Răsturnare de situație: Stănică a devenit directorul penal

Florinel Stanica”Ulciorul nu merge de multe ori la apă”. Cam așa sună un vechi proverb românesc care se potrivește perfect lui Florinel Cristi STĂNICĂ  zis „Juristu lu’ Pește”. Din data de 23.05.2013, domnia sa are înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu o plângere penală pe numele lui pentru abuz  și neglijență în serviciu. Cum zice românul: ”Dom’ jurist, ai pus-o!”.

Domnule director, dacă nu v-ați văzut imitat de Bendeac și nici la Românii au talent, asta nu înseamnă ca nu sunteți de râsul curcilor! Dacă nu v-ați dat seama că acțiunile domniei voastre sunt ale unui director mediocru, vă deschidem noi ochii. Haideți să vă facem cunoscută ultima boroboață managerială a dumneavoastră!

Îl cunoașteți pe domnul Florian IVĂNUȘ?

Dacă nu, o să îl cunoașteți de acum înainte. Este subalternul dumneavoastră pe care l-ați tratat cu atâta indiferență și infatuare încât v-a facut plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Florian IVĂNUȘ este un angajat al Penitenciarului Giurgiu ca și mătăluță, are și el drepturi ca și mătăluță, singura diferență dintre voi doi este că unul are creier.

Florian IVĂNUȘ nu este unul din YESMAN-ii tăi. Da, cei doi… Lumea îi cunoaște și îi știm și noi. Florian IVĂNUȘ este un coleg de-ai noștri cu probleme de sănătate ca mulți alții și care a solicitat mutarea într-o funcție care să nu-i degradeze și mai mult starea de sănătate. V-au fost prezentate și acte medicale care atestă această stare.

Domnule Florinel Cristi STĂNICĂ, nu ați făcut nimic în acest sens! Actul managerial v-a împins să fiți neglijent.

Vă facem cunoscute toate aceste abuzuri ale domniei voastre, deoarece am ajuns la concluzia că nu vă dați seama singur și noi avem datoria morală față de dumneavoastră să vă facem să pricepeți. Vorba aceea, ca să înțelegi că managementul pe care îl promovezi este mediocru, trebuie, totuși să-ti meargă mintea. Sunteți căpos și nu înțelegeți. Noi am încercat…

Mai jos aveti documentele care atestă cele spuse mai sus:

Plangere_Parchet_Director_PNT_Gr

Cerere schimbare loc de munca

Referat medical

43 Comments

 1. GHICITOARE!!!!
  Cineva care nu a reusit sa evite sau macar sa afle ce stia tot satul,despre cel mai de pret ,,bun” (nevasta) si se crede cel mai destept si cel mai tare din parcare!!!!!!! Apeluri fara numar cand ,,bunul” pleca pe teren,pt oferte……….DEGEABA..,,, Intelegi D-nul LIDER!!!!!

 2. Asteapta sa fie citat la comisii, pt ca apropo acesta a sesizat si comisia de la ANP fata de medicul sef al unitatii,Panait acelasi despre care s-au scris atâtea pe acest forum.

 3. Este adevarat ca i-ati schimbat locul de munca…….intr-un foisor de paza,ESTE ADEVARAT ca Dirstaru a primit ordin in urma cu vreo 2 sapt de la d-nul Stanica sa faca un raport despre Ivanus care sa cuprinda si de cate ori se ducea la toaleta,etc,este adevarat ca nu s-a hotarat nimic fata de schimbarea locului lui de muna in cosiliul de conducere si pe urma in fals s-a scris pe cererea lui ca hotararea s-a luat in consiliul de conducere??????? Sa stiti domnilor ca toate astea si multe altele vor fi cerute de catre Parchet,ANP,MJ. Numai prostii va pune directorul sa faceti. Poate va pierde-ti serviciul si unii chiar si libertatea. EXISTA VIATA SI DUPA STANICA……SIGUR

 4. Mai pop,sfatul tau e bun ..dar de ce crezi ca cel ce a scris inaintea ta ar fi un postac?Totusi recomandarile medicului de medicina muncii pot avea efecte juridice..sau nici n-ar fi nevoie de ei,medicii de med muncii,ci, numai de comisii?

 5. Ma abtin cu privire la oportunitatea plangerii formulate, consider insa ca este introdusa prematur. Desigur ca parchetul sesizat nu este cel competent asa cum preciza un antepostac si acest lucru denota superficialitate si lipsa unor solide cunostiinte juridice. Este bine ca liderii de sindicat sa fie consiliati de specialisti, inainte de a se grabi cu plangeri, asa cum s-a discutat si la Sibiu. Dar revenind la caz, consider ca in sistem trebuie cunoscuta procedura in ceea ce priveste capacitatea de munca. Nu stiu cati cunosc ESTE IN VIGOARE ORDINUL M 124/2013 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile comisiilor de expertiză medico militară care este aplicabil si functionarilor din administratia penitenciara si care reglementeaza modul de stabilire a aptitudinii de munca si incadrarea in grade de invaliditate a fpps din sistemul penitenciar. In ordin se arata procedura care acorda competente medicului de medicina muncii si comisiilor stabilite. Deci referatul prezentat de agentul de la Giurgiu poate constitui cel mult un document medical cu care se prezenta la medicul de medicina muncii si ulterior urma procedura din ordinul de mai sus daca era cazul. Desigur ca temporar directorul putea dispune mutarea temporara a agentului intr-o alta functie pana la solutionarea legala a cazului medical, in urma prezentarii situatiei in consiliul de securitate in munca care ar trebui sa functioneze in toate unitatile. Din pacate se bagatelizeaza aceste aspecte si fiecare in unitati se descurca cum poate. Comisiile de expertiza medico militara trimit referatele la ANP care prin directia medicala dispun directorilor masuri de respectare a recomandarilor. Recomandarile medicului de familie nu sunt obligatorii pentru director.

 6. Pt.”Eu -May 27, 2013 at 8:46 pm”
  Referatul medicului de familie , in acest caz nu are nici o relevanta .
  Singurul care poate „schimba „ locul de munca este medicul de medicina muncii .
  Nu era necesar sa fie trimis de unitate pt. medicul de medicina muncii , putea merge la „priva si „ isi aranja apele „- importanta era concluzia medicului de medicina muncii pe un formulat tip si o facea intr-un interes legitim.
  Medicul de medicina muncii il putea recomanda si investigatii suplimentare
  Hernia de disc operata in urma cu X ani – se considera ca fiind vindecata , la acel nivel unde a fost operata .
  Activitatea fizica este limitata / oprita ( concediu medical )doar in primul an dupa interventie, dupa care omul isi poate reliua activitatile dinainte .
  Se poate da schimbarea locului de munca pt . afectiuni cardio-vasculare (hipertensiune , sechele infarct , etc) , BPOC daca locul de munca este cu noxe sau infectiile cu diversi virusi ( purtatorii sanatori ) de la locurile de munca cu risc de epidemiologic pt. consumatori ( alimentatie , interventii asupra innstalatiilor de apa , sanitar, etc), afectiuni psihice , afectiuni neurologice grave ( epilepsie , comitialitate ) si uneori unele boli metabolice (diabetul zaharat insulino-necesitant dezechilibrat) .
  Inca imi mentin pozitia – a fost prost sfatuit de medicul de familie
  Succes

 7. Cum i-a schimbat locul de munca daca astazi însoţea detinuti de la maxima siguranta?
  Cred ca totusi inteleg ceva.Directorul este lasat sa greseasca intentionat de catre colegii sai.Cand o sa inteleaga o sa fie prea târziu,daca nu deja este.A gresit doctora ,atunci când s-a bagat la consiliul de cond si a spus sa nu i se schimbe locul de munca?

 8. Felicitari colegilor pentru sesizarea instantei. Urmeaza in curand si colegii din Galati sa sesizeze parchetul cu privire la faptele de corpuptie ale directorului jurist Cristian Alexandru. O luna a fost liniste datorita faptului ca directorul a fost in concediu si sapt trecuta in misiune (pentru dezvoltarea relatiile cu Bejan incepute la bilantul din Galati). Faptul ca directorul minte ingusta nu mai iese din birou, de teama subalternilor, nu il protejeaza deloc (de 2 luni a renuntat chiar si la sedintele stabilite prin decizie ANP, pentru a evita orice polemica). Asteptam plecarea acestui incompetent si ingust la minte Cristian Alexandru.

  • Ii dorim multa” bafta la examenul de ofiter d-nei Balica,, poate asa scapam de aceasta mama Omida…….sa ai soarta prscarului……” bafta la peste,,

   • Dragi colegi de la Braila daca aveti nevoie de un agent cu sange in vene…..va trimitem colega voastra de la GALATI….Diana e mai barbata ca oricine si la propiu si la figurat…….are o voce de tenorrrrrr……si are o experienta cu colegii de la evidenta…..de va cauta sotiile prin poarta

 9. Cineva ori nu stie ori nu vrea,astazi băiatul insotea detinuti de la maxima siguranta.Sa nu te lasi

 10. Nu stiu daca a inventariat cineva locurile fara stres,dar cineva spuneaa ca ar fi citeva mii!Despre relatiile profesionale se pot scrie ceva mai mult de doua propozitii!

 11. Ce se mai știe despre situația asp Lungu Nicușor de la Penitenciarul Brăila (pentru că patronul de acolo se grăbise să sesizeze parchetul în legătură cu cazul respectiv, tentativa de suicid a agentului)? Nu era rău dacă era sesizat „patronul” la parchet de către sindicat, fiind vorba de același tip de abuz.

  În cazul de față, salut gestul agentului. Atitudinea sa arată că are demnitate și curaj. ce ar fi fost dacă ar fi avut probleme în timpul serviciului? I s-ar fi dat la comisia de disciplină cu fișa postului în cap, și i s-ar fi reproșat că nu ar fi informat conducerea despre problemele sale.

  Să fim serioși, locurile mai fără stres nu sunt pentru oricine într-un penitenciar, unde relațiile profesionale sunt de tip cumetrie.

 12. Asa ar trebuii, sa ii faca si lu Pieleanu, ca prea este trompeta directorilor. Cum apare un director, poc si (editat admin) de Pieleanca. Faceti asa domn director, ca stiu eu ca e bine, si asa, ca am auzit eu………..bla,bla. Si-a facut varza personalul medical , prin barfa si tatisme si acum se baga si la operativ.

 13. Totul a inceput de la o solicitare verbala a acestuia adresata d-nului barzu si d-nului Muscalu de a fi mutat la plutonul escorta,fara a invoca vreo problema medicala. A fost dus cu vorba de Stanica si vazand asa abia pe urma a facut plangerile. Omul este de apreciat ca intr-un fel dorea sa se sacrifice pe el si sa incerce sa lucreze normal. DAR CU CINE SA TE INTELEGI!!!!!!!!! Sa nu uitam ca din cate stiu eu acesta are si un copil minor in intretinere,fericit TATA esti Ivanus. BRAVO

 14. La Gaesti, noul Penitenciar Gaesti, directorul l-a impins de la spate pe medicl sef sa faca una alta, pana si-a dat medical demisia. Acum a ramas Medic Sef – SOTIA DOMNULUI DIRECTOR care e doar asistenta angajata pe ………., chiar daca avem inca un medic DOAMNA e mare sefa. NU IA NIMENI ATITUDINE, sau asta face buna renumirea actalului Director in postul de Director, chiar daca angajatii nu mai rezista ?

 15. Il cunosc destul de bine si va spun cu siguranta ca nu va negocia ABSOLUT NIMIC,merge pana la capat. Si eu la fel as face.Decat sa cante fanfara in spatele meu mai bine asa!!!!

 16. Mie , la intrarea in tura, daca un agent imi raporteaza ca nu se simte bine si ca nu poate desfasura activitatea, nu il bag in post, gasesc solutii sa suplinesc ceea ce el trebuia sa faca. Nu risc ca misiunea sa fie compromisa. Ma gandesc tot timpul ca unii ar putea sa si minta , insa ma intreb: Si daca are dreptate si se intampla ceva, ce scuza am? In cazul acesta directorul nu ar avea nicio scuza daca s-ar intampla ceva.

 17. Ne poate spune cineva de ce medicamentele date ca sponsorizare de farmacia Avifarm, de ordinul zecilor de mii de comprimante, au stat 7 zile in biroul directorului si in anticamera acestuia si nu in farmacia unitatii?

 18. Astazi directorul adjunct paza l-a chemat pe agentul Ivanus si l-a intrebat unde vrea sa lucreze:). Popularizarea pe site are efecte chiar si pentru cei care fac abuzuri.Maine vine si Staniza din concediu de odihna sa negocieze cu agentul. Intalnirea are loc la orele 8 la director in birou:)

 19. Agentul Ivanus are ca medic de familie pe dr Nicolae, cel care a facut o sinteza, in referatul medical, al bolilor de care sufera agentul, pe baza analizelor medicale facute de specialisti. Mediul sef Pieleanu are atributii in fisa postului legate de asigurarea asistentei medicale a detinutilor, insa ea poate face orice atata timp cat se lauda ca nasa ei este directoarea directiei medicale din ANP , Laurentia Stefan. La sedintele de dimineata din birou, ne ameninta cu acest lucru.Stiu ce spun, ca am avut de tras cu ea si nu am putut rezolva nimic.

  • ART. 49 din Legea 293/2004
   Ofiţerilor şi agenţilor din sistemul administraţiei penitenciare le este interzis:
   (…)
   c) să intervină pentru soluţionarea unor cereri sau lucrări care nu sunt de competenţa lor ori nu le-au fost repartizate de conducătorii ierarhici sau care nu sunt activităţi specifice funcţiei pe care au fost numiţi;

 20. Sunt curios daca medicul sef al unitatii are competenta profesionala sa trimita angajatii la comisii de expertiza?

 21. In consiliul de conducere s-a hahait si s-a ras de cazul lui Ivanus. Mai mult, medicul sef Pieleanu Nicoleta, a fost cea mai acida si a propus sa nu se schimbe locul de munca al agentului fara sa fie trimis la expertiza medicala.

 22. Te contrazic, ‘un binevoitor”, referatul medicului de familie ajuta. El spune ca agentul in cazua se afla in evidenta sa cu documente medicale ale medicilor specialist si ca trebuie facut ceva. In acest caz directorul trebuia sa dispuna de indata masuri pentru a nu periclita misiunile unitatii si starea de sanatate a celui in cauza. Cercetarile veneau dupa. Ce se intampla daca in acaest interval de timp avea loc o evadare iar agentul nu putea intervenea, sau daca starea de sanatate se inrautatea brusc?

 23. Domnule Cosmin stiti daca se fac misiuni in Afganistan din sistem…poate sunt doritori…si poate stiti si conditiile de participare.

 24. Adica nu s-a facut plingere penala..Grozav d-le Cosmin!Matale ne testezi cunostintele..ha,ha!Ne-ai tras-o!

 25. Se uita esentialul…….OMUL ASTA A INFORMAT CA NU POATE SA EXECUTE O MISIUNE,IN SITUATIA ASTA UNITATEA SI DIRECTORUL ERAU OBLIGATI DEINDATA SA IL TREACA INTR-O SITUATIE A RAPORTURILOR DE SERVICIU CARE SA NU PERECLITEZE SIGURANTA UNITATII CAT SI SANATATEA LUI PANA LA CLARIFICAREA SITUATIEI.Cred ca Directorul a gresit prin felul si prin dezinteresul cum au gestionat situatia. Mergi inainte si cred ca in consiliul de conducere al unitatii nu s-a hotarat distribuirea ta in vreun loc de munca.Verifica si atitudinea si mai ales opiniile exprimate de catre medicul sef al unitatii,in acea sedinta.

 26. un binevoitor
  May 27, 2013 at 2:03 am

  Corect ce ai spus referitor la medicul de medicina muncii. De asemenea incadrarea in drept lasaa de dorit si da posibilitatea prosucorului sa evite o incadrare corecta. Trebuia sa fie sfatuit nu numai de un medic bun ci si de un avocat bun.

  Adminii ar trebui sa editeze plangerea penala in sensul acoperii datelor privind domiciliul persoanei reclamante.

 27. Va rog sa stergeti adresa si codul numeric personal,din plangerea postata,deoarece s-ar putea ca dorind sa faceti bine,sa-i faceti rau. Multumesc.

 28. Plingerea penala trebuia adresata P C de Apel…nu e o mare problema, ca-si va declina competenta Tribunalul.Eu doresc sa vedem lucrurile corect-o plangere penala nu transforma automat un om in “om penal” sau infractor.Pina departe mai e mult,mai exact asteptam solutia definitiva si irevocabila.Pentru inceput sa auzim ce spune parchetul.

  • Articolul are calitatea unui pamflet. Plangerea penala adresata domnului Stanica nu face altceva, decat sa traga un semnal de alarma ca la Penitenciarul Giurgiu lucrurile nu stau asa cum ar trebui sa stea. Nu-l cunosc pe domnul Stanica. Ii cunosc, insa, unele actiuni ale dumnealui total lipsite de calitatea unui management performant. Sunt convins ca domnul Bejan nu tolereaza asemenea actiuni.

 29. Ma gandesc ca referatul de la medicul de familie nu prea il ajuta mai deloc.
  Sigur(necesara) ii trebuie recomandare de la medicul specialist de medicina muncii – singurul care poate recomanda schimbarea locului de munca .
  E posibil ( 99.99 %)ca prezenta plangere la parchet pt. dl. director sa se finalizeze cu NUP.
  Ar fi trebuit sa fie sfatuit ( petentul ) de un medic bun .
  Succes !

Comments are closed.