Coincidențe trase de păr

Sorin Dumitrascu la RTVDeținutul numărul 1 al televiziunilor si ziarelor naționale, George Becali, îngenunchează ratingul emisiunilor ”de scandal” care se leaga de pure coincidențe pentru a manipula opinia publică. Sistemul penitenciar iese șifonat din aceste scandaluri TV.

Una dintre aceste coincidențe este vizita părintelui Versanufie Prahoveanul la Penitenciarul Rahova și încarcerarea în același penitenciar a lui Gigi Becali. Mass-media afirmă că reprezentantul Bisericii Ortosoxe Române a vizitat în mod special Penitenciarul Rahova, deoarece acolo este custodiat George Becali,  omul care a donat 2 milioane de dolari pentru lucrările pregătitoare ale construirii Catedralei Mântuirii Neamului și care a contruit multe alte biserici în țară. Purătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, dezminte informațiile difuzate de postul România TV. Indirect, administrația penitenciară ar fi implicată în aceste bârfe de televiziune. Suntem convonși că NU. Părintele Varsanufie vizitează bilunar Penitenciarul Rahova, indiferent de prezența latifundiarului din Pipera in acest penitenciar. A fost o simplă coincidență folosită de RTV pentru a face o emisiune.

Pentru necunoscători arătăm ca asistența religioasă a deținuților aflați în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor este asigurată prin lege, accesul într-un penitenciar al reprezentanților cultelor și asociațiilor religioase recunoscute făcându-se în baza unui regulament, iar programul religios stabilindu-se cu mult timp înainte.

În consecință, cele doua evenimente: înacarcerarea lui Geroge Becali și vizita episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor  la Penitenciarul Rahova sunt pure coincidențe. Geroge Becali nici măcar nu a participat la slujba de duminică de la Penitenciarul Rahova.

Mai jos aveți intervenția in emisiune de ieri de la RTV a domnului Sorin DUMITRAȘCU.

http://www.youtube.com/watch?v=0E7GGcEMwlo&feature=youtu.be

21 Comments

 1. Sa-i platim ca fpss (?) pe acesti indivizi, asa atitudine dar la drepturi sunt tari, ma intreb cum actioneaza in fata ppl dificili asemenea specimene.
  Nu sunt capabili de multe ce sa mai vb.

 2. Televiziunile si prostanii care stau cu ochii beliti la TV, i-au crescut cota oierului incult .

  • 2. Administraţia Naţională a
   Penitenciarelor, instituţie aflată în
   subordinea Ministerului Justiţiei, finanţată
   din venituri proprii şi subvenţie de la bugetul
   de stat
   Cuantumul total al obligaţiilor de plată ale
   Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
   pentru anul 2013, conform prevederilor art. 1
   alin. 1 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a
   Guvernului nr. 71/2009, art. 14 alin. (1) din
   Ordonanţa Guvernului nr. 17/2012 precum şi
   art. XI alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a
   Guvernului nr. 92/2012 este de 1.188 mii lei.
   În bugetul aprobat al Ministerului
   Justiţiei, la Titlul VI „Transferuri între unităţi ale
   administraţiei publice”, pentru Administraţia
   Naţională a Penitenciarelor, nu au fost
   prevăzute sume cu această destinaţie.
   Cuantumul fondurilor necesare
   Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor
   pentru achitarea sumelor prevăzute în titlurile
   executorii care cad sub incidenţa Ordonanţei de
   urgenţă a Guvernului nr. 71/2009, Ordonanţei
   Guvernului nr. 17/2012 precum şi Ordonanţei
   de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012 raportat la
   trimestrul II al anului 2013 este de 262 mii lei,
   la titlul 10 „Cheltuieli de personal”.

   • Foarte buna remarca, domnule Raileanu.
    Sper ca onor reprezentantii FSANP (in speta presedintele federatiei) sa reuseasca sa introduca prevederea respectiva si in viitorul Acord colectiv …
    Asta si datorita faptului ca avem foarte multi colegi care doresc sa ne schimbam titulatura in Politie penitenciara (cunoasteti foarte bine pozitia mea despre acest lucru)

    • “Onor reprezentantii” au negociat deja o forma care sa intre in Acordul Colectiv inca de anul trecut. D-aia se si dau recuperari si compensari acum. N-a venit din bunavointa ANP. Avem si decizie de aplicare. Cu probleme, dar in vigoare. Altfel, cu OUG-ul pentru MAI in 60 de zile pe spor de 100%… mai vedem. Eu zic sa nu se grabeasca sa se felicite, iar noi care-om trai sa ne mai scriem la comentarii ce s-a intamplat.

     Iar, titulatura se schimba in lege nu in Acrodul Colectiv, actualul ministru fiind de acord sa promoveze aceasta varianta. Poate, ca tot veni vorba, se mai informeaza si “onor membrii” (in speta chiar membrii de sindicat) si mai vad si ce s-a rezolvat cu mult inainte ca vitejii din care citeaza dl Raileanu sa semneze o promisiune pentru… candva. 🙂 Zic si eu, nu va suparati.

     Si, nu spun ca n-ar fi fost mai bine sa se dea spor de 100% daca ne-ar fi lasat legea in loc de recuperari sau compensari, dar asta e o chestiune pe care avem un rezultat concret nu un protocol care nu-s cata valoare are in ochii ministrului. Sau, e prima data cand termenul ori angajamentele dintr-un protocol cu sindicatele e incalcat? Vezi protocolul USL – confederatii sindicale.

     • Nu inteleg de ce faceti referire la sporuri, recuperari si compensari.
      Remarca domnului Raileanu a fost facuta referitor la interdictia expresa din fisa postului.
      Daca aveti vreo problema cu domnul Raileanu va rog sa o rezolvati in particular si nu prin intermediul acestui site (sau prin intermediul comentariilor pe care le postez eu; suntem, totusi, doua persoane diferite, fiecare cu ideile si opiniile sale.).
      Cand am folosit formula “onor…“ nu am facut-o la modul ironic asa cum faceti dumneavoastra.
      Si, ca sa-l parafrazez tot pe domnul r, cu stima, a.

     • N-am nicio problema cu dl Raileanu – dimpotriva. Banuiesc ca va mai amintiti. Credeam ca va referiti la protocolul cu sporul de 100%. D-aia si raspunsul. Am fost pe langa, va rog sa iertati luftul. Da, interdicita expresa in materie de “si alte atributii” este o reusita.

      Altfel, remarc usoara ipocrizie a pretentiei precum ca formularea “onor… ” are si-o alta conotatie decat cea bascalioasa in context. Nu mai spun de faptul ca la dumneavoastra e de bine, la mine in schimb aceiasi formulare nu e… c-asa ati decis dumneavoastra.

      Si, mai nimeriti si-un proces de intentie. Asa ca bonus, desi stiti exact, banuid eu ca sunteti de buna credinta, trecute situatii in care am dovedit ca n-am o chestiune personala, iar dumneavoastra v-ati cerut scuze pentru altii prea mandri si trufasi.

     • Ati fost “pe langa“ asa cum spuneti, insa nu este nevoie de scuze si nici de acte de iertare. Va demonstrati inca odata calitatile de diplomat (fara nici un fel de ironie).
      Cat despre “usoara ipocrizie“, nu ma cunoasteti personal si nici nu cunoasteti foarte bine modul meu de comunicare (cu toate ca am vorbit la telefon de cateva ori); ati fost inca odata “pe langa“ (asta chiar a fost o ironie – sper ca nu mi-o luati in nume de rau).

     • Imi pare rau dar nu inteleg de ce expresia folosita de dumneavoastra este un act de normalitate, iar in cazul meu – abordare identica – nu este. Cand gresesc admit, cand nu, ma vad nevoit sa ma exprim ca atare. Explicati-mi, deci.

      Cum stam cu dublul standard? Si, de ce presupuneti ca dumneavoastra m=ati cunoaste mai bine decat va cunosc eu si aveti mai abitir caderea sa judecati decat as avea eu?

      Sau, eu va cred pe cuvant ca n-ati avut de gand vreo bascalie comentand interventia colegului, in schimb dumneavoastra musai apreciati ca eu folosind exact aceiasi abordare, v-am agresat starea de bine? Ma depaseste acest mod de a rationa.

    • Domnule antipa(tic) care ar fi argumentele dvs. pentru schimbarea titulaturii in Politie penitenciara si nu in Politie… veterinara spre exemplu,avand in vedere “fauna” care populeaza !! puscariile?

    • Mult mai serios si mai de apreciat raspunsul dumneavoastra, domnule Schiopu.
     Multumesc.

   • Ca și multe altele, dealtfel. Mi se pare făcut la modul profesionist.

 3. Mi-a placut ieri ce teapa si-au luat cei de la RTV, urmarind duba in care ar fi fost Becali. La un moment dat erau pe Calea Grivitei, probabil ca mergeau la judecatoria Buftea si nu la ICCJ. Frumos lucrat!

 4. Pura curiozitate domnule Cosmin,cine la catalogat pe cetateanul Becali”Deținutul numărul 1 al televiziunilor si ziarelor naționale…”? Cumva noi cetatenii acestei tari?Sau mass-media asta ieftina lipsita de profesionalism?

  • Da colegule cetatenii acestei tari cu iq subunitar care au drept de vot.Ei l-au facut celebru prin audienta realizata televiziunilor.Si pe langa el toata aceasta mocirla numita “vedete tv” .Toate emisiunile cu chiloti ar trebui difuzate la ora 2 noaptea ca filmele (editat admin) si cine vrea sa vada sta pana la ora aia.

 5. Felicitari pentru interventie. Lucruri de genul asta trebuie sa le faca purtatorii de cuvant ai Penitenciarului Rahova si ANP-ului, insa dorm. Le este teama sa iasa public ca sa nu dea dude. Imi amintesc ca pe vremea pichetarilor erau mai activi, insa de cand cu demiterea lui chestorache pentru declaratii publice despre teroristi, adica avioane, le este teama sa mai cuvinte.

Comments are closed.