Ponta: sistemul penitenciar nu mai rezista…

ponta-sistemul-penitenciar-nu-mai-rezista-la-gradul-de-ocupare-dar-asta-nu-are-legatura-cu-becali-18453252Intrebat de gratierea lui Becali, Ponta zice ca “închisorile din România sunt foarte aglomerate şi este nevoie de construirea de noi penitenciare, însă această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui George Becali”. Are deci si dansul ca si alti voinici in vremuri de criza institutionala ganduri constructive si planuri de mai bine. Mai bine politic, ca doar nu-i scumpa vorba pe la televizoare.

Cel mai probabil nu vom vedea mai multa implicare azi decat am vazut ieri sau vom vedea maine in problema sistemului penitenciar. Pentru informarea domniei sale, sistemul penitenciar nu mai rezista. Punct.

“Avem o mare problemă apropo de regimul penitenciar, de aglomerare a regimului penitenciar. Am dat săptămâna trecută 10 milioane de lei din fondul de rezervă, dar asta nu rezolvă problema. În perioada următoare, o să avem la CEDO probleme mari pe această temă. Asta nu înseamnă că neapărat trebuie să avem mai puţini deţinuţi, e vorba însă de faptul că sistemul penitenciar din România, practic, nu mai rezistă la gradul de ocupare şi o să fim, probabil, sper să nu se întâmple, dar o să începem să avem condamnări pe această temă la CEDO”, a declarat Ponta, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul ia în calcul o procedură de graţiere colectivă în Justiţie, de care ar putea beneficia şi Gigi Becali, ca o soluţie pentru rezolvarea aglomerării în penitenciare, Victor Ponta a negat şi a spus că graţierea lui Becali nu are nicio legătură cu rezolvarea problemei aglomerării în penitenciare.Premierul a fost de acord cu ideea că o firmă privată poate să construiască un penitenciar, însă Guvernul este cel care trebuie să achite costurile de exploatare. (sursa: Money.ro)

8 Comments

  1. de ce eşti prim-ministru, când te urechează Europa şi CEDO pe condiţii de detenţie, cere fonduri europene să construieşti penitenciare moderne la standarde şi explică-le că ţara asta a fost condusă de bouleni care dau legi pe care nu le pot aplica!

  2. Si asta,pentru ca detinutii sunt produsul tarii in care traiesc.Asa zice un banner lipit la intrarea in fiecare puscarie romaneasca.Cred ca acel banner,isi gasea locul cel mai bun pe parlament,guvern si binenteles pe anp. 🙂

    • Imi doresc ca acest articol sa fie citit de juristul si de ofiterul matematician(limitat in gandire)ba chiar si de noul director adjunct, de la Barcea-Mare.Poate inteleg… lupta sindicatului VULTURUL SI FSANP.

  3. Daca nu se repezeau sa haleasca tot ce le spune ue, sa ia de capital tot felul de reglementari si toate astea inainte sa vada daca le pot sustine sau aplica in mod real nu mai era problema pierderilor pe banda rulanta la cedo.

    • Corect! Asa am ajuns noi cobaii UE. Tot ce se doreste a fi experimentat in uniune, i se serveste pe tava Romaniei! Ne pierdem identitatea nationala, integrarea in UE nu ar trebui sa stirbeasca din suveranitatea popoarelor. Dar asta e alta discutie…. si noi suntem prea mici, sau prea putini!

  4. daca a aparut pe sticla s-a trezit si micul Titulescu sa puncteze problema intre smenuri aranjamente si nepotisme

Comments are closed.