FSANP solicită rediscutarea organigramei ANP

In CuliseConstatăm pe zi ce trece că una discutăm și convenim și alta se petrece după ce ne intelegem. Având în vedere că discuțiile pe tema reorganizării  Administrației Naționale a Penitenciarelor – aparat central, s-au purtat într-un fel, iar ceea ce a fost aprobat este altfel, solicităm reluarea discuțiilor pe tema reorganizării acesteia. Ne dorim o reorganizare transparentă, unde să poată fi adusă în discuție fiecare structură în parte cu cel mai mic post reorganizat.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor dorește o transparentă totală, căci in joc sunt puse destinele oamenilor.

Drept  urmare, FSANP solicita domnului Ministru al Justișiei Robert-Marius CAZANCIUC retragerea de la publicarea în Monitorul Oficial al României a Ordinului Ministrului Justiției nr. 1371/C/12/04.2013 ce privește reorganizarea Administrației Naționale a Penitenciarelor pe motiv că între varianta supusă discuțiilor cu organizațiile sindicale și varianta aprobată apar modificări post factum.

Adresa Ministru Justitiei organigrama ANP

31 Comments

 1. parca vorbeam de prostitutie intr-un comentariu anterior, si uite ca s-a adeverit.Acum aflam cum a ajuns doamna PIELEANU director general adjunct.. tot ca efect al unui act de prostitutie profesionala dealtfel.Daca ar demonstra o cat de mica onoare si demnitate, stimata doamna ar trebui sa-si prezinte demisia din functia de director general adjunct.Imaginea dumneaei este si asa destul de sifonata!deci…. asteptam stimata doamna!!

  • „Câtă vreme preţul unei virgine din reţeaua Andreei Marta ajungea şi la 3000 de euro, beneficiarii “produselor” de acest tip erau oameni foarte bogaţi, ceea ce înseamnă că Pieleanu, dacă s-a hrănit şi el cu aşa ceva, a fost bine plătit pentru serviciile pe care le-a făcut, la rândul său, politicienilor pe care îi slujeşte. Servicii care sunt, practic, tot din sfera prostituţiei, chiar dacă ea este uşor intelectuală. Cine nu cunoaşte sondajele epidermice ale lui Pieleanu, făcute prin firma sa numită Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde SRL, sondaje care sunt adevărate documentare porno ale imaginaţiei sale?” – Curentul

   No comment!

 2. Buna ziua! Domnule Dumitrascu aveti cunostinte daca se vor scoate locuri la academie cursuri la frecventa redusa anul acesta? multumesc.

   • Era de asteptat avand in vedere ca: ”ulciorul nu merge de multe ori la apa”.Trist este ca, se intampla asta tocmai in ograda noastra iar cei ca el sigur vor mai exista.Sper sa fie singurul care sufere de pe urma activitatii intreprinse iar noi toti sa invatam ceva din asta.In fond, este pacat sa muncesti atatia ani intr-un mediu corupt (ma refer la infractori 🙂 ), apoi brusc datorita actiunilor tale sa te trezesti Doamne fereste, la …”Bulau”.
    Pacat de anii pierduti in acest mediu si de faptul ca el nu s-a ales cu nimic benefic din toate astea (doar: -1 guardian , + 1 infractor, dezavantaj: NOI, avantaj: Ei )
    Nasol !!!

 3. Cred ca reorganizarea asta va fi pana la adanci batranete…putem sa facem si lucruri bune, cand se vrea…de pilda am inteles ca cei de la grupa de interventie de la Penitenciarul Iasi au participat la defilare de 9 mai…cinste lor si celor care au initiativa asta.

 4. Buna ziua,
  Apropos de organizarea de concursuri, am si eu o intrebare: despre concursurile cu recrutare din sursa externa se stie ceva? Exista sanse ca anul acesta sa fie scoase posturi la concurs?

 5. Decizia de inaintare a acestei adrese a luat-o FSANP pentru faptul ca ne dorim o adevarata reforma in sistem, care sa se faca in urma unor consultari si evaluari reale, bazata pe analize care sa conduca la necesitatea pastrarii , sau radierii unor functii din state, analize care sa impuna criterii de evaluare a pastrarii , sau radierii unor functilor, si nu in ultimul rand pastrarea regulilor stabilite intre partenerii de dialog social. E bine de retinut ca daca unu lucru il stabilim de comun acord, nu vom accepta niciodata ca lucrurile sa fie schimbate pe genunchi, in masina, pe drumul de la ANP la MJ!

  • pacalirea organizatiilor sindicale, tendinta de fapt inradacinata in mentalul esalonului superior, ne-a demonstrat inca o data , daca mai era nevoie, ca fara o pozitionare ferma, dura si intransigenta din partea noastra – a sindicatelor- va deveni un titlu repetativ.Nici nu reusesc sa incadrez acest tip de comportament social( duplicitate, minciuna, mistocareala, interes pur personal, etc) cand ne prefacem ca dialogam cu sindicatele si suntem transparenti in decizie, cand de fapt este exact ca si in lumea politica: la televizor sunt toti in opozitie iar dupa emisiune se prostitueaza toti( politic precizez).Nici nu cred ca actuala conducere a A.N.P. poate demonstra ceva…creearea , mentinerea si promovarea multor functii de conducere atat din aparatul central cat si din unitatile teritoriale reprezinta de fapt o increngatura de interese personale, de tip clan cu importante beneficii financiare ce sunt canalizate catre aparatul central.

   • Pana atunci,nu ne ramane decat sa ne prostituam profesional,pentru ca asa vrea ANP-ul si MJ-ul! 🙂

 6. Pana la reorganizare sa nu uitam ca astazi se sarbatoresc 136 de ani de la Proclamarea Independentei Romaniei de catre marele Mihail Kogalniceanu…si inca o zi, Ziua Europei din care facem parte.

 7. Există o procedură legală de blocare a publicării unui ordin? Nu cumva publicarea este obligatorie?

 8. Ne dorim să reorganizăm, dar nu ne dorim. Care sunt diferențele de fapt, ne puteți spune?

  • Un motiv este acela că am dorit si convenit că vom reduce atâtea posturi de director de direcție și un post de director general iar acest lucru nu s-a întamplat. In plus nu s-a discutat ce va însemna fiecare structură în parte până la ultimul om. Ce reprezintă aceste structuri ca nr.de posturi,etc.

 9. Bravo F.S.A.N.P.nu poate fi corect sa ai la A.N.P. director la resurse umane,iar in unitati doar sefi de birou si aia cu unul sau doi subordonati. Mai rau la I.T. director, iar in unitati,doar cate un ofiter (de regula vai mama lui (ei) si cate un subordonat (sau nu).Va rog sa faceti ordine si in cele doua sectoare de activitate. Multumesc!

  • Resursele umane s-ar cuveni cu director adjunct in unitãţi, iar la IT cel putin sef serviciu. La cati ursi utilizeaza calculatorul…. Nici nu multumesc.

 10. Domnule Dumitrascu ,
  Dupa examenul pentru ocuparea functiei de director , ce examen se intentioneaza sa se organizeze? Anul acesta se mai organizeaza examen pentru trecerea agentilor in grupul ofiterilor ? Dar examen pentru ocuparea functiilor de conducere vacante ?
  Daca se intentioneaza , in ce perioada se preconizeaza sa se organizeze?
  Multumesc.

  • Dorința exprimată de către MJ și ANP este aceea de a continua procedura de scoatere la concurs a posturilor de conducere neocupate.După cum ați văzut după concursul pentru ocuparea posturilor de șef tură și șef secție urmează cel pentru ocuparea posturilor de director de unitate ș.a.m.d.
   Cert este că vom milita pentru continuarea acestui demers.

Comments are closed.