeau să se folosească de statutul pe care îl conferea apartenenţa la o astfel de structură.
   Astfel, în mod natural, a apărut o structură nouă, cu atribuţii clarificate, oameni noi şi şefi care ar fi trebuit să vegheze ca prevenirea criminalităţii să slujească interesul legitim al societăţii şi nicidecum interesul meschin al vreunui vremelnic potențat politic.
   Şi astfel, încet, încet schema a început să fie completată cu profesionişti certificaţi de apartenenţa la vechea structură.
   Încet, încet au început să apară şi primele derapaje de la legalitate. Încet, încet s-a revenit la metodologia de lucru specifică unor timpuri mai “bune”.
   Încet, încet lucrătorii care au fost angajaţi în urma concursului au început să plece.
   Încet, încet au început să apară figuri noi dar totuşi vechi. Mai o detaşare, mai un transfer.
   Încet, încet funcţionarilor publici care sunt încadraţi la DPCT a început să le fie indusă ideea de superioritate.
   Încet, încet lucrătorilor DPCT li se insuflă ideea că sunt angajaţi ai DPCT şi nu ai ANP.
   Şi uite aşa, încet, încet DPCT începe să se “aşeze” în şablonul care a dus la desfiinţarea DGPA.
   Păcat de oamenii care pun suflet, păcat de speranţele şi încrederea cu care au fost investiţi.

 11. Din punct de vedere juridic, orice imputernicire din teritoriu la ANP, este o avansare mascata. Indicii de salarizare din ANP si indemnizatiile de conducere, sunt mult mai mari decat cele din teritoriu. De exemplu, indicele de salarizare pentru un ofiter specialist din ANP, este mai mare decat pentru un sef de birou din teritoriu !
  Tot din punct de vedere juridic, OMJ 2398/2012, este illegal, el contravine Legii 293/2004.
  Referitor la imputerniciri, tot ce depaseste 6 luni sau maxim 1 an, este illegal !
  Referitor la ocuparea functiilor, ramane valabila Legea 293, se face prin concurs, nu prin transfer si incadrare directa ! Deci atentie absolventii de ANI ! De unde si pana unde, voi care nu stiiti nimic de penitenciare, aveti trecere in fata unor fpss cu vechime de minim 3-5 ani ? Mult mai repede se specializeaza ei in munca de informatii, decat voi care nu stiiti ce este munca de penitenciar, decat din filme !
  Daca tot vreti posturi, mergeti la EXAMEN !
  Atentie, o Lege bate un Ordin ! Deci ramane valabila Legea 293/2004 !
  In ceea ce priveste Legea 293/2004, atentie la noile modificari, apar trei categorii de angajati : fpss, personal civil contractual si functionalul public, fara statut special. Domnilor, in curand, se vor intoarce Magistratii, sau Procurorii Militari, mai intai la ANP, apoi in toata tara.
  Acolo unde va fii nevoie, apar functionari publici ca Ani Dumitrache.
  Va certati degeaba pe noua Organigrama DPCT- ANP, aceasta reprezinta visele frumoase ale celor din ANP, dorinta lor de a tine cu dintii de functii bune, castigate politic, sau pe pile, in timpul guvernarii PDL. Nu va ramane asa, Organizarea Teritoriala, va schimba toate structurile si toate Ministerele din Romania, de la nivel central, la nivel teritorial ! Sunt vizate in general sa se reduca posturile celor din ministerele din Bucuresti, pentru ca aici au fost ,, saditi” toti oamenii guvernarii trecute.
  In luna octombrie 2013, vom vota modificarea constitutiei, cu cele 8 zone teritoriale.
  In luna noiembrie 2013, la conducerea ANP, vor venii magistrati. Vor ramane maxim 45% din angajatii din actualul sediu, asta daca nu cumva ANP-ul nu se transforma intro directie in Ministerul de Justitie. Tot atunci se va ,,epura” actualul DPCT-SPCT-BPCT si se va comasa cu actualul Birou de Prevenire a Criminalitatii, din Ministerul Justitiei. ,, Epurarea” se va face cu ajutorul altor specialisti din SRI si din alte structuri de informatii. La conducerea noului serviciu de informatii al Mj va fi un procuror militar ! La selectie se vor avea in vedere rezultatele reale si colaborarea cu alte structuri, dar si capacitatea profesionala a fiecarui lucrator din DPCT.
  Deci pentru ne certam noi aici ?
  In curand tot ceea ce reprezinta acum lucratorii din sediul ANP ( imputernicitii, sau cei care au beneficiat de OMJ 2398/2012) dar si directorii de penitenciar, vor fii istorie !!!

 12. Ce fel de Ș(t)ef este cel care din proprie inițiativă se duce la ministru și cere să i se aprobe să renunțe la drepturile oamenilor pe spatele cărora au timp dpct-iștii au timp să stea toata ziua pe faceebok, sa își pună acolo poze, cugetări…. Pe baza acestor prevenitori din unitați ei își iau banii și sunt împuterniciți de la înființarea marii direcții de ….., din 2007. ei stau mult și bine împuterniciți iar fraierii din teritoriu sunt împiedicați să ia examenul în altă parte, adică agenții, iar șefilor de birou le ia funcția pe care, spre deosebite de dpct-iști, au cîștigat/o prin examenul tocmai din 2007, pe care dpct/iștii nu l.au promovat.
  În articol se spunea că dpct a primit o lovitura sub centură, nu, corect este: au fost decapitați și, chiar și așa vor trebui să fie sclavi în continaure, pe plantații. Auzi, mai face un birou de analiza, unu de sinteză și unu de control intern. exact ca în bancul cu milițieni: unu care scrie, unu care citește și unu care îi păzește pe ceilalți. asta era nevoie? Ce să analizeze dacă din unități nu vin informațiile? (asta în cazul in care ar ști ce înseamnă, în realitate, sunt jalnice, funcționează ca la telefonul fără fir: prevenitorul scrie, să zicem, despre casă, iar sintezistele înțeleg croitoreasă. Primesc din unități sinteza de/a gata, făcută de sclavii din unități, iar mai departe ajunge numai o idee și aceea fără sensul și importanța cuvenite. E normal să fie așa din moment ce fac o așa yzisă analiză de pe hîrtie, nu ca preveitorul din teritoriu care este cel mai în măsură să sintetizeze lucrările sale. Dar, dacă ar fi așa, sintezistele, coordonaatorii ce ar mai face? Să meargă în unități? Nu, că e cîh. In loc să mărească schema în unități pt ca nr ppl-eilor este în continuă creștere iar un om sau doi la o unitate nu pot face față oricăt de mult ar vrea, mai ales că nu au nimic la îndemînă decît dotările native ale fiecăruia. sunt toți ca niște lambade care dansează în fiecare zi și cu directorii de unitate și cu dpct. pare ușor dar nu este că trebuie să dansezi non stop și să păstrezi ritmul ca să fie pe placul lor. Dar funcțiile de șef la aceste mirobolante birouri cine și cum le va ocupa? Șinșilele astea împuternicite/detașate, care ridică coada?
  Bătaie de joc față de cei din teritoriu… Dar ei nu au timp de asta, sunt ocupați: merg la cursuri, specializări, etc, stau pe net toată ziyua …. Oare știe dpct-ul că majoriatea prevenitorilor umblă beyzmetici să își caute un loc ba pe la pază ba la resurse…. toate au o limită. Cînd vor pleca toți prevenitorii, pt că nu poți munci din ce în ce mai mult cu bani mai puțini, cu funcșia tăiată, pentru mult timp, decît dacă îți place violul…. atunci ce vor face șinșilele? ce va face Ș(t)ef și cu Mihai Petre? vor în teritoriu? NU. Ar trebui să știe că numai dacă există sclavi pot fi șefi, altfel….. Oare sindicatul nu ar trebui să se sesizeze și să ia atitudine împotriva tăierii funcțiilor de conducere – un drept cîștigat legal, și a tăierii din bani ale prevenitorilor? Nu sunt printre prevenitori și membri de sindicat, oare? Oare nu ar trebui să se sesiyeye cineva și să se analizeze cîte informații valoroase sunt trimise înapoi ca nefiind bune, iar cînd le convine, le consideră prea bune, prea ca la țară? Ar trebui să muncească și cei de la centru măcaro săptămînă în unitate să vadă dacă sunt în stare , habar nu au. Au prins niște superoameni în 2007, care muncesc și au rămas în acest loc de muncă pt că le placeși cred îm munca asta, pe care nu știu să îi prețuiască deloc măcar pt faptul că datorită lor marele dpct mai este încă în viață, dar nu pt mult timp. În unități toți se luptă să măreasc schema, iar spionii dpct/iști luptă de mai multă vreme să o micșoreye, renunță singuri la ceea ce au. de ce? Se face economie la buget? Motivează oamenii? A ajuns de toată jena marea direcșie de prevenire. Păcat de oamenii din teritoriu,ei își fac datoria, conform fișei postului, semnalează, previn, dar cine trebuie nu ia decizia, sau o ia prea tarziu, sau in favoarea cui trebuie sau nu trebuie. Nu va mai dati cu parerea despre cei din teritoriu care muncesc fara nici un fel de ajutor de la nimeni, au facut si fac mult de unii singuri, dar ce pacat ca munca lor e pusa la gunoi sau zace in fișete unora pana cînd vor avea ”nevoie” de ele.

  • Dacă vreți să plecați, plecați ! Nu vă mai lamentați pe bloguri ! Oricum nu interesează pe nimeni ! A, și grăbiți-vă că vin colegii de la ANI care și-au ales o carieră, și care nu ajung ofițeri după un simulacru de concurs ca cel din 2007 !

   • Ok, te doare rau !
    Vezi ca cei care vin de la ANI, vor postul TAU si al colegilor tai ! Nu vrea nici un absovent de ANI sa vina in teritoriu !!! In teritoriu este cah, si mai vin si imbuibati ca tine in control……
    Nici pe NOI nu ne interseaza de TINE si de postul TAU caldut, dar vezi ca este in pericol, vine ANI…..
    Referitor la ,, simulacru de concurs ca cel din 2007″, sa stii ca a fost la nivel national, cu candidati din sursa interna si externa !!!
    Tu unde erai atunci atunci si cum se face ca desi nu ai participat la examenul respectiv, acum esti unul din sefii NOSTRI ?
    Deci daca vrei sa pleci, pleaca, dar te rog vino in teritoriu, ca abea te asteptam !
    Sa vezi atunci ce o sa mai postezi TU pe loguri !

 13. Nu trag concluzii, ofer datele problemei si fiecare trage concluzia proprie: 1. In urma cu doua saptamani a fost un scandal la Galati fiindca psihologul Virgolici a facut demersuri ca p.p.l. Boldea sa fie cazat la o camera comuna, nu la o camera de protejati (la infirmerie). 2. Dupa ce Virgolici a anuntat ca a contactat procurorul, fapt neconfirmat deocamdata, p.p.l. Boldea a fost mutat la o camera comuna. 3. Vineri p.p.l. Boldea a sensibilizat instanta de judecata din Iasi, iar pe motivul ca a fost mutat intr-o camera comuna si ca viata ii este in pericol, judecatorii au luat masura sa fie cercetat in stare de libertate. Simpla coincidenta? Ne asteptam, ca pe fondul unei relatii profesionale de calitate si de durata, sa ii vedem pe cei doi la o terasa, nu de alta, dar fostii incarcerati au nevoie de asistenta postdetentie.

  • Esti sigur ca e in libertate Boldea? Eu nu as fi asa de sigur dar faci flame aiurea pe aici.

 14. E fantastic! Mi-a placut la nebunie!Esti mai tare ca mine! Mai scrie,nu ezita!E tare,tare,tare.. de tot!

 15. MESAJ UMANITAR

  Dragii nostri, copii, frati, surori, colegi, vecini si rude, voi cei care dintro nedreptate creata de OMJ 2398/2012, ati plecat de acasa, de la penitenciarele din zona unde locuiati, voi cei napastuiti, care ati fost imputerniciti, sau titularizati fara examen la ANP.
  Va asteptam cu nerabdare sa va intoarceti de unde a-ti plecat, de acasa, de pe functiile voastre ! Nu mai putem sa suportam cand stiim cum va chinuiti in Bucuresti-ul hain si rau !
  Nu mai putem sa suportam chinurile voastre, felul cum duhurile rele din ANP si aroganta, va poseda atunci cand veniti in control in alte penitenciare !
  Nu mai vrem sa va imbolnaviti cand mancati otravurile din shaorma, pizza, mancare italiana, mancarea chinezeasca, sau fornetti. Stim dragii nostri ca nu mai aveti popota la ANP !
  Ajunge, a-ti dovedit ca pilele si rudele noastre au putere, ca voi nu puteti promova un examen cinstit, la care nici macar nu va-ti inscris, trebuie sa inceteze suferintele voastre !!!
  Veniti acasa dragii nostrii, noi avem nevoie de voi, numai cu voi alaturi suntem fericiti, iar penitenciarele voastre de bastina, numai cu voi pot regresa !
  Veniti acasa dragii nostrii, noi va iubim si va trecem cu vederea incompetenta si lipsa de capacitate profesionala !
  Veniti, regionalizarea teritoriala va chiama !!!
  Multumim din suflet tuturor celor care au decis ca dupa regionalizare, sa diminueze numarul de posturi in aparatul administrativ central, datorită descentralizării competenţelor.
  Reducea numărului de persoane în administraţia centrală, inseamna ca nu se vor mai cheltui bani aiurea !
  Sa le dea Dumnezeu sanatate si viata lunga !!!
  Si acum dragii nostrii am sa va dedic melodia urmatoare :
  http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/vasile-mardare-tatiana-stepa-plange-l-mama

  • Nu se potriveste melodia pentru acesti trantori si mancatori de……… rahat,.Hitul pnt Galati ….TE PUP PA-PA …….este melodia potrivita.Poate vine si specialista de d-na Anghel la bastina ca mai avem nevoie de alte dusmanii si razbunari.

 16. România continuă să fie afectată de corupţie instituţională, iar sistemul judiciar rămâne vulnerabil la influenţe politice, constată Departamentul de Stat al SUA, denunţând şi condiţiile din penitenciare, precum şi atingeri aduse libertăţii presei.

  Citeste mai mult: adev.ro/mliwmo

 17. Privesc la TV si nu imi vine sa cred. Traim intr-o tara de “reevaluati”. Toata lumea reevalueaza pe toata lumea. Drept pentru care, propun: Dl. Iftinca Gheorghe de la DMRU sa fie numit DG. Mai rau decat acum, nu cred ca poate sa fie. Nota de control este data uitarii, omul este avansat iar Directia de Cadre ar putea in sfarsit sa lucreze conform cerintelor sistemului, uneori chiar in termenele legale. Deci, sa facem bine ca sa nu fie mai rau. Am compus si un banc pe tema asta. Chiar acum. Cica, Stefan cel Mare vine la Podu Inalt, la ora stabilita pentru a incepe lupta cu otomanii. Cand colo, ostenii stateau pe iarba si faceau gratare. Dupa dealuri, turcii se uitau la ei si adulmecau fumul de la mititei.-(Stefan Cel Mare) :” Ce se intampla aici, ce faceti ostenii mei?” – Reevaluam, Maria-Ta! Cim bom-bom. Arkadas, nu mai fi atat de aspru, o viata are omul”

  • Pentru ca tocmai de aceea si nu dimpotriva m-am gandit ca noi, macar in postul Pastelui, sa fim mai buni cu cei mai rai ca noi. Sa le iertam gresitilor nostri precum si dansii ne-au bagat in belea tocmai cand ne era lumea mai draga, din nestiinta, din trufie ori minte smintită, cu vrere dar mai ales cu nevrednicie. Si daca nu vom reusi sa ii iertam, macar sa ii reevaluam. Si sa va rugati spre iertarea sufletelor lor ratacite de pre la Gherla taman prin Ghiculeasa sau chiar mai central. Si sa va faceti cruce ca altfel nu vor scapa de noi si nici noi de ei, ca termenul de 30 de zile pentru o lucrare făcutu-s-a in doi ani, asa sa ne ajute cel de sus, Adica, cel de sus zis si DG-ul care noi stim ca e acolo, ne asculta rugile, numai ca el nu stie ca noi nu stim ca e. Si va fi mai bine , si veti pleca cu sufletul mai curat, si sa aprindeti lumanari de cati bani veti avea. O lumanare, doua lumanari, dupa caz…Sarbatori fericite!

 18. Domnule Raileanu

  Ce va opreste sa lucrati cu cei de la BPCT ?
  Toti fac parte din Sindicate, Legea 293/2004, art 46, litera f , trebuie respectata de toti fpsii .
  Art 46, litera f, si Strategia Nationala Anticoruptie, se refera si la sefii lor,deci tot trebuie sesizate autoritatile statului.
  Daca acum ei nu pot sesiza direct Mj, o puteti face dvs si alti lideri de sindicat !. Ei sa sunt obligati sa respecte Ordin 1540 C din 2006. Trebuie urgent modificat art 2, litera g din acest ordin.
  Din cauza formularii : ,, colaboreaza cu organele de urmarire penala, sau cu instantele de judecata, la CEREA acestora………. pentru prevenirea coruptiei “, nu pot sesiza direct neregulile din ANP, la Ministrul de Justitie, sau la alte institutii de urmarire penala !
  Nu vi se pare dubios ca acest paragraf incalca Legea Avertizorului de Integritate ?

  • Mai nou domnule Raileanu, mai aveti un lucru in comun cu cei de la BPCT.
   Dvs ca angajat al unui penitenciar, dar si lucratorii BPCT, puteti fii monitorizati din ordinul sefilor SPCT .
   Dvs de lucratorii BPCT, iar cei de la BPCT, de lucratorii de la Compartimentul Control Intern .
   Este interesant cu vanatorul devine vanat, dar pe sefii de la SPCT, cine ii monitorizeaza ?

   • Vanat devine cel ce se abate de la calea cea dreapta. Haideti sa nu mai incoculam mintile colegilor ca sunt urmariti de cei de la DPCT/SPCT. Reminiscentele SIPA inca mai dainuiesc in mintile fpss. Ce a fost s-a dus. Ce “scriu” ei mai trebuie si probat. Devine enervant sentimentul acesta ca esti “vanat” de o structura de specialitate.

    • Domnule Cosmin,

     Ne miram ce se intampla. In urma cu saptamani, sub semnatura sefului actualei SPCT ni s-a cerut sa monitorizam facebook-ul, cand ni s-a cerut sa monitorizam sindicatele aproape deja se stie. Unii au facut asta, alti colegi nu. Nu era legal si deontologic.

     Cum poti monitoriza conturi de facebook ale pepeleilor si sa identifici poze cu acestia facute in penitenciar fara sa-ti creezi conturi fictive, cu identitati false, sa discuti cu acestia intrand in atentia altor structuri, structuri ce sunt abilitate legal sa faca asta?

     Cum poti face ceea ce ni s-a cerut mai sus cat timp accesul este restrictionat de ANP la conturile de facebook?

     Si totusi s-a gasit o solutie proprie, abuziva si ilegala. In ianuarie ni s-a cerut tot printr-o adresa nesecreta sa achizitionam laptop-uri si stick-uri de internet proprii pe care sa le folosim la serviciu. Cum poti sa faci asta si care este baza legala prin care introduci mijloace de stocare personale si internet personal intr-un penitenciar? Se pare ca pentru sefii nostri nu conteaza nici RSLD nici HG 585.

     Iar folosirea acestor mijloace de stocare si transmitere nesecretizate, neverificate si neaprobate intr-o incinta unde sunt stocate iformatii clasificate este iarasi ilegal. Dar totusi ni s-a cerut asta. Si dvs. spuneti ca nu credeti ca ni s-a cerut vreodata sa monitorizam sindicatele?

     • Sunt un bun crestin si CRED tot ce imi spuneti aici. In ceea ce priveste monitorizarea sindicatelor, sunteti liberi sa o faceti cat vreti. Noi suntem transparenti. Monitorizati-va “papusarii”, caci ei sunt cei care v-au taiat creaca de sub picioruse!
      Sunt si eu curios de o simpla chestiune: Cine a dispus sa se restrictioneze accesul la internet?

     • cred ca ar trebui sa cititi mai atent ceea ce se scrie pe aici . Ca administrator de site si reprezentanti sindical ar trebui sa nu generalizati pentru ca vad ca exprimarea este la general . Am spus destul de clar ca unii din noi nu am facut ceea ce ni s-a cerut pentru ca nu ni s-a parut normal . Nu ne culpabilizati pe toti pentru cum au inteles unii din sefii nostri sa foloseasca structura sau informatiile furnizate de ea .

      Nu e vorba de creaca nimanui de sub picioare . Incercam sa atrag atentia doar asupra faptului ca prin aceasta restructurarea informatiilor au noi filtre si mijloace de coercitie ca acestea sa nu mai ajunga decat la cei care le vor folosi in interes propriu. Este prea bine cunoscut faptul ca ANP prefera sa-si ingroape mizeria sub pres decat sa recunoasca faptul ca in propria ograda sunt unii pusi de ei in functie care sunt mai rau ca interlopii.

      Noroc cu alte structuri care le mai reamintesc asta din cand in cand .

    • Multa lume ne culpabilizeaza pe noi, lucratorii obisnuiti din penitenciare. Fie pentru abuzurile de acest gen, fie pentru ceea ce pare lipsa de informare a ANP despre abuzurile si ilegalitatile celor cu functii de conducere din unitati.

     Nu este adevarat, multi dintre noi informa despre asta, dar suntem un pic peste numarul celor care sunt in ANP. Aveti idee cati lucratori BPCT sunt in teritoriu si cati sunt in DPCT-ANP? Ei nu numai ca traiesc in baza informatiilor furnizate de noi dar isi fac si relatii si prietenii, ne corecteaza gramatical si refuza de multe ori sa exploateze informatiile primite.

     Noua organigrama a creat un circuit si mai dificil pentru informatii prin dublarea si pastrarea analizei si sintezei la ANP, tocmai pentru a avea controlul informatiilor, contrar oricarei forme de organizare a unui serviciu similar.

     • Afirmatia “isi fac relatii si prietenii” cred ca e banc. S-a vazut cate relatii si prietenii si-au facut “prevenind” sistematizarea DPCT.
      Stimati dpct-isti, sapand “gropile” sindicatelor (dupa cum afirma un coleg pe acest site), ati cazut singuri in ele. Ati trecut cu vederea ca cineva sapa un ditamai crater in care ati cazut.
      Echitabil ar fi sa se gaseasca o solutie pentru oameni.

     • era vorba de sefii DPCT , ei sunt cei care isi fac prieteni si ii intereseaza fie tragerea pe linie moarta a structurii , fie formarea unui circuit inchis al informatiilor , circuit care sa excluda ca acestea sa ajunga in afara ANP . Daca nu se intampla ceea ce am scris , acum DPCT era tot DPCT .
      Fie legatura directa cu alte structuri de informatii , fie o activitatea direct in coordonarea MJ , erau suficiente pentru ca activitatea structurii sa nu mai fie , asa cum spui , sistematizata . Dar nu doresc asta pentru ca ar pierde controlul informatiilor si posibilitatea sa le foloseasca pentru ” relatii si prietenii ” .

      Pentru sefii din ANP nu e o problema ce se intampla. Prin noua organigrama ei si-au asigurat in continuare controlul informatiilor si controlul propriilor subordonati din teritoriu . Sa nu va mai plangeti ca SPCT nu are o activitate despre care sa puteti spune vreodata ca este cuantificabila cat timp prin aceasta sistematizare circuitul informational din ANP a devenit unul intern , de uz doar pentru cativa initiati care vor face ce vor cu aceste informatii .

   • @EUGENIU CARADA: daca ar fi fost monitorizati cei care au produs evenimente negative in sistem-angajati si detinuti interlopi nu s-ar fi ajuns la nenumaratele articole mass-media cu fapte de coruptie din partea angajatilor ori realitatea demonstreaza ca pe acest segment nu au avut performanta.Vad ca reorganizarea D.P.C.T. s-a efectuat pe principiul defunctei D.S.S unde Directia a lll a – se ocupa de filajul colegilor( vezi compartiment control intern). Acest compartiment control intern are in prezent statut de Vatican!Cele doua evenimente intamplate in 2012 la Braila , in care au fost implicati ca si transportatori de telefoane mobile catre detinuti doi agenti si in care cei de la D.P.C.T. nu au reusit flagrantul ( pentru a se demonstra infractiunea de introducere obiecte interzise) au nascut cel putin doua variante de raspuns: 1. nu au colaborat eficiente cu celelalte structuri specializate ; 2. nu au desfasurat o monitorizare eficienta…. si 3. a existat o complicitate..La Galati clanurile interlope din penitenciar fac legea in aceasta unitate( vezi caz Dasaev, vezi caz g,a,z, Sendreni) unde , din nefericire pentru conceptul de performanta avem si aici acest gen de lucratori.Si atunci : Incotro, S.P.C.T.??

 19. @ Sculy

  Ministrul Justiției este și ministrul liderilor de sindicat? După cum ai scris, așa “a-i” fredonat-o.

  Dă-i “cocoșului” (s)mintea(la) de pe urmă…

  • „Mama” cui? A Monicăi Columbeanu, Sexy-Brăilencei, Sînzienei Buruiană, sau a Elenei … Lupescu? Campioane mondiale la prins fluide cu gura?

   Așa că lasă-l pe `nea Sculy în exprimarea lui și reține doar ceea ce vrea să transmită.
   Sunt prea multe documente de la anepeu, în care se lăfăie comisii unde apare „ președinte„ alături de ”membrii”; siluirea gramaticii limbii române nu mai deranjează pe nimeni atunci când gramatica e surprinsă în alcovul anepist.

   Nu te mai cocoși atâta, mami…

  • Multumim personalului de la Analiza si Sinteza, pentru corectarea greselilor gramaticale.
   Este caracteristic pentru voi, sa nu percepeti din text o informatie, voi sesizati si corectati doar greselile gramaticale ! Se observa lipsa calificarii in domeniul in care lucrati. Puteti in schimb sa scrieti carti, sau poezii. Sper sa va reprofilati cat mai curand, va fii mai bine pentru toti !

  • Domule ,,Eruditu’ lu’ mama, erudit ” , cu permisiunea dvs, doresc ca luni sa multiplic la xcseroxc (xerox), comentariul dvs inteligent si saldistribuimaidepartelatoticeiinteresati. Se poate?
   De asemenea doresc sa trimit CV-ul dvs la revista romania literara impreuna cu romanul ,,Dă-i “cocoșului” (s)mintea(la) de pe urmă”.
   Suntetideacord ?

 20. In atentia Ministrului de Justitie si al liderilor de sindicat:

  Domilor, eu cred ca cei care au facut noua Organigrama a ANP, nu traiesc in Romania.
  Ei vor ca dupa reorganizare, la nivelul lucratorilor din structura ANP, sa se aplice OMJ 2398/2012, deci exclusa ocuparea functiilor prin examen, se face doar prin transfer. La nivelul penitenciarelor, observ ca retardatii de la DMRU, doresc sa se ocupe toate functiile doar prin examen, nu prin transfer. Este la mintea cocosului, ca o adresa DMRU, este doar o hartie igenica, fata de OMJ 2398/2012, sau de Legea 53/2003 si legea 188/1999 ! Nu este de ajuns ca o multime de neaveniti au ajuns in ANP, fara concurs si fara sa aiba vreun fel de calitati ? Acum tot ei se titularizeaza in mod ilegal pe posturi ? Nu credeti ca este discriminare ?

  Va redau mai jos un articol de presa:
  ,,Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că regionalizarea va conduce la diminuarea aparatului administrativ central, datorită descentralizării competenţelor, el arătând că a ţine acelaşi număr de persoane în administraţia centrală, după regionalizare, înseamnă a cheltui bani aiurea.
  El a menţionat că, în condiţiile în care pleacă competenţe către regiuni şi către judeţe, este clar că la Bucureşti aparatul ministerelor şi al instituţiilor centrale se va diminua.
  “Nu poţi să păstrezi acelaşi număr de oameni ca să administreze treburi mai puţine. Oricine înţelege lucrul ăsta. Şi la o primărie, dacă avem o sută de angajaţi azi şi mâine avem doar două competenţe din cele 100, sigur că nu putem să-i mai ţinem. Dar putem să-i ţinem dacă vrem să cheltuim bani aiurea”, a adăugat Dragnea.
  “Adevărul este că va fi mai puţină birocraţie, deci nu birocraţie mai mare. Se va reduce aparatul administrativ, sistemul administrativ se va simplifica şi o să vă dau câteva elemente. Ca şi reducere a aparatului birocratic, în condiţiile în care regionalizarea este un proces care se derulează în paralel şi strâns legat cu descentralizarea competenţelor, cu transferul competenţelor de la Bucureşti – unde este mult prea multă putere şi ştiţi că ce e foarte mult strică – de aici atribute de decizie se duc cât mai aproape de oameni, la nivelurile administrative care le pot administra eficient”

  Deci domnilor, reorganizarea inseamna reducerea numarului de posturilor din ANP, nu reducerea functiilor!!! Vad din comentariile postate, ca in cadrul DPCT, se transforma Biroul Analiza si Sinteza, in doua birouri, respectiv Biroul Analiza si Biroul Sinteza . In plus apare inca un nou compartiment, Compartimentul control intern ! Deci in loc de reducerea de posturi in structura centrala, avem parte de marirea numarului de posturi !
  Am o singura intrebare pentru seful DPCT-SPCT: mai omule, tu in ce tara te crezi si pentru cine lucrezi, guvernul hotaraste descentralizarea, iar tu si alti amariti ca tine vreti supercentralizare ?!
  La munca taticule cu tine si altii ca tine, veniti in teritoriu, si puneti osul la munca !
  Mai lasati mangaiatul chinchilelor ! Ajunge cat a-ti fredonat-o !

  • Diferenta dintre indicele functiei de sef serviciu si cea de sef birou este foarte mica. Efectiv din structura ANP au disparut doar 6 functii de conducere, din 41 mai sunt 35. Nu ma refer aici la functiile de DGA.

   Au pierdut 1 functie de conducere: DEA, DSDRP, SIC, DPCT si 2 functii de conducere DIP. Personalul a ramas acelasi.

   Infiintarea unui nou compartiment in cadrul SPCT cat si dublarea Analizei si Sintezei in doua birouri are la baza doar dorinta ca parvenitii fara concurs in cadrul DPCT, multi siparezi reesapati, sa poata ramana in continuare sa filtreze informatiile: informatiile de la lucratorul BPCT din teritoriu vor ajunge la Biroul Sinteza. Ceea ce ei vor lasa sa treaca dupa sinteza va ajunge la biroul analiza. In functie de analiza informatiilor acestea vor trece sau nu mai departe pentru a fi aduse la cunostinta DG, filtrate insa si de seful SPCT.

   Trei filtre ce pot garanta pentru orice director cu pile ca informatiile negative despre el nu vor ajunge niciodata la cei in drept. Ministrul Justitiei era oricum exclus de la acestea inca de la infiintarea DPCT.

   Daca lucratorul din teritoriu BPCT va insista, exista la dispozitie nou infiintatul Compartiment control intern pentru a-l linisti.

  • Daca DPCT si DIP respectau prevederile de mai jos poate erau ceva sanse ca alte structuri de informatii, Ministerul Justitiei si personalul din sistemul penitenciar sa-i aprecieze si sa-i sustina in acesasta incercare reusita de decapitare. Dar cèst la vie, si-au facut-o cu mana lor.

   Cei din teritoriu nu au nici o vina, sunt doar victimele propriei slabiciuni de a privi si accepta ceea ce se intampla cu propriile informatiile, modul in care acestea, deseori, erau folosite de catre sefii DPCT doar cu scopul de a pune in garda directorul de penitenciar.

   # Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2002- Infintarea Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.)

   CAPITOLUL IV

   Dispoziţii procedurale

   Art. 14. − (1) Persoanele cu atribuţii de control sunt obligate să sesizeze Parchetul Naţional Anticorupţie cu privire la orice date sau informaţii din care rezultă că s-a săvârşit una dintre infracţiunile atribuite prin prezenta ordonanţă de urgenţă în competenţa Parchetului Naţional Anticorupţie.

   (2) Persoanele cu atribuţii de control sunt obligate ca în cursul efectuării actului de control, în situaţiile prevăzute la alin. (1), să procedeze la asigurarea şi conservarea urmelor infracţiunii, a corpurilor delicte şi a oricăror mijloace de probă ce pot servi organelor de urmărire penală.

   (3) Serviciile şi organele specializate în culegerea şi prelucrarea informaţiilor au obligaţia de a pune la dispoziţie Parchetului Naţional Anticorupţie,DE INDATA, datele şi informaţiile deţinute în legătură cu săvârşirea infracţiunilor privitoare la corupţie.

   (4) Serviciile şi organele specializate în culegerea şi prelucrarea informaţiilor, la cererea procurorului general al Parchetului Naţional Anticorupţie sau a procurorului anume desemnat de acesta, îi vor pune la dispoziţie, la sediul lor, datele şi informaţiile prevăzute la alin. (3), neprelucrate.

   (5) Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1)−(4) atrage răspunderea juridică, potrivit legii.

   ## Legea 293/2004, art 46, litera f :

   f) să informeze conducătorii ierarhici SI CELELALTE AUTORITATI abilitate cu privire la infractiunile de care a luat
   cunostintă în exercitarea atributiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul, îndeosebi cu privire la faptele de
   coruptie;

   ### Art. 264 din Codul Penal- Favorizarea infractorului

   Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.

   #### Lege nr. 286 din 2009
   Art. 267 – Omisiunea sesizării
   (1) Funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

   Art. 269 – Favorizarea făptuitorului

   (1) Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

   Art. 271 – Obstrucţionarea justiţiei
   (1) Persoana care, fiind avertizată asupra consecinţelor faptei sale:
   a) împiedică, fără drept, organul de urmărire sau instanţa să efectueze, în condiţiile legii, un act procedural;
   b) refuză să pună la dispoziţia organului de urmărire penală, instanţei sau judecătorului sindic, în tot sau în parte, datele, informaţiile, înscrisurile sau bunurile deţinute, care i-au fost solicitate în mod explicit, în condiţiile legii, în vederea soluţionării unei cauze,
   se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
   Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri
   Art. 275. – Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri
   (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează împiedicarea, în orice alt mod, ca un înscris necesar soluţionării unei cauze, emis de către un organ judiciar sau adresat acestuia, să ajungă la destinatar.

   IN CONCLUZIE
   Conform procedurilor standard folosite pana in prezent de cele doua directii, au incalcat in mod constant si voit legea, au folosit o forma continuata a infractiunii si conducerea acestora trebuie sa raspunda penal!

   DIP nu a respectat: OUG 43/2002, art 14, paragraful 1 si 2 , Legea 293/2004, litera f, CP art 264, Legea 286/2009, art 267, 269, 271, 275.

   DPCT nu a respectat: OUG 43/2002, art 14, paragraful 3 , Legea 293/2004, litera f, CP art 264, Legea 286/2009, art 267, 269, 271, 275.

   Privite ca structuri organizatorice de conducere, DIP si DPCT se pot asimila, in lumina faptelor descries mai sus, ca doua grupuri infractionale, iar codul penal spune :

   Codul Penal, Art. 364 Constituirea unui grup infractional organizat
   (1) Initierea sau constituirea unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice forma, a unui astfel de grup se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
   (6) Prin grup infractional organizat se intelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumita perioada de timp si pentru a actiona in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni.

  • Parcă la recentul audit care a scos la iveală dezastrul financiar, anepeul avea de restituit niște sume uriașe pentru destituiri abuzive. Juridicul nu a dat un aviz în aceste cazuri?

   În loc să fie destituit întreg compartimentul, vom avea promovări?

  • @cucu88 : doamnei Pieleanu ar trebui mai intai sa i se aplice procedura de raspundere materiala si patrimoniala prin achitarea de catre dumneaei personal – sub titlul de paguba- toate cheltuielile de judecata pe care instantele de contencios administrativ le-a decis in sarcina A.N.P.! sentinte favorabile angajatilor survenite ca urmarea a recursurilor nefondate intampinate de D.C.E.A.N. in procesele pe care le-au avut versus angajati.Sute de milioane de lei platiti din bugetul A.N.P. – fara a fi prognozati acesti bani in bugetul 2012 , dar care au fost achitati de unde credeti … de la cheltuieli de personal!Ce bine ne stau uniformele pe noi!!

 21. @Raileanu

  Si eu cred ca singura sansa ca aceasta structura sa devina cu adevarat eficienta o reprezinta independenta sa fata de interesele din A.N.P. prin subordonarea sa fie Ministerului Justitiei. Si aici sunt 2 variante:

  – varianta 1: ca serviciu in subordinea Corpului de control al Ministrului Justitiei:

  – varianta 2: comasarea actualului Birou de Prevenire a Criminalitatii din Ministerul Justitiei cu actualul Serviciu de Prevenire a Criminalitatii si Terorismului din A.N.P. si transformarea acestora intr-o directie in subordinea, logic, a Ministerului Justitiei.

 22. @Raileanu Nu putea negocia un “acord” decat conducerea DPCT 😀 si cred ca tocmai de aici a aparut problema. De exemplu eu am un director care se lauda ca l-a sunat si pe actualul si pe contracandidatul sau in perioada concursului si le-a urat succes in ideea ca indiferent care ajunge sef sa gandeasca “pozitiv” 😀

  Si eu cred ca singura sansa ca aceasta structura sa devina cu adevarat eficienta o reprezinta independenta sa fata de interesele din A.N.P. prin subordonarea sa fie Ministerului Justitiei. Si aici sunt 2 variante:

  – varianta 1: ca serviciu in subordinea Corpului de control al Ministrului Justitiei:

  – varianta 2: comasarea actualului Birou de Prevenire a Criminalitatii din Ministerul Justitiei cu actualul Serviciu de Prevenire a Criminalitatii si Terorismului din A.N.P. si transformarea acestora intr-o directie in subordinea, logic, a Ministerului Justitiei.

 23. Sa inteleg ca daca functia mea de sef birou se transforma in functie de executie, directorul de unitate este obligat sa imi propuna o functie echivalenta de sef birou, chiar daca este in alt sector? De exemplu de la paza la resurse umane, daca functia este vacanta?
  Va rog sa ne ajutati cu mai multe detalii.
  Multumesc.

 24. Procedura este stipulata in Codul muncii, Legea 53/2003 cat si in Legea 188/1999. Angajatorul este obligat sa propuna o functie echivalenta pe care salariatul al carui post se desfiinteaza poate opta, cu conditia sa indeplineasca celelalte cerinte ale postului in cauza.

  Probabil Cosmin nu a inteles exact intrebarea din moment ce a facut referire la OMJ-uri ce au legatura cu doar cu schimbarea sau mutarea la cerere.

 25. Rog ,,Stapanul,, sa ma contacteze urgent la adresa:

  http://www.chinchille.ro/ sau http://www.chinchilla-redomar.ro/

  Am chinchille,marimea 60/90/60, topaie elegant !. Pot distribui direct la sediul ANP, dar si in penitenciarele din toata tara. Recomandate doar pentru munca la birou ! Datorita structurii interne a urechilor, chinchillele furnizate, pot inlocui cu mult succes DPCT. Se pot ,,lipi,, instantaneu de toti sefii, indiferent de varsta, se lasa usor mangaiate si sunt docile.
  In caz ca va plictisiti de ele, putem semna de la inceput un contract de preluare a blanurilor pe o perioada de 5 ani cu posibilitate de prelungire ulterioara in fiecare an !
  Cu respect !.

 26. Domnule Dorobantu, va rog sa precizati daca angajatorul – ANP, respectiv directorul de unitate, in cazul in care functia de conducere de sef birou va deveni de executie, are obligatia sa puna la dispozitia functionarului, o functie echivalenta functiei de conducere daca sunt astfel de functii vacante in unitate.
  Exista o procedura in acest sens?
  Multumesc anticipat.

  • Exista OMJ 2398 care reglementeaza schimbarea din fumnctie. Dar DMRU a trimis o adresa in unitati care prevede ca functiile de conducere sa se scoata la concurs.

   • Aide, bre, si dl. nou ditamai melcul de director tocmai reinnoit de Iftncos, de Ghertos ce este, ce zice bre, d-le de pre la sindicate? Apropo. Nu imi mai ramane altceva decat o reclamatie la prim ministru sau o initiativa legislativa urgenta anti bagabont . Acesta este IP-ul meu prea bine cunoscut. Sub nicio forma nu pot fi de acord cu aceastra forma a reorganizarii pro DMRU, cat despre Iftinca Georgica, e de belea, inseamna ca au murit oameni degeaba. La Revolutie, dar si la noi. Vom vedea cum ce si cum. Se pare ca aia cu sindicatul la care ne facem ca platim va fi ultima varianta. Haide, bre, Cosmine, zi si tu ca te faci ca zici ceva…Cel putin in speta cu Iftinca. Sa nu murim prosti.

    • Ce as putea sa zic eu cand dvs aveti o convingere? DMRU a aratat ca e mai puternic decat DPCT. Nu imi pot explica cum o structura “de informatii” poate pierde. E ca si cum ai transforma SRI-ul in unitate de jandarmi si l-ai trimite sa pazeasca stadioanele din liga a doua.

   • Daca o directie a fost transformata in serviciu, atunci sefii de birou din unitati isi vor pierde functia de conducere? De luna viitoare? Sau deocamdata, reoganizarea ANP nu afecteaza pe cei din unitati?

  • @Un oltean: cum in mai multe cazuri , F.S.A.N.P. a preluat din atributiile D.P.C.T.( EX. TARGSOR, TG.JIU, GALATI, Braila) unitati unde F.S.A.N.P. a repurtat un succes cuantificabil ar fi trebuit ori sa ne furnizeze si noua informatii pentru interventia punctuala a sindicatelor ori sa negocieze in secret cu noi un pact de colaborare pentru sustinere ! In acest mod cota de piata la bursa informatiilor le-ar fi crescut!O solutie pragmatica , viabila si functionala pentru aceasta structura este translatarea acesteia in subordinea M.J.Ramanand in subordinea directorului general sunt compromisi definitiv sub aspectul eficientei si interventiei!

   • Ati preluat numai atributiile D.P.C.T. sau si din metehnele lor ?
    Iar “succesul cuantificabil” cred ca se refera la numararea aparatelor de aer conditionat care functioneaza dimineata, cand vine Grasanul la serviciu. Prietenii stiu de ce !

   • De ce ai TU “Pulea Spataru”, fpps nevoie de acest serviciu?qa

    p
    Cine oare foloseste, ini interes personal, informatia furnizata de SIPA sau ……BPMCTP?
    De ce i/a desfiintat mumia stanoiu prin stanisor? ca dadea informatii despre magistrati?
    De ce sa faulteze sistemul niste OAMENI sifonari si platiti pt asa ceva? Eu inca stimez persoanele care lucreaza in acasta structura!
    Oare de ce informatiile furnizate de ei si cernute de eminente cenusii sunt folosite pentru interese personale?
    Oare de ce imbecili ca “popescu”, “iliescu”,”ceausescu” afirma:” rupe/le dintii, sparge/i” , ….pe prostii de la paza! popescu este singurul imbecil real..aia sunt partial fictivi
    De ce oare fisele postului de la paza cuprind …. aberatii multe? Sa fie sa/i rupem pe prosti?
    cui foloseste BPCMP? sau cum se cheama…entitatea beneficiara?
    ar putea aceasta sarcina sa fie preluata de SRI? De ce nu? De ce da?
    si oare cand sindikatele vor termina cu angajarea rudelor pe posturi calde, cum a zis (editat admi) de Sorica Nicolau: sa/i fie nepoata votanta pe un post sa nu aiba de a face cu detinutii….
    am facut si IO facultatea de manageement si vreu sa fiu sef…… d/le manager ma puteti ajuta, va rog frumos, fac orice…..
    facult de manageri este la fel cu aia de secretara … undeva (editat admin) birou…..

 27. Nea Eugen,partea a 2-a a comentariului e adresata necuvintatoarelor? Prea ne faci teoria pekinezului! Zi lucrurilor pe limba omului!

 28. Domnule Cosmin, referitor la ”direcția dreaptă” și faptul că DPCT era în ”serviciul” cuiva, pare un fapt real. Cred ca acel ”cineva” nu mai este la putere si de aici se explica si transformarea DPCT- SPCT . Cred ca acel acel ”cineva”, a gandit ca daca el nu mai are acces la informatie, atunci sa se aleaga praful !
  Conform organigramei ” noua direcție este si mai dreaptă” !
  Sunt curios cu ce se vor ocupa lucratorii birourilor: ”Biroul Analiza si Biroul Sinteza”.
  In orice serviciu SERIOS de informatii, exista un singur birou, BIROUL ANALIZA si SINTEZA !
  Interesant este ca apare ” Compartimentul control intern ”, unde lucratorii acestui compartiment, vor turna si vor urmari pe ceilalti lucratori ai SPCT si BPCT ! Se anunta vremuri interesante !!!
  Referitor la transformarea din DPCT in SPCT, asta este doar vina celor care au condus acesta directie. MJ si Guvernul, ard de nerabdare sa afle informatiile din arhiva defunctei SIPA ! De ce nu vrea nimeni informatiile care se primesc de la DPCT ?
  Ori informatiile sunt varza, ori nu au fost exploatate unde si cand a trebuit, ori actualul Dulau de Paza, care conduce DPCT, are caracter de ciuoaua, ori a fost ecarisat intre timp !
  Nu pot sa cred ca un om care detine atatea informatii, nu are putere nici macar sa-si pastreze functia sa de Director de Directie, ce sa mai vorbim de functiile subordonatilor sai !
  Exista in schimb o zicala, atunci cand melodia fredonata de cineva nu-ti place :
  ” Ori canti la alta masa, pentru ca eu nu am schimbat, ori lasa pe altul care stie cu adevarat sa cante”.
  Nu am nimic personal cu nimeni, dar in secolul XXI, cand orice informatie costa si cine are informatia, stapaneste situatia, este chiar ciudat ce se intampla cu DPCT !
  Firmele de paza, firmele de detectivi particulari, firmele serioase si multinationalele, au compartimente care se ocupa cu strangerea de informatii. Oamenii de afaceri potenti, platesc oameni care strang informatii. Armata, Politia, Jandarmeria, Politia Comunitara, SRI, SIE si alte structuri, au propiile structuri de informatii. Pana si interlopii, au oameni care le furnizeaza informatii despre politisti, judecatori,avocati, oameni de afaceri si despre clanurile rivale. Pana acum nu am auzit pe nimeni, ca la aceste structuri sa li se restructureze, sau sa li se micsoreze functiile !
  Poate stiiti dvs altceva si ma puteti contrazice…

  • Exista sintagma “serviciu demasca” din pacate dupa reorganizare a devenit “serviciu de masca”.

   Daca pana acum DPCT a fost bun, in felul lui, nu trebuie sa uitam ca nimeni nu este perfect, dupa noua reorganizare aceasta structura a devenit de facto, asa cum probabil s-a si dorit.

   Oricum din vremurile de inceput informatiile furnizate din teritoriu si filtrate de catre s-pe coordonatori, analisti si sintezisti erau folosite doar pentru a pune in garda directorii agreati. Acesta este si motivul pentru care opinia majoritara a lucratorilor din sistem este aceea a unei structuri nefunctionale fara justificare.

   Pentru ca a fost o pregatire prealabila pentru ceea ce se intampla in prezent. Faptul ca informatii pertinente, grave, despre directori sau alte persoane cu functii de conducere importante din unitati ajungeau sub pres, asa-zis ratacite, sau se intorceau fara a fi “exploatate” si drept urmare clasate la fondul documentar operativ, a facut ca personalul, indus in eroare de aparenta ineficienta a DPCT sa sustina fie desfiintarea structurii, fie reducerea ei la tacere. Aparenta ineficienta era data insa de lipsa exploatarii informatiilor ! Pentru ca informatii au fost si sunt, doar ca cineva, acolo sus, iubeste mai mult directorii si asa-zisa lipsa a problemelor create de acestia si nu iubeste adevarul si legea !

   Nu trebuie uitat nici faptul ca foarte multe informatii nu ajung acolo unde trebuie, respectiv la Ministrul Justitiei asa cum prevede OMJ-ul de infiintare. Si asta pentru ca, aproape intotdeauna infrmatiile sunt folosite pentru a lega prietenii, pentru a naste obligatii ale directorilor fata de cei din A.N.P. la care ajung informatiile respective si care contribuie, decisiv, la stoparea prelucrarii acestora.

   Ceea ce spunea “Ëugeniu Carada” despre “cainele mare de paza ce poate latra si musca, inclusiv sa sperie intrusul” dar si faptul ca s-a preferat un chihuahua este adevarat. Nu poti pretinde ca un serviciu, sa-i zicem de informatii, desi e poate prea mult spus, sa poata avea macar alura de independenta, nu poti sa-i ceri sa reuseasca sa ajunga la ministru, nu poti sa-i ceri sa lucrezez cu celelalte structuri de informatii pe picior cat de cat de egalitate.

   Am vazut ca si Raileanu a sustinut acelasi lucru, asta este adevarul, reorganizarea a tras pe linie moarta aceasta structura. Incepand din acest moment lucratorii DPCT nu vor mai deservi decat interese de moment al potentatilor din teritoriu si din ANP, usor santajabili prin nou infiintatul compartiment control intern.
   Acest compartiment va deveni lupul paznic la oi, va pune la locul lor orice lucrator din teritoriu ce va dori sa fie corect, sa furnizeze informatii pertinente si palpabile, orice lucrator ce va incerca sa iasa din tipicul trasat de zonali si ceilalti sefi.

   Pentru ca asta e adevarul. Sunt dese cazurile cand directori agreati, ale caror fapte reprobabile sunt acoperite de persoane din conducerea DPCT si conducerea ANP, continua abuzurile si ilegalitatile si, lucratorul de rand are impresia ca cel de langa el, lucratorul obisnuit de la BPCT nu stie, nu vede, si nu srie nimic. Deseori fals ! Stie, vede, scrie … dar are sefi care la randul lor au sefi !

   • existenta serviciului S.P.C.T. in sistemul penitenciar este vitala si necesara pentru contracararea si estomparea actelor de coruptie si abuz ale angajatilor ( indiferent de functie) dar si ale grupurilor infractionale organizate din penitenciar! Dar daca ne uitam la evenimentele petrecute la GALATI, TARGSOR, TG. JIU, BRAILA , GIURGIU putem concluziona doua rezultante: ori sunt lipsiti de performanta , ori sunt integrati in coruptie!Cred ca o solutie viabila ar fi fost detasarea unui angajat S.R.I. la fiecare unitate penitenciara pentru a prelua atributiile specifice !In acest fel informatiile obtinute ar putea fi integrate mult mai rapid in Comunitatea Nationala de Informatii si exploatate simultan cu actiunea celorlalte servicii specializate.Dar asa cum se transmit in prezent avandu-l ca finalitate pe directorul general- ca factor decizional- ma indoiesc ca se poate realiza cu adevarat ceva.Si mandatul dl. chestor BALA IOAN o demonstreaza pe deplin.

    • Este necesar un serviciu de informatii a carui munca produce efecte pozitive. Ce masuri s-au luat, ori se iau in cazul celor doua penitenciare: GALATI si TARGSOR, unde cazurile de coruptie si abuzuri sunt flagrante? Aceleasi cazuri se semnaleaza in nenumarate unitati. DPCT ce a facut in aceasta privinta? As fi vrut sa vad implicare a DPCT acolo unde era cazul. Nu am vazut. In aceasta structura sunt oameni care merita laudati. E pacat ca acestia sunt putini.
     Mi-as fi dorit sa vad ca acesti oameni protesteaza pe FSANP fata de masura care s-a luat cu DPCT. Nu am vazut nici cea mai mica exprimare de opinie. Nu ati avut curajul sa o faceti cand a trebuit, nu aveti curajul sa o faceti nici pe acest site. Curiozitatea, nimic mai mult, ma indeamna sa va intreb: Ce aveti de gand sa faceti in continuare? Logica ma indeamna sa-mi raspund: Nimic. Veti ramane aceiasi oameni docili si lipsiti de initiativa. Realitatea va este martora. Si tot realitatea intamplarilor va tradeaza superficialitatea.

 29. Orice persoana care se respecta, in momentul care i-si cumpara un teren, sau o casa, i-si ia si un caine.
  Cainele este pentru paza casei, sau a terenului. Un caine de talie mare, poate musca, sau sa puna pe fuga, un eventual infractor. Cainele din rasa pechinez, sau ciuoaua, poate doar sa LATRE, sau sa URLE !!!
  Stapanul hotaraste cum si cu cine vrea sa-si pazeasca bunurile !

  Poate ca actualul ,,stapan,, doreste doar un caine de companie, nu un caine de paza. In acest scop ii recomand inlocuirea cainelui cu: papagalii, canarii , hamsterii si cobai. Sunt mai mici, traiesc in colivii si se pot muta la reorganizare cu colivie cu tot , acolo unde vrea stapanul. Pentru ei mutarea sau micsorarea coliviei, nu va inseamna ca este abuzz !. Oricum, scot sunete mai placute, decat un pechinez, sau un ciuoaua.

  Daca tot discutam de reorganizarea ANP, recomand ,,stapanului,, sa inlocuiasca acualul personal de la sediul ANP, cu chinchile. In general femelele au blana foarte fina, sunt simpatice si se pot purta ca animale de companie dupa orele de pragram. Nu sunt pretentioase la intretinere ! Tot ce are de facut ,, stapanul,, este sa le mangaie si cand se plictiseste sa le lase sa topaie linistite prin ANP. Nu vor pleca niciodata din prejma stapanului, fara voia sa. Accepta ca hrana si resturile vegetale de la masa ,,stapanului,,.
  In cazul unei noi reoganizari in perioada 2014 – 2016, chinchile se pot sacrifica, iar din blana lor ,,stapanul,, se poate alege cu o haina chic , bineanteles pentru sotie !

  • Cred,totuşi, că personalul o duce ceva mai naşpa, după reţeta europeană numai minorităţile şi infractorii au drepturi!

   • Asta e dezavantajul majoritarilor si alora de muncesc cinstit in tarile ue: pentru ei drepturi putine pentru minoritari, hoti si caini multe si bine aparate.

 30. Ei! sa fiu al naibii,vulpea a devenit si filozoafa,nu numai vicleana!Chiar credeam ca spiu ceva interesant! Asta stiu si eu ,asta mai putin dotat!Spune ceva ce nu stim sau nu banuim!

 31. Stie ea,vulpea ,mai multe decit domnul Cosmin!!!!!Mai ales ca zice”bun venit,reorganizare”!

 32. Trebuie pentru ca să fiu de acord cu domnul Cosmin Dorobanţu. Aşa este. Acest simulacru de reorganizare a fostei organizari caduce a avut loc, pur şi simplu, pentru a se putea da startul reorganizarii din teritoriu. De fapt, acest calendar de parcurs a fost si discutat la nivel inalt cu sindicatele. Adicatelea, stati linistiti, nu va avea loc nicio reorganizare la nivel de subunitati pana cand nu va fi reorganizat ANP-ul central. Iata, insa, ca imprevizibilul nesperat si neasteptat a avut loc. De acum incolo, ne putem astepta si noi la orice, fara ca sindicatele sa poata face ceva. Dar asta nu ca nu ar dori sa se opuna eventualelor abuzuri. Ci pentru ca legea nu le va permite sa se opuna prea mult. Iar noi, vom ramane prin zona, cu grijile noastre, cu supraincarcarile noastre, cu bolile si bolnavii nostri etc. Asadar, bun venit reorganizare! Daca şi Nastase, fostul premier, ne plangea de mila aseara, cu referire si la bugetul de subzistenta micsorat cu 40%, inseamna ca am ajuns deasupra prapastiei, nu mai suntem langa ea. Dati telefon repede la Pompieri, sa vina descarcerarea, asta pana nu va interveni legea gravitatiei!

  • E posibil ca „reorganizarea” din teritoriu să dea naștere la noi abuzuri din partea conducerii. Vom asista oare la comasări de funcții, la desființări de posturi, la mutări de pe o funcție pe alta mai mult sau mai puțin legale?
   La punerea la adăpost a pilelor sub umbrela reorganizării?

  • Doresc sa fac următoarele precizări:
   1. După cum a mărturisit si fostul prim vânător al ţării, nr.matr. 0049, vulpea de pe care fug puricii este vulpea cea moartă.
   2. “Bun venit reorganizare1”, adică cei care au pus la cale reorganizarea se bucură, în sfârşit, că au calea liberă. Sindicatele vor fi, conform legii, legate de mâini iar vulpea moartă, numita ANP cea care le stătea în cale, va vedea cum toţi puricii vor fugi care-încotro spre nişte organisme mai vii Cât despre noi, ne vom supune legilor în vigoare, respectiv Legii Gravitaţiei.

 33. Personal ,consider ca nu se doreste reformarea …si bineinteles reorganizarea reala.Daca ar fi sa fiu pragmatic…unde s-a facut lucrul asta?!!Dupa anul 2000, cu precadere,am constatat o incarcare cu posturi si functii de stat …degeaba si “grase”.

  • daca ar fi fost intr-adevar ” lungi dispute” intre putere si organizatiile sindicale , rezultatul ar fi fost cu totul altul; unul ancorat in realitate si raportat la mai multi factori care ar fi determinat retrogradarea unei directii la nuvel de serviciu.In teritoriu un director conduce un efectiv de minim 200 de angajati.In A.N.P. un director de directie cati angajati are in subordine gandindu-ne ca urmeza apoi sef serviciu si sef birou in subordonare ierarhica!Acesta a fost un simulacru, de fapt a fost o tinta exacta in tot acest esafodaj: D.P.C.T.!M-as fi asteptat ca sindicatele sa se pozitioneze echidistant fata de orice grup de interese dar nu a fost asa! Vorba unui intelept in viata de la o organizatie sindicala:” intotdeuna au fost intelegeri si negocieri, asa se castiga o functie…

 34. halal reorganizare. pleaca ai nostri , vin ai nostri, noi ramane iar ca prostii…. caragiale.
  ce vor sa obtina cu aceasta reorganizare?

 35. De iure,au pierdut mult la salar? Sa vedem ce vor face in teritoriu..

Comments are closed.