Avem ministru, avem directori generali, dar tot nu avem bani

Under_new_managementLansat de curând, zvonul că domnul comisar șef de penitenciare Cătălin Claudiu BEJAN va fi numit noul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor s-a dovedit a fi cât se poate de real. Din data de 30.04.2013, domnul Cătălin Claudiu BEJAN se afla la cârma ANP, ajutat de cei trei directori generali adjuncți.  

Bursa zvonurilor s-a dovedit a fi de bun augur și în cazul doamnei comisar șef de penitenciare Manuela Ileana PIELEANU. Domnia sa îndeplinește tot din data de 30.04.2013 funcția de director general adjunct.

Se spune că românii au idei puține, dar fixe și bune. Când ești director, lumea are pretenții de la tine, te văde postat acolo sus, în fruntea treburilor, gata, gata să rezolvi orice lucru imposibil de rezolvat omului comun. Din vechi bătrâni se spune că managerul, prin deciziile sale și exemplul personal, sprijină și promovează valorile etice, integritatea profesională si personală a subalternilor. Deciziile și exemplul său trebuie să reflecte transparența, inițiativa și tratamentul echitabil.

De aceea FSANP face apel la noua conducere a ANP să dea dovadă de înțelegere și să înlăture pe cât posibil practica barbară a unor directori de penitenciare prin care au înțeles să-și managerieze unitățile subordonate ANP. Nimeni nu a venit de acasa cu vreun penitenciar ca să-l trateze ca pe propria moșie. Trebuie să se gândească mereu că sunt tot oameni în sprijinul oamenilor.

Miza noii conduceri a ANP este insăși puterea exemplului. Avem încredere că noua conducere a ANP va fi dispusă să asculte și organizațiile sindicale ori de câte ori acestea vor semnala probleme ale celor pe care îi reprezintă. Noi nu vorbim din cărți, ci din sufletele oamenilor.

Lumea rea zice că vom intra în colaps financiar în luna aceasta, dar suntem conștienți că soluții se vor găsi pentru eliminarea inamicului public al eternului și fascinantului sistem penitenciar: BANII.

FSANP urează succes noii echipe manageriale a  Administrației Naționale a Penitenciarelor și speră la o strânsă colaborare bazată pe încredere reciprocă.

30 Comments

  • Au intrat in alarma micutii, nici macar in ziua de Paste nu se pot abtine. 🙂
   Ar fi interesant daca mi-ai spune aceste lucruri in fata, mai ales cele legate de mama mea, indiferent cine ai fi.
   Mama are 74 de ani, o femeie sarmana de la tara, vaduva (tata a fost subofiter in sistem o viata de om)
   Bejan nu este singurul din sistem pe care il apreciez cum la fel de bine sunt si persoane pe care le detest.
   Nu am avut si nici nu ma intereseaza functii in sistem.
   Sunt in operativ si imi place ce fac.
   Sa nu fii timida, da-mi de veste daca vii pe la Valu lui Traian.

   • Te cam mănancă pielicica, mister reddog! Te pune văru să scrii cam des. Nu te mai baza atat. I se cam apropie sfărșitul si vei avea mult de tras. Functii nici nu au cum sa te intereseze.E bine ca iti stii macar lungul nasului si nu te avanti. Stii ca nu esti capabil mai de nk, decat de stat agatat pe gard.

    • Asa e, te-ai prins. 🙂
     Eu si colegii mei de pe perimetrul LD stim ca ne sunt vanate posturile.
     Deja avem emotii.

 1. Felicitări dlui Bejan şi mult succes în greaua misiune pe care şi-a asumat-o. Are toate calităţile pt. a conduce ANP-ul. Cred că va face o figură frumoasă , doar să fie susţinut în mod real şi lăsat în pace să lucreze. Apreciez faptul că sindicatul s-a comportat profesionist şi civilizat. Sunt sigur că vom trece cu bine de toate greutăţile care se întrevăd la orizont. Hristos a inviat ! Sărbători fericite şi pline de linişte vă doresc tuturor!

 2. Asadar fericitul castigator este si singurul participant dealtfel (asemanarile cu unele concursuri din sistemul penitenciar sunt absolut intamplatoare.Sau nu!)
  Felicitari bastinasul!
  Premiul consta in jumatate de sejur in Grecia ( cam cat restanta de la “banii de haine”)
  Pentru detalii suplimentare il rugam pe fericitul castigator sa o contacteze pe Manuela Pieleanu, este persoana abilitata sa ofere informatii pertinente atat despre hotelurile din Grecia cat si de faimosii “bani de haine”.
  Asadar directorul general al ANP, domnul comisar sef de penitenciare Catalin Bejan, ne-a onorat cu prezenta in noaptea de Inviere.
  Ii dorim Paste Fericit si intelepciune.
  S-a daramat destul in acest sistem si ar fi cazul sa punem toti umarul sa mai si cladim.

 3. Raspunsul castigator il aflam in seara asta.
  Ii rog pe colegii de la schimburile operative din noaptea Invierii sa se abtina, ei stiu raspunsul… 🙂
  Bucurati-va de masa de Paste!

 4. Hristos a Inviat!
  In noaptea Invierii o persoana importanta din Ministerul Justitiei a adus Lumina la Pnt. Poarta Alba si Sct. Valu lui Traian.
  Cine credeti ca este acest personaj:
  1) Manuela Pieleanu
  2) Catalin Bejan
  3) Robert Cazanciuc.

  • cred că acea persoana care are urmasi mai mult sau mai putin legitimi prin zonă…
   Adevarat a inviat!

   • Raspunsul este evaziv, sa stiti ca toti candidatii pot fi posibili castigatori potrivit indiciilor dumneavoastra.
    Va rog sa fiti condescendenti cu candidata de sex feminin, este adevarat ca aceasta combinatie de nume Manuela+Pieleanu este una exploziva si ne face sa o asociem cu roabele din iatacurile marilor boieri de altadata…

    • şi asta doar findcă depelarea se efectuează manual…
     mai dau un indiciu, a activat în zonă(p.p.a.) până de curând

     • Răilor, misoginilor… 🙂
      E o mare pierdere pentru noi avansarea doamnei Manwella Pie Leanum; dacă mai rămânea la contencios, mai câștigam și noi ceva procese.
      Mulțumim pentru urări, Mr. reddog, sper dă nu vă rămână un gust amar dacă nu vine una din cele trei personalități pe la dvs. pe la secție.

 5. Bejan de la Penitenciarul Poarta Albă, „băgat la carceră” de subordonaţi
  4,49 (din 103 voturi)
  Claudiu Cătălin Bejan

  Claudiu Cătălin Bejan, directorul adjunct al Penitenciarului Poarta Albă, nu pare a fi agreat de subordonaţi, după cum reiese din comentariile de pe un forum al angajaţilor din penitenciare, penifest.blogspot.com. „Cine l-a pus la educativ (Bejan este director adjunct al Direcţiei de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială- n.red.) şi-a bătut joc şi de deţinuţi, dar şi de instituţie. Imoral în familie, imoral cu personalul, imoral cu deţinuţii, Bejan gândeşte cu sexul, sărea la bătaie cu interlopii până mai adineauri. Prost, dar fudul Bejan, numit prima dată la PPA de SIPA (fostul serviciu de informaţii al Ministerului de Justiţie- n.red.), i-a intrat acum în cap că chiar este capabil”, se arată într-o postare anonimă de pe 07.07.2010. „Ce legătură aveţi cu Fundaţia Stânca Veacurilor, domnule Bejan? Vechile prietenii de când eraţi director şi viraţi fără a întreba pe nimeni în contul acestei fundaţii suma ce reprezenta 2% din impozitul pe venit al tuturor angajaţilor? Parcă în 2006 şi reprezenta o sumă frumuşică (4-500 milioane)? De ce sunteţi sub o mare umbrelă protectoare acum? Influenţa clubului Rotary al cărui membru marcant sunteţi? Vi s-a promis postul de director la PPA?”, se arată într-un alt comentariu, iar acuzele la adresa lui Bejan continuă. Directorul de la Poarta Albă are însă şi susţinători, cum este cel ce se semnează Nesimţitorul: „Deocamdată tu eşti imoral că arunci cu c….t în colegi! Te incomodează? Dacă te-a f…t şi ai stat, treaba ta! Dacă a bătut interlopi= foarte bine, are cojones!”.

  • Nu pot spune decat ca dl.Bejan a fost un excelent director adjunct educatie la Poarta Alba! I se simte lipsa! Tine-ti-o tot asa si veti realiza multe pentru sistem!

 6. Era ma buna D407.Asta va dispare cit de curind ptr ca contravine Codului Muncii.Are la abrevieri de parca ar fi tabelul Mendeleev

 7. Buna dimineata domnilor ,
  Am luat la cunostinta ca avem ministru, directori generali, idei fixe si bune (sa citez un articol sindical) si mai avem si idei fixe, dar nu tocmai bune si mai avem si….pontaje!
  Cu data de ieri, a aparut noul pontaj in unitati !
  Sincer, incerc o si mai mare dzamagire vis-a-vis de acest demers. imi pare nespus de rau ca m-am implicat, am consumat nervi si timp! am “bagat” un om nevinovat in toata tarasenia asta (in speta, informaticianul nostru, dl Ianos L) care va fi cu siguranta “cantat” in teritoriu pentru ceea ce a iesit din macheta noastra de pontaj.

  Macheta este…….nu mai este! nu o cataloghez, pentru ca dlui (editat admin) nu ii prea plac epitetele mele!!!! dar as avea o serie de intrebari, puse de-a lungul vremii, ramase fara raspuns!

  D569 este singura reglementare de care s-a tinut cont in elaborarea si modificarea noii machete de pontaj. Asta este clar! Restul legislatiei nu mai importa!!!! Asadar:
  1. cum poti sa stabilesti alte repausuri, chiar si pentru repausuri saptamanale nelucrate?

  2. cum poti sa stabilesti acelasi numar de repausuri saptamanale atat timp cat in luna se realizeaza ore suplimentare?

  3 oare aceste ore suplimentare nu se realizeaza cumva si in timpul repausurilor saptamanale, avand in vedere cuantumul lor lunar si pentru ca norma zilnica de 8 ore x 3 zile lucrate de cei de la tura = 24 ore si nu de 25,26,…..32 ore????

  4. de ce pentru un fpss din programul normal care lucreaza o zi sau un repaus saptamanal se acorda unTs <= 16 ore + sporuri si un Trs<= 16 ore si nu i se stabileste un alt repaus saptamanal???? in care , daca va fi chemat sa realizeze Trs?????

  5. Cu programul desfasurat pe timp de noapte, cu repausurile stabilite cf deciziei se observa ca cei de la tura lucreaza si in repausurile normale si in cele stabilite de decizie! cand se realizeaza Trs???

  6 Daca e vorba de o mare realizare in ceea ce priveste D569, unde se regaseste,pe langa Trs, liberul de dupa serviciu cand stabilesti repausul saptamanal? Tai un drept si acorzi altul care e numai asa, de fatada?

  7 Daca renunti la liberul dupa serviciu pentru a stabili un repaus saptamanal, de ce nu se renunta si pentru cei din programul normal si sa inceapa weeck-end-ul de vineri ,ora 15,30???????

  8 cum poti sa stabilesti repausuri saptamanale la numai dupa 24 ore de munca??????

  9. cum se stabilesc repausurile saptamanale cf deciziei pt programul de 12 lucru/ 36 liber conform deciziei? sau acestia, in repausul saptamanal normal lucrat realizeaza Trs?????

  10 de ce nu se vrea inlocuirea HG 1946 pentru a ne conforma cu legislatia generala si specifica a muncii si pentru a nu mai face adaptari si artificii in pontari?

  Cei care ma vor contrazice privind participarea lor la "masa rotunda" unde s-au dezbatut lucrarile la acest pontaj, ar putea, chiar si cu rugaminti, sa raspunda! daca vor considera ca este cazul! daca vor considera intrebarile indreptatite! daca pot vedea si dincolo, spre acei oameni care asteapta sa li se faca si lor dreptate.
  daca nu, nu!
  Cu stima

  • Nu cumva ai vrea sa nu mai mergi deloc la munca? Doar sa iei salariul, cu tot cu sporuri? Asa ai avea doar repaos. Esti penibil.

   • Mi-as dori o clona daca se poate sa munceasca pentru mine iar eu sa stau la mare cu berea rece langa mine.

 8. Succes noului director general al ANP!
  A fost director si la Poarta Alba si personal am o parere buna despre dumnealui.
  Nu cred ca trebuie sa-i semnam cecuri in alb dar nici sa-l stigmatizam.
  Sa vedem ce va face, faptele vorbesc pentru oameni.
  Petrecere frumoasa tuturor de 1 Mai.

  • faptul ca domnul comisar sef Bejan dar si doamna comisar sef Pieleanu au acceptat aceste functii , in ciuda semnalelor profund negative date de insuficienta financiara ale acestui sistem denota certitudinea ca domniile lor au si solutii de redresare cel putin pe partea financiara impusa de realitatea zilelor noastre.Dar ma insel , sau dl. comisar sef Bejan a avut in subordine D.E.A.? din punctul meu de vedere, abandonarea D.E.A. de catre doamna Serban dar si de catre dl. Tuleasca este de natura a ne transmite un semnal de alarma!DoamnaSimona Urdea mai are mult … pana departe!

   • si sa nu uit: undeva in vara anului 2012, la una din sedintele de negociere privind redimensionarea prin diminuare a sporului TBC la spitalul penitenciar TG.OCNA , acolo unde conducerea A.N.P. insista sa execute neconditionat dispozitia doamnei ex-ministru Pivniceru cand inca O.M.J-ul nu era inca aprobat un stimabil domn director general adjunct afirma: ” lasati-i domnule ca daca te uiti in parcarea unitatii ce masini si-au cumparat nu ii mai plangi de lipsa sporului TBC…” ce o fi gandit oare in acele momente ..?

  • Are dara cec-uri în alb prin investire. Iar stigmatele ni i le punem noi, i le-a pus activitatea depusă și modul de relaționare cu personalul.

   • De obicei poporul ii apreciaza pe cei intra tare in boieri si dusmani.
    Detinutii nu prea il aveau la inima pe Bejan la fel si o buna parte dintre ofiteri…
    Stati linistit ca nu ii ridic osanale lui Bejan, are pacatele lui, dar cu totii am vazut fel si fel de directori si cam stim cate parale a facut fiecare.

    • Am auzit că a mai spart ceva bisericuțe pe acolo, dintre cei care erau combinați cu interlopii constănțeni, și dintre cei care furau la greu.
     Dar i-a băgat pe toți în aceeași oală, deși nu era cazul.
     Mare apreciator de dame supercalificate în a ridica rapid pixul scăpat pe jos,de sub biroul șefilor, indiferent dacă era roșu sau portocaliu.
     A durat ceva mica dictatură.
     Asta până ce presa cea rea a scris articolul „Alcatrazul din chirpici”.

     • Bisericute?
      Erau ditamai catedralele… 🙂
      Uneori unii dintre boieri devin prea lacomi sau se dau cu dusmanul.
      O fi fost si “grabnic varsatoriu de sange nevinovat” victime colaterale au fost mereu.
      Paste Fericit colegilor din sistemul penitenciar!
      PS:Asa ca un amanunt, Bejan cand a fost director adjunct la educativ, venea la miezul noptii in noaptea de Inviere si aducea Lumina pentru cadre si detinuti.

Comments are closed.