Noi directori, vechi decizii

deciziiȘubreda reorganizare a Administrației Naționale a Penitenciarelor pare să fie uitată înainte de a fi pusă în aplicare. Controversata resistematizare a ANP, începută sub puterea mandatului domnului Marian Dobrică s-a înfăptuit decât pe site-ul ANP. În scheme pastelurizate și-n culori vii și-armonioase tempera, pătrățelele și dreptunghiurile reorganizării de pe pagina de internet a Administrației Naționale a Penitenciarelor ar lăsa fără ucenici pe însusi marele Pablo Picasso.

Să mutăm discuţia din ograda reorganizării sistemului penitenciar în cea a atribuţiilor directorului general si a directorilor generali adjuncţi, căci de ieri, noua conducere a ANP a intrat, practic, în pâine. Decizia nr. 439 din 07.05.2013 a Directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor arată în clar atribuţiile fiecarui manager precum şi direcţiile, serviciile şi birourile a căror activitate o coordoneză.

Dacă ar fi trăit în  aste vremuri, marele dramaturg I. L. Caragiale ar fi numit-o ”O reorganizare pierdută”.

Decizie ANP 439-2013 atributii director general si directori generali adjuncti ai ANP

12 Comments

 1. Nimeni nicodata nu va lua o decizie care sa favorizeze pe altii…..

 2. Sigur sunt multe subiecte de discutat.
  Treceti insa cam repede de la un subiect la altul. Ca un actor grabit… Sa-mi fie iertata analogia cu superba, sublima si eterna Laura Stoica! Ati uitat atat de repede subiectele Cristian Alexandru si Florin Stanica si ati sarit imediat la gatul sefei lor Manuela Pieleanu, de parca aceasta ar fi rezolvarea problemelor sistemului.
  Nu se dovedeste, in continuare, decat frustare, razbunare si oarece invidie.
  Nu s-a uscat inca cerneala pe fragedele imputerniciri ale lui Bejan si Pieleanu si toate elucubratiile sar in sus ca floricelele de pop-corn.
  Mai trebuie un pic de demnitate, ratiune si, sa nu uite nimeni, lupta sindicala are inca nevoie de credibilitate pentru ca atacurile fara oarece argumente nu fac decat sa ne necredibilizeze.
  Nu uitati ca Statutul este undeva la MJ si se doreste limitarea la maximum a drepturilor fpss, ca posturile de conducere in foarte scurt timp vor fi ocupate de magistrati( oare cate numiri de acest gen au fost bune si cate nefaste?)
  Nu uitati ca sunt directii din ANP vor fi reorganizate- dar cand? Cand ministrul va aproba acel ordin care se discuta inca…. politic!!!!!
  Lupta sindicala nu inseamna invective, noroi si rahat in ochii tuturor care acced ori sunt pusi temporar in anumite posturi cheie… eu zic de sacrificiu politic, pentru ca experienta mea in sistem ( de mai mult de 10 ani) ma fac sa cred ca, acesti oameni din conducerea ANP sunt doar fluturi care se apropie de flacara lampii incinse de criza financiara a sistemuluii penitenciar si ca elucubratiile unor frustati nu ne vor scoate din rahat ci doar o strategie pe termen mediu si lung eventual!
  Astept cu nerabdare replicile colegilor avizi de afirmare cu orice pret, de atacurilor celor ce au drept cuvant de ordine invectivele de pe sectie ori lamentarile celor care ajunsi lao varsta nu mai vor sa lupte ci doar vor sa muste ca hienele din coasta leului cazut aparand o cauza …. nici noi nu stim daca este ori nu pierduta.

  • E ceva firesc sa se treaca de la un subiect la altul. Sistemul penitenciar este complex. Cei doi subiecti: Cristian Alexandru si Florin Stanica nu reprezinta singurele aspecte ce trebuie aduse in discutie pe site-ul FSANP. Elucubratiile si invectivele despre care vorbiti sunt parerile colegilor dumneavoastra. Au tot dreptul sa-i spuna punctele de vedere, cum si dumneavoastra vi l-ati spus.

 3. No care-i baiul ca nu se face reorganizare la A.N.P.? Ii bine ase,palinca si slana sa hie .Doamne ajuta!

 4. Eu nu fac decat un copy-paste\
  Ciocoii vechi și noi
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Salt la: Navigare, căutare

  Ciocoii vechi și noi (având și subtitlul Ce naște din pisică șoareci mănâncă) este un roman românesc, scris de Nicolae Filimon, fiind considerată cea mai importantă operă a prozatorului. Romanul a fost publicat pentru prima dată în anul 1862 de Revista Română a lui Al. I. Odobescu, iar în anul 1863 a apărut ca volum. Este considerat primul roman notabil al literaturii române.
  Rezumat
  Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

  Acțiunea romanului se petrece între anii 1814-1825 în București în timpul domnitorului fanariot Ioan Gheorghe Caragea. Acțiunea are loc în casa postelnicului Andronache Tuzluc, favorit al domnitorului.

  etc…………..

  Trageti concluzii

 5. Partea tragico- comica e ca multi au crezut ca se va realiza reorganizarea.Ma ,ma lasi? Numai criza si…vorba olteanului,colapsul, vor mai face ceva,daca n-o incepe sa cinte popa.

 6. stimate public, in aceasta perioada A.N.P. prezinta la scena deschisa piesa ” IDIOTUL” de F.M. DOSTOIEVSCHI! Intrarea este gratuita!ramane de vazut cine va interpreta rolul printului MISKIN! cu iesirea din rol va fi adevarata problema,personajul interpretativ nemaiputand distinge realitatea de fictiune!

 7. Iar eu as fi fost “cetatteanul turmentat” de reorganizare in”lantul amintirilor” mele.Pai,decit sa se faca prost,mai bine nu s-ar mai face!

Comments are closed.